Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם!

אני חדש בפורום ואשמח לשמוע את חוות דעתכם.

ברשותי מיצובישי כריזמה כ-3 חודשים,בהתחלה לא היתה כל בעיה בהתנעה,אולם אחרי ששמתי תוסף התחילו הצרות-אם או בלי קשר.

כשהמנוע קר,צריך לתת סטרטר ארוך מאוד,וגם אז כשהוא מניע,הוא רועד,ואם לוחצים על הגז הוא מסוגל גם להיכבות לגמרי.

הרכב היה במוסך,הוחלף חיישן טמפרטורה,הוחלף פילטר דלק,המכונאי טען שהוא עשה ניסוי,הוא פתח וסגר את הסוויטש כמה פעמים ואז לדבריו הרכב הניע בנגיעה,לכן הוא חושב שזה בעיה במערכת הדלק,לכן החליף כדבר ראשון פילטר דלק.

אני ניסיתי את אותו הניסוי,הרכב הניע גרוע מאוד וקירטע לגמרי,כך שהתאוריה שלו לא נכונה.

אשמח לחוות דעתכם.תודה.

פורסם

המכונאי העלה השערה שאולי זה האימובילייזר,מה שנראה לי מוזר,כי כשהמנוע חם,הוא עובד כמו שעון שוויצרי.

מעבר לזה יש בעיה,כשהמזגן עובד הטורים יורדים ל-200,ולפעמים הטורים מטפסים בסרק ללא כל סיבה ל-2000 סל"ד.

יש קשר בין הצרות??

תודה על ההתיחסות.

פורסם

אני הייתי מתחיל במנוע צעדים. ניקוי בית מצערת ומנוע צעדים היטב אמורים לעזור מאחר שיש לך בעיות בטורים גם כשהוא חם עם מזגן.

אם לא עוזר לבדוק MAF SENSOR, ניתן לנקות אותו גם למרות שבד"כ הוא לא עושה בעיות ברכב הזה.

אם זה לא יעזור, הייתי ממליץ לך ללכת לחברה כי יש להם מחשב שבד"כ עולה על הבעיות. מידי פעם זה כבר חוסך כסף וזמן של ניסויים. מניסיון.

פורסם

מה שממש לא עזר.

בדיקה במחשב נעשתה ע"י המוסך בו אני מטפל,הוא מומחה במיצובישי,לא נמצא כל בעיה.

מנוע צעדים,שמים חדש? משומש?

הוא משפיע רק כשהמנוע קר,או גם כשהוא חם?

מה המחיר של מנוע צעדים חדש? חייבים מקורי?

פורסם

מנוע צעדים תפקידו להחזיק את המנוע שלך דולק בזמן ניוטרל. הוא יודע להרים, להוריד ולהחזיק את הטורים יציבים. אפשר לנקות אותו תמיד, ברכב זה לא הייתי ממליץ למי שלא מכיר טוב את החלק הזה לפרק אותו, אז אפשר לעשות לו ניקוי "מלמעלה" דרך פרפר המצערת. אם אתה אומר שההוא מומחה אז הוא בטח יודע איך לנקות. בכ"א אתה בטוח שהוא עשה סריקה עם מחשב מקורי? לא עם סורק תקלות, גם לי יש כזה. בחברה הוא מראה להם דברים שאתה לא יכול לדעת עם אחד רגיל.

פורסם

וכשהמזגן דולק הוא אמור להעלות את הטורים? לכמה?

וכשהמנוע קר על כמה סל"ד הוא אמור להיות?

לידע כללי: יש דבר כזה צ'וק אוטומטי המנוע הזרקה?

היה לי ברכב הקודם בעיה בהתנעה שהיתה בגלל הצ'וק,זה מזכיר בדיוק את אותה הבעיה.

המכונאי טוען שיותר מהכל זה נראה לו משאבת דלק...יש הגיון בדבריו?

פורסם

כשהמזגן נדלק זה עולה ל1100 ואז יורד ל 800 בערך. אבל זה יכול להשתנות בהפרשים של 100. יש שני סוגי מחשבים בשנת 98 ברכב הזה.

כשהוא קר הוא מתחיל ב1500 ומשם יורד לאט כשהוא מתחמם ל700 בערך.

לפי הטמפרטורה המחשב יתן הוראה למנוע הצעדים כמה להחזיק את הטורים. זה לא צ'וק.

אומר לך, פעם היו לי בעיות ברכב (חפש בפורום תמצא) ובמוסך הם הפנו ישר למשאבת דלק. כמובן אחרי שנוקו מנוע צעדים ובית מצערת והוחלפו פלאגים. המחשב שלל את הבעיה והפנה לכיוון אחר לגמרי.

אצלי אם היית נותן לחיצה חזקה בגז המנוע מייד מגמגם וכמעט כבה, אפילו מידי פעם כשקר כבה. אבל הבעיה היתה מוליך נר שיושב מתחת לקויל. זה במקום חוט הצתה, יש שניים כאלו וצריך להחליפם בזמן שמחליפים את חוטי ההצתה ואת זה לא ידעתי. המחשב שלהם הראה ניצוץ חלש (דבר שמחשב לא מקורי לא יראה לך) בבוכנה מס' 3. מכאן הם פתרו את הבעיה ביעילות.

מה שאני אומר זה שמשאבת הדלק לא מתקלקלת מהר. בכ"א אם אתם נעולים על זה אפשר לעשות בדיקת לחצים עם שעון. לא להחליף או לפתוח סתם. יש גם וסת דלק, הוא בדק אותו?

פורסם

אז...קודם כל תודה רבה על העזרה והאכפתיות!!

נתחיל במה שברור: כשאני מדליק את המזגן הטורים צונחים ישר ל-200 !! אין עליה ולו רגעית של הטורים.

השאלה הקשה היא,האם יש קשר בין הבעיה הזו לבעיה כשהמנוע קר.

ובדיוק כמו שציינת אצלך,הבעיה היא מעבר לזה שהרכב מניע קשה מאוד,ברגעים הראשונים אחרי שהנעתי את הרכב,אם אני לוחץ על דוושת הדלק,המנוע מקרטע ואף יכול להיכבות.

כשהמנוע חם,אין כל בעיה של קירטוע מכל סוג.

רק אחרי כ-20 שניות מההתנעה,מתחילים הטורים לטפס לכיוון ה-1000,וודאי שלא 1500 סל"ד.

זה נותן כיוון יותר מדויק?!

וד"א,המכונאי שאני מטפל אצלו,היה מנהל מוסך של מיצובישי בירושלים עד שנת 2000,פראייר הוא לא,וגם מבין מאוד במיצובישי ספציפית.

מה??

זה בסדר אם אני מתחיל להשתגע מרוב נתונים?:lol:

פורסם

כמו שכתבתי קודם,הייתי במכון הזרקה בתל אביב,הוא פירק את הפילטר אויר וריסס את בית המצערת בספריי קרבורטור.

לזה קוראים ניקוי מנוע צעדים?

פורסם

תלוי אם כיוון והשקיע במנוע צעדים, זה בית המצערת. מתחת לפרפר קצת לפניו יש את החור של מנוע הצעדים. לא קל לנקות אותו היטב דרך שם. אמרת שיש את הבחור שמתמחה במיצובישי, תגיד לו שיפרק וינקה, זה לא הרבה זמן.

• תוכן חדש...