Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשיא הרצינות, נהגת אי פעם על ג'אסטי? יש לו הגה מעולה שהיה מעביר את ההרגשה מהגלגלים הרבה יותר טוב מה106 שהייתה לי באותה תקופה.

אם אני הייתי כותב הודעה כמו שאתה כרגע כתבת, הייתי מקבל אזהרה תוך חצי שניה.

אין בעיה, תמשיך להשתמש בעובדה שאתה מנהל בשביל להכנס באנשים כל הזמן.

מי נתן לך את הזכות לדבר אלי ככה? אני משתדל לדבר לאנשים עם כבוד. אתה פשוט בא ומבטל את הדעות של אחרים בלי התחשבות ובלי טיעונים אמיתיים.

אני לא אתן את התגובה האמיתית של מה שחשבתי פשוט כי אני יודע מה יקרה.

פורסם

נראה לי שכל אחד מדבר פה על משהוא אחר שהוא מפרש כתקשורת,הרגשה של הגה.

בכלל כל עיניין "אפיצות" ההגה הוא מאד סוביקטיבי.

אני זוכר שפעם הגה מתוגבר (הידראולי) נחשב לפחות מתקשר יחסית להגה "בטון" , היום הגה הידראולי נחשב לנס, כולם כמעט נעזרים במערכות חשמל, אפשר לדבר בהיגוי על :

כובד ההגה- התנגדות, לאו דווקא קשור לדיוק, יכול להיות מדויק וקל.

אופי התנהות שילדה והיגוי- היגוי יתר\ תתל היגוי.

היכולת של הנהג לחוש ולאמוד את מידת היגוי היתר ותת ההיגוי ולשלוט בה.

לכל העינין נופח מאד אישי וסוביקטיבי, למשל בXSi שהיתה לי ובקליאו ספורט יש ליתחושה ורגש מאד טובים ואני ממש מרגיש (שוב סוביקטיבי) אני יודע בדיוק איפה כל גלגל ומה קורה איתו, מתי הוא על גבולות האחיזה וכולי, כל מגע בהגה מביא אותו למצב שבו רציתי - למרות שברור לי שאני מקשקש כי נהיגה היא לא רק בעזרת ההגה ובעצם ברוב המיקרים מעורת גם בלימה קלה או עזיבה של דוושת התאוצה וכולי.

בקיצור זה מאד אישי.

מה מענייין אותי באמת זו השאלה:

האם אפשר לשלוט בתכנה על רמת תיגבור ההגה ובך לשנות את התחושה, אנחנו חשופים לדי הרבה שינוי תכנה בדמות "צ'יפ" שמשפיעים על מערכות המנוע , אפילו כאלה על מערכות 4*4 , השאלה היא האם יש "צ'יפ" להגה?

פורסם
בשיא הרצינות, נהגת אי פעם על ג'אסטי? יש לו הגה מעולה שהיה מעביר את ההרגשה מהגלגלים הרבה יותר טוב מה106 שהייתה לי באותה תקופה.

א. אני לא הייתי נותן לעצמי התראה על מה שכתבתי (טוב, זה נשמע דבילי :wink: ). זה היה יותר משועשע מפוגעני, בכל מקרה.

ב. תסלח לי, אבל איך רצית שאגיב לפנינים כמו "הגה פשוט גאוני", "הוא אומר לך בדיוק מה קורה עם הגלגלים", ו"אתה לעולם לא מתבלבל לגבי מה הזווית של הגלגלים"?

ג. נהגתי על ג'אסטי. לא שאני זוכר במדויק את ההגה, אבל אני די בספק שהוא יותר טוב (שלא לדבר על "הרבה יותר טוב") מהגה של 106. גם הגה של 306 הוא לא "הרבה יותר טוב" מהגה של 106.

מה מענייין אותי באמת זו השאלה:

האם אפשר לשלוט בתכנה על רמת תיגבור ההגה ובך לשנות את התחושה, אנחנו חשופים לדי הרבה שינוי תכנה בדמות "צ'יפ" שמשפיעים על מערכות המנוע , אפילו כאלה על מערכות 4*4 , השאלה היא האם יש "צ'יפ" להגה?

אני מעריך שאפשר לשלוט על רמת התגבור של ההגה, בין אם חשמלי או הידראולי (או באמצע). העניין הוא שזה לא יעשה הרבה מעבר ללהפוך אותו לקל או כבד יותר. אם ההגה לא תיקשר קודם - הוא לא יתקשר עכשיו. אם הוא לא היה מדויק קודם - הוא לא יהיה מדויק עכשיו, וכדומה. מה שזה כן יכול לעשות זה לחדד מעט פידבק מהגה שהוא כן מתקשר - אבל זה לא תמיד דבר חיובי להפוך הגה לכבד יותר משמעותית.

רוני

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כן צודק רוני, השאלה היא אם ברכב עם תגבור חשמלי והגה "חסר תקשורת" , שינוי קל של גאומטרית המיתלים (זוית קאסטר) והכבדה של ההגה ע"י שליטת מחשב אפשרית? האם זה יתן משהוא? האם שינוי גאומטרי בלבד יתן את ההבדל או שהמחשב משמש כמשוב שלילי מתקן?

פורסם

עשיתי היום נסיעה על לאון FR 2007, וההגה היה הרבה פחות מתקשר מההגה בסאאב.

האמת שזה היה אפילו מוזר כמה שהוא היה קל במהירות 0, חשבתי שהג'טה החדשה היא האוטו עם ההגה הכי "חשמלי" שיש אבל נראה לי שהלאון עוקפת.

Auto Emoción

פורסם

תן לי לגלות לך סוד - לג'טה וללאון יש, בגדול, את אותה מערכת היגוי!

ואגב, יש עוד לא מעט מכוניות עם הגה חשמלי קל במהירות נמוכה. לומר את האמת - גם אין עם זה שום בעיה, כל עוד הוא תופס משקל במהירות גבוהה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

דווקא יש עם זה בעיה.

בתמרונים בעיר המשקל של ההגה (אם ככה קוראים לזה) מפריע ומקשה על פניות.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

נו, זה מה שאמרתי - שאין שום בעיה עם הגה קל במהירות עירונית. הגה כבד יפריע יותר לרוב האנשים. מחוץ לעיר חשוב שההגה יהיה כבד - בשביל תחושת הבטחון בנהיגה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

גם אם הוא מתקשה במהירות גבוהה, זה עדיין מציק שהוא ככה במהירות נמוכה, אתה לא חושב?

Insane things comes from insanely people.

פורסם

מה זה ככה? הגה כבד מאוד גם במהירות נמוכה הוא פחות נעים מהגה קליל. כשאתה עושה פניית פרסה ברחוב, או פונה ימינה ברמזור, אתה לא רוצה להלחם עם ההגה.

מצד שני - אתה גם לא רוצה שהוא יהיה קל מדי (ראה ערך פונטו במצב סיטי).

היצרנים לאט לאט מפנימים שהציבור רוצה הגה קל במהירות נמוכה וכבד במהירות גבוהה. לכן רוב ההגאים המודרניים הם תלויי מהירות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

תנסה את הנ.נ. הצבאי (ללא הגה הידראולי) שבה לפני האביר

ותרגיש טוב טוב את הכביש :-D:-D:-D

CITROEN XM V6 BVM AMBIANCE

CITROEN XM V6 BVA EXCLUCIVE

CITROEN XM TURBO CT BVA VSX

• תוכן חדש...