Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבלי קשר למכונית המדוברת, מעניין התהליך שקדם להצגת רום כרמל בשנת 1976. כאמור, אוטוקרס התחילו לפתח מחליפה כבר בשנת 1973 והם עשו זאת בעזרת עיצוב מחודש של המרכב אותו הם השתילו על... לא כרמל שירדה מפס הייצור, אלא כרמל צבאית משומשת שחזרה לשיפוץ במפעל (כך היה מקובל אז ורוב-רובן של המכוניות הצבאיות חזרו למפעל, שופצו ונמכרו "באזרחות"). הם הפרידו בין הגוף לשלדה המשומשת, עליה הרכיבו את הגוף הנסיוני שקדם לרום. בסופו של תהליך הוצגה רום כרמל שחולקת קווי דמיון רבים עם אבות הטיפוס, אבל מה שמעניין יותר הוא שמאוחר יותר אבות -הטיפוס האלו נמכרו לשימוש ולא נשארו במפעל או הושמדו.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני זוכר את הביקור של הסוסיתא המדוברת במפגש הצפוני, ולדעתי הלא מקצועית היא נראתה קצת "קומבינה"

הידית הילוכים לדוגמא, לא הייתה של סוסיתא, אלא של רכב אחר כלשהו עם חמישה הילוכים.

היו עוד דברים מוזרים, שאני לא זוכר כרגע...

דניאל.

דניאל אתה כנראה מדבר על ההגה שיצא מרובר כלשהי

או אולי על הסמל של וולוו שמצא את עצמו על הגריל הקדמי

או אולי כיסוי לוחית הרישוי שגם עליו היה פרסומת לוולוו

או אולי המושבים שלפי הבנתי יצאו מיונדאי כלשהי

או אולי הכונסי אוטו-דיפו שהיו על מכסה המנוע

או אולי פנסי הערפל שרק אלוהים יודע איך הם הגיעו לשם

אישית (ואני מצטער אם אני פוגע בבעל הרכב) הרכב מעורר בי בחילה וזעם ברמות שלא ניתן לתאר.

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

אכן הרבה "שיפורים" על האוטו הזה...

הנה התמונה מהמפגש צפון המדובר (אני מתפלא שאף אחד לא מצא אותה קודם).

יפה/ייחודי או לא? כל אחד ישפוט לעצמו.

אני מניח שאם בעל הרכב אוהב אותו ככה - זה הכי חשוב.

IMG_0397.jpg

בברכה!

יונתן.

פורסם
אכן הרבה "שיפורים" על האוטו הזה...

הנה התמונה מהמפגש צפון המדובר (אני מתפלא שאף אחד לא מצא אותה קודם).

יפה/ייחודי או לא? כל אחד ישפוט לעצמו.

אני מניח שאם בעל הרכב אוהב אותו ככה - זה הכי חשוב.

IMG_0397.jpg

כך או כך (ומבלי לשפוט את "התוספות" הניתנות להסרה) ואם יש קומבינה או לא, מדובר במכונית שהיא למעשה אב-טיפוס ולא מכונית סדרתית - כלומר נדירה והייתה יכולה להיות שווה משהו בעולם מתוקן ואם לא היו קוראים לה סוסיתא/רום כרמל...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

אבל אני לא חושב, שהיא אב-טיפוס, אלא יותר "קומבינה"- אתה גם היום יכול לקחת נניח הונדה סיוויק, ולהרכיב לה קדימה של אימפרזה-טורבו, כונסי אוויר של מגנום- ואופס: יצאה לך מוטציה מעניינת!:lol: וייחודית! על אותו המשקל- רק שזאת פשוט ישנה (ואני כלל לא בטוח, שהשינויים לא נעשו דווקא יחסית לא מזמן!). לטעמי- יש לזה ערך של קוריוז- שגם זה משהו.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

סוף ללבטים, האוטו מקורי ונדיר ברמה עולמית כנראה.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
אבל אני לא חושב, שהיא אב-טיפוס, אלא יותר "קומבינה"- אתה גם היום יכול לקחת נניח הונדה סיוויק, ולהרכיב לה קדימה של אימפרזה-טורבו, כונסי אוויר של מגנום- ואופס: יצאה לך מוטציה מעניינת!:lol: וייחודית! על אותו המשקל- רק שזאת פשוט ישנה (ואני כלל לא בטוח, שהשינויים לא נעשו דווקא יחסית לא מזמן!). לטעמי- יש לזה ערך של קוריוז- שגם זה משהו.

בוודאות מוחלטת - זה אחד מאבות הטיפוס - אחרי בדיקה עם מקור מוסמך. הבודי הזה הוא אחד מששת אבות הטיפוס שנבנו לפני השקת רום כרמל ובהמשך לתמונה שהעלה בני (קסטל). למעשה, אבות הטיפוס היו "פיתוח" של הקסטל.

בבודי הזה השתמשו בלוחות הצד של סוסיתא סטיישן, כמו גם במכסה המנוע שלה. הפרונט די דומה לזה של רום כרמל, מאחור זו הכלאה בין כרמל לבין יציר דמיון ה"מעצבים".

הבודי הזה הורכב על כרמל צבאית לשעבר שחזרה למפעל לשיפוץ ואחרי "המבחנים", הוא נמכר.

ככל הנראה מדובר באחרון שנשאר מבין אבות הטיפוס - ולכן הערך האספני שלו.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אם ככה- עוד יותר חבל על כל השטויות החדשות, שהלבישו עליו לאחרונה! אם כי שום דבר שם לפחות לא הורס משהו בצורה בלתי הפיכה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אם ככה- עוד יותר חבל על כל השטויות החדשות, שהלבישו עליו לאחרונה! אם כי שום דבר שם לפחות לא הורס משהו בצורה בלתי הפיכה!

עצם העובדה שהוא קיים - זה כבר מפתיע.

אבל מה שהפתיע אותי יודע היה העובדה שמתוך כמעט אלף ומאתיים טנדרים רום כרמל שייצורו במהלך שלוש שנים (78-81), היו עד לאחרונה רק... שלושה עם רישוי! מאחר שהמידע הזה לא ממש מעודכן, יתכן שנוספו עוד אחד או שניים, אבל לא יותר.

בראיה לאחור, מעבר לכך שתעשיית הרכב הישראלית הייתה מצומקת מלכתחילה, הטיב הירוד של המכוניות ומחירם הזול מלכתחילה עמד להם לרועץ במהלך השנים ורוב רובם של המכוניות פשוט לא מצאו קונים בשלב כזה או אחר ופשוט ירדו מהכביש. היום, שהמודעות לאספנות ולשימור קצת עלתה, קשה למצוא מכוניות. זה לא רק הטנדר, אלא כל דגמי אוטוקרס בכלל.

ואם מהטנדר נשארו כשליש אחוז מסך היצור בחיים ונניח שגם בדגמים האחרים (לפחות החדשים יותר) הממוצע דומה, דווקא העובדה שאב הטיפוס הזה בחיים היא יותר מנס.

לא דיברתי עם הבעלים או חקרתי את ההיסטוריה של האב-טיפוס המסויים הזה, אבל סביר להניח שהוא היה בידיים שהבינו את ערכו.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אכן תעשית רכב מפוארת

אני מחבר בין שתי השרשורים

טינה נרכשה על ידך ב 9.6.10

רום כרמל גלבוע קסטל סוסיתא (אשר בגולן)

9.6.67 זה התאריך בו נכבשה / שוחררה רמת הגולן מידי הסורים.

אז יש לעברת את שמה של טינה לגולן או אם תרצה לגולני

לחתום מטה היה הכבוד לא כל כך העונג להיות בין הלוחמים אז.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
עצם העובדה שהוא קיים - זה כבר מפתיע.

אבל מה שהפתיע אותי יודע היה העובדה שמתוך כמעט אלף ומאתיים טנדרים רום כרמל שייצורו במהלך שלוש שנים (78-81), היו עד לאחרונה רק... שלושה עם רישוי! מאחר שהמידע הזה לא ממש מעודכן, יתכן שנוספו עוד אחד או שניים, אבל לא יותר.

בראיה לאחור, מעבר לכך שתעשיית הרכב הישראלית הייתה מצומקת מלכתחילה, הטיב הירוד של המכוניות ומחירם הזול מלכתחילה עמד להם לרועץ במהלך השנים ורוב רובם של המכוניות פשוט לא מצאו קונים בשלב כזה או אחר ופשוט ירדו מהכביש. היום, שהמודעות לאספנות ולשימור קצת עלתה, קשה למצוא מכוניות. זה לא רק הטנדר, אלא כל דגמי אוטוקרס בכלל.

ואם מהטנדר נשארו כשליש אחוז מסך היצור בחיים ונניח שגם בדגמים האחרים (לפחות החדשים יותר) הממוצע דומה, דווקא העובדה שאב הטיפוס הזה בחיים היא יותר מנס.

לא דיברתי עם הבעלים או חקרתי את ההיסטוריה של האב-טיפוס המסויים הזה, אבל סביר להניח שהוא היה בידיים שהבינו את ערכו.

און

בראייה היסטורית למחיר בלבד אין כמעט קשר לשרידות המכונית, למכניקה שלה דווקא כן!

לראיה שני כלי רכב שמפורסמים באמינות ווספה וחיפושית (גילוי נאות יש לי את שתיהן)

הווספה שימשה כלי שליחויות משחר ימי ההסטוריה, נקרעה חוללה והתיחסו אליה כאל

תחתית בור הזבל, אבל היא שרדה.

כנ"ל החיפושית, עד לפני עשור או שתים שימשה פיתרון זול כרכב ראשון או רכב סטודנטים

תחזוקה גרועה עד ללא תחזוקה בכלל, יכולת לקבל מתנה חיפושית מקרטעת או בכמה מאות בודודות

ועדין החיפושיות איתנו, שרידות מכאנית הגובלות בפלא ממש!

הטנדרים למניהם כולל הטרנפורטר, שימשו בעבודות קשות ורובם בסוף חייהם הועברו לכיוון השטחים

שם נמצצה מהן לחלוחית החיים האחרונה, וננטשו, סוחרי הברזל בתקופות הדרישה המוגברות

דאגו לנקות גם את השרידים האחרונים הללו, לפייברגלאס לא היה גם את המזל הזה

הוא פורר ונטחן המנועים הפכו לקרטינגים או חלקי חילוף ונישארו כמה עשרות בלבד!

כילד אני עדיין זוכר את צי הרכב של "משרד התיקשורת" הסמל עם הצבי הקופץ למי שזוכר,

שהיה מורכב כולו מכרמל רום סטיישן, אף אחת לא שרדה-רן

250px-%D7%94%D7%A1%D7%9E%D7%9C_%D7%94%D7%99%D7%A9%D7%9F_%D7%A9%D7%9C_%D7%93%D7%95%D7%90%D7%A8_%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

בראייה היסטורית למחיר בלבד אין כמעט קשר לשרידות המכונית, למכניקה שלה דווקא כן!

כוונתי הייתה שהשילוב של מכונית עם תדמית - איך לומר - לא משהו, מיושנת, פרימטיבית ו"חסרת שוק" במהלך העשור שאחרי תום היצור, הביאו לכך שמכוניות ישנות לא מצאו קונים ופשוט נזנחו. למשפחתי הייתה עד 1993 סוסיתא סטיישן, יד ראשונה, שניתנה ללא תמורה - כי אף אחד לא היה מוכן לשלם עליה, כי בתקופה ההיא לא הייתה לי (ומסתבר גם לא לאחרים)היכולת, הזמן או המודעות לשמר אותה - והיא סיימה את חייה.

ולא שלא היה מדובר במכונית בעלת שרידות נמוכה. מעבר לעובדה זו, גם חיפושית וגם וספה (לפחות בהקשר של וספה - לי היו שתיים בצעירותי) - מעבר לאמינות המופלגת שלהן - היו מאוד-מאוד נפוצות. תוסיף לזה שרידות טובה יותר, תדמית עדיפה ושוב נחזור לעניין הנפוצות ונבדוק את זה באחוזים, אז לעובדות אלו יש חלק מהותי בכך שכלים אלו שרדו יותר.

בנוסף, מעבר לפן האמוציונלי והפטריוטי המניע בשנים האחרונות אספנים לשמר את תוצרת הארץ, באמת שאין בסוסיתא/רום כרמל הרבה סיבות ל"גאווה ישראלית".

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

למיטב זכורני יש עוד אחת כזאת - גם היא בצפון - תצורה דומה אך פחות מצועצעת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
למיטב זכורני יש עוד אחת כזאת - גם היא בצפון - תצורה דומה אך פחות מצועצעת.

זה מעניין. שווה לבדוק. אם יש מספר רישוי, אז אפשר אפילו לקטלג את מיקומה בשרשרת אבות הטיפוס.

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...