Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיד/פורטה מול יונדאי i30

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כנראה אזמין רכב מהעבודה, בעקרון אני יכול לבחור כל רכב שאחפוץ בו (ממש הכל!) אבל נכנס משתנה העלות. צמצמתי כרגע את האפשרויות לנ"ל (יונדאי מול קיה). ה-3 שרציתי דורשת תוספת קטנה אך אני לא רואה שום סיבה להוסיף בשביל ה-3.

אני יודע שהן די דומות אבל אולי יש סיבה להעדיף אחת ע"פ אחותה? מהי?

לא חשוב אלמנט המרחב כי אני בד"כ לבד ברכב. אני מעדיף רכב זריז ואוחז (עד כמה שניתן) ומנוע חי - אלמנט הביצועים חשוב מאוד.

אשמח לשמוע חוות דעת :idea:

תודה!

נ.ב

האם רכב בסגנון ה-i20 או ה-2 יתנו ביצועים עדיפים? הצעות אחרות מעניינות יותר באותה רמת המחירים?

פורסם

הסיד רכב יפה יותר(טעם אישי) לקונה הפרטי יש 7 שנות אחריות ומבחינת נוחות היא נוקשה במקצת מה-I30 ,שני הרכבים מאובזרים יפה גם בגרסאות הבסיס ואני חושב שרק בנסיעת מבחן תוכל לבחור.

פורסם

הסיד יותר מוקפדת ו"אירופאית" מהפורטה המיועדת לשוק האמריקאי. יחד עם זאת, היא גם קשיחה יותר. אם אתה כבר שוקל את ה-i30, בתוספת של כ-2,000 שקלים תוכל לקבל את גרסת הסטיישן (CW) שגם מגיעה עם יותר פיצ'קעס.

מכנית, ה-i30 והסיד כמעט זהות. אותה פלטפורמה, אותו מנוע ואותה תיבת הילוכים. הפורטה חולקת איתן מנוע ותיבת הילוכים.

פורסם

ה-CW פחות מתאימה לי. אני לא מחפש רכב שיתן את נוסחאת הפח-לשקל. דרישותיי הם רכב ממוקד נהג, פחות לנוסעים (בגלל זה אני חושב על אופציית רכבי מיני). יותר בכיוון של רכב מאובזר נעים וביצועיסט - עד כמה שניתן לשלב.

פורסם

אם אתה מחפש רכב זריז ואתה רוב הזמן לבד ברכב הייתי ממליץ דווקא על I20 אבל בגרסה עם מנוע 1.6 שמגיע מהI30, מכונית מאובזרת מאוד אבל המחיר שלה מאוד צמוד לזה של הI30 אם לא אכפת לך לרדת קטגוריה ולקבל רכב קצת יותר זריז ויותר נוח לחניות ויותר מאובזר זו נראית לי אופציה מתאימה.

:turn-l: יש לי סחרחורת.
פורסם

I20 גם לדעתי אוטו טוב יותר, במיוחד בגירסת ה1.6 ידנית שמגיעה מאובזרת מאוד ואפילו מהירה מאוד עם 126 סוסים ו16 מומנט (9.5 שניות למאה).

מצד שני, ידני, ליסינג?

בקשר לI30, האוטו נורא נוח ונוסע לא רע בכלל מנהיגה נורא קצרה שהייתה לי בו בגירסת ה1.6

פורסם

כמי שנוסע על i30 בשנתיים האחרונות, אומר לך שהוא אחלה אוטו, מאובזר יפה ובעל איכות הרכבה מצויינת, לאחר שנתיים והוא כמו חדש (אני עם ילד ככה שהאוטו סובל מידי פעם :-D ), בנוגע לזריזות זה לא השטח שלו, הוא "עצל" על הגז ובדרך לירושליים Full gas ואתה מרגיש שאין לו מה לתת . אין לי מושג איך הוא לעומת ה-3, לא אוהב מזדה במיוחד.

עודד

פורסם

אפילו באלנטרה היה אפשר לתת קיקדאון והיא היתה סוחבת יפה מאוד בעליות האלה, מה קרה ב-I30?:shock:

פורסם

אם באמת יש לך אפשרות לבחור כל רכב, מדוע אתה מקובע על האופציות מהמזרח הרחוק?

מה לגבי האירופאיות? פוקוס 2 ליטר, אופל אסטרה החדשה, משהו מבית סקודה וכו'?

אם אינך זקוק לרכב משפחתי, יש את הפיאסטה, הקורסה, הפאביה ועוד.

לבסוף, בקטגוריה שבה אתה מחפש כרגע, מה לגבי הסוזוקי SX4?

הקאיות החדשות הן אחלה, אבל קשה לי להאמין שהן התמורה הטובה ביותר לכסף.

פורסם

ככל שמחיר הרכב גבוה יותר, התשלום בהתאם.

האמת שנזכרתי באיביזה 1.6 המעניינת עם ה-DSG זה רכב שיכול להוות פתרון טוב!

בכל מקרה, אבצע נסיעות מבחן על חלק מהרכבים, אני מקווה שאחליט כבר השבוע.

פורסם

מניסיון על הפורטה, מדובר ברכב נעים מאוד לנסיעה. מנוע חזק (יחסית לקטגוריה), ביצועים טובים (שוב, יחסית...), אבזור שופע (יחסית!) ומרווח מצוין ליושבים מאחור!

צריכת הדלק המשוקללת ל7.000 ק"מ (רובם בנתיב ירושלים-ת"א) עומדת על כ-11 ק"מ לליטר. לא מדהים אך סביר (יחסית?).

• תוכן חדש...