Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלה בפיגו 307 שנת 2002 ANOMALI ANTI POLUTION

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום..

מישהו יודע על תקלה

ANOMALI ANTI POLUTION

מופיעה לי נורה של ברז , הלכתי למוסך מורשה של פיגו טענו שהלך המשאבת אויר והחלפה עולה 2400 שקל.

האם מומלץ להחליף את המשאבה ? או שלא ?

אשמח לעזרה ...

פורסם

משאבת האויר החשמלית הזאת פועלת, במכוניתך, רק כשהמנוע קר לצורכי הפחתת זיהום אויר כשמתבצעת העשרת דלק

במנוע קר.

כשהמנוע מתחמם קצת מש' זאת מפסיקה לפעול.

אם לא תתקן הבעייה, מנוע המכונית ימשיך לפעול כרגיל אבל ראשית זיהום האויר יהיה גבוה יותר כשהמנוע קר והבעייה העיקרית היא שמכיוון שנורת הבקרה כל הזמן דולקת לא תדע כשתהיה תקלה אחרת אמיתית כי הנורה כבר דולקת.

לפעמים הבעייה אינה ממש במשאבה החשמלית אלא בסביבתה או שניתן גם להשיג ולהתקין משאבה תקינה משומשת מפרוקי רכב לאחר תאונה וזאת במחיר זול יותר.

בברכה - רפי לין

פורסם

שווה לבדוק אם אין משהו שמפריע בדרך לזרימת האוויר. יש בתוך המערכת ספוג שנוטה להתפורר עם השנים וסותם את המעבר.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

לצערי צברתי ניסיון רב עם התקלה הזו.

והדבר האחרון שאני ממליץ לך לעשות זה להחליף את המשאבה שבדרך כלל לא מתקלקלת.

הבדיקות שאתה צריך לעשות הן כאלה:

(אם אתה מבין בחשמלאות תוכל לעשות לבדך ואם לא גש לחשמלאי רכב)

כאשר המנוע כבוי והמפתח של הסוויץ בחוץ, נתק את הכבלים שהולכים למשאבה וחבר אליה 12V קבוע. המשאבה ממוקמת בין המצבר לרדיאטור למטה.

כעת בדוק אם המשאבה מסתובבת (תוכל לגעת במנוע ולחוש בזה), אם היא מסתובבת ורוב הסיכויים שהיא תסתובב, המשאבה הזו כאמור לא מתקלקלת. גש לפתח האגזוז ותראה אם אתה מרגיש באויר יוצא מהאגזוז, אם לא, אז יש סתימה או בשסתום כניסת האויר בראש במנוע או במעברי האוויר בראש המנוע.

אם הרגשת באויר יוצא מהאגזוז כאשר המשאבה פועלת אז חפש את התקלה במקום אחר, יתכן ונתק או כשל ברכיב חשמלי כלשהו גורמים לזה שמחשב הרכב לא יצליח לתת את ה 12V למשאבה בעת הצורך.

אולם, אצלי למשל התקלה הזו הייתה חוזרת מדי יום, הייתי מוחק אותה מהמחשב ולמחרת היא הייתה חוזרת. יום אחד החלפתי פלאגים והיא לא חזרה יותר...לך תבין את ההגיון של המחשבים....

פורסם

אצלי גם הנורה נדלקה ולי הציעו ניקוי מעברי אוויר ב3200 ש"ח.

אמרתי לא תודה, שמתי 44K, נסעתי על מיכל אחד חזק (לפחות 3000 סל"ד, בשיוט גם על 3500) וזה עבר.

אני לא יודע אם זה יעזור לך אבל לפני הכל תבדוק שינוי בצריכת דלק והאם ישנו שינוי בסחיבה.

ד"א, הייתי ממליץ לך להחליף גם מוסך

פורסם
אצלי גם הנורה נדלקה ולי הציעו ניקוי מעברי אוויר ב3200 ש"ח.

אמרתי לא תודה, שמתי 44K, נסעתי על מיכל אחד חזק (לפחות 3000 סל"ד, בשיוט גם על 3500) וזה עבר.

אני לא יודע אם זה יעזור לך אבל לפני הכל תבדוק שינוי בצריכת דלק והאם ישנו שינוי בסחיבה.

ד"א, הייתי ממליץ לך להחליף גם מוסך

הסיפור שלך מחזק אצלי את החשד שמחשב הרכב לא מפרש נכון את זיהום האויר שהוא חש וקושר את זה עם המשאבה.

ה K44 הרי לא מסוגל לתקן משאבות חשמליות ולפתוח מעברי אויר, הוא בסך הכל מנקה את תא הבערה ומשפר את איכות הבערה.

מעניין היה לראות את תרשים הזרימה לפיו מחליט מחשב הרכב להדליק תקלת P410. (משאבת אויר לא תקינה). מה הם נתוני הקלט והפלט שלפיהם הוא מקבל את ההחלטה.

• תוכן חדש...