Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התייעצות נוספת, וקבלת החלטה מהירה:

אותר גיר, 2000 שקלים +מע"מ אפשרות להתקנה במקום בתוספת 1000 שקלים + מע"מ. אחריות לשלושה חודשים.

אפשרות שניה, לקנות את הגיר ולגשת למכון גירים עליו אני סומך ומכיר כבר שנים, מבקש על ההתקנה פחות כסף, כמה פחות? ככה וככה.

בקיצור - ב 3000 שקלים (פלוס מינוס) הנבלה הזקנה יכולה לקבל עירוי דם ויכולה להממשיך להתגלגל...

מתקנים או משביתים?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מתקנים! :lol:

עכשיו קראתי את השרשור מתחילתו ועד סופו... אני חייב לציין שבהתחלה אתה ויתרת על הזקנה אבל היא לא ויתרה עליך וישבה לך עמוק בראש.

רצה השם והנה גם מצאת גיר לתקן אותה בעלויות המינימליות הנדרשות.

אם מצאת את הגיר קח אותו איתך למכון הגירים שאתה סומך עליו ב100% לבדוק את תקינותו

Confidence In Motion

פורסם

אם אני קורא אותך נכון, אתה לא מאלו שרצים לחפש את הליטר או שניים רווח בדלק,אלא מאלו שמבינים שרכב טוב חזק ואמין מפצה את הנהג גם על הדלק וגם על כל השטיקים שנדחפים לבעלי החיישנים המחשבים והממירים.

אם הגעת ל2500 שקל והרכב יורד מהליפט וממשיך לנסוע,לך על זה.

אם אתה יודע שעלולות לצוץ בעיות קריטיות תעצור.

תבדוק את מערכת ההיגוי ובלמים שלך,ושיהיה לך דרץ צלחה.

תעמוד על כך שבמקרה ומתבצע פרוק נוסף עקב תקלה העבודה על מוכר הגיר.

בברכה

פורסם
אם אני קורא אותך נכון, אתה לא מאלו שרצים לחפש את הליטר או שניים רווח בדלק,אלא מאלו שמבינים שרכב טוב חזק ואמין מפצה את הנהג גם על הדלק וגם על כל השטיקים שנדחפים לבעלי החיישנים המחשבים והממירים.

אם הגעת ל2500 שקל והרכב יורד מהליפט וממשיך לנסוע,לך על זה.

תבדוק את מערכת ההיגוי ובלמים שלך,ושיהיה לך דרץ צלחה.

תעמוד על כך שבמקרה ומתבצע פרוק נוסף עקב תקלה העבודה על מוכר הגיר.

בברכה

לצערי זה לא 2500 אלא יהיה יותר קרוב ל 3500. אני אתמודד עם העלות הכספית. אפילו אמשיך לקנות קוטג' 9% לילדים ולא אסתפק בקוטג' 3%...

אני מעריך שבמעט פחות מ 3500 שקלים האוטו יהיה שוב במצב נסיעה, (אגב, הוא עדיין במצב נסיעה, אני נוסע עם הרכב יום-יום), השאלה היא איך מוודאים את איכות הגיר המורכב?

כשכתבת על רכב חזק - למה בדיוק התכוונת? אתה שם לב שזה וולוו 940 2 ליטר, ללא טורבו...:roll:

יואב

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

החזק שאתה מכוון אליו מעולם לא העסיק אותי, ממש לא בראש שלי.

אצלי בסיירה יש 73 כס ללא טורבו, מקורי,פינטו ערום לחלוטין.

אני נוסע 110 בכייף,לכל מקום בכל מזג אויר.

חזק בשבילי זה משהו שבנוי חזק ולא נוסע חזק,ולא נדרש ל"טיפולים" מסובכים מידי.

הוולבו שלך אמנם לא אצן ידוע, אבל אם הוא שמור זה הדבר הטוב ביותר שיש.

בכלל, לבזבז זה קל,לאגור הרבה יותר קשה, תעשה מה שהשכל וההגיון שלך מורים לך.

אני אומר לך חד משמעית,אם הולך לי המנוע בסיירה, אני שם אחד אחר טוב, וממשיך.

בהצלחה ובברכה

תחזור עם בשורות טובות.

פורסם

תבדוק את מערכת ההיגוי ובלמים שלך,ושיהיה לך דרך צלחה.

תעמוד על כך שבמקרה ומתבצע פרוק נוסף עקב תקלה , העבודה על מוכר הגיר.

בברכה

לכן - אולי כדאי לבצע את ההתקנה אצל ספק הממסרה .

בצע חשבון של ישור קו אם צריך + עלות החלפת הממסרה .ובמידה ואתה מבצע זאת , הראה לעמיתה כי הרכב כעת מושקע

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לצערי אני אהיה משבית השמחות.

ברכב יש יותר ממנוע וגיר, יש הרבה מכלולים מכניים נוספים ששיני הזמן נותנים את אותותיהם .

לדוגמא מיסבי גלגלים ,ראדיאטור ,משאבת מים ועוד.

השאלה אם תמשיך לתקן את הרכב ובאיזה עלויות.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

אני עם יואב.

בוא נאמר והוא מכר את המכונית לפירוקיה וקיבל 1000 ש"ח, נניח.

מכונית הרי הוא יצטרך במקומה.

על מנת לקנות מכונית נורמאלית, הוא יזדקק ל 30K כמינימום, וגם היא לא תהייה מושלמת, מן הסתם, ויישור קו יסודי יעלה לו כמו להעמיד את הוולבו על הגלגלים.

אם החזרת הוולבו לכשירות תסתיים ב 3-3.5K זו על פניו האופצייה הכי טובה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הרעיון הוא כזה:

נניח שאני מוצא רכב טוב בכ - 40.0K קניה, טיפול בסיסי עם הקניה צריך יהיה לעשות? ביטוח מקיף צריך? רכב כזה יאבד בשנה שהוא אצלי ככה וככה אלפי שקלים ירידת ערך? התשובה לכל השאלות היא "כן".

הנבלה הזקנה, אמנם צריכה ניתוח יקר, אבל בהנחה שכל היתר תקין, וגם אם עדיין אצטרך להשקיע בה עוד כמה מאות עד אפילו 2000 שקלים, מעבר לגיר, היא תשרת אותי עוד נניח שנה? כבר "הרווחתי" את העלויות שרשמתי למעלה לרכב אחר. הזקנה תסחב שנתיים - בכלל טוב, תסחב שלוש - יותר עדיף? תתפגר - מה לעשות.

גם ברכב שיעלה כ 40.0K אין שום בטחון שלא אצטרך להשקיע בבל"תם, שיהיה אולי הרבה יותר יקר.

בקיצור - כך או כך אני רואה את עצמי מוציא 5000 שקלים או 45,000 שקלים. מכיוון ששיקולי 'אגו' ו 'מה יגידו השכנים' אינם רלוונטיים, והוולוו הזאת נוסעת ממש בסבבה (כשהיא נוסעת), וצריכת הדלק שלה סבירה + (1:10+ מחוץ לעיר, 1:8 בעיר), יאללה שלה, שתיסע הנבלה.

מחר אני מקווה יתבצע הניתוח, שלאחריו אדווח.

...ו...כן, כשפתחתי את השרשור באמת התכוונתי למצוא גוון כחול מתאים על מנת לצבוע אותה ו...

יואב

לשעבר:

פורסם
לצערי אני אהיה משבית השמחות.

ברכב יש יותר ממנוע וגיר, יש הרבה מכלולים מכניים נוספים ששיני הזמן נותנים את אותותיהם .

לדוגמא מיסבי גלגלים ,ראדיאטור ,משאבת מים ועוד.

השאלה אם תמשיך לתקן את הרכב ובאיזה עלויות.

אתה צודק, גם ברכב התחליפי סביר שיהיו מכלולים.

ועוד לא ברור מה ילד יום וכמה אלקטרוניקה תיהיה בו.

צריך לצאת מנקודת הנחה בסיסית, הוא היואב הזה לא רוצה להוציא כסף.

פורסם
הרעיון הוא כזה:

נניח שאני מוצא רכב טוב בכ - 40.0K קניה, טיפול בסיסי עם הקניה צריך יהיה לעשות? ביטוח מקיף צריך? רכב כזה יאבד בשנה שהוא אצלי ככה וככה אלפי שקלים ירידת ערך? התשובה לכל השאלות היא "כן".

הנבלה הזקנה, אמנם צריכה ניתוח יקר, אבל בהנחה שכל היתר תקין, וגם אם עדיין אצטרך להשקיע בה עוד כמה מאות עד אפילו 2000 שקלים, מעבר לגיר, היא תשרת אותי עוד נניח שנה? כבר "הרווחתי" את העלויות שרשמתי למעלה לרכב אחר. הזקנה תסחב שנתיים - בכלל טוב, תסחב שלוש - יותר עדיף? תתפגר - מה לעשות.

גם ברכב שיעלה כ 40.0K אין שום בטחון שלא אצטרך להשקיע בבל"תם, שיהיה אולי הרבה יותר יקר.

בקיצור - כך או כך אני רואה את עצמי מוציא 5000 שקלים או 45,000 שקלים. מכיוון ששיקולי 'אגו' ו 'מה יגידו השכנים' אינם רלוונטיים, והוולוו הזאת נוסעת ממש בסבבה (כשהיא נוסעת), וצריכת הדלק שלה סבירה + (1:10+ מחוץ לעיר, 1:8 בעיר), יאללה שלה, שתיסע הנבלה.

מחר אני מקווה יתבצע הניתוח, שלאחריו אדווח.

...ו...כן, כשפתחתי את השרשור באמת התכוונתי למצוא גוון כחול מתאים על מנת לצבוע אותה ו...

יואב

תמונות מתהליך התיקון יוסיפו צבע וטעם לדיון.

בהצלחה

פורסם

אצלי ברכב שהלך הגיר לא חשבתי פעמים ותיקנתי והרכב עד היום משרת אותי נאמנה.

לי עלה שיפוץ גיר סביב ה3000 והרכב בקושי שווה במחירון 5.:?

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

טוב,

כאמור מחר בבוקר הולכים לניתוח, אני מתכוון להביא מצלמה, נראה אם יתנו לי לצלם...

בינתיים שלח לי חבר שהוא בעל מוסך וולוו הונדה מורשה את הרשימה הבאה שנכון לעשות בעת החלפת גיר, (איכשהו לא נראה לי שרבע מהדברים ייעשו) אני מוצא שנכון לשתף אתכם ברשימה:

1. להחליף מחזיר שמן אחורי של המנוע .

2. לנקות את נשם המנוע ( יש גישה טובה כשהגיר בחוץ.)

3. לבדוק טוב טוב שכבל קיק דאון לא סדוק או שבור בחיבור לגוף הגיר . ( הכבל תושבת פלסטיק והוא מתייבש ונשבר)במקרה שלסדק או שבר לא להדביק . חובה להחליף כבל . יש חליפי.(במקרה של החלפה יש להוריד אגן שמן ואז להחליף.)

4. שמן הגיר כמובן להחליף.

5. רדיאטור שמן הגיר שנמצא ברכב חובה לשטוף היטב על יד נפט נוזל בלחץ עד לקבלת מעבר נקי .

6. את תושבת הגיר האחורית סביר שיהיה צורך להחליף.(יש חליפי אבל להקפיד איזה. יש גם זבל)

7. חיישן סיבוב מנוע

8. צינור מקשר למערכת חימום

יואב

לשעבר:

פורסם
טובה לאנושות בהחלט יעשה, אבל יקבל אולי 3000 אגורות כי אין שום מגאן\קליאו שמתאימה לתכנית הגריטה..

ואני עדיין בדעה להעיף את הנבלה..או לגנוב לפרנקוס את הגיר!:twisted:

No! My precious... :lol:

gollum-maquette.jpg

אני הלכתי על האופציה של שיפוץ גיר, למרות שהעלות שאמרת זה מה שעלה לי האוטו עצמו ויש לו גם 100000 קילומטר פחות.

לקחת לפרנקוס את הגיר זה בגדר התעללות, לא מקובל לחלוטין !

:lol:

וברצינות: מישהו פה בפורום נתן לי את התשובה לשאלה שאני שאלתי כשהלך הגיר שלי. אני רציתי להחליף לידני.

אולי אתה יכול לעשות אותו דבר.

אני אעשה את זה בשנה הבאה למרות שהגיר שלי תקין וחדש, ולמרות שמבחינה כלכלית זה מפגר לגמרי.

הכי טוב לעשות מה שהלב אומר, אם הכיס יכול לעמוד בזה.

פורסם

עם אתה עדיין רוצה לתקן את הרכב יש לי חבר שאבא שלו מוכר אחת כזאת במצב טוב מכנית

הנה קישור למודעה ביד 2

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1455456&Code=5fc8b8e09417f02368766269c3c09f6e

הוא מוכר אותו גם לפירוק וגם לנסיעה

I ♥ my Honda & I ❤ JDM

Honda Civc EX 93

Honda Civic 97 Coupe

• תוכן חדש...