Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לא מזמן הונדה סיויק 2001 ידנית. וקצת מתקשה להבין מתי ממולץ להעביר הילוכים, כרגע מעביר כשהסל"ד מגיע ל2000\2500. בהוראות יצרן שהורדתי מהאינטרנט כתוב שצריך להעביר את ההילוך מהראשון לשני ב25 קמ"ש, ואצלי זה בער כבר 3500 סל"ד והמנוע די רואש בסל"ד הזה..

אם אני מעביר ב2000 סל"ד זה מעמץ את המנוע יותר מדי וגורם לצריכה מוגזמת בדלק ?...

פורסם

תלוי מתנאי הדרך ומה אתה רוצה לעשות. בעליות או כאשר רוצים לצבור מהירות מהר יותר מעבירים הילוכים על סל"ד גבוה יותר.

ברכב עם מנוע בנזין 1600 אטמוספרי אני לא רואה סיבה להעביר הילוכים על פחות מ-3000 סל"ד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם אתה מעלה הילוך ב 2000 סל"ד, בהילוך הבא אתה מתחיל האצה מאיזור 1300 סל"ד בלבד.

בסל"ד בזה אין למנוע מספיק מומנט להאיץ, אתה נותן יותר גז, גורם ליותר בלאי וליותר צריכת דלק.

במקרה של החלפה מראשון לשני אין אם זה בעיה מיוחדת, כי אין בעיה להאיץ בהילוך שני גם ב 1300 סל"ד.

אבל את שאר ההילוכים צריך למשוך קצת יותר, כך שההאצה בהילוך הבא תתחיל לפחות ב 2300-2500 סל"ד. (כלומר שזה יהיה הסל"ד, שעליו אתה "נופל", אחרי ששילבת להילוך הבא בתור).

כשאתה בעליה או בעקיפה או סתם רוצה להאיץ חזק - אין כל בעיה למשוך ל 5000-5500.

צריכת דלק טובה מתקבלת משילוב אופטימלי בין עוצמת לחיצה על הגז להחלפת הילוכים בסל"ד נכון.

החלפה "עיוורת" בסל"ד נמוך לא משפרת את צריכת הדלק, וכן גורמת לעומס רב על המנוע.

פורסם

BUKI, אני אסטה קלות מהנושא.

האם יש קשר לשיא המומנט ברצועת הכח?

האם ארצה להחליף בדיוק בשיא או קצת לפני?

אני מניח שתבין את הכיוון המחשבה שלי.

Kawasaki Versys !!!

פורסם

שיא המומנט בהונדה הזו מתקבל ב 4300 סל"ד. אני לא אומר, שבנהיגה יומיומית רגילה צריך להעביר הילוך ב 4300 סל"ד.

אני רק אומר, שצריך להעביר הילוך בסל"ד כזה, שאחרי ששילבת להילוך הבא, עדיין תיהיה בסל"ד נורמאלי וסביר להמשך האצה.

אם אתה מעביר, נניח, משני לשליש ב 2500 סל"ד - בהילוך שליש אתה מתחיל מאיזור 1500 סל"ד, וכאן אין למנוע מספיק מומנט בשביל להאיץ.

למשל באוטו שלי שיא המומנט מתקבל ב 1750 סל"ד. אבל ברור שאי אפשר להעביר הילוך בסל"ד הזה, כי בהילוך הבא אתה נופל למתחת ל 1000 סל"ד, וככה אי אפשר לנסוע.

שיא המומנט זה לא הכל, מה גם שאם יש לך X מומנט ב 4300 ס"לד - ב 3300 סל"ד יש לך נניח 80% מה X הזה, אבל ב 1300 סל"ד יש רק 20% או 10% מה X.

• תוכן חדש...