Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה היום בבוקר שהנעתי את הרכב הנורה הכתומה שנראית כמו זרם, נשארה דלוקה ברציפות, היא בדרך כלל נדלקת ל10 שניות ונכבית עם התנעת הרכב.

היום היא נשארה דלוקה. ושאני מתחיל נסיעה, עושה הרושם שאני לוחץ על הגז הרכב לא ממש מגיב, אלא מתחיל בנסיעה איטית ואז מתחיל לצבור תאוצה.

בבקשה עיזרו לי לפתור את הבעיה.

פורסם

במידה ויש לך גיר אוטומט, אז "מזל טוב", הגיר תקוע בהילוך חירום (הילוך 3).

ככל הנראה מצביע על מחשב של גיר תקול (מוח של הגיר), ז"א הסלונואידים שאחראים על מעברי השמן הגיר.

ובכך בעצם אחראים על מעברי ההילוכים בגיר מסוג זה. - זו מחלה של הגירים האלו.

אתה יכול לנסות לנתק את המינוס במצבר ל5 דקות ולחבר מחדש, זה מאפס שגיאות שנשמרות במחשב מנוע.

במידה וזה חוזר, אז תיגש לבצע סריקה ממוחשבת,במידה ואכן יש צורך בשיפוץ גיר, אל תקשיב למכונאים שיגידו לך שיש צורך

בשיפוץ כל הגיר, ניתן לשפץ אך ורק את מערכת הסלונואידים, נכון שיש צורך בהורדת הגיר מהרכב, ומכאן גם לשפצו "על הדרך".

אל תקנה גיר משופץ, תשפץ את שלך. כך תדע בוודאות כי הגיר שקיבלת תקין לחלוטין. (אני בזמנו חיזקתי את הגיר בשימוש במכלולים פנימיים של רנו לגונה/מגאן סדאן מנוע 2000)

שוב יכול להיות שאני טועה בזיהוי התקלה (מקווה בשבילך) , אבל מניסיוני עם הדגם הנ"ל, הגיר הוא הנקודה החלשה, המנוע לעומת זאת פנינה (שגם ניתן לשפר ויפה יחסית למנוע אטמוספרי).

בהצלחה.- נקווה שכל מה שרשמתי לא תופס לגבי התקלה שלך.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אכן אתה צודק ומדובר בגיר אוטומאטי.מנוע 1600.

וגם אני מקווה שניתוק המצבר יסדר לי את הבעיה.

במידה ולא, ואצטרך לסדר את הסלונואידים, האם אתה ממליץ בעתיד לשים גם מצנן לגיר?

ואשמח לקבל עוד פרטים על שיפורים שיוכלו אך ורק להוסיף.

ובמידה ואצטרך לעשות את הטיפול הנ"ל....כמה קופות חזרזירונים אני אצטרך לשבור???

תודה מראש

פורסם

ע"פ ספר רכב של מגאן משנת 1999 לגבי הנורה הנ"ל(ריבוע שבתוכו סימן של זרם):

"נורית התראה לתקלה בהזרקה.מאירה עם סיבוב מתג ההתנעה למצב מופעל,וכבית לאחר 3 שניות.אם הנורית מאירה בזמן נסיעה,הרי שקיימת לפחות תקלה חשמלית אחת במערכת ההזרקה,בתיבת ההילוכים האוטומטית,במצמד המבוקר מחשב וכו'"

אל תמהר להסיק מסקנות,

תתחבר למחשב איתור תקלות.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
ע"פ ספר רכב של מגאן משנת 1999 לגבי הנורה הנ"ל(ריבוע שבתוכו סימן של זרם):

"נורית התראה לתקלה בהזרקה.מאירה עם סיבוב מתג ההתנעה למצב מופעל,וכבית לאחר 3 שניות.אם הנורית מאירה בזמן נסיעה,הרי שקיימת לפחות תקלה חשמלית אחת במערכת ההזרקה,בתיבת ההילוכים האוטומטית,במצמד המבוקר מחשב וכו'"

אל תמהר להסיק מסקנות,

תתחבר למחשב איתור תקלות.

במידה וזוהי תקלת הזרקה, הרכב לא יכניס את הגיר למצב חירום (דהיינו הילוך 3).

מה גם שמערכת הזרקה ברכב זה היא בין האמינות שיש בשוק. התקלה האופיינית למערכת ההזרקה ברנו מגאן קשורה לחיישן כמות אוויר שנמצא במצערת ו/או בצינורית הואקום בסעפת היניקה, אגב תקלה מסוג זה תלווה ברוב בסל"ד גבוהה מאוד בסר"ק, כאילו דוושת הגז לחוצה, טורים בסביבות 3000 עד 4500 סל"ד.

לגבי המחיר של השיפוץ גיר וכל זה, קודם כל תבדוק מהי הבעיה, ואז נמשיך משם.

קולר גיר, אפשרי, אך רצוי להתקין רק לאחר שיפוץ הגיר, ולאחר וידוא כי אין שבבי מתכת בשמן.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

טוב, נותק המצבר למשך 5 דקות.

אך הבעיה עדיין קיימת.

קרה לי פעם אחת שהנורה כבתה, והאוטו חזר להנסוע רגיל, אך במהלך הנסיעה היא נדלקה שוב, ואחרי זמן קצר גם התחילה להבהב.

כנראה שבאמת אלך למוסך מורשה ואחבר אותו למחשב תקלות, ונתפלל שזה באמת רק תקלה קטנה.

אני לא יודע אם זה קשור, אבל בתחילת נסיעה יש לי רעש של מים זורמים, למשך כמה שניות.

ואם משהו מתחיל נאחס אז זה עד הסוף, היום רציתי גם לבדוק שמן, והמדיד נשבר לי בפנים.

איך אני מוציא אותו, או שעל הדרך שאהיה במוסך אבקש שיוציאו לי אותו???

• תוכן חדש...