Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להודות מראש לכל מי שיסייע בבחירה הלא קלה הזו.

קראתי כמעט כל שרשור שנפתח בנושא שני הרכבים + מבחני בטיחות + פרסומים של צריכת דלק של חברות ליסינג ועוד ועוד..

אבל בסופו של יום קשה לי לשים יתרונות מול חסרונות בכל רכב ולהחליט.

נתונים עיקריים:

שברולט אוואו 06, יד 2 (הראשונה מליסינג), 140K ק"מ, אוטו' - מחיר סופי לקנייה 32K.

סוזוקי יורוסוויפט 01, יד 2 (שתי הידיים פרטיות), 140K ק"מ, אוטו' - מחיר סופי לקנייה 20K.

שימוש עיקרי:

סטודנטית :-D, נסיעה ללימודים וחזרה לדירה (הלימודים והדירה בחיפה, בגלל זה ההתעקשות על אוטו'), מדי פעם נסיעה להורים כ-120 ק"מ.

עדיין לא לקחתי אף אחת לבדיקה. מתכוונת לקחת רק אחת מהן.

ועכשיו השאלה הנשאלת - איזו ? אם בכלל?

מה שאני הצלחתי לסנן מתוך כל הביקורות והתגובות:

מבחינת צריכת דלק - הדעות חלוקות.

מבחינת בטיחות - שתיהן גרוטאות.

מבחינת שוק קנייה - כנראה שלאף אחת אין שוק והרכב ירקב אצלי.

מה באמת נכון?

שוב, מודה מראש לעונים

פורסם

לא חושב שיש מקום להשוואה

רכב משנת 2006 מול רכב משנת 2001.

תוסיפי לזה את העובדה שהיורו סוויפט בבסיסה הרבה יותר עתיקה ממה שהשנתון מציין.

האבאו כמה שהיא מיני גרועה לדעתי ופחון לא קטן נעלבת מהשוואה כזאת.

שאלה: מדוע דווקא שני אלה?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

נכון שמבחינת שנתון אין מה להשוות אבל מבחינת יצרן?! האחת יפנית השניה קוריאנית. זה לא משנה משהו בסדר כוחות?

למה שני אלה? כי אני לא מוצאת משהו אחר.

האופציה היחידה שיש לי מול אלו היא טויוטה קורולה 98, יד 2 (ראשונה-השכרה, שניה-פרטית), 180K. מחיר סופי לקנייה 26K

האופציות שבדקתי עד כה היו:

1. רנו מגאן - הזהירו אותי בעיית חשמל.

2. פורד פיאסטה - השניים שנתקלתי בהן היו נוראיות. יד שניה שבעצם רביעית, 90K ק"מ שיכול להיות 190K או 290K...

3. פיג'ו/פיאט/אופל... - אבא שלי אפילו לא מוכן לשמוע לטענותו צרפתיות/איטלקיות לא להתקרב.

4. גטס - אישית נסעתי איתה כמה פעמים. קטנה לי מדי

אני לא אפרט את שאר הייאוש שחוויתי במהלך כל התקופה הזו :(

פורסם

על פיאט פונטו אבא לא מוכן לשמוע אבל על יפנית שהתכנון שלה הוא מתחילת שנות ה90 כן?

או שאבא שלך לא אוהב אותך, או שהוא צריך לצאת מבועת הדעות הקדומות שלו.

אני מצטער אם זה נשמע רע, אבל לא יכולתי לנסח זאת אחרת.

למרות שהאביאו קוריאנית היא עדיפה על היורוסוויפט.

למרות שהפונטו איטלקית לדעתי היא מהווה אופציה מצויינת לצרכים ובתקציב הזה.

תעשי את הבחירות שלך, אבל בנתיים לפי מה שאני רואה דעות קדומות יובילו אותך לקנות רכב מיושן, לא בטיחותי, עם בסיס עתיק, שאולי אולי יהיה אמין, וכול זה בגלל שמועות.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

הייתי מציע לך לחפש פונטו ספייס - שאבא יישאר על הרכב שלו ( ובדעה שלו ) , ואת על שלך.

תוכלי למצוא בתקציב של 30K אחת משנת 2005-2006.

לדעתי הרכב יענה לך על כל הצרכים- כמובן בהנחה שתמצאי אחת שמורה, שטופלה כראוי.

בהצלחה

פורסם

לא הבנתי איך הגטס קטנה לך מידי אבל האוואו ובמיוחד היורוסוופיט לא?

את בעצמך הגעת למסקנה ששתיהן לא מציאה משום בחינה (בעיקר מבחינת בטיחות וצריכת דלק), אז למה להתעקש?

בכל אופן כפי ש"צעקו" לך בשאר התגובות, הייתי מחפש לי בסכום הזה דווקא אירופאית חביבה בדמות פונטו או פז'ו 206.

ואם את ממש חייבת להישאר ביבשת אסיה, אז דווקא הגטס בדגם הGLS עדיפה בהרבה על האופציות שהצעת, מכל הבחינות.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

המון תודה על התשובות והעזרה.

על ה"מציאות" האלו אנחנו נוותר ועם עזרתכם אני אשכנע את אבא להתחיל להסתכל על אופציות אחרות.

מקווה שאוכל לחזור ולבקש חו"ד על פונטו 05 שמורה :)

פורסם

את האבאו תפסלי מיידית.

למעט באגז' בגרסת הביג ומזגן אין לרכב הזה כלום.

הוא לא חסכוני, הבלמים גרועים, ההיגוי תאורטי והוא לא מזדקן בכבוד.

מצטרף להמלצה על הפונטו.

אופצייה נוספת- פג'ו 206.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני דווקא מבסוט על הפונטו הידנית שלי. 33 אלף ש"ח ואני נוסע בפונטו 2006, לא מוכן לעבור לסוזוקי יורוסוויפט או אביאו גם אם יחזירו לי את סכום הקנייה וישימו אחת מהן בחניה שלי במתנה.

שאבא שלך יצא מהבועה שלו. יכול להיות שהוא היה צודק אם היה מדובר בפונטו שנת 2001, עם 200 אלף ק"מ. פה הבלאי יכול לשחק תפקיד חשוב. אבל אם קונים פונטו מהשנתונים האחרונים, הסיפור הוא שונה לגמרי.

בכל מקרה היורוסוויפט יצאה לשוק בשנת 1989, תעשי את החשבון לבד. כמו שאמרו קודמי, האביאו ממש נעלבת מהשוואה כזו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
...

3. פיג'ו/פיאט/אופל... - אבא שלי אפילו לא מוכן לשמוע לטענותו צרפתיות/איטלקיות לא להתקרב.

דווקא מאופל אמרו לך להתרחק? זה בכלל מותג גרמני... (לא שהאיטלקיות או הצרפתיות גרועות) לדעתי כדאי לך להסתכל לכיוון של אופל קורסה, יותר בטיחותית ואיכותית ונוחה בהרבה מהאבאו ובטח שמהסוויפט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קודם כל סחטיין, הצלחת למצוא אולי את אחד הרכבים היחידים שהוא יותר גרוע מהאוואו - יורוסוייפט.

2 הרכבים גרועים ביותר, וכמעט כל אופציה אחרת תהיה עדיפה.

האוואו מרווחת יחסית, זריזה, זולה לאחזקה וזולה לקנייה.

אבל היא גם מלכודת מוות בעת תאונה, בלתי אפשרי למכור אותה כיד 2 בייחוד עם קילומטרז' גבוה ועבר של ליסינג והיא לא מהנה לנהיגה (זה כנראה לא מעניין אותך).

היורוסוייפט - כל החסרונות של האוואו - בלי היתרונות.

ואם את כל כך הולכת שבי אחרי הדעות של אבא שלך, שברור שההבנה שלו ברכבים היא כמו ההבנה שלי בנעלי נשים (נייק הכי טוב לא?) אז למה את מבזבזת זמן בהתייעצויות כאן, לכי על היורוסוייפט, אני בטוח שלפחות מישהו אחד יהיה מאוד מאושר מזה (המוכר).

ולהלן תוצאות מבחני הריסוק:

שברולט (אבא רוצה לעשות מהחדר שלי חדר סנוקר ולכן הוא קנה לי את הרכב הזה) אבאו:

http://www.euroncap.com/tests/chevrolet_aveo_2006/250.aspx

1.5 כוכבים, ביזיון רציני.

פיאט (אבא אמר שהיא חרא) פונטו משנת 2000!!! שזה 6 שנים יותר ישן מהאבאו

http://www.euroncap.com/tests/fiat_punto_2000/28.aspx

4 כוכבים.

אופל (מה זה?!) קורסה שנת 2002 -

http://www.euroncap.com/tests/opel_vauxhall_corsa_2002/113.aspx

4 כוכבים.

והדגם של 2006 כבר עם 5 כוכבים.

בקיצור, אני מקווה שהבנת את הרמז - תעשי שיחה עם אבא תראי למה הוא לא אוהב אותך.

פורסם

רוב הנסיעות אמורות להיות בחיפה ולכן גיר ידני הולך להיות בעייתי...

אני כבר לא זוכרת מה אמור לי לגבי האופל אבל אמרו לי לא להתקרב :roll:

אני מחפשת משהו אמין, זול, עם צריכת דלק ואחזקה נמוכה, רכב שיש לו שוק, ק"מ נמוך, מס' ידיים מינימלי (מקסימום יד 2) וכמובן שנתון גבוה ובתור סטודנטית אני רוצה למכור את הרכב בתוך שנתיים - שלוש מבלי שערך הרכב ירד יותר מדי.

ברור לי שהדרישות שלי מוגזמות ולכן השאלה : על מה מוותרים?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שברולט (אבא רוצה לעשות מהחדר שלי חדר סנוקר ולכן הוא קנה לי את הרכב הזה) אבאו:

:mm_yeah::lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...