Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליאור שלום, אין כאן עניין ואו נסיון להעלבה, סהכ נקודת מבט קצת שונה.

איש איש כרצונו יעשה, אני אישית רכשתי כבר כ30 כלי רכב במהלך חיי באופן אישי, רק אחד מהם נלקח לבדיקה ואני יכול לאמר שזה היה ה350 שח הכי מבוזבזים שאי פעם שילמתי (כן, גם בבדיקה עושים הנחות).

למה זה מבוזבז ?

כי זה גיבוב של שטויות על גבי דף שבסופו של עניין אומרים לך "לך למוסך לקבל יעוץ"

אז אני הולך מראש למוסך לקבל יעוץ, זה בחינם.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ליאור שלום, אין כאן עניין ואו נסיון להעלבה, סהכ נקודת מבט קצת שונה.

איש איש כרצונו יעשה, אני אישית רכשתי כבר כ30 כלי רכב במהלך חיי באופן אישי, רק אחד מהם נלקח לבדיקה ואני יכול לאמר שזה היה ה350 שח הכי מבוזבזים שאי פעם שילמתי (כן, גם בבדיקה עושים הנחות).

.

זה בדרך כלל גם המקום לכתוב "גילוי נאות- עבדתי במוסך בעברי"...

מעבר לכך (בהנחה ואני לא טועה באדם) יהיה ראוי גם לציין את גילך, שכן כשאתה כותב שרכשת במהלך חייך "30 כלי רכב" זה נשמע מרשים, פחות מרשים כשמגלים שחלק מהרכבים החזקת רק למספר חודשים מועט וגילך צעיר משמעותית ממספר הרכבים שרכשת.

כמו שנאמר- אלוהים נמצא בפרטים הקטנים.

אני מצד אחד מסכים עם ליאור שברכישה של רכב מומלץ לא לחסוך את הכמה מאות שקלים של הבדיקה, ומצד שני מסכים גם עם BMW שהמקרה שונה כאשר קונים רכב משכן ויודעים פחות או יותר את עברו (במצב כזה גם אני הייתי לוקח את הרכב למוסכניק שיבדוק שאין ליקויים מכניים משמעותיים ולפחח כדי לוודא שהרכב לא עבר תיקונים רציניים וזה הכל.

יש לי שכן שבעברו היתה לו פולו שנת 97.

השכן הינו מבוגר (כיום כבר בו 85 בערך) והרכב בפעם האחרונה שבדקתי (2006) גמע כ-45K קילומטר.

כל הזמן ביקשתי ממנו שביום שיחליט למכור את הרכב שיודיע לי ואני אקנה ממנו בלי בדיקה וכאבי ראש.

לבסוף לפני כשנה הוא בא לצאת מחנייה, במקום לשלב לרברס שילב לראשון, פגש את הקיר ממול והשבית את הרכב.

:roll:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

היי עידן, אני אכן צעיר יחסית, בן 25.

יש רכבים שגם לא הגיעו לתיאוריה של "מספר חודשים"

כמו כן, כמובן שאפשר לקחת את כל ההסברים שלי למקומות נוספים, בגלל זה גם רשמתי על הנושא של הבנאדם שהרכיב מזגן בעצמו כדי לחסוך 1000 שח.

רשמתי את זה כטיפ לחיים ולא בשביל לרדת או ללגלג על מישהו, איש איש כראות עיניו יעשה וילך.

אני יודע שלתת כסף לבדיקה זה טיפשי, במוסך זה בחינם.

פורסם

מעבר לזה, כמה מהרכבים שרכשת היו מעל שווי של 15K-20K ?

אני לא מנסה לתקוף אותך אור, אבל אי אפשר לבוא ולסתור בנאדם שמציע (ויש המון הגיון בהצעתו הלגיטימית) ולומר לו "אני כבר קניתי מעל 30 מכוניות בלי בדיקה" כאשר חלק ניכר מהמכוניות האלה היו לשימוש מאוד (מאוד מאוד) קצר, חלק ניכר מהן היו רכבים זולים שרבים לעיתים לא נוטים לקחת לבדיקה מקצועית (בייחוד כשיש קשרים במוסך או עבר של עבודה במוסך).

לך בדיקה במוסך תיהיה חינם אין כסף, לבחור מהמניין הבדיקה הזאת עשויה בהחלט לעלות כסף (אפילו 50 שקלים למוסכניק כדי שירגיש טוב).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

היי עידן, 50 הינם עדיין לא 350 ואו 1000 שח.

אני לא בא לסתור אלא אני נותן נקודת מבט נוספת סה"כ.

לא היה פה כל אזכור ואו המלצה שלי לוותר על הבדיקה, אלא דעה אישית שלי בלבד ואמרה שאיש איש כרצונו יעשה.

כמה מהרכבים היו מעל 20K ?

לא יכול לזכור אבל היו, לפחות שליש. (היה גם רכב אחד ניילונים בין כל הבלאגן הזה, ואפילו קטנוע בשווי 55K))

פורסם

אור, אכן אוסף גדול וכמו שהבנתי הנך בעל קשרים, מה שאני לא.

ובכן לי היו עד עכשיו 3 רכבים, שהיקר ביניהן עלה לי בזמנו 90 אלף ש''ח (golf gti 2003), מי שמוכן לשלם סכום כזה מבלי לשלם 600 ש''ח על בדיקה, שיהיה לו לבריאות ושיבוא ויפתח פה שרשור אחרי זה על כמה שהוא מטומטם וטיפש וחבל שלא עשה בדיקה.הרבה ניסיון בקנייה ומכירה אין לי, אבל ברכבים יש לא מעט. ולמרות שלא התכוונת להעליב או לזלזל זה מה שיצא לך, במיוחד שאנחנו בני אותו גיל.

ואם אתה חושב שזה בזבוז של כסף בדיקה, אז תגדי לחבר'ה האלה מהשרשור הזה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=158230

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

שמע, יכול באמת להיות (לאחר שעידן הסב את תשומת הלב) שאני מסתכל על הדברים באור הזה מכיוון שהנני בעל ידע לא מועט ברכבים ויודע בדיוק מה יגידו בבדיקה מילה במילה.

לכן נתתי גם את הדוגמא על המכר שלי עם המזגן, כדי להמחיש את הדבר בכיון שונה אבל ברעיון של חסכון.

ושוב אני מתנצל אם מישהו נפגע או נעלב מדברי שהיו אמורים להיות סהכ נקודת מבט, לא המלצה או הלצה.

פורסם

ליאור, הלינק שנתת אכן רלוונטי- עבור אנשים שלא מגיעים מהתחום ואין להם מושג קלוש (או מספיק לצורך העניין).

כמובן שכל מקרה הוא לגופו ועל כן צריך לתת דעה מתאימה לכל עניין.

פורסם

בדקתי ברחבי הלוחות ברשת 4 רכבי לנד-קרוזר עם נתונים טובים (שנתון 07/08 עם מנועי ה-176 כ"ס וק"מ נמוך עם סבירות לרכב שמור של אמא תל-אביבית +תוספות ו/או צמיגים חדשים וכו')-

כולם היו סביב המחירון בכמה אלפים בודדים לכאן ולכאן עד לא יותר מ-2K ש"ח, וזה לפני בדיקה במכון ואבחנת ריג'קטים.

כלומר אם המחירון הוא 201K אז דרשו 200 עגול ואם הוא 188 אז דורשים 190K וכדומה.

אני לא מצאתי (כרגע) אמת בדעה הרווחת (לא רק של המגיב מעליי) שהקרוזר נמכר בהרבה מעל המחירון.

פורסם

אני מאמין שלרכוש רכב ממי שאתה מכיר עדיף ממי שאתה לא.

אני מכרתי את הגיפ של אישתי...ללא פחות מהבוס שלי.

כי הוא ידע עד כמה אני פדנט ועד כמה הרכב שמור.

ידעתי שזה עשוי ליצור אי נעימות במקרה של תקלה אבל כל רכב עשוי לחוות תקלות ורק כדור בדולח ידע לנבא אותם.

אחרי כמה חודשים בעת העברת הרכב טסט הוא נזקק להחליף תפוחים! קורה.

הוא החליף אותם, וזהו.

אז שווה לשלם קצת יותר ולקח רכב שאתה יודע עליו, מי מה וכמה. שהוא לא גנוב או חובר מחדש אחרי תאונה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אמיר, בדוק את נושא המחיר בלנדקרוזר 03-05 ותיווכח להבין כמה השוק פרוץ.

היה שלב שעבר לי בראש המחשבה על רכב כזה, בדקתי חקרתי והגעתי לאותה מסקנה שאתה לא מסכים איתה.

פורסם
אתה לא משלם על הזמן שאתה מבזבז להם ?

היי, המוסך הנ"ל הינו מוסך אשר הייתי עובד בו בעבר, בעלי המוסך הינם אנשים מאוד קרובים לליבי, יש ביננו יחסי גומלין עד היום ומקווה שככה ישאר תמיד, אז אני מבזבז להם זמן, הם מוצאים את הדרך לבקש אותו בחזרה, הסר דאגה מלבך.

פורסם

אור, יכול להיות שמדובר ספציפית בשנתונים שציינת?

אולי ב-2007 ששם הרכבים האלו קיבלו מנועים מודרנים חדשים וגיר 5 הילוכים, המחירון הגבוה שלהם בזמנו והכמויות שנוספו לכביש איזנו את השוק?!

רק אציין שדבריי נוגעים אך ורק לדגמי 07-08.

• תוכן חדש...