Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המשך לנושא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=331898

הרכב הוא מאזדה לנטיס 323 שנת 97', מנוע 1800 אוטומטית.

יש לי בעיה שמציקה, כל פעם שהרכב נעצר עצירה מוחלטת(ברמזורים נגיד או סתם פקק) יש רעידות מטורפות שכנראה נובעות מזה הטורים נמוכים. הרכב רועד אך ורק כאשר אני נמצא בD..והסל"ד הוא סביב ה600-700, כאשר אני בניוטרל ברמזור הרכב מספיק לרעוד והסל"ד בערך ב800+-.

אז ככה, התחלתי לעבוד על הבעיה והתחלתי מהדבר הכי בסיסי, בדקתי את ההתנגדות של חוטי ההצתה וזה מה שקיבלתי(מהארוך לקצר)

9.7K

8.8K

7K

6.25K

זה נראה לי תקין לא? תקנו אותי אם זה לא תקין ויש צורך בהחלפה.

בדוק את כל צינורות האויר שאינן פגומות ואין בריחת אויר כי זה גם עלול לפגוע בסל"ד. אחרי כל זה התחל בביצוע ניקוי מצערת באופן יסודי וניקוי חיישן מנוע צעדים שיכול להיות שהוא תפוס במיקצת מליכלוך ואינו מאפשר העברת נתונים מדוייקים למחשב הרכב.

בקשר להמשך פיתרון הבעיה, צילמתי כמה תמונות של המנוע וסביבו..אשמח אם תוכלו להדריך אותי מה לבדוק הלאה.

0045x.jpg

0044x.jpg

ועוד שאלה, תשימו לב שבתמונה הגומי סדוק לגמרי, מה זה הגומי הזה?

0043m.jpg

פורסם

אתה סתם מחפש חלקים שלא קשורים לבעיה.

הסל"ד שלך תקין, הבעיה היא בתושבות המנוע, בדוק את כולם, במיוחד הימנית שנמצאת ליד הטיימינג.

בנוסף יש לך בעיה נוספת והיא כריות הבולמים, שים לב בתמונה רואים שהיא סדוקה מאוד ובקרוב היא תקרע ויהיה לך חופש רציני במתלים, בקיצור לא בטיחותי.

פורסם

הקטע הסדוק והבעיה במתלים אם זה יקרע, אתה מדבר על התמונה האחרונה שפירסמתי?

בקשר ללבדוק תושבות מנוע, תוכל להדריך אותי בבקשה לפי התמונות שצילמתי?

לגבי ההתנגדות, האם זה תקין?

תודה רבה.

פורסם

הגומי הסדוק זה הכרית בולם, יש בכל צד כרית אחת(2כריות סך הכל) אלו הם הכריות בולמים ויש לטפל בזה בהקדם.

לגבי ההתנגדות אז 2 החוטים הראשונים לפי הנתונים לא כ"כ תקינים ההתנגדות מעט גבוהה.

לגבי תושבת המנוע, אתה צריך לדעת בדיוק את מיקומם ולבדוק שהן לא קרועות/סדוקות/יבשות שבהחלט במצב כזה יגרמו רעידות בילתי נסבלות.

אם הסל"ד סרק יציב ללא משחקים בסל"ד(עולה יורד בקפיצות), והמנוע עובד חלק ולא "מגמגם" לא הייתי מחליף את החוטים בזמן הקרוב אבל בהמשך אם תרצה להחליף אותם אז רכוש אך ורק מקוריים שעלותם כ 400ש"ח. (שמעתי שהמחיר של חוטי ההצתה המקוריים ירד) תברר את המחיר המדוייק אצל "חזי דלאל"(חפש פרטים על החנות הזו בגוגל), או במוסך מורשה מאזדה.

אל תתפתה לרכוש חוטים חליפיים בעלות של כ 70-100ש"ח הם כ"כ גרועים שתוך זמן לא רב סליל ההצתה במפלג ישבוק.

• תוכן חדש...