Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיה בהעברת בעלות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קבעתי עם מישהו להעביר בעלות על הרכב. קיבלתי את הכסף אך לא הועברה בעלות - נחתם זכרון דברים.

עכשיו - הרכב התקלקל ומי שקנה את הרכב לא מוכן להעביר בעלות!!! מה ניתן לעשות? הרכב אצלו, הרשיון עדיין על שמי.

מה קורה אם נעברות עבירות עם הרכב? האם ניתן להקפיא רשיון רכב או משהו בסגנון וכיצד?

תודה רבה

פורסם

בוא אני אגלה לך משהו - הוא חושב שהוא "מחזיק אותך בביצים" אבל זה בדיוק הפך.

הרכב התקלקל והוא לא מוכן להעביר בעלות כי הוא חושב שהוא יקבל את הכסף - אז בוא תגלה לו משהו:

במידה ולא עוברת הבעלות בתוך יומיים - אתה הולך למשרד הרישוי ומבטל את רשיון הרכב - דהיינו, מוריד את הרכב מהכביש.

זה בלתי הפיך ואת הכסף הוא לא יקבל בחזרה - שיחפש אותך בבית משפט.

תאמין לי, אחרי איום כזה הוא ירוץ כמו גדול איתך לדואר ומשם למוסך כדי לסדר את האוטו.

פורסם
בוא אני אגלה לך משהו - הוא חושב שהוא "מחזיק אותך בביצים" אבל זה בדיוק הפך.

הרכב התקלקל והוא לא מוכן להעביר בעלות כי הוא חושב שהוא יקבל את הכסף - אז בוא תגלה לו משהו:

במידה ולא עוברת הבעלות בתוך יומיים - אתה הולך למשרד הרישוי ומבטל את רשיון הרכב - דהיינו, מוריד את הרכב מהכביש.

זה בלתי הפיך ואת הכסף הוא לא יקבל בחזרה - שיחפש אותך בבית משפט.

תאמין לי, אחרי איום כזה הוא ירוץ כמו גדול איתך לדואר ומשם למוסך כדי לסדר את האוטו.

מה אתה אומר..

העברת הבעלות חלה על המוכר אם הוא תובע אותו הוא מנצח במשפט

ואם הוא מוריד את הרכב מהכביש הוא יצטרך עוד לשלם לו פיצוי גדול

פורסם

אתה יכול להפחיד אותו שתוריד את הרכב והוא לא יראה כסף - אבל מבחינה חוזית אינך יכול לעשות זאת ואם יתבע אותך, אתה עלול להפסיד.

אתה יכול לנסות להסביר לו שזאת בעיה שלו וכסף הוא לא יראה ממך ושמבחינתך אתה לא מוטרד מהעברת בעלות, אבל אם הוא לא יבצע העברת בעלות עכשיו, שלא ירדוף אחריך במועד הטסט כי תדרוש תשלום נוסף עבור הטירדה בעתיד. מצד שני אתה צריך לקחת בחשבון שדוחו"ת יגיעו על שימך ואתה עלול לשאת בתוצאות.

אתה יכול להחזיר לו את הכסף או את רובו, לתקן את הרכב ולמכור למישהו אחר.

זרקת אבן לבאר ועכשיו 70 חכמים צריכים לתת עצות שאף אחת מהן לא טובה לך.

סוף מעשה במחשבה תחילה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כולם מדברים פה על משפט, ניצחון, הפסד וכ"ו.

אבל אף אחד לא שאל מה נחתם בדיוק בזכרון הדברים?

אולי התשובה לבלאגן נמצאת שם?

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

איך נוצר מצב שבו הרכב אצל הקונה, הכסף אצל המוכר ולא מתבצעת העברת בעלות בו במקום? מה זה התקלקל פתאום? מה התקלה ברכב?

פורסם

זאת בעיה שככל שתדחה ותגרור אותה רק תלך ותסתבך, מיד ללכת לעו"ד ולהוציא לו מכתב שבו אתה מורה לו להגיע תוך 48 שעות להעברת בעלות או שהרכב שרשיונות הרכב יופקדו במשרד הרישוי (יופקדו/ יוקפאו, לא יבוטלו).

בנוסף, יש לתת שימת לב לציון התאריך המדויק שבו הרכב עבר לרשותו והבהרה שכל דו"ח או עבירה שתיעשה תירשם על שמו.

במידה ואין תגובה, בהחלט לגשת למשרד הרישוי ולהקפיא את רשיונות הרכב.

מתי יש לרכב טסט?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מודלה,

אפשר לעשות הקפאה גם בלי הרישיונות. אפשר גם להוציא כפל רשיון וכיו"ב.

אני סובר שמבחינה חוזית אינך רשאי להקפיא ולא לבטל את רשיון הרכב.

מבחינה חוזית הרכב אינו שלך למרות שמבחינה רישומית הוא שלך.

מהרגע שהסכמת למסור את הרכב ללא העברת בעלות, הסכמת למסור את שלוותך לידי אדם זר.

אם תסתדר איתו מה טוב, ואם לא, אזי רק בית-משפט יוכל לתת צו לרשום הרכב על שם אחר.

ככה זה כשהקונה רוצה כבר להרגיש כסף בכיס או חושש שלא יבוא בהקדם קונה אחר.

כשאני מוכר רכב, הפעולה מתחילה ומסתיימת בדואר: הפקיד מקבל את הכסף מהמוכר וסופר כמה קיבל ורק אז מפקיד לחשבוני.

באופן כזה, אני חוסך לעצמי את ספירת הכסף וכן את הסיכוי לקבל שטר מזוייף. המשך הפעולה הוא העברת בעלות, טלפון לסוכן ביטוח בדבר הקפאת פוליסה (והחזרת התעודה בדואר) ורק אז מסירת מפתחות.

כן זיכרון דברים או לא, זה לא משנה לי - המו"מ והסיכום מוקלטים.

כבר קרה שבשישי בצהריים בא קונה שחמד הרכב והבין שבלי העברת בעלות הרכב לא יזוז. הקונה פחד שהרכב ימכר לאחר ולכן השאיר מקדמה יפה וזיכרון דברים וחזר ביום ראשון בבוקר להשלמת העיסקה.

אה כן, גם היה רשום שאם ביום ראשון הוא לא מגיע בשעות הפעילות של הדואר, המקדמה הופכת לפיצוי מוסכם מראש וזיכרון הדברים מבוטל וגם עומדת לי הזכות שלי למכור הרכב לאחר.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מנצל"ש:

לפני כחודש מכרתי קטנוע מושבת וללא טסט 4 שנים.

גיליתי את כל האמת על מצב הקטנוע לקונה ואין לו טענות אלי.

הוא רצה להשיג לו חלפים משומשים, להעביר טסט ואז להעביר בעלות. בינתיים הוא לא מצליח למצוא חלפים משומשים ולא משתלם לו לרכוש חדשים שיעלו הרבה יותר משווי הקטנוע.

האם להודיע לו שאני הולך לעשות השבתה של הקטנוע אם לא מעבירים בעלות עד תאריך מסויים?

האם יש חסרון בזה שהקטנוע יישאר על שמי? בינתיים הוא עומד בכניסה לבניין למגינת ליבם של השכנים ובאיזשהו שלב אני אעיף אותו.

• תוכן חדש...