Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ולשלב אותם בנוחות של גיר אוטומטי.

איתמר.

זאת מילת המפתח! האם היא קיימת ברובוטי של טויוטה? בנינו, האדם הממוצע קונה אוטומטי כי זה יותר נוח לו, לא מעניין אותו שזה ידני ושמישהו אחר מעביר את ההילוך במקומו.

מבחינת האדם הפשוט הוא משלב D ונותן גז, הוא לא רוצה להתחיל לשחק עם הגז כדי למנוע טלטלות בהעברת הילוך, האדם הרגיל הורגל לגיר אוטומטי נוח שלא מטלטל את הרכב וכל דבר שחורג מהנורמה הזאת הוא בעצם לא נוח.

עכשיו השאלה היא איזה גיר רובוטי יהיה הכי קרוב בנוחות שלו לגיר אוטומטי מסורתי.

אומנם לא נהגתי בטויוטה, אבל אם יש טילטולים, אני מוותר מראש על התענוג של להתאים את עצמי לגיר הזה. במיוחד שהעברת הילוך נקבעת על ידי המחשב שלא מתריע לפני כדי שאני אדע מתי לעשות פעולה X שתשכח את הטילטול.

כן נהגתי על DSG, והגיר הזה פשוט נוח לתפעול. מעבירים את הידית לאות D ונותנים גז, פשוט נוח וקל. גם גיר אוטומטי רגיל מידרדר בעליות ככה שזאת לא תופעה רק של DSG, ובפקקים אני לא הרגשתי שום בעיה פרט להשהייה קלה שבעצם מופיעה ביציאה מהמקום (שלא דורשת ממני להתאים את עצמי באיזה אופן כדי שיהיה לי נוח יותר).

אני מאמין שהגיר המושלם כבר קיים במכוניות העל, אבל עד ששם לא יהיה גיר חדש וטוב יותר, הגיר הנוכחי שלהם כנראה לא יזלוג לדגמים הזולים יותר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הטלטול המדובר אינו גרוע יותר מזריקת קלאצ' קלה ברכב ידני. הקיטורים מוגזמים ביותר, ואני מסכים עם מי שטען שהיתה בעיה בשיווק כאשר הוצגה כוריאציה על נושא הגיר האוטומטי. הבעיה היא שאם מישהו היה מצחיג את התיבה כתחליף לגיר ידני הוא היה "שורף" את המכירות שכן עם ישראל מפונק ובמהלך שנות ה-90 התרגל לגיר אוטומטי.

מעבר לכך - צריך ללמוד לתפעל את הגיר הרובוטי (ואני מניח שגם את הטיפטרוניק, שטרם התנסיתי בו). כפי שאמרתי - זה לא מסובך, אבל צריך מוטיבציה כלשהי. בינינו, כשעברתי מנהיגה על רכב ידני (23 שנה) לאוטומטי "חיפשתי" את הקלאצ' משך מספר שבועות, וזה קורה לי למספר ימים כל אימת שאני חוזר מנסיעה לחו"ל שבה אני נוהג בידני משך שבוע-שבועיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...