Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך אני נוהג/ת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאור תגובות שנתקלתי באתר בנושא "אזור סטרילי" המתבצע ע"י "אורלי וגיא" באשדוד. הנני מסכים כי בהשקעה כספית ניתן להוריד את מספר הנפגעים. אבל, כמה זמן ניתן להמשיך בפרויקט ומאיזה תקציב?

יש גם דרכים אחרות לביצוע ובתקציב קטן. למשל הפיכת נושא "איך אני נוהג/ת" לפרויקט כלל ארצי, ככלי לבקרה ומשוב ולא למטרת ענישה.

את ילדיי לימדתי לנהוג, אך מי שומר עליהם כשהם נוהגים לבד או עם חברים? האם צריך לחכות לשוטר? או אולי לבקש את עזרתכם ולהודיע לי כאשר הם מפריעים לכם.

קציני רכב בחברות המחויבים לנוהל 6 נדרשים לקבל את פרטיו של המתלונן ומה עושים כאשר המתלונן מסרב להזדהות? או כאשר אין ברשותי רכב חברה?

הבעיה, הינה בצורך להציג לנהג נתונים מצטברים לגבי אופן הנהיגה שלו. לעבירה אחת או שתיים ניתן לתת תירוץ, אבל מה לגבי השאר?

את הפתרון לכך מצאתי באתר אינטרנט חינמי אשר מספק משוב לנוהגים.

הרעיון מאוד פשוט. לאחר הרשמה לאתר, נוצר קשר בין מספר הרכב והדוא"ל של הנהג. כאשר מתלוננים על נהג המבצע עבירה בטל': 057-444-5-444 ההודעה מועברת בדוא"ל לנרשם למערכת.

המידע נשמר ומאפשר לנהג להתרשם מתגובת אנשים אחרים לגבי אופן נהיגתו. ניתן גם לקבל מידע בחתך מפעלי, מחלקתי ואפילו משפחתי.

מה דעתכם? האם תוכלו לתת מבט נוסף על נהיגתם של ילדיי?

בברכה

אב דואג ומוטרד

פורסם

למי יש זמן לרשום את מספר הרכב שביצע עבירה בזמן בלימת חירום שרכב חתך אותך או עבר באדום? שלט "איך אני נוהג" רעיון עקום ומשוב שמקבלים משקף אולי 3% מהמקרים, כי ב-97% אף אחד לא יטרח להתקשר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רוצה להוריד את תאונות הדרכים.?

בטל כול חוק שקשור לאכיפת מהירות .!,כאשר נהג עסוק בלהסתכל על המראה האחורית לבדוק אם אין ניידת באופק

כאשר הוא בודק אם אין מצלמה בצידיי הכביש, כאשר הוא בודק את מחוג המהירות שהוא לא עובר את המהירות המותרת

שאין איזה ניידת סמויה לידו או איזה שוטר עם מכשיר לייזר,הוא עושה הכול חוץ מאת הדבר החשוב ביותר: להתרכז בכביש.

והרי ידוע שאחוז התאונות הקשורות למהירות הוא זניח, לעומתו אחוז התאונות שקשורות לטעות אנוש הוא הגדול ביותר.

נהג שנוסע על 130 ואין לו שום חשש שיתפסו אותו על מהירות הוא נהג הרבה יותר בטוח מנהג שנוסע על 90-100

ודואג מכול הנ"ל ,ובנינו למי הסיטואציה שתיארתי למעלה לא מוכרת אפילו בחלקה.?.

מקסיקו סיטי היא העיר הגדולה ביותר בעולם ,ועם זאת אחוז התאונות בה הוא הנמוך ביותר ביחס לגודלה

ולמה .? נמצא כי אכיפת מהירות בה לא קיימת וכי ישנם אפילו צמתים לא מרומזרים שבהם התושבים מסתדרים לבדם

לעומתה לוס אנגלס היא העיר עם אכיפת המהירות הגדולה ביותר בעולם ובה אחוז התאונות מהגבוהה ביותר בארה"ב.

במקום כול הכספים שעוברים לאכיפת מהירות,ראוי היה אם היו משקיעים יותר בתשתיות

ובמקום הכספים שמגיעים מדוחות מהירות {כי הרי כולנו יודעים שזה עיניין כלכלי נטו} ,היו מטילים אגרה.

ואת חוקי אכיפת המהירות היו מבטלים לאלתר ,אם כול נהג יהיה מרוכז ב-100% בכביש אחוז התאונות הקשורות

לטעות אנוש תרד משמעותית,וכך אפשר יהיה באמת להשיג תוצאות במקום השיטות הלא יעילות הנהוגות כיום.

פורסם

אני מסכים עם הקביעה שמהירות לא ניצבת בראש הגורמים לתאונות דרכים, אבל מכאן ועד לבטל אותה, הדרך ארוכה.

יש רק דרך אחת להילחם בתאונות הדרכים והיא לגרום לנהגים ליותר אכפתיות בכביש:

- למד אנשים לנהוג (לא לחייב ב- 33 שיעורים שכל מה שמלמדים אותך זה איך לסובב את ההגה, אלא לקחת למשטחי החלקה, לדמות מיקרים אמיתיים וכד').

- חייב אנשים להגיע לבית לווינשטיין לפחות פעם אחת לפני ופעם אחת אחרי הטסט, בכדי לראות נפגעי תאונות דרכים.

- למד אנשים מה קורה כשהם נכנסים במישהו עם רכב ששוקל טון במקרה הטוב.

- תציב יותר שוטרים בכבישים במקום במארבים. ברגע שרואים שוטר, הרבה אנשים נרגעים.

אז, ורק אז תוכל להפחית תאונות דרכים.

(טוב, יש עוד דרך. פשוט למנוע מכולם לנהוג...)

פורסם

blackice,

הרשימה שלך נכונה, מגבירה מודעות, אך שכחת את נושא החינוך.

אנשים בארץ לא מקדישים לפעולת הנהיגה את כמות תשומת הלב הראויה לכך. כמו כן לא מודעים על השפעת הסחות הדעת השונות על טיב הנהיגה ומהירות התגובה. אני מדבר על פלאפון, גם בדיבורית ועד עיתונים, מכונות גילוח, כוסות קפה וכו'

כמו כן הנהגים בארץ חסרים כללי "נימוס" בסיסיים בכביש: איתות לפני מעבר נתיב על מנת ליידע את הסובבים, פינוי הנתיב השמאלי לאחר תום העקיפה, הענקת אפשרות להשתלב גם כשאתה מודק מבחינה חוקית. אדם לאדם זאב.

יש עוד המון דוגמאות לכך, אך זוהי תרבות ולא ניתן לשנות אותה תוך 15 שיעורי נהיגה, זה צריך לבוא מהבית ולוקח המון זמן.

זה שיהיה לנהגים טכניקת נהיגה משופרת ייתן להם יותר ביטחוןאך לא בהכרח דפוסי נהיגה נכונים.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

איך אתם רוצים לחנך?

אני רואה מקרים שבהם האבות נותנים מעט יותר גז כדיי לא לפספס רמזור, או ששים חגורה בגלל איזה שוטר ולא בגלל שזה בטיחותי.

כשהילד רואה את זה, אין לי ספק איך הוא ינהג בהמשך.

קובי

פורסם

שלום לכולם,

שמחתי לראות את התייחסותכם ורציתי להסביר עקרון מערכת "קו לבן".

השאיפה הינה שכל הדיווחים יגיעו למקום אחד ומשם יועברו למנויים בדוא"ל.

המערכת מיועדת:

v להורים – אשר יקבלו מידע על נהיגת ילדיהם באופן מיידי.

v לבעלי מונית/משאית/אוטובוס - אשר יקבלו מידע על אופן נהיגת הנוהג ברכבם.

v לקצין הרכב – אשר יקבל מידע על אופן נהיגת עובדי החברה.

v למנהל כוח אדם – ליצירת מדד עבור עובדים המקבלים קצבת רכב.

v לנו הנוהגים האחראים – לקבלת משוב על אופן נהיגתנו

v לכל השאר – שידעו כי יש מי ש"פוקח" עליהם עין.

במערכת זו אין צורך בהתקנות, לא צריך להיכנס למוסך ובייחוד לא להוציא כסף.

לדוגמה, עם אני בעל מונית אשר עובד עליה נהג שכיר. יהיה מאוד חשוב לי לדעת שהנהג לא משתולל עם הרכב. כנ"ל גם לחברות אשר משלמות לעובדיהם עבור אחזקת רכב. כי נזק לרכב הפרטי פוגע בתפוקה של אותו עובד.

במקרים אחרים כאשר נרצה לרכוש רכב בוודאי יעניין אותנו איך הנהג התנהג על הכביש. כלומר, בהכנסת מספר הרכב למערכת ניתן יהיה לשמוע את התלונות שהצטברו.

ברור לחלוטין שלא ניתן לעצור לחלוטין את ההרג בדרכים. גם ברור שהמהירות אינה הגורם הראשי לתאונות. אבל חייבים לנסות ולתמוך.

אז בבקשה תעזרו לי להפיץ את "הבשורה" ולצרף כמה שיותר מנויים למערכת ואם יש גופים שמעוניינים כגון בעלי הפורום הזה, אשמח לשתף פעולה עם כל אחד.

אז לרשותכם בכל עת

מני

פורסם

Manny, איך בדיוק מערכת דיווחים הזאת עובדת? על בסיס מישהו שטורח לרשום מספר ולהתקשר?

אתה יודע כמה עבירות תנועה אני רואה כל פעם שיוצא לכביש? מישהו לא מאותת, מישהו אחר חותך בין נתיבים, עובר באור אדום ועוד מלא. יש לי זמן לחפש את השלט 2X2 ס"מ עם מספר להתקשר? לבזבז את הזמן וכסף בסלולארי כדי להלשין?

אם יש בציבור 2% שעושים את זה - כל הכבוד. לא ניראה לי שלרוב יש רצון וזמן להתעסק בדרים האלה. הפתרון הוא רק הגברת עכיפה.

מעבר לזה, כמה אנשים בתור בדיחה יתלוננו על עבירות שאותו נמהג לא ביצע. אם זה מבוסס על דיווח ואמינות, אז כמו היה בתקופה סובייטית בקומוניזים ששלחו הרבה אנשים לגולאג על כלום כי מישהו לא אהב שכן שלו ודיווח דברים לא נכונים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...