Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשאלה הזאת טמונות מחשבותיי המוטוריות כרגע. לנסר שנת 2000 עם 220,000 ק"מ שמעולם לא שזפה מוסך שאינו מרשת היבואן.

היא אמנם גמלה לי על כך בחיים נטולי תקלות, אך גם סכומי החשבוניות היו לעיתים נדירות בני פחות מארבע ספרות.

אני מתכנן לה לויה מפוארת ב 300,000 ק"מ, אם הגורל לא ירצה אחרת.

אז שווה להמשיך להשקיע ב 80,000 ק"מ שנותרו?

The US manufactured products are 100% USA made

(מתוך האתר של אמריקן איגל)

פורסם

אני לא יודע מה בדבר הלנסר שלך, אך לנו הייתה במשפחה כריזמה שנת 98 ידנית נקנתה חדשה ושהחזקנו בה 8 שנים שבהם היא טופלה אך ורק במוסך מורשה יבואן, התקלה היחידה שהייתה לנו איתה זה איזה ממסר חשמלי שהתפגר והוחלף בעלות של 350 ש"ח כמדומני.

הרכב נמכר במחיר מחירון על אף היותו ידני, עם הקלאץ' המקורי ועם 130K על השעון.

זכור לי גם שהמצבר שהגיע עם הרכב החזיק לנו מעמד 5 שנים עד שהחזיר את נשמתו.

לא זכורות לי בפירוט עלויות הטיפולים אך כמובן היו טיפולים גדולים שכללו החלפת רפידות או צלחות ועברו בקלות את האלף ש"ח לטיפול כזה וכולל ביצוע טיימינג שגם הוא כאמור לא זול כלל.

להגיד לך שאם הייתי הולך למוסך מורשה רגיל ומבצע את כל אותם טיפולים שם, התמונה בכללותה הייתה שונה בהרבה (מבחינת תקלות ברכב ואמינותו הכללית), אני לא כלכך בטוח.

אבל במוסך שבו הרכב טופל לא איכזבו אותי מעולם ותמיד באו ועשו טיפולים כמו שצריך ונתנו הנחה ויחס טוב אז פשוט לא חיפשתי משהו אחר כל עוד החזקתי באותו רכב.

פורסם

לא צריך להגדיר טיפש. אבל זה לא כלכלי.

מוסך יבואן בפירוש לא עובד יותר טוב ממוסך אחר טוב ברמתו. והרבה מקרים ידועים שמוסך היבואן גרוע כמו מוסך מדרכה. או כמו ילדים עם משחק פלייסטיישן. יש את כל הציוד והטכנולוגיה ולא יודעים להשתמש בה. אז מה הועילו חכמים בתקנתם.

מוסך יבואן נועד לאותו פרק זמן שהיבואן מתעניין בך. קרי שלוש או ארבע שנים. בהנחה שתקרה תקלה לא סבירה בעליל מישהו יקח את זה עליו. מעבר לכך המחיר הוא הקובע.

זה שהמיצובישי שלך לא עושה בעיות זה לא בגלל המוסך. אלא כי זה רכב אמין במיוחד. גם בהתעללות בלי טיפולים לא תחווה תקלות.

הרכב הזה נמצא בחמישיה הפותחת של אוטוסרב, עם דירוג תקלות אפסי.

פורסם

השאלה היא למה לא? אתה חושב שהחאפרים / מוסכים שאינם של היבואן זולים בהרבה? נותנים שרות טוב יותר? .

אני בגישה שאם אתה מקבל שירות טוב ויחס אדיב במוסך יבואן ספציפי אין סיבה שלא להמשיך ולטפל שם במיוחד כשהרכב מתיישן וחשיבות הטיפולים גדלה כדי לשמור על אמינות גבוהה.

אני ממש לא מסכים לגישה שכשרכב מתיישן הוא כבר לא שווה ביקור במוסך מורשה בגלל "עלות הטיפולים" להפך כניסה לחאפרים או טיפולים לא נכונים יגמרו את הרכב מהר יותר .

ספציפית אלייך 220 ק"מ זה לא כל כך הרבה ורכב שנת 2000 הוא גם לא כזה ישן . אני במקומך ההיתי ממשיך לטפל במוסך שבו אתה מטפל . רכב עולה כסף להחזיק ולעיתים רכב ישן יקר יותר לאחזקה . במשפחתי ישנה סיטרואן זד איקס שנת 96 עם מעל 320K ועדין מטופלת רק במסוך מורשה. לטעמי זאת דווקא חוכמה . מכונית היא מכונה לכל דבר לא תתחזק אותה כראוי ואתה מגדיל את הסיכוי להיתקע . להיתקע גם עולה כסף. הזד איקס שלנו מעולם לא ניתקע למרות שאל מכסה המנוע שלה יש את סמל שני החיצים.

אני אתן לך עוד דוגמא הפוכה - יש לי חבר עם פיגו 106 שהחליט לעזוב את המוסך המורשה ולעבור לטפל אצל חבר של המשפחה { מוסך כללי} יום אחד נידלקה מנורת מנוע הבחור הכניס את הרכב למוסך הכללי זה ביצע תיקון שלא פתר את הבעיה . המכונאי טען שעכשיו נידלקת הנורה ביגלל תקלה אחרת בכלל . בסוף מי שתיקן את הרכב היה המוסך המורשה וגם העלות לא היתה נוראית . כמובן שהנורה דלקה ביגלל שלא זיהו נכון את הבעיה.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

זה שהמיצובישי שלך לא עושה בעיות זה לא בגלל המוסך. אלא כי זה רכב אמין במיוחד. גם בהתעללות בלי טיפולים לא תחווה תקלות.

הרכב הזה נמצא בחמישיה הפותחת של אוטוסרב, עם דירוג תקלות אפסי.

לפי ההיגיון הזה אני מבין שאתה ממליץ לחכות עד שמשהו יתקלקל:-)

פורסם

אבל במוסך שבו הרכב טופל לא איכזבו אותי מעולם ותמיד באו ועשו טיפולים כמו שצריך ונתנו הנחה ויחס טוב אז פשוט לא חיפשתי משהו אחר כל עוד החזקתי באותו רכב.

והמוסך הזה הוא...

פורסם

הסיוויק שלי מטופלת באותו מוסך ,מורשה יבואן, מהיום בו עלתה על הכביש.

כשקניתי אותה, עם היסטורית טיפולים מדוגמת לפני 15 שנה, היא היתה עדיין באחריות.

אז המשכתי ללכת לאותו מוסך, התרגלתי. אני סומך עליהם בעיניים עצומות. (ובמיוחד על הבוחן הראשי).

הבעיה היום היא, שנראה לי שלמוסך נגמרת הסבלנות לגברת המזדקנת.

כבר פעמים הייתי במוסך עם תקלות, ואמרו לי שם "סע לשלום, הכל בסדר" (ותאמין לי שאני מכיר את הרכב אחרי 15 שנה ויודע לזהות כל חריגה בהתנהגותו).

הם מעדיפים שאת הליפט יתפוס רכב שסכום התיקון שלו שווה לערכו של רכבי, אני מבין. ומוסך הוא לא מוסד צדקה. ואחרי 7 שנים הם לא מחוייבים עפ"י חוק לתת שירות. אבל אני עדיין לקוח משלם.

(כנראה שבכ"ז הגיע הזמן להפרד ממנה. למרות שהיא כבר חלק מהמשפחה.:cry: )

כך שהתשובה תלויה ברמת הנכונות של המוסך לטפל ברכב ישן. אם הייתי מוצא מוסך שיטפל ברכב באהבה ובהבנה , מצדי שיהיה מורשה של אחמדיניג'ד.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הבעיה שלי היא שזה שהרכב נכנס למוסך מורשה לא מבטיח בהכרח טיפול הכי מקצועי.

אני אין לי בעיה לשלם יותר, כל עוד אני יודע שהרכב מקבל באמת את הטיפול שצריך ולא מחפפים שום דבר ולא דוחפים לי דברים מיותרים. למרות זאת חוויתי לא פעם ולא פעמיים חוויות לא נעימות גם במוסך מורשה - כאשר אני גם שילמתי יותר וגם לא ממש קיבלתי טיפול טוב.

לכן הסוגיה לא פשוטה. חשוב למצוא מכונאי שסומכים עליו וגם יש לו את כל הציוד הנחוץ לטיפול ברכבך. ומה שהוזכר פה לגבי רכבים מתיישנים זה נכון בהחלט - לא שחוויתי את זה על עצמי בינתיים, אבל כמובן שהמוסכים מעדיפים לטפל ברכב חדש עם תקלות "פשוטות" שלא צריך לחפור יותר מידי בדרך לפתרון.

SPEEDSECRET, אפשר לדעת באיזה מוסך מורשה מדובר, שבו אתה מטפל ב ZX?

יואב

יואב :arrow:

פורסם
אני לא יודע מה בדבר הלנסר שלך, אך לנו הייתה במשפחה כריזמה שנת 98 ידנית נקנתה חדשה ושהחזקנו בה 8 שנים שבהם היא טופלה אך ורק במוסך מורשה יבואן, התקלה היחידה שהייתה לנו איתה זה איזה ממסר חשמלי שהתפגר והוחלף בעלות של 350 ש"ח כמדומני.

הרכב נמכר במחיר מחירון על אף היותו ידני, עם הקלאץ' המקורי ועם 130K על השעון.

זכור לי גם שהמצבר שהגיע עם הרכב החזיק לנו מעמד 5 שנים עד שהחזיר את נשמתו.

לא זכורות לי בפירוט עלויות הטיפולים אך כמובן היו טיפולים גדולים שכללו החלפת רפידות או צלחות ועברו בקלות את האלף ש"ח לטיפול כזה וכולל ביצוע טיימינג שגם הוא כאמור לא זול כלל.

להגיד לך שאם הייתי הולך למוסך מורשה רגיל ומבצע את כל אותם טיפולים שם, התמונה בכללותה הייתה שונה בהרבה (מבחינת תקלות ברכב ואמינותו הכללית), אני לא כלכך בטוח.

אבל במוסך שבו הרכב טופל לא איכזבו אותי מעולם ותמיד באו ועשו טיפולים כמו שצריך ונתנו הנחה ויחס טוב אז פשוט לא חיפשתי משהו אחר כל עוד החזקתי באותו רכב.[/QUOT]

מוזר שאתה חושב שזה מוריד מערכו של הרכב. ברכבים משנתונים אלה, המחיר בו הם נמכרים הוא אף מעל המחירון כשהם עם גיר ידני! מניסיון. פירסמתי סופר לנסר ידנית שנימכרה ב3K מעל מחירון יצחק לוי. או שים לב למחירון יד 2 והשווה את המחירון של האוטומטית לזאת של הידנית

פורסם
הבעיה שלי היא שזה שהרכב נכנס למוסך מורשה לא מבטיח בהכרח טיפול הכי מקצועי.

אני אין לי בעיה לשלם יותר, כל עוד אני יודע שהרכב מקבל באמת את הטיפול שצריך ולא מחפפים שום דבר ולא דוחפים לי דברים מיותרים. למרות זאת חוויתי לא פעם ולא פעמיים חוויות לא נעימות גם במוסך מורשה - כאשר אני גם שילמתי יותר וגם לא ממש קיבלתי טיפול טוב.

לכן הסוגיה לא פשוטה. חשוב למצוא מכונאי שסומכים עליו וגם יש לו את כל הציוד הנחוץ לטיפול ברכבך. ומה שהוזכר פה לגבי רכבים מתיישנים זה נכון בהחלט - לא שחוויתי את זה על עצמי בינתיים, אבל כמובן שהמוסכים מעדיפים לטפל ברכב חדש עם תקלות "פשוטות" שלא צריך לחפור יותר מידי בדרך לפתרון.

SPEEDSECRET, אפשר לדעת באיזה מוסך מורשה מדובר, שבו אתה מטפל ב ZX?

יואב

מוסך מדינה ביהוד - מורשה פיגו סיטרואן . אפילו את הסי 4 שהיתה לי מהעבודה בליסינג היתעקשתי שיכניסו לשם .

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

לדעתי אתה גם פדנט וגם טיפש.

אם היית פדנט חכם היית מתקן במוסכים מורשים (לא יבואן) שמתמחים בדגם שלך ומשתמשים בחלקים חליפיים באיכות טובה (ויש מספיק כאלה).

כשהייתה לי סוזוקי חדשה טיפלתי במוסכי היבואן במשך שנתיים עד שהבנתי שזה כסף מבוזבז: הם לא מסוגלים לאבחן תקלות פשוטות (לחלקם אין אפילו מכשיר מיחזור גז מזגנים והם משתמשים בשעוני לחץ!) ומחפפים בהוראות התחזוקה (מחליפים חלקית נוזל קירור ובלמים).

לדעתי, למוסכי היבואן צריך לפנות רק לצורך מימוש אחריות במקרה של תקלה, או לקבלת שירות יחודי שיש רק להם כמו עידכון תוכנת מחשב\גיר.

פורסם

GLMN180, לא היה לי את הזמן והלוקסוס לבקש מעל המחירון, הייתה צריך לראות את האנשים שהגיעו, וזה לא הרכב הראשון הייתה ברשותי גם ג'אז ידנית, אחלה רכב, אמין, זריז, מרווח יחסית לסגמנט, לא נוח האמת, אבל כל השאר באמת בון בון.

לקחו לי כמעט חודשיים למכור אותו, והוא היה שמור לא פחות מהכריזמה. כל זה רק בגלל הגיר הידני.

אולי במרכז זה משהו אחר אני לא יודע.

כאן כל מי שהתעניין או התקשר כאילו עשה לי טובה שבא לראות ושהוא חושב לקחת את הרכב :lol:

מה שכן היה אחד שבאמת הטריד אותי כל שבוע היה מתקשר לשאול מה עם הרכב ואם אני ירד במחיר איזה 4-5 אלף שהמחירון של הרכב היה בקושי 36K בעיקר בגלל הגיר והקילומטרז'. אומר לי "שמע זה בכל זאת לא אוטומט אי אפשר לקחת על דבר כזה מחירון תהיה ראלי" :-D

• תוכן חדש...