Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קשר קלוש בין הספרותית למדוברת? האומנם?!

נו, נראה שעדיין לא מאוחר ללמוד דברים חדשים :?

לא יודע באיזו רמה למדת ערבית - אני למדתי אותה ברמה כזאת שהעיסוק בה הפך למקצוע שלי בצבא. גם היום, בכל המסגרות הפורמליות שאני מכיר בארץ, כאשר באים ללמד ערבית מדוברת, מלמדים קודם את הספרותית. למה? כי הספרותית היא הבסיס של הכל. אפשר ללמוד ספרותית בלי לדעת מדוברת, אבל זה לא עובד ככה גם בכיוון ההפוך.

http://en.wikipedia.org/wiki/Modern_Standard_Arabic

http://en.wikipedia.org/wiki/Arabic_language#Dialects_and_descendants

זה מובן שצריך ללמוד הספרותית בהתחלה. מה שרציתי להגיד הוא שגם אם אתה לומד ברמה מושלמת את השפה הספרותית, זה עדיין לא אומר שתוכל להבין את השפה המדוברת.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אני לא בטוח שערבית הכי השפה עם הכי קצת מילים ולכן קל ללמוד אותה.

אלא יש בה פחות אותיות.

בתור אחד שיודע לכתוב בפרסית למשל, הכמות של האותיות שיש בפרסית יכולה לשגע לאדם את השכל, בערבית אין את זה והכמות של האותיות היא יחסית קטנה.

קובי

פורסם

עברית - 22 אותיות.

ערבית - 28 אותיות.

פרסית - 32 אותיות.

ההבדל בין הפרסית לערבית הוא בסה"כ 4 אותיות (ואני לא יודע אם ה "Vowels" גם לא נחשבים כאותיות בפרסית, כמו הערבית).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אם אני לא טועה יש יותר מ32 אותיות.

וגם בדרך כלל לא סופרים אבל יש לך אותיות כפולות בפרסית, במקום סימני ניקוד(א רגילה וא עם צליל חזק יותר).

קובי

פורסם

בקיצור, מי שרוצה ללמוד את השפה ילמד.

לדוגמא אני, לא ידעתי מילה בערבית עד שהתגייסתי לצבא.

ואני משרת במקום שאתה תמיד בסביבה עם אוכלוסיה ערבית (עיר עתיקה י-ם) ותרצה או לא, אתה לומד את השפה.

ומאז למדתי כמה מילים שימושיות וממשיך ללמוד.

וגם את לקרוא ברוסית למדתי לבד, יש אותיות ברוסית ובאנגלית שהן דומות.

את האותיות שלא דומות, למדתי אותן ועכשיו אני יכול לקרוא ברוסית, כן לוקח זמן ולא תמיד אני מבין מה אני קורא, אבל קורא.

אז יאללה, יש לך את השבת ללמוד את השפה :)

Kia Sportage, 2014 

פורסם
הממ, לא.

בעיקר בגלל שהקשר בין הערבית "המלומדת" (הספרותית) לערבית המדוברת מקרי בהחלט. וגם בגלל ההבדל הקיים בין הדיאלקטים השונים של דוברי הערבית בתוך ישראל.

ישנם הבדלים ,גם בין ערבית מצרית , לערבית סורית או לבנונית לדוגמא, אפילו בין הערבית של הערבים מהצפון , לאלה שמעזה(כמובן שלא בכל המילים).

בספרותית משתמשי םבאתרי האינטרנט , בטלוויזיה ובעיתונות ,וכמו שנאמר כבר"אפשר ללמוד ספרותית בלי לדעת מדוברת, אבל זה לא עובד ככה גם בכיוון ההפוך."

מוטי.

פורסם

ואני משרת במקום שאתה תמיד בסביבה עם אוכלוסיה ערבית (עיר עתיקה י-ם) ותרצה או לא, אתה לומד את השפה.

ומאז למדתי כמה מילים שימושיות וממשיך ללמוד.

ג'יב אל אעוויה

וואקאף וואלה בדחק

איפתח אל באב

ג'ייש פיל יזראל

ושלל מילים שימושיות בסגנון?:roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אליך בטח אין לי טענות, אחרי הכל, שניינו יודעים את אותן מילים ומאותן סיבות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
ג'יב אל אעוויה

וואקאף וואלה בדחק

איפתח אל באב

ג'ייש פיל יזראל

ושלל מילים שימושיות בסגנון?:roll:

שכחת "סאכר אל מוטור", "תעל הון"

והכי חשוב- ג'יב אל בידובי (ואחריו השאלה המתבקשת- שובי דובי??)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בסופו של דבר הבנתי שערבית היא לא קלה כמו שחשבתי.

רק שמסתבר שבצבא כמו בכל גוף במדינה הזאת הכל הולך בפרוטקציות.

וכשאתה ע. רס"ר, גם אם הפסדת בהתערבות, מילה אחד למש"ק תורנויות והופ איזה אחד שגם ככה היה אמור לסגור שבת עושה את השמירות במקומך. :-)

Toyota Yaris TS

פורסם
והכי חשוב- ג'יב אל בידובי (ואחריו השאלה המתבקשת- שובי דובי??)

:roflmao::rofl:

ביפנית אתה גם צריך כשרון ציור לא מבוטל.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...