Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי Mazda 3 06' Comfort, הרכב עצמו מכל הבחינות - בובה של רכב, הבעיה העיקרית היא הצריכת דלק שמשחקת תפקיד מרכזי נכון לזמננו, מלבד זאת אני רוצה להתקדם בשנתון.

אני רוצה למכור את המאזדה ובכסף להחליף רכב.

כמה נקודות לגבי הרכב שאני מחפש:

*חיסכון בדלק!!!

*אמינות,נוחות, וכל שאר הדברים שמן הסתם מחפשים ברכב.

*הרכב אמור לשרת את כל המשפחה (4 נפשות).

*למרות שאני מחפש "משפחתית", אני לא נעול על סאדן, העיקר שבמקרה הצורך הרכב "יסחוב" בתכולה מלאה.

*עדיפות לאוטמטית (רובוטית לא בא בחשבון).

*שנתון 2007 לפחות.

התקציב שלי כמו שרשמתי למעלה הוא 80000 ש"ח אך עם זאת אני גמיש.

שמות שעלו לי עד עכשיו - קורולה, או יותר קטנות כמו בראבו/פונטו גרנדה ( 2008-2010 למרות החריגה הדיי גדולה בתקציב)...

מבקש המלצות ופירוט למה.

תודה לכל העוזרים.

פורסם

לא הייתי הולך על פיאט,היא קטנה מדיי למשפחה לטעמי.

איך קורולה בדיוק נכנסת לתמונה? אמרתה שרובוטי לא בא בחשבון:roll:

על כיוון של דיזל חשבתה?אנחנו עברנו בגלל צריכת הדלק מסובארו אימפרזה 2006 לרנו קנגו 2007 טורבו זידל,היא עונה על כל הקריטריונים שהצבתה אחד אחד!

פורסם

הפיאט קטנה אבל היא אופציה בשנתונים 08-10 היא דיי סבבה מבחינת גודל.

לגבי הקורולה הכיוון הוא לשנתון 07.

ולגבי דיזל לא בא בחשבון אחי בסופו של דבר האוטו הוא של בא שלי והוא מקובע מידי בשביל לעבור לדיזל.

בכל מקרה תודה על העזרה, עוד הצעות?

פורסם

כמה דלק צורכת המזדה? כמה ק"מ אתם נוסעים בשנה?

נראה לי שמעבר לרכב משפחתי "רגיל" לא יחסוך מעבר ל-200 ש"ח בחודש בדלק (על בסיס של 20K ק"מ בשנה).

פורסם

תעשה לרגע חשבון פשוט כמה משתלם לכם רכב דיזל כמו שהצעתי.

נגיד שבמקרה הטוב מאזדה תאכל 1ל 10.

1000 ק"מ לחלק ל10 יוצא 100 ליטרים ל1K ק"מ.

תעשה 100 ליטר כפול 20,כי אתם עושים 20K ק"מ ממוצע בשנה,זה יוצא 2000 ליטרים בשנה.

ליטר דלק הכי זול שראיתי עולה 6.30,תכפיל ב2000 יוצא 12600 שקל על דלק בשנה אחת.

עכשיו קח רנו קנגו טורבו דיזל ידנית,שאוכלת 1ל16 בממוצע ואם רוב הנסיעות בינעירוניות אפשר להגיע אפילו לפחות,1ל16 אומר שהיא אוכלת 60% פחות דלק מהמאזדה.

60% מ 12600 יוצא 7560 שקל,כלומר החיסכון שלך 7 וחצי אלף שקל בשנה אחת.אתה תוציא על דלק בשנה 5 אלף במקום 12600,זה הבדל עצום,מה גם שאם תיקח קנגו לעומת מאזדה 3 באותו השנתון-הקנגו זולה ממנה בהרבה!

תשקול זאת שנית כי אפשר לחסכוך דיי הרבה כסף.

פורסם

אבל הקנגו המדוברת או נניח אפילו גרנדה פונטו לא יציעו את אותה רמת החיים כמו במאזדה 3 שהיא מכונית משפחתית שיועדה לכך והיא מאובזרת יותר וגדולה יותר ומיועדת להובלת משפחה ולא להובלת מטען.

אחזקת רכב היא בפירוש לא משתלמת לכיס, השאלה עד כמה רחוק מוכנים ללכת כדי לחסוך.

האופציות היחידות שעולות לי לראש הן דגמי הדיזל של המשפחתיות כמו קיה סיד, יונדאי I30 וגם סקודה אוקטביה ופולקסוואגן ג'טה ומכיוון אחר וסופר חסכוני, סקודה פביה דיזל בגירסת הסטיישן, סופר חסכונית וגם מרווחת יחסית ומציעה מקום למטען.

בהצלחה!

• תוכן חדש...