Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמו בכל מקום..יש הרבה שחושבים שמי שבא אליהם הוא תמים ומנסים לתחמן

אני ממליץ בחום על צמיגי דניה בירושלים, נמצאים בת. דלק פז.

נמצא שם בחור מאוד אמין והדבר האחרון שתגיד עליו זה שהוא תחמן או גנב

קראתי את דבריך ואני חייב להגיב.

כנראה דבריו של פותח השירשור על תחמנותם של הפאנצ'רמאכרים הירושלמים יש לה על מה להתבסס.

תשמעו סיפור :

לחמי פנסיונר באמצע שנות ה - 70 לחייו יש פיז'ו 308 2010 עם 1200 ק"מ. לפני כחודשיים סיפר לי את האירוע הבא :

בחניית קניון מלחה העירו לו שחסר אוויר בגלגל אחורי. בדרכו הבייתה לשכונת גבעת משואה בירושלים (כ -2 ק"מ משם)

עצר באותה תחנת דלק דניה וניגש לצמיגי דניה לטיפול בעיניין.

מה עשו - שאלתי. הסתבר שהיה פנצ'ר והחליפו לי צמיג. כמה זה עלה - שאלתי . שלמתי 680 ש"ח והוא אמר לי ששמו לי צמיג משובח.

נראה לי מוזר וירדתי לבדוק - מה מסתבר - שמו לו צמיג סיני ירוד בשם לינג לינג או דומה . הצמיגים המקוריים האחרים קונטיננטל

פרימיום קונטקט 195/65/15.

הקומבינה ברורה - מכרו לו ב - 680 ש"ח צמיג סיני ירוד שאולי עלה לצמיגייה 100 ש"ח וקיבלו צמיג קונטיננטל משובח וחדש

עם כ - 1000 ק"מ שאותו יגלגלו ללקוח אחר.

לא רציתי לבאס את חמי ולנזוף בו על תמימותו , והיות ועברו שבועיים לא היה טעם ללכת לצמיגייה ולחולל מהומה. החלפתי לו את

הסיני ברזרבי המקורי בגודל המלא (גם כן קונטיננטל איכותי זהה).

נראה שב"צמיגי רמת דניה" לא עובדים בסטנדרט דני - סקנדינביי...

פורסם

חשבונית קיבל

רשום הצמיג הסיני

הולך והופך להם את השולחן בעדינות נימוס סקנדינבי, אמרנו . לא עוזר מתלונן במשרד התחבורה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
חשבונית קיבל

רשום הצמיג הסיני

הולך והופך להם את השולחן בעדינות נימוס סקנדינבי, אמרנו . לא עוזר מתלונן במשרד התחבורה.

לצערי , זה מקרה מסוג של "הדג מסריח אבל כשר" - לכאורה אין כאן מעשה פלילי מצד הצמיגאי שניתן להוכיחו לאחר ימים רבים.

זה שהצמיגאי גבה מחיר מופקע על צמיג זבל - זה לא פלילי - אין פיקוח מחירים על צמיגים , איש הישר בעיניו יעשה , הרי כולם

מכירים שיש "מחירון" מודפס ובו מחיר מנופח פי 2 עד 3 מהמחיר הזול שניתן להשיג.

זה שהפאנצ'רמאכר החליף לצמיג חדש (במידה הנכונה) במקום לתקן פנצ'ר קטן - תמיד יוכל לטעון שהצמיג התקול (שמוחזר

כבר ונגרס כביכול) היה פגום ובלתי בטיחותי כך שבעצם יוכל להתמם ולטעון שנהג במיקצועיות ואחריות...

אם לא תופסים את הרמאות בזמן אמת או בסמוך מאוד קשה באיחור להתלונן ולהוכיח מרמה.

כנראה צריך פתיון ומצלמה נסתרת כדי להפיל את התחמנים ולהפלילם.

פורסם

יוסף נעים הוא אחראי על ענף הצמיגים.

הוא חבר בפורום אולי הוא יגיב.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
אמרתי לבעל הביית - אתה יודע מה אני אקח את הגודייר ב - 1600 , אבל רק טרי, מהדגם המדוייק ושיהיה כתוב

MADE IN FRANCE . ניסה עוד לשכנע אותי לוותר ולקחת את היוקו , כשראה שאני עיקש הסכים וקבענו לעוד יומיים.

סיכום דבר - קיבלתי בדיוק מה שרציתי - תאריך ייצור 2410 - צרפתיים עם הרכבה ואיזון קפדניים במחיר שרציתי.

תוך כדי העבודה אומר לי הפועל - איך הוצאת ממנו מחיר כזה ?

בסיכומו של דבר - הצמיגים מצויינים - נוחים ואוחזים.

המצפון שלי נקי - בטוח שגם כך הצמיגאי הרוויח. צא ולמד מה מתח הרווחים של רשת שמוכרת במבצע ארצי ב - 2170 (במקום

1600 שהשגתי , ומול מחיר של מעל 3100 באתר TIRES4U).

המחירים שכתבת לרבעייה 2170 ו-3100 לא תואמים את המציאות.

GOODYEAR EFFICIENTGRIP תוצרת צרפת במידה 205/55/16 כבר כמה חודשים "במבצע" אצל היבואן, כך שהמחיר באוטו דיפו אחרי ההנחה של 60% תואם את כל הפנצ'ריות בארץ פחות או יותר. בכלל לא בכיוון של המחירים שציינת ב"סקר" שלך. זו במציאות.

אני חיפשתי בירושלים רביעייה חדשה למאזדה 205/55/16 כבר בחודש מאי השנה וכבר אז הוצעו לי EFFICIENTGRIP במצבע ב-480 ש''י ליחידה לפני המיקוח. ההתלבטות שלי הייתה בעצם כך שצמיג ECO לא אמור לעלול כל כך יקר לאומת ECO של חברות אחרות (בוא נגיד פחות מפורסמות).

לאחר התלבטויות רכשתי בירושלים רבעייה טרייה CONTINENTAL CONTIPREMIUMCONTACT2 במחיר של כ-500 ש''ח ליחידה. וזה לא ECO, אלא אחד הצמיגים היותר מומלצים בקטגוריית רכב משפחתי (לא סגמנט ספורט או פרימיום).

לשם ההשוואה TOYO T1R במידה שלך עולים אפילו פחות ממה ששילמת על GOODYEAR חוסכי אנרגייה והם ספורטיביים ואוחזים בטירוף. במידה 205/55/16 בסביבות ה-380 ש''ח ליחידה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
אהבתי את הכתיבה ואת הסוף, עם התחכום!

זה באמת בלוף ביושר, לא השתמשת באקדח!

לדעתי הכל מתחיל מתהליך צמיחה טבעי של הצמיגים. ב-C4 אותה תופעה, מנוע איך לומר, בינוני (לא בא לבקר אותו בשום אופן, רק לתאר את הרכב) עם צמיגים ברוחב שלא יבייש רכב עם משקל והספק פעם וחצי ממנו. הגבלת מהירות 240, ספק אם הרכב יתקרב ל-200 אי פעם. בטח שצמיגי 185 עם הגבלת מהירות H-210 שעולים בערך חצי יספיקו. מי שזוכר את הסובארו ויתר המכוניות משנות ה-80 הגיעו עם צמיגי 135 מ"מ. אז התקדמנו מאז אבל קצת נסחפנו לדעתי.

מה יוצא מכל זה? אחיזה מוגברת (גם במכוניות שאינן "ספורטיוויות")

לעומת נוחות מופחתת (חתך נמוך) צריכת דלק מוגברת, רעש בצמיג לא איכותי, ובעיקר מחיר כפול.

אוי האופנה!

שכחת את הבטיחות הפאסיבית של הרכבים. כל התקנות בטיחות החדשות (כריות אוויר, קורות חיזוק וכו') גרמו לעליה ניכרת במשקל המכוניות של היום לעומת משקלן בשנות ה-80.

כל הנ"ל מחייב אותך להתקין בלמים גדולים יותר וכתוצאה מכך אתה צריך חישוקים גדולים יותר.

מסכים איתך שזה גם פן אופנתי שכן חישוקים גדולים יותר נראים יותר טוב אבל מכאן ועד לכמיהה לצמיג 135 של סובארו DL הדרך ארוכה...

אחיזה מוגברת זה לא דבר רע. מספיקה פעם אחת שאתה צריך לעשות תמרון חירום ונזקק לאחיזה הזו

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם

לא שכחתי את העלייה במשקל, חוץ מהבטיחות הפאסיבית גם המכוניות עצמן צמחו כבר לקטגוריה שמעל (פולו, פלואנס למשל).

ה-135 מ"מ הייתה דוגמה קיצונית. אבל המשקל כל כך גדל שלא יספיק צמיג 165, או 185 כמו שהצעתי בהודעתי המקורית? מחירם בערך חצי.

ואחיזה מוגברת זה דבר מצויין, אם לא השתמע כך מתגובתי. רק מפתיע אותי לראות צמיגים עם אחיזה שכזאת ברכבים ללא כל יומרה ספורטיווית.

כל עוד אנחנו מסכימים בעניין האופנה נראה לי שאנחנו תמימי דעים!

בכל הטרייד-אוף (יש מילה עברית?) הזה של אחיזה ואופנה מול נוחות ,צריכת דלק ומחיר הצמיג נראה לי שהאופנה לוקחת ובגדול. המחיר מתבטא לא רק במחיר הרכב, אלא בעיקר במחיר החלפת רביעייה לצרכן. אז פתאום מתחילים לבכות, או יותר גרוע - לחסוך.

פורסם
המחירים שכתבת לרבעייה 2170 ו-3100 לא תואמים את המציאות.

GOODYEAR EFFICIENTGRIP תוצרת צרפת במידה 205/55/16 כבר כמה חודשים "במבצע" אצל היבואן, כך שהמחיר באוטו דיפו אחרי ההנחה של 60% תואם את כל הפנצ'ריות בארץ פחות או יותר. בכלל לא בכיוון של המחירים שציינת ב"סקר" שלך. זו במציאות.

אני חיפשתי בירושלים רביעייה חדשה למאזדה 205/55/16 כבר בחודש מאי השנה וכבר אז הוצעו לי EFFICIENTGRIP במצבע ב-480 ש''י ליחידה לפני המיקוח. ההתלבטות שלי הייתה בעצם כך שצמיג ECO לא אמור לעלול כל כך יקר לאומת ECO של חברות אחרות (בוא נגיד פחות מפורסמות).

לאחר התלבטויות רכשתי בירושלים רבעייה טרייה CONTINENTAL CONTIPREMIUMCONTACT2 במחיר של כ-500 ש''ח ליחידה. וזה לא ECO, אלא אחד הצמיגים היותר מומלצים בקטגוריית רכב משפחתי (לא סגמנט ספורט או פרימיום).

לשם ההשוואה TOYO T1R במידה שלך עולים אפילו פחות ממה ששילמת על GOODYEAR חוסכי אנרגייה והם ספורטיביים ואוחזים בטירוף. במידה 205/55/16 בסביבות ה-380 ש''ח ליחידה.

תודה על הערותיך המעניינות - ומספר התייחסויות בהתאם.

מחירי הצמיגים שניתנו לדגם הספציפי הזה של GOODYEAR הינם כפי שציינתי - ב"מבצע 60% על השני" באוטו דיפו יצא 2170,

מחירי אתר TIRE4U - בדוק בעצמך. (לא טעיתי)

ברור שצמיגיות פרטיות לאחר מיקוח יתנו לעיתים מחירים נמוכים יותר - לזה בדיוק כיוונתי שצרכן נבון עורך סקר , משווה מחירים

ומנהל מו"מ מתוחכם לשפר עלויות. אני קניתי אותם היכן שקיבלתי את ההצעה הזולה ביותר (400 לצמיג).

האמת שמראש מאוד רציתי צמיגי קונטיננטל שאני מאוד מעריך (היה לי בעבר ספורטקונקט 2 נהדרים 225/45/17 ).

לגבי הצמיגים שקנית אין ספק שהם טובים מאוד - הציעו לי כאלו בירושלים ב - י.ג. המכוון ב 2000 ש"ח. (כמעט קניתי).

אולם בעיון במבחן בלתי תלוי של מכון התקנים הגרמני בדיוק השתתפו גם הצמיגים האמורים ראש בראש. ברוב הפרמטרים

הGOODYEAR EFFICIENTGRIP היה עדיף על CONTIPREMIUMCONTACT2.

נא בדוק היטב :

http://eu.goodyear.com/uk_en/images/Report%20No.%2076236753-2_tcm64-57523.pdf

אז היה עדיף לי צמיג קצת יותר טוב (למרות היותו ECO) וב- 400 ש"ח חסכון נקי.

יותר מזה - מצרף לך מחשבון חביב שיראה לך אילו התקנת מה שאני שמתי לעומת בחירתך המדוייקת כמה היית חוסך לשנה

בכסף לפי מאפייני נסיעתך האישיים :

http://eu.goodyear.com/home_en/efficientgrip/benefit_calculator/index.jsp

לגבי הערתך ש TOYO T1R עדיפים בהיותם "ספורטיביים אוחזים בטירוף" ואף זולים - אכן נכון , אבל כזכור לך אולי , ציינתי

בהתחלה מה הצרכים / עדיפויות לרכב לזוגתי :

"חשוב היה לי צמיגים בטוחים , שקטים , אוחזים , נוחים ועמידים , לא לנהיגה ספורטיבית בהכרח. "

לפי נתונים שאספתי ה GOODYEAR EFFICIENTGRIP הינם פשרה מעולה לנהג סטנדרטי , אינם מתפשרים על פרמטרים

חיוניים של אחיזה ויציבות , ומקנים בנוסך רמה גבוהה של נוחות , אריכות ימים וחסכון בדלק (ושמירה על הסביבה!).

פורסם

קרטל המחירים בירושלים אילץ אותי לקנות את הצמיגים האחרונים בפתח תקווה.

לפחות זאת הייתה נסיעה בדרך למקום אחר, אבל עדיין, זה מגוחך עד כמה שזה מחריד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...