Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

מדובר בדייהו סופר רייסר שנת 96

מנוע 1500

ידני

הרכב ברשותי שנה.

הוחלף בעבר ראש מנוע (על ידי בעלים קודמים)

רק לאחרונה החל לאבד מים (מזה כמה שבועות). לפני כן לא היו שום בעיות טפו טפו טפו.

בבדיקה של מוסך לא מצאו את מקור הנזילה ואמרו שייתכן שזה ראש מנוע.

יחד עם זאת אני רואה שגם כשהאוטו עומד הוא מאבד מים

(האוטו עמד עכשיו יומיים בלי לנסוע וראיתי שיש נזילונת של מים מלמטה - טפטוף - אבל אני לא מצליח לראות מאיפה יוצאים המים)

האם לאור העובדה שהטפטוף קורה גם בזמן עמידה (בלי לנסוע) עדיין הגיוני שזה ראש מנוע?

או שזה עשוי להיות משהו אחר, פשוט (וזול) יותר?

למותר לציין שאני ממש לא מבין בזה, בשבילי מוסכניק הוא אלוהים.

בתודה מראש ואולי תצליחו לחסוך לי כמה אלפי שקלים

פורסם

נפח 1500.

לאור 2 המשאבות שהחלפנו + צינורות אקראיים מדי פעם במהלך השנים, זה לא בהכרח חייב להיות ראש מנוע.

אולי במוסך אחר יהיה להם יותר מזל, ויצליחו לאתר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה hans

קודם כל צודק - התבלבלתי לגבי נפח המנוע (תיקנתי עכשיו את ההודעה)

לגבי מוסך אחר - האם יש מוסך מומלץ שמוכח בטיפול בתקלות כאלה באיזור הצפון?

(גליל - איזור ראש פינה - קריית שמונה)

וספציפית לידע כללי שלי - אם יש נזילה בזמן שהאוטו לא נוסע יומיים זה אומר משהו לגבי ראש מנוע?

למשל האם זה אומר בהכרח שזה לא ראש מנוע (זה מה שאני מקווה כמובן לגלות)

פורסם

מוקיהו שלום רב , וברוך בואך לפורום !

למרות שדיהו רייסר, ידוע, בראש מנוע שנוטה לגרום להבלות ולשרוף אטמי ראש באופן רב יותר מהממוצע, במקרה שלך הייתי מהמר שבעיייתך הנוכחית , לא שייכת לראש המנוע, אלא לנזילת מים מאחד מהמקורות הבאים, משאבת מים, צנרת מים, ורדיאטור.

פנה למוסך אחר לקבל חוות דעת נוספת, וזאת רק לאחר שהמכונאי במוסך, יבצע בנוכוחותך, בדיקת לחץ ברדיאטור שתאבחן מידית מאין נזילת המים, וזאת הבדיקה הראשונית שחובה לבצע , לפני שיוחלט באופן שרירותי, לפרק שוב ראש מנוע.

מוסך הוא לא אלוהים, וגם מוסך יכול לטעות,, ולטעות זה אנושי, ולהודות זה מוסרי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה צביקה

בהחלט אחפש מוסך נוסף לחו"ד שניה.

אגב אני אישית לא נכחתי בבדיקה של המוסך אלא חמי,

אבל נדמה לי שבוצעה בדיקת לחץ מים ולכן הגיעה המסקנה שזה ראש מנוע

(אוודא את זה שוב מחר בבוקר כמובן)

ולשאלתי - האם העובדה שיש נזילה גם בזמן שהאוטו בכלל לא נוסע מעידה על משהו?

למיטב הבנתי המועטה, אם האוטו לא נוסע אז מים לא עוברים במנוע ואז הנזילה אמורה להגיע ממקום אחר מאשר המנוע, לא?

ולהבהרה אני חוזר על הסיטואציה:

האוטו עומד כבר יומיים ליד הבית בלי לנסוע.

היום כבדרך אגב שמתי לב שנוזלים ממנו מים

ואני שב ומדגיש - האוטו לא הונע ולא נסע כלל כבר יומיים

אם זה פוסל מראש בעיית ראש מנוע, אדע להתעקש לחפש את הנזילה במקום אחר.

שוב תודה

פורסם

כן ידידי, זה מעיד על נזילה חיצונית וסיכוי קלוש לראש מנוע. גש למוסך שיבצע בדיקה בלחץ או פשוט ישאיר את הרכב על הליפט לכמה שעות עד שיאתר את מוקד הדליפה.

פורסם
תודה צביקה

בהחלט אחפש מוסך נוסף לחו"ד שניה.

אגב אני אישית לא נכחתי בבדיקה של המוסך אלא חמי,

אבל נדמה לי שבוצעה בדיקת לחץ מים ולכן הגיעה המסקנה שזה ראש מנוע

(אוודא את זה שוב מחר בבוקר כמובן)

ולשאלתי - האם העובדה שיש נזילה גם בזמן שהאוטו בכלל לא נוסע מעידה על משהו?

למיטב הבנתי המועטה, אם האוטו לא נוסע אז מים לא עוברים במנוע ואז הנזילה אמורה להגיע ממקום אחר מאשר המנוע, לא?

ולהבהרה אני חוזר על הסיטואציה:

האוטו עומד כבר יומיים ליד הבית בלי לנסוע.

היום כבדרך אגב שמתי לב שנוזלים ממנו מים

ואני שב ומדגיש - האוטו לא הונע ולא נסע כלל כבר יומיים

אם זה פוסל מראש בעיית ראש מנוע, אדע להתעקש לחפש את הנזילה במקום אחר.

שוב תודה

לא מחייב כלל שמדובר בראש מנוע. בדוק מצב שמן מנוע וראה האם קיים עירבוב כל שהוא בין שמן למיים, אתה גם יכול לראות זאת על מדיד השמן אם קיימים עליו בועיות של מיים או אם הוא דליל יתר על המידה. כמו כן פתח פקק מילוי שמן ובדוק האם יש עליו שיכבה של חומר לבן כמו טחינה. בנוסף שהרכב במצב עבודה שים יד על האגזוז למספר שניות ובדוק האם האגזוז פולט מיים וכף ידך נהיית רטובה. בדיקה זו תעשה לאחר שהאוטו עובד משהו כמו 10 דקות ולא שהמנוע קר. במידה ואחת מהבדיקות האלה לא מעלה סממנים של מיים ראש המנוע סיכוי גבוה מאוד במצב תקין לחלוטין. ולגבי הנזילה שבה הבחנת - מאיזה צד למטה של הרכב זה נוזל?

:)
פורסם

דניאל, אביב - תודה. מחזקים את ידי בחיפוש מוסך אחר

vogivog - בהמלצתך בדקתי כרגע:

בדוק מצב שמן מנוע וראה האם קיים עירבוב כל שהוא בין שמן למיים, אתה גם יכול לראות זאת על מדיד השמן אם קיימים עליו בועיות של מיים או אם הוא דליל יתר על המידה.

אין בועות מים ולא נראה דליל

כמו כן פתח פקק מילוי שמן ובדוק האם יש עליו שיכבה של חומר לבן כמו טחינה.

אין טחינה

בנוסף שהרכב במצב עבודה שים יד על האגזוז למספר שניות ובדוק האם האגזוז פולט מיים וכף ידך נהיית רטובה. בדיקה זו תעשה לאחר שהאוטו עובד משהו כמו 10 דקות ולא שהמנוע קר.

אין מים, היד נשארה יבשה (אם כי קצת מלוכלכת)

במידה ואחת מהבדיקות האלה לא מעלה סממנים של מיים ראש המנוע סיכוי גבוה מאוד במצב תקין לחלוטין.

100%. שוב, זה כנראה מחזק את מה שהאחרים אמרו - שיש סיכוי קלוש מאוד לבעייה בראש המנוע.

ולגבי הנזילה שבה הבחנת - מאיזה צד למטה של הרכב זה נוזל?

צד ימין (כלומר לא צד הנהג אלא צד הנוסע)

אבל המים נזלו מאיזשהו משטח פלסטי כך שיכול להיות שהם נקוו שם ממקום אחר, כאמור הסתכלתי אבל לא הצלחתי לראות בדיוק מאיפה הם יוצאים.

תודה ענקית לכולם, נראה שמחר בבוקר אני לוקח את האוטו לחוו"ד שניה במוסך אחר

:-)

פורסם

לדעתי זה לא ראש מנוע כי עם ראש מנוע עומד ללכת אז המים לא נשפכים על הרצפה אלא הם מתערבבים עם השמן .

נראה לי שצריך רק לאתר את מקור בנזילה ולסתום אותו.

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

מכיר דיי טוב את הרייסר והמיים שנזלו מצד הנוסע ככל הניראה נזלו ממשאבת המיים היושבת בין הטיימינג. הפלסטיק שדרכו ראית שנזלו המיים זה המגן בוץ שמכסה מלמטה את כל איזור המנוע וחלקיו השונים. כל נזילה שתהיה דבר ראשון תיגע במגן זה ומשם לריצפה. תעדכן מחר בעניין.

:)
פורסם

חברים, סיכומו של דבר נכנסתי למוסך אחר

בבדיקת לחץ תוך פחות מדקה התגלה חור בצינור גומי + כמה נזילות קטנות מהחיבור של היונית של הרדיאטור (למדתי משהו)

כל הסיפור עלה 200 שקלים כולל החלפת הצינור + עבודה + חומר סותם נזילות (אבקה שעולה 15 ש"ח)

תודה לכולכם - גם החכמתי וגם חסכתי :)

פורסם
מוקיהו שלום רב , וברוך בואך לפורום !

למרות שדיהו רייסר, ידוע, בראש מנוע שנוטה לגרום להבלות ולשרוף אטמי ראש באופן רב יותר מהממוצע, במקרה שלך הייתי מהמר שבעיייתך הנוכחית , לא שייכת לראש המנוע, אלא לנזילת מים מאחד מהמקורות הבאים, משאבת מים, צנרת מים, ורדיאטור.

פנה למוסך אחר לקבל חוות דעת נוספת, וזאת רק לאחר שהמכונאי במוסך, יבצע בנוכוחותך, בדיקת לחץ ברדיאטור שתאבחן מידית מאין נזילת המים, וזאת הבדיקה הראשונית שחובה לבצע , לפני שיוחלט באופן שרירותי, לפרק שוב ראש מנוע.

מוסך הוא לא אלוהים, וגם מוסך יכול לטעות,ולטעות זה אנושי, ולהודות זה מוסרי.

בברכה

צביקה

כנראה ששוב צדקתי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...