Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו עומדים לפני רכישת רכב בתקציב של בערך עד 60,000 והסתובבנו קצת בין סוכנויות הליסינג הגדולות.

מצד אחד יש פרסומים על רכבים במחירים מצחיקים ומצד שני כשמגיעים לסוכנויות מגלים שההורדה היא בערך של 10%-15% מתחת למחירון ולמשל הוצעה לנו יונדאי אקסנט 2007 עם 80,000 ק"מ שנראית במצב לא רע בכלל ב62,000 ש"ח (במחירון של יד2 היא 70000).

נראה כאילו המגרשים שלהם מפוצצים באקסנטים אבל מצד שני נראה שאין הרבה מה לדבר איתם על המחיר.

האם זו רק הצגה שהם עושים וכאשר נראה יותר רצינות נראה ירידת מחיר משמעותית יותר לאיזור ה55,000 ש"ח או שלא קיימים דברים כאלו באמת ברכבים השמורים יחסית וכל הפרסומים הם על רכבים עם קילומטראז' גבוה או אחרי תאונות?

קצת קשה להשוות מחירים בתחום הזה בגלל שנראה שאין המון קשר בין המחירון של יצחק לוי לשוק האמיתי פה.

תודה לעונים.

פורסם

יש הסבר מאוד פשוט למחירים האלה: ציי הרכב קונים בסיטונאיות מהיבואן, מה שמביא לרכישה זולה בכל מקרה, בנוסף לזה שהם מביאים את הגרסה הבסיסית ביותר של הרכב. הרכב עובר לשורות הליסינג והרבה פעמים מגיע למגרשי רכב, ננהג ע"י נהגי הליסינג שקורעים את האוטו ומביאים לק"מ הזויים (סתם לדוגמא, אוואו 2008 עם 110 ק"מ?!). הרכב חוזר לחברת הליסינג, והיא מציעה אותו למכירה, כמובן מתחת למחירון, אף בן אדם לא יקנה רכב ליסינג או השכרה במחיר מחירון.

אין פה עניין של ירידת ערך דרסטית, אלה פשוט רכבים שלא תמיד נמצאים במצב טוב. אקסנט במקרה הזה היא בטוח רכב ליסינג או השכרה, יש רכבים אחרים במגרשים שהם מידיים פרטיות או סטוקים של רכבים שהיבואן לא הצליח למכור ובעצם נחשבות כבר למשומשות. יש רכבים שמורים בערך גם במגרשים, פשוט הרבה יותר קשה למצוא אותם.

פורסם

כל מקרה לגופו , לכן צריך לקחת רכבים כאלה לבדיקה מקצועית ומעמיקה יותר.

גם אני הייתי כמוך לפני כחודשיים , חיפשתי רכב גדול ונוח ויחסית חדש במחיר שפוי של 80K+-.

הבחירה הראשונה שלי הייתה מגרשי הליסינג , 2 דברים הזויים קרו שם:

1) המגרש נראה מפוצץ ברכבים אבל שהסוכן בודק לך במחשב , פתאום יש 2 מזדה 6 למכירה בכל הארץ....וגם על זה הוא דורש שתתחייב ב500 ש"ח ללא אפשרות החזר -לפני שבכלל ראית את האוטו.

2) עד שכבר סגרתי כביכול על אחת מ(!)10 פורד פוקוס ,לבנה 2006 שנמצאת אצלם במגרש...הסתבר בבדיקה שהוחלף לה מנוע ולא נרשם בניירות...לך תתפלא אחר כך למה האוטו הוא 55 אלף קילומטר.

3) יחס מחפיר מסוכני המכירות שם , כאילו אם אתה לא תקנה אז "אל תזיין לי את המוח" כי יגיע מישהו אחריך שכבר סגר...

סה"כ - לא עסקה משתלמת , גם המחיר גבוה מידי בשביל רכבים שעברו התעללות בדוקה או נסועה גבוה וגם תמיד הספק הקל שמקנן בך (שסיכויים קטנים בהרבה שנמצא גם אצל רכבים פרטיים) , שלך תדע באיזה נחלים הרים ויערות הרכב הזה טייל...

אני אומר - שייחנקו איתם!

פורסם

יש כמובן המון רכבים שחוטים שעליהם יש מחירים מצחיקים. אני מדבר על קניה של רכב שהוא כן במצב טוב ומאחת החברות הגדולות (שלמה סיקסט, אלבר, אלדן וכו'..).

יש גם לא מעט רכבים עם ק"מ נמוך שמי שנהג עליהם לא נהג כאילו הוא דופק את המערכת אלא התייחס לאוטו כמו שאמורים להתייחס לאוטו שנוסעים עליו יום-יום שלוש שנים.

לדוגמא, הוצעה לי סיריון עם 49,000 ק"מ שנת 2007 ב-67,000 ש"ח ולא שקל פחות.

הרכב נראה במצב מעולה ואני גם אקח אותו לבדיקה והם מתחייבים לתקן כל ליקוי שיעלה אז על פניו נראית עסקה משתלמת.

השאלה ששאלתי בתחילה היא האם בד"כ אפשר לרדת איתם במחיר מתחת למה שהם מציעים (הסיריון לדוגמא היא 74,000 במחירון) או שמה שהם מציעים זה באמת מחיר סופי כמו שהם טוענים?

תודה.

פורסם

גם אני דיברתי על החברות הגדולות הללו.

וגם אני לא מבין מדוע הם לא מוכנים לרדת במחירים , אפילו לא שקל בטענה שהרכבים האלה מטופלים יותר בקפדנות מרכבים פרטיים.

ותמיד יש את הבדיחה שלהם "זו לא הסוכנות שלי - מכתיבים לי את המחירים מלמעלה" - אין להם רווח שאפשר לשחק איתו במחיר כמו בעלי הרכבים הפרטיים.

בא נקח לדוגמא את הסיריון שלך:

25 אלף ק"מ בשנה זה לא מעט לשום רכב =5 אחוז הורדה + 5 אחוז על רכבי ליסינג = 10 אחוז שקיבלת...

העניין הוא שהעבר של המכוניות הללו תמיד תמיד יהיה עלום ורק אם הרכב הזה היה שלך בליסינג, תוכל בשקט יחסי לקנות אותו מהם.

אחרת אני לא רואה סיבה למה לא לשלם עוד כמה אחוזים לרכב פרטי ,קח בחשבון שגם השוק הפרטי לא מזהיר וכן תוכל למצוא דברים טובים במעט יותר מחיר והרבה יותר שקט נפשי...ב70 לא תמצא סריון יד 2 או 3 ?

פורסם

ראשית לא כל הסחורה של הליסינג זבל, אבל יש זבל בכמות מכובדת.

שנית חברות הליסינג הגדולות מציעות יתרון חשוב שלא תוכל למצוא אצל אדם פרטי והוא אחריות על מספר מכלולים לרבות מנוע וגיר לשנה ולפעמים אף מעבר וזה חתיכת שקט נפשי במיוחד כשתיבה אוטומטית במשוואה.

איך אומר ידידנו...."מוות לשעמום....." :lol:

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

צריך להבין את הכוחות הפועלים.

יש לא מעט רכבי ליסינג שמורים וטובים של אנשי הייטק שלא "קורעים" את הרכב.

רכבים אלה נמכרים בד"כ בסביבה הטבעית שלהם למי שנהג על הרכב או למישהוא מאותה חברה או לחבר אחר של קצין הרכב.

קציני הרכב מתוגמלים על תווך כזה מכיוון שזה חוסך לחברת הליסינג את כל תהליך המכירה.

הרכבים שלא נחטפו ע"י חברים של קצין הרכב (שבד"כ מחזיק תור של ממתינים לרכב טוב) עוברים למגרשי הליסינג, הרכבים הממש גרועים עוברים למגרשים פרטיים (לא ללכלך יותר מידי את שמם של מגרשי הליסינג).

מכאן שהרכב הממוצע במגרש ליסינג הוא סביר ולא מציאה בד"כ אבל מצד שני לא ממש גרוע.

לטעמי היום פחות משתלם לקנות מחברת ליסינג מיכוון שרובן מטפלות במוסכים פרטיים של עצמם, אם בעבר ידעת שלפחות הרכב טופל טוב (נכנס למוסך עם צ'ק פתוח) היום זה כבר שונה ויש להכיר את הפרטים.

מכאן שמי שבאמת רוצה רכב ליסינג טוב צריך למצא אותו דרך קצין רכב שהוא מכיר. עליה וקוץ בה, רכבים כאלה נמכרים קרוב מאד למחיר מחירון מלא אבל כשיבוא הקונה למכור את הרכב מיד שניה סביר להניח שהמחיר יהיה נמוך \ זמן מכירה ארוך יותר, מכאן הפסד.

יש מחיר לנוחות

• תוכן חדש...