Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער על ההקפצה, אבל יש לי מה לחדש בנושא.

לא אב-טיפוס ולא נעליים!

סתם רום כרמל 1300 מסכנה שעברה התעללות מוגזמת ונהרסה לחלוטין ע"י אדם חסר לב :cry:

תודות למידע שהעביר לי מר יוחאי (A110) גיליתי שהתועבה הנ"ל היא בעצם הרום כרמל 1300 4 דלתות שהייתה שייכת להורי בין 1987ל1993

רום כרמל 1300 שנולדה בתור 4 דלתות עם מנוע פורד ושהורידה קיר בביתי הישן,לפי טענת אמא שלי הקיר "קפץ" לה לדרך :?

כל הנזק לרום הסתכם בשריטה קלה על פגוש הפח והקיר שנשבר הלך לפח :twisted: ושאחרית בין השאר לקנס המהירות הראשון והיחיד שאימי קיבלה (נתפסה על 100 במקום 70 בכביש חיפה עכו :oops:).

לא ברור מה עבר בראש של הגאון שהחליט להחליף את המרכב המקורי במרכב המקומבן והמגעיל הזה.

צירפתי להודעה זו תעודת מקוריות שאותה שלח לי יוחאי ובה ניתן לראות שהרום המסכנה שלי התחילה את חייה בתור 4 דלתות פשוטה עם מנוע פורד ועברה בשלב מסויים התעללות והסבה לזוועה שאנו רואים בתחילת השירשור.

לטענת יוחאי ה"הסבה" שהרום עברה היא בעצם החלפת מרכב הרום 1300 למרכב כרמל קסטל, ניתן לקרוא עוד על מה היא הקסטל בקישור המצורףhttp://israelmotorindustry.org/romcarmel/

אשמח מאוד לכל מידע שיש לחברי המועדון בנוגע למי הוא הבעלים הנוכחי וכמובן כיצד ניתן ליצור איתו קשר.

ושוב אני רוצה לומר תודה מכל הלב ליוחאי על כל המידע והנתונים המדהימים (למרות שגם מעט מדכאים).

המשך כך ושוב תודה :wave:

IMI1104 A77-0484.pdf

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מבין את התסכול שלך, במיוחד לאור העובדה שהמדובר במכונית שהייתה להורייך ולכן "הפגיעה האישית", אבל בכל זאת, למרות שהמדובר בקומבינה, הסיפור מורכב יותר. ראה פירוט באדום מול הטענות שלך. אגב, שיהיה ברור. מעולם לא ראיתי את האוטו הזה, לא מכיר את בעליו ולא מקדם או מגן עליו בשום דרך. רק רוצה לשים דברים על דיוקם.

בבקשה:

לא אב-טיפוס ולא נעליים! בהחלט כן אב-טיפוס! הבודי הזה ייוצר רק בשישה העתקים, על שלדה של כרמל עם מנוע טריומף ומעולם לא עלה על פס הייוצר בתצורה זו.

סתם רום כרמל 1300 מסכנה שעברה התעללות מוגזמת ונהרסה לחלוטין ע"י אדם חסר לב :cry:

תודות למידע שהעביר לי מר יוחאי (A110) גיליתי שהתועבה הנ"ל היא בעצם הרום כרמל 1300 4 דלתות שהייתה שייכת להורי בין 1987 ל-1993.

לא ברור מה עבר בראש של הגאון שהחליט להחליף את המרכב המקורי במרכב המקומבן והמגעיל הזה.

כאן נכנס ההיבט האישי שלך, אבל מי שהרכיב את הבודי הייחודי הזה (ואני מתכוון אליו בלבד ולא אל "התוספות" שהרכיבו עליו), פגע במקוריות של האב-טיפוס האמיתי וגם בכבודה של המכונית האישית שהייתה להורייך, אבל בעצם לקח שלדה ומנוע מודרניים יותר ושידך אותם לבודי הנדיר הזה.

לטענת יוחאי ה"הסבה" שהרום עברה היא בעצם החלפת מרכב הרום 1300 למרכב כרמל קסטל, ניתן לקרוא עוד על מה היא הקסטל בקישור המצורףhttp://israelmotorindustry.org/romcarmel/

אני מניח ששום רום כרמל 1300, בגרסת ארבע דלתות, לא יכולה להיחשב ייחודית, אלא אם מדובר, אולי במכונית הראשונה שירדה מפסי הייצור וגם האחרונה, ואולי הבודדות שלא התחילו את חייהן על מדים. מי שעשה את ההסבה הזו פגע במקוריות הפרוטוטייפ הנדיר (ואני מניח שלא היה לו שום מושג בשעתו על הפגיעה בערך - אם קיים כזה - של הגרסה הזו). כל מה שעושה עשה לעצמו זה לקחת בודי נדיר ולהרכיב אותו על שלדה מודרנית וטובה יותר. מבחינתו, הוא עשה "שדרוג"...

ואני מחכה לגלבוע הראשונה שתצוץ...רן

לא מזמן הייתי מבטל את ההנחה הזו בטענה ש"אף אחת לא שרדה", אבל בהתחשב במכוניות שצצות להן מתחת לפני השטח מדי פעם, בטוח שיש איזו אחת לפחות, שוכנת באיזה מחסן מעופש ומחכה לגאולה...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

זכור לי לפני מספר שנים שצולמה גלבוע על מכולה בנתניה, אולי מישהו משועלי הפורום יאתר זאת

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
אני מבין את התסכול שלך, במיוחד לאור העובדה שהמדובר במכונית שהייתה להורייך ולכן "הפגיעה האישית", אבל בכל זאת, למרות שהמדובר בקומבינה, הסיפור מורכב יותר. ראה פירוט באדום מול הטענות שלך. אגב, שיהיה ברור. מעולם לא ראיתי את האוטו הזה, לא מכיר את בעליו ולא מקדם או מגן עליו בשום דרך. רק רוצה לשים דברים על דיוקם.

און, הלבשת מרכב על רכב לא הופכת אותו לאב-טיפוס, כלומר היא כן, אבל אז ניתן לטעון כי כל סופר לנסר שהרכיבו לה פנסים,פגושים וגנטים היא אב-טיפוס נדיר.

אני אפילו מוכן להגיע איתך להסכם.

אם אגלה למי שייכת התועבה הזו ואקנה אותה מימנו, אני מוסר לך את הבודי מתנה בכדאי שתוכל להרכיבו על הטנדר שלך.

מה אתה אומר? :wink:

פורסם
און, הלבשת מרכב על רכב לא הופכת אותו לאב-טיפוס, כלומר היא כן, אבל אז ניתן לטעון כי כל סופר לנסר שהרכיבו לה פנסים,פגושים וגנטים היא אב-טיפוס נדיר.

אני אפילו מוכן להגיע איתך להסכם.

אם אגלה למי שייכת התועבה הזו ואקנה אותה מימנו, אני מוסר לך את הבודי מתנה בכדאי שתוכל להרכיבו על הטנדר שלך.

מה אתה אומר? :wink:

כאן בדיוק הטעות שלך! לשלדה, במקרה של אוטוקרס/רום כרמל, לא הייתה חשיבות גדולה, כי היא הייתה כמעט זהה וללא שינוי מסוף שנות השישים ועד תום היצור. ההבדל היה בבודי שהורכב על השלדה (שהייתה זהה בכל הגרסאות: סדאן, סטיישן וטנדר). על אותה שלדה הורכבו שלושה דורות שונים לגמרי של מרכבים ועל שלדה קיימת של מכונית צבאית לשעבר נוסה והוצג המרכב "החדש", שלבסוף לא יוצר - הקסטל.

הנה, מתוך הכתבה של יוחאי: "מאחורי הקלעים עבדה מחלקת ההנדסה בטירת הכרמל על עדכון של ממש לכרמל הקשישה. בראשית 1973 הוצגה לעתונות מתיחת הפנים של הכרמל, שכללה חזית חדשה ומודרנית. את סבכת האלומיניום והפנסים הבולטים והארכאים החליף גריל רבוע עם סבכה שחורה... מכסה המנוע, הפגוש הקדמי ויציקות הצד הגיעו מהסוסיתא סטיישן אף הם. החלק האחורי כלל תא מטען מודרני, ללא שרידי כנפונים שאפיינו את הכרמל הקיימת..."

ועוד: "בעגת התעשיה, המכוניות האלו היו מה שמכונה “פרד” – יצור אב-טיפוס על בסיס רכב קיים וסטנדרטי. רום כרמל, שעסקה באותה תקופה באופן נמרץ בשיפוץ מקיף של מכוניות שחזרו (בעיקר) משירות צבאי, ביצעה במקרה זה הסבה מקיפה למכוניות כרמל דוכס ישנות, מדגמי 1971-1973. המכוניות “הופשטו” מהמעטה החיצוני שלהן, ו”הולבשו” במרכב החדש. לפחות ארבע מהמכוניות האלו נמכרו לשימוש באיזור המרכז. מכונית חמישית נמכרה ככל הנראה לשימוש ממשלתי, ויתכן ששימשה כרכב הדגמה במשרד הבטחון. למרות ההצהרות מלפני שנה וחצי, הן צויידו עדיין בזוג דלתות אחד בלבד..."

בכל מקרה, מאחל לך למצוא את המכונית של הורייך ולסגור מעגל ואני מוכן לקבל בשמחה את המרכב הזה, אם לא תרצה בו.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

מצאתי את ההודעה על הגלבוע. נרשמה בידי משתמש בשם SABRA ב-16.2.2006

Sabra vbmenu_register("postmenu_860894", true);

חדש בפורום (

Re: ענתיקות בדרכים ובחצרות, חודשים ינואר - פברואר 2006

נצפתה אוטוקרס - גלבוע - באיזור התעשיה בנתניה, בסוף רח' אורט, מוסך רכב הגילבוע מונחת על גג מכולה.

מי יאמץ את האתגר?

למיטב ידיעתי, לא נותרו אקסמפלרים של גילבוע שהיה נדיר גם בימי אוטוקרס.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הקומבינה צצה למכירה :cry:

קישור

כמה בעיות

היא הגיע לסוחר שלא מבין בכלום (גם עברית זה לא הצד החזק שלו) טוען שהרכב אצלו 10 שנים (שקר, אני יודע שהרכב היה של מישהו מק.אתא לפני 5 שנים) לפי הסוחר הרכב מופיע כ1300 רום כרמל ברשיון (לא יודע אם אמת) והוא טוען שהבודי מקורי, שזה משהו שכבר כולנו הבנו שהוא שקר.

ניסיתי לחפור האם הוא יודע מי החליף את הבודי ואולי הוא יודע איפה הבודי המקורי,אך הוא טוען שככה הוא קנה את הרכב (שוב,לפני עשור כאשר ידוע לי שהרכב היה עדיין עם הבודי המקורי) ושזה הבודי שאמור להיות.

אשמח אם מישהו מישהו מחברי פייבר קלאב או כל חובב סוסיתות יצור קשר עם הסוחר וינסה להבין מה קורה שם.

אני שוקל לקנות את הרכב ולנסות להחזיר לו את הבודי המקורי של ה1300 ופה עולות לי כמה שאלות.

האם ניתן להשיג בודי שלם של 1300? לא חייב שהפנים יהיה שלם,כי גם כשאני אשפץ את האוטו הוא יעבור יותר שדרוג מאשר חזרה למקור.

האם מישהו ירצה לקנות את הבודי קומבינה הנוכחי (לא תהיה לי בעיה להחליף על בודי 1300)?

כמה הגיוני לשלם על הרכב בהנחה שאני גם ככה לא רוצה להשתמש בבודי?

אולי בכלל כדאי לעזוב את כל העניין (הרי אני גם ככה כבר משפץ רכב אחד וזה לא שיש לי יותר מדי כסף לעוד אחד :-( ) ופשוט לקוות שהיא תגיע לבית טוב ושהבעלים החדש יהיה מוכן לעשות לי סיבוב רק בשביל הנוסטלגיה :cry:

פורסם
הקומבינה צצה למכירה :cry:

קישור

כמה בעיות

היא הגיע לסוחר שלא מבין בכלום (גם עברית זה לא הצד החזק שלו) טוען שהרכב אצלו 10 שנים (שקר, אני יודע שהרכב היה של מישהו מק.אתא לפני 5 שנים) לפי הסוחר הרכב מופיע כ1300 רום כרמל ברשיון (לא יודע אם אמת) והוא טוען שהבודי מקורי, שזה משהו שכבר כולנו הבנו שהוא שקר.

ניסיתי לחפור האם הוא יודע מי החליף את הבודי ואולי הוא יודע איפה הבודי המקורי,אך הוא טוען שככה הוא קנה את הרכב (שוב,לפני עשור כאשר ידוע לי שהרכב היה עדיין עם הבודי המקורי) ושזה הבודי שאמור להיות.

אשמח אם מישהו מישהו מחברי פייבר קלאב או כל חובב סוסיתות יצור קשר עם הסוחר וינסה להבין מה קורה שם.

אני שוקל לקנות את הרכב ולנסות להחזיר לו את הבודי המקורי של ה1300 ופה עולות לי כמה שאלות.

האם ניתן להשיג בודי שלם של 1300? לא חייב שהפנים יהיה שלם,כי גם כשאני אשפץ את האוטו הוא יעבור יותר שדרוג מאשר חזרה למקור.

האם מישהו ירצה לקנות את הבודי קומבינה הנוכחי (לא תהיה לי בעיה להחליף על בודי 1300)?

כמה הגיוני לשלם על הרכב בהנחה שאני גם ככה לא רוצה להשתמש בבודי?

אולי בכלל כדאי לעזוב את כל העניין (הרי אני גם ככה כבר משפץ רכב אחד וזה לא שיש לי יותר מדי כסף לעוד אחד :-( ) ופשוט לקוות שהיא תגיע לבית טוב ושהבעלים החדש יהיה מוכן לעשות לי סיבוב רק בשביל הנוסטלגיה :cry:

אהלן. המכונית הזו מוכרת לנו. צור קשר עם רענן (052-2412233), אני חושב שנוכל לסייע לך עם הסיפור הזה ולהשיב עטרה ליושנה.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

תודה און,

אני אצור קשר עם רענן מחר :-P

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מחר זה לא כבר לא יקרה ושנתיים וחצי לאחר מכן אני מקפיץ את השרשור לבחון מספר עניינים:

משה והרפורמרים- התמונה שצילמת עם הגגון- הרכב בבעלותך בזמן צילום התמונה ו\או בכלל?

לשאר אלו שראו את הרכב במרוצת השנים- יש השערה מתי הטמבונים הפכו מניקל לשחורים כמצולמים בתמונה העדכנית האחרונה?

zti592.jpg

Carmel Castel [concept] 1972

Ottosan anadol 1976

VW Golf mk1 1981

1997 Daewoo Nexia GTX

• תוכן חדש...