Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 306 XSI, שלוש דלתות מול חמש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ראשית הקדמה קצרה...

אני בחור בן 31, נשוי + ילדה ומחשיב את עצמי לנהג שקול שנהנה לנהוג.

עד כה נהגתי על רכבים "רגילים" אך השתדלתי שרובם יהיו עם הגיר הנכון (ידני - למעט רכב ליסינג אחד למשך שנה...).

כעת אני מעוניין להיכנס לעולם הרכבים הספורטיביים.

אחד הדברים שמגבילים אותי הוא עניין הפרקטיות ולכן אני מעוניין ברכב עם 5 דלתות (זה יהיה רכב שני ולכן תא המטען לא מעניין... אבל לא מוכן ל - 3 דלתות).

מבחינת תקציב קיימות שתי אופציות:

1. ללכת על רכב חדש בעיסקה סטייל ליסינג וכרגע אני בודק את האופציה של הלאון 1.8TSI, ידנית כמובן.

2. לקנות רכב ספורטיבי משומש בתקציב של 15-25K כולל יישור קו.

אני עדיין לא סגור לגבי האופציות אבל כרגע אשמח לעזרתכם לגבי האופציה השנייה.

בקניית אימפרזה לדורותיה אני אוכל לעמוד אבל האחזקה קצת מטרידה אותי ובכל זאת אני רק נכנס לתחום.

לגבי לאון טורבו מאוד קשה להשיג אחת שלא שיפרו אותה מכאן ועד מטולה ובכל מקרה נמכרות במחיר גבוה.

הרכב שעומד פחות או יותר בדרישה זו הוא הפג'ו 306 XSI 5 דלתות.

רציתי לשמוע מכם ראשית על הרכב וההבדל בין הדגמים של 3 מול החמש דלתות.

בשרשור הבא יש התייחסות לרכב אחד כזה ואם מישהו יוכל לספר לי עליו עוד מידע אני אשמח לשמוע.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=335976

אם תוכלו להתייחס לאחזקה שוטפת של רכב כזה (דלק, טיפולים וכו'), כמו כן האם קיימות כריות אוויר ברכב וכמה.

מבחינת שיפורים אני כנראה אתגלח על רכב כזה רק בתחום השילדה, אחיזה, בלימה וכו', בכל זאת מדובר ברכב אטמוספירי שמבחינת כוח אין לו הרבה לאן להתקדם - שאגיע לשלב הזה כנראה שאחליף רכב :wink:

מקווה שלא טחנתי יותר מדי מים (עוד מעט רננה רז תדפוק לי בדלת בפרצוף סדוק...)

אבירם

פורסם

אין הבדל בין ה-3 ל-5 דלתות, למעט מספר הדלתות.

בתקציב שלך הייתי מחפש סיטרואן ZX וולקן, האחות התאומה של ה-306. היא עוד יותר זולה, לא פחות מהנה

ועם חמש דלתות. נראה גם שמרביתן נשמרו מעט טוב יותר מה-306XSI, שקסמה משום מה יותר לצעירים.

פורסם

החזקתי 306 , קצת יותר "מסובכת" כ6 שנים עד שנה שעברה.

הרכבים שאתה מדבר עליהם הם עד שנת 96 - אלו רכבים ישנים שאם לא החליפו בהם הכל בערך - זה יתפרק בתקופתך.

גם רכבים שנשמרו פנטסטי.

כדי שאנשים לא יתקוממו - אני מדבר על להחזיק רכב ברמה שהוא מתנהג כמו שהוא היה כשהוא היה חדש ושהכל פיקס ובטיחותי ב100%, לא כריות בולמים ובולמים מקוריים וסרן אחורי שלא עבר שיפוץ מעולם... רכב כמו שהוא יצא מהחברה - שזה מה שבן 31 עם ילדה צריך.

הגיר והמנוע הם החלקים האמינים - כל המסביב הוא בעייתי , כל מני גומיות ותושבות (כן, גם כל המערכת של המתלים כולל הכריות בולם , תושבות סרן אחורי ועוד כל מני פיצ'יפקס שאף אחד לא מחליף) , מערכת מיזוג רגישה ויקרה , מערכת חימום פנימי ששווקת כל כמה שנים , סאן רוף שדורש פחחות כל כמה שנים עקב תכנון לקוי , דשבורד שמרעיש עם השנים בצורה מרגיזה , טיימינג כל 3 שנים ועוד כל מני פיצ'יפקס.

אני החלפתי את כל אלו ועוד - כי אני רציתי רכב פיקס כל הזמן. נכון שום דבר לא באמת דרסטי ולא עולה הון תועפות אבל זה המון פיצ'יפקסים קטנים שמצטברים.

האוטו כבר ישן (15 שנה על הכביש במקרה הטוב) ולא ננהג בעדינות לאורך כל חייו, אם אתה מוכן לזה נפשית - להתעסקות סביב הרכב לפחות שנה שנתיים ראשונות (או שתמצא רכב מעולה , כמו שאני מכרתי לדוגמא לפני כשנה, שמכאנית היה פיקס , וגם אז חודש אחרי שמכרתי - היה צורך בקויל לדוגמא תוך כדי נסיעה והרכב נסע על 3 צילינדרים - 700 ש"ח תיקון).

יש לי תחושה שלא זה המצב ושתתבאס מזה די מהר.

לצערי , ולדעתי בלבד , הזמן של הרכבים האלו מתחיל לעבור (בדיוק כמו שקרה לפני כמה שנים עם ה205GTIים).

הדור השני כבר שופר בהרבה מאוד נקודות (אבל גם מתחיל להתקרב לשנים שצריך כבר להחליף כל מה שהוא לא פח כדי להשאר עם רכב ספורטיבי שאפשר בשקט נפשי לנהוג בו חזק ושיתנהג כמו במקור) אבל אין בו 5 דלתות.

דווקא הלאון שפסלת כי הם "משופרות מפה ועד ..." (בחייאת - צ'יפ ופורק - לא ממש מזיז לרכבים האלו) - היא אלטרנטיבה מעולה - אבל התקציב גבוהה משמעותית.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו - תודה על התגובה העניינית.

הרכב אמור לשמש בעיקר אותי ולגבי הילדה זה בעיקר מהבית לגן וחזרה כך שהנוחות של האוטו מסתכמת מבחינתי ב-5 דלתות.

ממה שקראתי מדובר ברכב בעל התנהגות ספורטיבית טובה מאוד גם אם חלק מהסוסים כבר ברחו מהאורווה והרכב הזה אמור לשמש אותי ככניסה לעולם הזה.

ראיתי שאפשר להשיג רכב כזה בסביבות 15K ומטה.

בהנחה שאמצא רכב עם גיר ומנוע במצב טוב כמה יעלה לי ליישר קו למצב פיקס כמו שתיארת?

לגבי הלאון - ממבט זריז ביד 2 אפשר לראות הבדל משמעותי במחירים שבעלי הרכב דורשים על רכבים שמורים לעומת רכבים שלא (עם צ'יפ ופורק כנראה שהייתי מסתדר אבל בכ"ז מדובר בתקציב גבוה).

פורסם

כדי שרכב כזה יהיה בעל התנהגות ספורטיבית טובה ויסע באמינות טובה אתה תתתקשה למצא אחד שעולה 15 אלף ש"ח.

כדי לעשות ישור קו רציני למצב פיקס (מבחינתי) לרכב "סטנדרטי" (כלומר הבעלים לא החליף בו שום חלק מעבר לטיפולים במוסך לפי הספר) - תצתרך להכין בערך עוד כ10 אלף (בהנחה שאתה רק מסדר את האוטו מבחינת התנהגות - וכל מערכות החשמל פיקס ואתה לא נתקל בבעיות אחרות רציניות מדי).

ה10 אלף האלו יכסו בערך החלפת בולמים + כל החלקי גומי מסביב , שיפוץ סרן אחורי והחלפת התושבות שלו והחלפה של כל הבוקסות משולשים ומוטות קישור.

זה יחזיר אותך למצב של רכב שמתנהג לפחות כמו שהוא אמור להתנהג ובטיחותי למשתמש - בחלקים מקוריים או טובים יותר.

זה בהנחה שתמצא רכב עם מנוע , גיר , קלאץ' וטיימינג במרחק סביר , חימום פועל (לבדוק בנפרד) קירור פועל ופנים וחוץ סבירים ל"מאכל אדם".

פייר - בתור רכב כניסה - הייתי מחפש משהו חדש יותר אפילו על חשבון היותו יותר פרווה.

לדוגמא במקום 15 על הרכב + 10 אלף תיקונים (שוב , הכל תלוי בסטנדרטים שלך) הייתי מחפש אולי איזה 206XS חדשה יותר באיזה 6-7 שנים.

זה נכון שה306 התנהגה הרבה יותר טוב מה206XS והיתה עדיפה עליה בכל פרמטר לדעתי - אבל בתור חדשה.

לא בתור רכב של 15 שנה על הכביש לעומת רכב של 7-8 שנים על הכביש.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...