Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם

זו לא הפעם הראשונה שזה קרה לי, ניגשתי לחנות חלפים או לבעל מקצוע לגבי החלפה/הזמנה של חלק שהיצרן קבע

שהוא צריך להיות X בעוד שתשובת אותם בעלי מקצוע היא בסגנון של "הכל חרטא" וזה בכלל צריך להיות Y.

לדוגמא?

אני אמור להוסיף נוזל קירור מקורי לרכב שלי מסוג FL22, שהיצרן קבע שאותו מחלפים אחת ל-10 שנים.

ניסיתי לשאול האם אפשר לרכוש אחד כזה בחנות חלפי רכב מוכרת וידועה והם הסתכלו עלי כאילו נפלתי מהשמיים

ואמרו שבכל הארץ אין את הנוזל הזה, אז מה בדיוק שמים כנוזל רדיאטור במנוע של מאזדה דגם "ספיריט"?

בספר הרכב שלה כתוב שאם ישנו סימון של FL22 על המיכל אז זה מה שצריך לשים ולא משהו אחר.

אותו הדבר לגבי שמן מנוע, אני יודע בוודאות שבמוסכים המורשים שמים שמן "תואם" של דלקול בדרגת צמיגות 10W40

אשר שונה מהדרגה שמצויינת בספר 5W30 (שטובה לטמפרטורות עד 35 מעלות צלסיוס), בטענה שכאן חם יותר

ולכן הצמיגות שהם שמים, עדיפה. האם זה נכון?

(אני אישית שם את הצמיגות ע"פ היצרן)

למה יש לי הרגשה שהרבה בעלי מקצוע עושים את עצמם יותר חכמים ממה שהיצרן קבע? הם תכננו פעם רכב מאפס?

או שפשוט העובדות בשטח שונות מאיזה מפעל ממוזג וסטרילי?

אשמח אם תבהירו לי את הנקודה לגבי מי הקירור, שמן המנוע ובכלל.

ואם אין אפשרות להשיג FL22 גם במוסכים המורשים, אז איזה נוזל קירור הכי קרוב לרמה שלו מומלץ לרכב שלי?

תודה.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
  • תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נוזל קירור מקורי או תואם מקורי אתה יכול לקנות בכל מוסך מורשה מאזדה. חנוית חלפים לא מחזיקים אותו כי אין ביקוש.

בשביל לקוח אחד בשנה לא שווה להם להחזיק אותו.

פורסם
היי כולם

זו לא הפעם הראשונה שזה קרה לי, ניגשתי לחנות חלפים או לבעל מקצוע לגבי החלפה/הזמנה של חלק שהיצרן קבע

שהוא צריך להיות X בעוד שתשובת אותם בעלי מקצוע היא בסגנון של "הכל חרטא" וזה בכלל צריך להיות Y.

לדוגמא?

אני אמור להוסיף נוזל קירור מקורי לרכב שלי מסוג FL22, שהיצרן קבע שאותו מחלפים אחת ל-10 שנים.

ניסיתי לשאול האם אפשר לרכוש אחד כזה בחנות חלפי רכב מוכרת וידועה והם הסתכלו עלי כאילו נפלתי מהשמיים

ואמרו שבכל הארץ אין את הנוזל הזה, אז מה בדיוק שמים כנוזל רדיאטור במנוע של מאזדה דגם "ספיריט"?

בספר הרכב שלה כתוב שאם ישנו סימון של FL22 על המיכל אז זה מה שצריך לשים ולא משהו אחר.

אותו הדבר לגבי שמן מנוע, אני יודע בוודאות שבמוסכים המורשים שמים שמן "תואם" של דלקול בדרגת צמיגות 10W40

אשר שונה מהדרגה שמצויינת בספר 5W30 (שטובה לטמפרטורות עד 35 מעלות צלסיוס), בטענה שכאן חם יותר

ולכן הצמיגות שהם שמים, עדיפה. האם זה נכון?

(אני אישית שם את הצמיגות ע"פ היצרן)

למה יש לי הרגשה שהרבה בעלי מקצוע עושים את עצמם יותר חכמים ממה שהיצרן קבע? הם תכננו פעם רכב מאפס?

או שפשוט העובדות בשטח שונות מאיזה מפעל ממוזג וסטרילי?

אשמח אם תבהירו לי את הנקודה לגבי מי הקירור, שמן המנוע ובכלל.

ואם אין אפשרות להשיג FL22 גם במוסכים המורשים, אז איזה נוזל קירור הכי קרוב לרמה שלו מומלץ לרכב שלי?

תודה.

זה אכן נכון שצריך להתאים את דרגת הצמיגות של השמן לטמפ' באותה מדינה שהאוטו נוסע בו, ובד"כ זה רשום בספר רכב המקורי שכתוב באנגלית. בספר רכב שמתורגם לעברית היבואן מקצץ בנתונים.

פורסם

אכן זה המצב בארץ לגבי רוב המוסכים/עסקים בתחום הרכב שחושבים שהם מבינים טוב יותר מייצרן הרכב.

תקפיד לעבוד לפי הנחיות הייצרן בכול מה שקשור לשמנים/נוזלים וטיפולים והרכב שלך יחזיר לך אהבה.

לא פעם ניתקלתי שגם במוסכי הייבואן הידע לגבי שמנים, נוזלי קירור שואף לאפס במיוחד בנושא שמנים לתיבות אוטומטיות. לכן תמיד בדוק בספר הרכב מה הייצרן ממליץ ולא איזה הנדסאי/מהנדס רכב שזה אתה סיים ללמוד וקיבל תפקיד של ייעוץ שירות או מנהל טכני.

איזה כייף לי :)

פורסם

דווקא מצאת דוגמא לא טובה לצורך העניין הזה, מפני שיצרני הרכב מאפשרים חופש בחירה מסויים בתחום השמנים והנוזלים ברכב.

לדוגמא שמן מנוע: ההנחיה הגורפת אצל כל היצרנים, למעט דגמים מאוד ספציפיים, הוא לשמן ברמת איכות מינימאלית מסוימת וצמיגות בהתאם לאלקים המקומי.

בתחום נוזלי הקירור, ההמלצה למלא נוזל מקורי שסונטז בהתאם לדרישות היצרן אך ניתן להשתמש בנוזלים תואמים (equivalent fluids) העומדים בתקן היצרן. מרק מכיר את הנושא הייטב כי הנוזל במקורי של VAG מתאים כמעט לכל רכב מבחינתו...

גם בתחום נוזלי תיבות הילוכים אוטומטיות יש דרישה או המלצה לנוזל מסויים שהונדס לפי דרישות היצרן אך לרוב ניתן להשתמש בתקן תואם של נוזל גנרי של יצרן אחר.

פורסם
אכן זה המצב בארץ לגבי רוב המוסכים/עסקים בתחום הרכב שחושבים שהם מבינים טוב יותר מייצרן הרכב.

תקפיד לעבוד לפי הנחיות הייצרן בכול מה שקשור לשמנים/נוזלים וטיפולים והרכב שלך יחזיר לך אהבה.

לא פעם ניתקלתי שגם במוסכי הייבואן הידע לגבי שמנים, נוזלי קירור שואף לאפס במיוחד בנושא שמנים לתיבות אוטומטיות. לכן תמיד בדוק בספר הרכב מה הייצרן ממליץ ולא איזה הנדסאי/מהנדס רכב שזה אתה סיים ללמוד וקיבל תפקיד של ייעוץ שירות או מנהל טכני.

אז שמן בצמיגות של 10W40 יותר יתאים לאקלים כאן מאשר השמן שממליץ היצרן?

(שמתאים לטמפ' של עד 35 מעלות צלסיוס - ואצלנו כאמור יש גם 40 לפעמים)

פורסם
דווקא מצאת דוגמא לא טובה לצורך העניין הזה, מפני שיצרני הרכב מאפשרים חופש בחירה מסויים בתחום השמנים והנוזלים ברכב.

בתחום נוזלי הקירור, ההמלצה למלא נוזל מקורי שסונטז בהתאם לדרישות היצרן אך ניתן להשתמש בנוזלים תואמים (equivalent fluids) העומדים בתקן היצרן. מרק מכיר את הנושא הייטב כי הנוזל במקורי של VAG מתאים כמעט לכל רכב מבחינתו...

1. בדקתי היטב את המפרטים של נוזל הקירור G12+ וגם G12++ לעומת המפרטים הכללים של מספר ייצרנים ובמספר מקרים מצאתי שהנוזל מתאים להחליף את הנוזל המקורי של ייצרני הרכב היפנים/קוריאנים.

2. ערכתי ניסוי אומנם פשוט אבל התוצאה הייתה לשביעות רצוני :arrow: לאחר בדיקה של המפרטים של נוזל הקירור G12+ ושל טויוטה Toyota Super Long Life Coolant

ערבבתי נוזל קירור מקורי G12+ עם נוזל קירור מקורי של טויוטה הנקרא

Toyota Super Long Life Coolant לאחר הערבוב חיממתי את נוזל הקירור המהול לטמפ' של 90 מעלות ובדקתי את הנוזל לאחר מספר ימים.

הממצאים:

צבע הנוזל לא השתנה לצבע חום.

לא נראו משקעים בנוזל הקירור.

פורסם
2. ערכתי ניסוי אומנם פשוט אבל התוצאה הייתה לשביעות רצוני :arrow: לאחר בדיקה של המפרטים של נוזל הקירור G12+ ושל טויוטה Toyota Super Long Life Coolant

Toyota Super Long Life Coolant לאחר הערבוב חיממתי את נוזל הקירור המהול לטמפ' של 90 מעלות ובדקתי את הנוזל לאחר מספר ימים.

הממצאים:

1. אפשר לדעת מהיכן השגת נוזל קירור מקורי של טויוטה?

2. עשית אחלה ניסוי, פתרת לי בעייה שחששתי ממנה. בשבוע הבא אני מתכוון להחליף את נוזל הקירור בטויוטה שלי מסוג SLLC ל G12+ תוצרת Eurol לאחר שמצאתי אותו עומד בתקן של טויוטה (נוזל מסוג HOAT נטול סיליקטים, פוספטים ושאר אותיות באנגלית). אני מניח שבאומרך שהצבע לא השתנה אתה מתכוון לכך שלא נוצרה ריאקציה כימית בין החומרים?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
1. בדקתי היטב את המפרטים של נוזל הקירור G12+ וגם G12++ לעומת המפרטים הכללים של מספר ייצרנים ובמספר מקרים מצאתי שהנוזל מתאים להחליף את הנוזל המקורי של ייצרני הרכב היפנים/קוריאנים.

הממצאים:

שמע אתה מדען טילים, גם אני ערכתי ניסוי דומה בשמני מנוע ערבבתי שמן מנוע 5W40 סנטטי מלא של AGIP ושמן בצמיגות 20W50 מינראלי של LM ביחס של 50/50, מילאתי אותו במנוע + החלפת מסנן שמן, ולאחר מספר ימים השמן לא שינה את ציבעו ולא נגרם כל נזק.

מה דעתך תקין, כי אני מפחד להישאר במצב הזה כדי לא לגרום לנזק עתידי :lol:

הניסוי שלך לא רציני ומכך לא ניתן להסיק שום דבר.

פורסם
1. אפשר לדעת מהיכן השגת נוזל קירור מקורי של טויוטה?

2. עשית אחלה ניסוי, פתרת לי בעייה שחששתי ממנה. בשבוע הבא אני מתכוון להחליף את נוזל הקירור בטויוטה שלי מסוג SLLC ל G12+ תוצרת Eurol לאחר שמצאתי אותו עומד בתקן של טויוטה (נוזל מסוג HOAT נטול סיליקטים, פוספטים ושאר אותיות באנגלית). אני מניח שבאומרך שהצבע לא השתנה אתה מתכוון לכך שלא נוצרה ריאקציה כימית בין החומרים?

איתמר.

אם אתה משיג נוזל קירור יעודי מקורי של טויוטה - תשתמש בו.

פורסם

זה ברור, לכן שאלתי את מרק מאיפה הוא השיג :wink:

נוזל הקירור שנמצא בצוברים של מוסכי טויוטה הוא של פז למיטב ידיעתי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר.

איתמר, אכן נוזל הקירור שנמצא בצוברים הינו של פז ואינני יודע את הרכבו.

את הנוזל המקורי שאבתי מרכב של חבר (רכב חדש מהחברה) שעדיין לא הוחלף בו נוזל קירור.

לא נוצרה בין נוזלי הקירור ריאקציה כימית נראית לעין והנוזל לא שינה את צבעו לחום מה שבדרך כלל קורה.

פורסם

חברים, איך הגעתם מהמאזדה שלי לטויוטה? :-D

בכל אופן, תוכלו בבקשה לענות לי על השאלה שלי?

שמן בצמיגות של 10W40 יותר יתאים לאקלים כאן מאשר השמן שממליץ היצרן (5W30 שמתאים לטמפ' של עד 35 מעלות צלסיוס)?

ואצלנו כאמור יש גם 40 ומעלה לפעמים :evil:

פורסם
חברים, איך הגעתם מהמאזדה שלי לטויוטה? :-D

בכל אופן, תוכלו בבקשה לענות לי על השאלה שלי?

שמן בצמיגות של 10W40 יותר יתאים לאקלים כאן מאשר השמן שממליץ היצרן (5W30 שמתאים לטמפ' של עד 35 מעלות צלסיוס)?

ואצלנו כאמור יש גם 40 ומעלה לפעמים :evil:

שני דרגות הצמיגות יעשו את העבודה באקלים של ארצינו ללא שום בעיה.

ההיתרון של שימוש בשמן בעל צמיגות נמוכה כמו 5W30 הוא בהקטנת תצרוכת הדלק והקטנת הבלאי של המנוע בהתנעת הרכב בבוקר או בטמפ' נמוכות.

המלצה שלי 5W30 או 5W40 סינטטי מלא.

פורסם

[.

איתמר.

איתמר, אכן נוזל הקירור שנמצא בצוברים הינו של פז ואינני יודע את הרכבו.

את הנוזל המקורי שאבתי מרכב של חבר (רכב חדש מהחברה) שעדיין לא הוחלף בו נוזל קירור.

לא נוצרה בין נוזלי הקירור ריאקציה כימית נראית לעין והנוזל לא שינה את צבעו לחום מה שבדרך כלל קורה.

אתם מכלילים סתם , אצלנו במוסך שני סוגי נוזל הקירור הם מקוריים !!

ולא מתוצרת / מילוי של פז.

מרק , אם שאבתה נוזל קירור מרכב חדש אזי מדובר בנוזל קירור ורוד

אשר מיועד להיות מוחלף לאחר 160000 ק"מ.

נוזל זה נמצא ברכבים משנת 2005.

כמו כן עוד לא ראיתי נוזל קירור אשר הופך לחום . אלא אם מהלו אותו עם מים

אשר תקפו את המתכת ויצרו קורוזיה.

דורון.

• תוכן חדש...