Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5818 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קראתי כמה ביקורות בפורום על האלטו. מהזווית הראשונה שלי בתקופה האחרונה יש כאן "שגעת" אלטו, במיוחד בגלל התמורה ביחס למחיר הזול.

רוב הביקורות שקראתי בפורום היו טובות, אומנם עדיין יש מחנה בפורום שלא ממליץ לרכוש את הרכב ומציין כל פעם מחדש שהמתחרות באותה הקטגוריה נותנות תמורה טובה יותר.

אבל מה שחשוב לי הוא המחיר.

אני חייל בשירות סדיר, נותרו לי עוד 14 חודשי שירות. אני מחפש אוטו שיביא אותי ויחזיר אותי מהבסיס, וכמובן נסיעות בתוך העיר ונסיעות בינעירוניות מדי פעם.

הדגש שלי היה על אוטו זול, קטן, אמין וחסכוני בדלק. לפי מה שראיתי האלטו הידנית דיי עלתה על הדרישות האלה.

התקציב הראשוני שלי היה 30 אלף ש"ח לאוטו יד שניה, חיפשתי בהתחלה פונטו ספייס וקליאו B II בסביבות השנתונים 2004-2006 אבל המצב בשוק היד השנייה לא מראה יותר מדי מציאות, עם רכבים שעשו 100- 130 אלף קילומטר.

העניין הוא שאין לי כל כך זמן גם לחפש אוטו, ולחכות. אני צריך לסגור את הנושא דיי מהר. ואני לא רוצה להיות בחשש שהרכב שאני קונה עשה X קילומטרים ויכולות להיות לו Y תקלות.

שמעתי מחבר על האלטו, דיי עונה לקריטריונים שלי, ואין לי בעייה לקחת מימון של עוד 30 אלף שקל כדי להביא אוטו חדש מהחברה.

שאלה נוספת שרציתי לדעת היא איך האלטו סוחבת בעליות ? בדרך הלוך מהבסיס שלי יש כמה עליות (למי שמכיר צומת יבור עד משגב), האם העובדה שהמנוע הוא 1000 סמ"ק יכולה להעיד על כך שהאוטו לא יסחוב על הילוך שלישי בעליות ?

בעבר עליתי לבסיס עם קליאו B שנת 99 מנוע 1400. עלה את העליות על שלישי ואפילו על רביעי.

האם האלטו סוחב על הילוך שלישי בעליות ?

הזמנתי נסיעת מבחן ביום ראשון בסוכנות בחיפה, אני מקווה שההמתנה היא גג עד חודש ימים. אבל קודם נראה מה המצב שלו מבחינת הסחיבה בעליות.

מלבד זאת, מה אתם אומרים על כל מה שכתבתי? האם אני עושה את הבחירה הנכונה ?

אגב דיי ביאס אותי החלונות מאחורה שנפתחים בצורה הזאת, אבל זה לא אמור לעניין אותי, אני מאמין שישארו הניילונים מאחורה דיי הרבה זמן.

תודה!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגיר הידני הביצועים סבירים ואני לא חושב שיהיו לאלטו בעיות לטפס את העליות בדרך לבסיס שלך.

לפי דעתי תזמין נסיעת מבחן על הרכב באיזור שיש בו הרבה עליות דומות לעליות שיש לך ליד הבסיס כדי לבדוק את העיניין.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

רציתי להוסיף שזמן ההמתנה לידני בצבע נורמלי גם דיי מלחיץ אותי,

אני צריך רכב אתמול(!) , האם מישהו יודע מה זמן ההמתנה המשוער אם אני מזמין מהסוכנות בשבוע הבא ?

תודה

פורסם

בהילוך שלישי הרכב סוחב, עליתי את הקסטל לפני כמה דקות והוא מחזיק ללא בעיה 90-95 קמ"ש.

בהילוך רביעי, סיפור אחר לגמרי :?

לגבי זמן המתנה ביררתי השבוע כי במשפחה שלי מתכוונים לרכוש עוד אלטו, נכון להיום, בין חודש לחודשיים תלוי בצבע - וזה לעומת 3 וחצי חודשים שאני חיכיתי וה6 חודשים שהייתי מחכה אם הייתי מזמין את אותה השחורה 3 חודשים קודם, בדצמבר האחרון.

פורסם
בהילוך שלישי הרכב סוחב, עליתי את הקסטל לפני כמה דקות והוא מחזיק ללא בעיה 90-95 קמ"ש.

בהילוך רביעי, סיפור אחר לגמרי :?

לגבי זמן המתנה ביררתי השבוע כי במשפחה שלי מתכוונים לרכוש עוד אלטו, נכון להיום, בין חודש לחודשיים תלוי בצבע - וזה לעומת 3 וחצי חודשים שאני חיכיתי וה6 חודשים שהייתי מחכה אם הייתי מזמין את אותה השחורה 3 חודשים קודם, בדצמבר האחרון.

איזה צבע המשפחה שלך התכוונה לרכוש ?

עוד חודשיים זה כבר ספטמבר, חודש לפני שמכריזים על הדגמים של 2011,

אומנם להם יהייה זמן המתנה של חצי שנה ויותר אך עדיין.. לא יודע כמה כדאי היום לחכות עוד חודשיים.

או שאני מדבר שטויות...

בסה"כ אני ממש להוט להביא את הרכב הזה! ויפה שעה אחת קודם, השאלה כמה זמן אני אחכה - זה עשוי להשפיע על הרכישה.

פורסם

אני מפסיד יד אם אני רוכש ממישהו שכבר הזמין מהסוכנות לא ?

מה זה שווה, הם רוצים באותו כסף ואני "מפסיד" כביכול יד. ז"א - רכב חדש מהחברה אבל כשאני אמכור אני אהייה יד שנייה.

לא שווה. עדיף לחכות חודש, אני לא אמות מזה...

לא ככה ?

פורסם

אני חושב שהם קנו סטוק של סוזוקי אלטו בזול יותר ומנסים למכור.

אני הייתי הולך על המודעה של הבחורה ההיא שמוכרת, מיהוד.

היא כותבת 59 אלף ש"ח, נראה לי שאפשר להוריד אותה לסביבות 55 אלף ש"ח שזה מחיר של חדש מינוס 10% בערך.

ככה אתה תהייה אמנם יד שניה, אבל הרווחת ירידת ערך של כמה אלפי שקלים והאוטו עדיין חדש לגמרי, והכי חשוב - הוא כאן ביד ומיד.

כמו כן אם תמתין עוד קצת תוכל לרכוש את אחת מבין 62 המכוניות שסוזוקי מחלקת. ההיסטוריה מלמדת שבערך 55 מהן יימכרו ואתה תוכל לקנות אחת מהן בסביבות 50K.

פורסם
אני חושב שהם קנו סטוק של סוזוקי אלטו בזול יותר ומנסים למכור.

אני הייתי הולך על המודעה של הבחורה ההיא שמוכרת, מיהוד.

היא כותבת 59 אלף ש"ח, נראה לי שאפשר להוריד אותה לסביבות 55 אלף ש"ח שזה מחיר של חדש מינוס 10% בערך.

ככה אתה תהייה אמנם יד שניה, אבל הרווחת ירידת ערך של כמה אלפי שקלים והאוטו עדיין חדש לגמרי, והכי חשוב - הוא כאן ביד ומיד.

כמו כן אם תמתין עוד קצת תוכל לרכוש את אחת מבין 62 המכוניות שסוזוקי מחלקת. ההיסטוריה מלמדת שבערך 55 מהן יימכרו ואתה תוכל לקנות אחת מהן בסביבות 50K.

א. אני מאיזור הצפון, סלט לנסוע עכשיו עד יהוד. אני גם לא בטוח שאני אצליח לשכנע אותה על 55 אלף.

ב. אין לי 55 אלף מזומן, יש לי רק 30. שקלתי אפשרות של מימון למרות שיכול להיות שהמשפחה תעזור קצת עם הכסף.

ג. תחשוב על מה תהיה ירידת הערך כבר שאני ארצה למכור את הרכב והוא יהייה כביכול יד שנייה כבר. סלט.

פורסם

לך על חדשה, בשביל מה לשבור ת'ראש עם יד2 כשהמחיר הוא אותו מחיר?

תתקשר מחר לסניף הקרוב אליך ותראה תוך כמה זמן יגיע הרכב, לגבי צבעים אני לא יודע איזה צבע לוקח לו חודש ואיזה חודשיים.

כמובן שאז כל מה שישאר לך זה להחליט אם יש לך סבלנות לחכות בלי רכב או לא.

בהצלחה

פורסם
איך ייתכן שעל אלטו יד שנייה מבקשים את אותו סכום כאילו מדובר ברכב חדש מהחברה?

קוראים לזה היצע וביקוש ! - המוכרים מודעים לזמני האספקה הארוכים ולביקוש ההיסטרי וזה כבר מעלה את מחיר הרכב אפילו שהוא בן שעתיים

10% זה כבר סביר, הרי הרכב במקור הוא זול , מה ציפתם שהוא ירד באותם סכומים כמו מזדה 3 ?

• תוכן חדש...