Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי ברלינגו 2005 רגילה גיר רגיל .

רכב חברה , עובד בירושלים .

אציין קודם כי יש לי בעיה עם מגבר או מאזן טורים ,המנוע בניוטראל עולה ויורד בטורים מעל ומתחת ל10 אלף סיבובים.

שלשום התחילה להבהב לי מנורה של לחץ שמן . בתחילה בניוטראל עם מעט גז הייתה נעלמת עכשיו נעלמת ב20 אלף סיבוב.

המוזר הוא שאילו הייתה זו בעיה של משאבת שמן הרי שחום המנוע היה עולה . השארנו אותה 20 דקות עובדת על ניוטראל בטיפול האחרון יום חמישי ,וחום המנוע אינו עולה כלל. הכל רגיל .

האוטו נוסע רגיל ואינו אוכל שמן כלל.

אציין כי מנורת המנוע הצהובה דלוקה ונכבית לי מאז הקניה של הרכב שקבלנו אותו עם המון בעיות מחשב וחשמל . חלקן טופלו ומאז מנורת המנוע לא יציבה ,מופיעה ונכבית .

האם זו משאבת שמן , אם כן ,מדוע המנוע אינו מתחמם כלל ?

אם זה לכלוך, בצענו שטיפת מנוע עם חומר מיוחד

הוחלף פילטר שמן ושמן.

רצו לבצע בדיקת לחץ שמן אך לא היה דיזה מתאימה .

הוחלפו 3 יוניטים של שמן , כולם נתנו אותה קריאה

האם מדובר בבוצה בתחתית הקרטר ועל מסנן המשאבת שמן בקרטר.?

נוסע איתה חופשי , אין התחממות כלל, אך התחילה לצפצף כשיורד מ 25 אלף סיבובים.

אציין לבסוף כי כאשר מפעילים סוייטש וכל מנורות הביקורת נדלקות , מנורת השמן אינה נדלקת כלל . או שבברלינגו היא אינה אמורה להדלק ולהכבות אחר ההתנעה.

אשמח לקבל עזרה

תודה

פורסם

אין קשר בין חימום המנוע לשמן, השמן אמנם עוזר לקרר את המנוע אך זה לא תפקידו, אני לא מבין מדוע אתה ממשיך ליסוע ברכב עם בעיה בלחץ שמן אתה תדפוק את המנוע אם כבר לא דפקת .

העצה הטובה ביותר היא להכניס את הרכב על הבוקר למוסך מתמחה שמכיר את הרכב. כל התנעה של הרכב עם בעיה כמו שלך הורסת את המנוע.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

הייתי במוסך !!! זה העניין .

אנו מטפלים רק במוסך אחד הקצין רכב אמר לי שנורית השמן אינה דולקת כאשר פותחים סווטש וזה הנחה להסיק כי מדובר בבעיית חשמל .

שאלתי אלף פעם אם אפשר לנסוע ככה כי לא רצו לפתוח קרטר. עד ליום ראשון לבדיקת מחשב במוסך אחר .

הוא טען כי אילו הייתה בעיה במשאבת שמן , או בלחץ שמן המנוע היה מקפיץ חום ונתפס כבר ב60 קמ"ש.

איני יודע למי להאמין , הרכב אינו שלי.

האם הקביעות שלו נכונות ?

פורסם

קצין הרכב שלכם לא יודע יותר מדי כנראה.

יכול להיות שזו בעייה בחיישן לחץ שמן ויכול להיות שלא, ויכול להיות עוד כמה דברים.

אם זה היה הרכב הפרטי שלי לא הייתי נוסע בו, אבל כמו שאתה אמרת זה רכב חברה ונראה שאפילו להם לא איכפת.

אם המצב הוא כזה, סע עד שיתפרק, פשוט חבל על הכאב ראש.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

היי

נורת לחץ שמן ו\או STOP אשר אינן דולקות בפתיחת סווטיץ, מציינות חוסר מגע \תקלה בחיישן לחץ השמן. או בקונקטור.

זה לא אומר שהמנוע אכן נתון במצב של חוסר לחץ שמן.

מה שכן - מומלץ לתקן זאת בדחיפות, ע"מ למנוע מצב שבו תיהיה בעיית לחץ שמן אמיתית ,ולא תוכל לדעת על כך.

פורסם

מצד שני הסיכון בהרס המנוע גבוה, כך שייתכן שאכן מדובר בחיישן לא תקין וייתכן שישנה בעיית לחץ אמיתית.

לכן לא כדאי להמתין ולהכנס עם הרכב למוסך שם יכולים לבדוק את לחץ השמן בצורה עצמאית ולא ע''י המערכת של הרכב.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

תודה לכולם על התשובות .

יש 2 ממצאים .הראשון הגיוני והשני לא הגיוני.

הראשון , פתחו קרטר , מסנן משאבת שמן היה בסדר, היו כמה שיניים שבורות במשאבת השמן .

השני , מדוע בסווטש לא מופיעה מנורת השמן לפני התנעה. גם במוסך המורשה לא היה מובן להם .

עכ"פ זה משאבה, ולצערי על אחריות הקצין רכב ומנהל המוסך נסעתי .

מוזר שהיא הרביצה גז כרגיל , לא התחממה . לא היו רעשים בכלל. רק שלקראת הכניסה למוסך המנורה הייתה נכבית ב 30 אלף סיבוב

מקווה שלא נגרם נזק למנוע פרמננטית . אך אני לא אופטימי .

לא מבין את המנורה שלא מופיעה בסווטש לפני התנעה. במורשה אמרו שזה משני , כי מנורת לחץ שמן אינה מופיעה סתם , ויש קודם לפתוח קרטר ולראות פיסית .

מקווה שההתראה תחזור אחר התיקון .

אדווח = תודה לכולם .

פורסם

צירוף מקרים של שני תקלות, טוב שנכנסת ותפסת את הבעיה בזמן. (אני מקווה)

פורסם

טוב , מדובר היה בשיניים חסרות במשאבת שמן .

אני גם חושש לדעת אורן , שיש פה נזק למיסבים ,אע"פ שהמנוע מרביץ מהירות יותר גדולה מקודם .

איני יודע אם רעש השריקה המוזר מהמנוע החל כתוצאה מהסיפור הזה, או שהיה ,

אך להפתעתי במוסך המורשה,לא עשו מזה סיפור בכלל שנסעתי עם מנורה דלוקה ....מוזר.

עדיין אין אינדיקציה של מנורת השמן בפתיחת סוויטש. זה הפרויקט הבא.

לגבי נזק למיסבים , אין לי ספק שיהיה .עדכנתי את הסמנכ"ל תפעול בעניין . לי מנהל המוסך אמר לנסוע עם מנורה דלוקה .

השאלה איך ניתן לבדוק אם אכן נגרם נזק למיסבים , ללא פתיחת מנוע ?

• תוכן חדש...