Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

שופוני, ההודעה הראשונה שלי בפורום :)

אני מחפש רכב שעונה על הדרישות הנ"ל:

- בטיחותי - הכי משמעותי בשבילי, שלפי הבנתי המשמעות היא 6 כריות אוויר, 5 כוכבים בריסוק, ESP.

- יציבות בכביש - כדי שלא אצטרך לבדוק את ההגנה הפסיבית :)

- אוטומטית (או רובוטית, לא ניסיתי את זה עדיין). ידנית בטוח שלא. אני נוסע 90% מהזמן בחיפה בנסיעות עירוניות קצרות ובאמת שאין לי כוח לזה.

- אני גובה 1.83, מתאר לעצמי שזה פוסל חלק מהמכוניות.

- קטנה חסכונית - אין סיבה לבזבז כסף מיותר

- כמה שפחות תיקונים - מן הסתם

- תקציב של עד 90000 נשמע לי כבר מוגזם, זה השמיים.

- עדיפות ליד שנייה (יותר זול).

- מתכוון להשתמש בה לאורך הרבה שנים, ולא למכור ולהחליף כל כמה שנים בודדות.

מה לא מעניין אותי:

- מזגן (אני קמצן)

- מראה חיצוני, גימור, וכל החרטה הלא פרקטי זה.

- נוחות נסיעה (כמובן ברמת הסביר) (אומנם אני מפונק כרגע ב-C4, אבל מניח שאוכל להתרגל).

- בגז' גדול (אנחנו שני אנשים ולא מתכוונים להתרחב בזמן הקרוב, אע"פ כל הלחצים).

בהתחלה חשבתי ללכת על אחת מהמיני - כמו i10, פנדה, וה-107 (הרובוטית חדשה מיבואן עולה עכשיו 77, שזה לא רע).

ואז אמרו לי שיש להם צמיגים קטנים, והן שוקלות מעט, ולכן אחיזת הכביש שלהן לא משהו.

אז חשבתי ללכת על רכב סופר מיני - כמו מזדה2, סוזוקי ספלאש.

(אגב, האומנם יש כזה הבדל בין 4 ל-5 כוכבי ריסוק? (אם כן, זה יפסול את הספלאש :-( ). )

אני גם שוקל לקנות את רכב הליסינג הנוכחי שלי - C4

אני יודע שהוא עונה על הגדרות הבטיחות המצויינות למעלה והוא יושב ממש טוב על הכביש.

קיבלתי אותו אחרי שנה וחצי שהוא היה אצל מישהו אחר שכבר עשה עליו56000 קילומטר. בקרת שיוט שלא עבדה גרמה להחלפת הגיר, וגם יישרו לי קלות את השילדה (עליתי עם אחד הגלגלים על המדרכה במהירות גבוהה). ייתכן והיו עוד תיקונים עם הבעלים הקודמים.

לפי מחירון יד2 המחיר של הרכב הזה אם אקנה אותו בסוף תקופת הליסינג מתקרב למחיר של האופציות שהעליתי קודם (70 אלף שח ואולי פחות). האם שווה לשקול זאת בתור אופצייה? המון אנשים מהעבודה שלי מקטרים על כך שבגלל שב-C4 הכל אלקטרוני דברים מתקלקלים שם כל הזמן והם בחיים לא היו קונים לעצמם, ובטח שלא מליסינג. מצד שני יש הרבה אנשים שאומרים שזה סתם סטיגמות (גם על צרפתיות, גם על ליסינג), והאמת שאני מאוד מאוד נהנה מהרכב, שהוא הראשון שלי :oops: (ממוצע צריכת דלק בשימוש אישי של 10 ק"מ לליטר).

מה נראה לכם?

פורסם

תודה רבה על התשובות, אני מניח שלקנות את ה-C4 בכלל ומהליסינג בפרט זאת סתם התפנקות שלא מתאימה באמת לדרישות שלי.

זה באמת נכון שרכבי סופר מיני הם יותר יציבים על הכביש מאשר רכבי מיני?

והאומנם הבדל בין 4 כוכבי בטיחות ל-5 או בין 4 כריות אוויר ל-6 הוא כזה משמעותי?

ומה זה אומר אם לטויוטה יאריס יש 5 כוכבי בטיחות אבל רק 4 כריות אוויר - זה הופך אותה לפחות בטוחה מאשר מכונית אחרת עם 6 כריות אוויר אבל רק 4 כוכבים?

אשמח לתשובות ולהמלצות.

פורסם

עוד אופציה היא הניסאן מיקרה. קטנה ודיי נוחה אם כי יש שיגדירו אותה נשית. בכל מקרה אם מראה לא מעניין אותה אז היא דיי מומלצת אצלנו נוהגים עליה אני אבא שלי ואמא שלי (גרסאת ליסינג) ואע"פ שלי ולאבא שלי יש רגל כבדה ואבא שלי רוב היום נוסע בעיר לפי המחשב היא עושה 1 ל- 13.

עוד אופציה היא הסוויפט שאותה לא ניסיתי.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

לגבי הניסאן מייקרה, לפחות עד 2008 לא היה לה ESP. יש לה גם רק 4 כוכבים בריסוק. תודה אבל.

אוקיי, לאחר שהבנתי שאחיזת הכביש של רכבי מיני נחשבת פחות טובה (ולכן פחות בטיחותית מבחינתי) עברתי על כל רכבי הסופר מיני שיכולתי למצוא, וריכזתי את כל הנתונים שהם רלוונטיים עבורי (בטיחות, מחיר, צריכת דלק), מצורף להודעה (הנתונים מתבססים על מחירון יד2).

אגב, לגבי מאזדה2 גיליתי שמשבחים אותה על ה-ESP בעיקר בגלל שהיא קצת שובבה על הכביש. אני מעדיף לנסות את ה-ESP ברכב כמה שפחות, לכן נראה לי שאני מוריד אותה מהפרק.

אז לפי הטבלה (והטבלה לא משקרת וכו'), משתלם לקנות רכב משומש, שהוא פיג'ו 207 או פיאט גרנדה פונטו.

ה-207 נראית כמו הבחירה הכי מוצלחת - הביקורות שקראתי התייחסו בחסרונות בעיקר לתג המחיר - שהוא לא רלוונטי עבורי כי הוא ירד יפה למשומשת. היא גדולה יחסית ויש לה צמיגים רחבים ואחיזת כביש מצויינת, היא בטיחותית למהדרין, ויש לה צריכת דלק עירונית סבירה לפי נתוני יצרן (ומנוע של BMW, שכנראה שזה משהו חיובי).

מה דעתכם? 207

היא בחירה טובה?

עשתה למישהו בעיות מיוחדות? (אמינה)

אני מבין שהיא לא הכי חסכונית, אבל האם יש לה צריכה סבירה?

יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק בין אוטומט לרובוטי, ואם לא, האם יש סיבה לקנות את הרובוטית?

(כמובן שאני עוד אעשה עליה נסיעת מבחן וכו').

cars.jpg

• תוכן חדש...