Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני חדשה כאן וברשותי רכב מסוג קיה פרייד שנת 97 אוטומט.

הרכב אצלי כמעט 3 שנים ונסע מצויין, רכב אמין סה"כ - המזגן שלו מצויין, נוסע במהירויות יפות.

בשנה האחרונה היו לו מספר בעיות- איזה צינור הלך במערכת הקירור לאחרונה והוחלף, בנוסף הסטרטר הוחלף והוצאתי כספים על כל מיני דברים שוטפים, בלאי, בלמים וכדו'...

בביקורי האחרון במוסך נאמר לי כי יש צורך להחליף את האטמים של המנוע- משהו כזה, ושזה הרבה כסף ולא שווה לי להשקיע בזה. הבנתי שזה כביכול החלפת מנוע - הרכב אוכל קצת שמן ומעשן מעט לפעמים בהנעה ראשונה כשהוא קר - בקיץ לא הייתה בעיה כזו.

בכל מקרה, כבר זמן רב אני מעוניינת למכור את הרכב על מנת להשתדרג כי כעת יש לי את היכולת.

וראיתי שמחיר המחירון שלו הינו 7900 ש"ח ואני רוצה לדעת בכמה הייתם מתמחרים אותו בעקבות התיקון שהוא צריך?

אני לא כ"כ מבינה בזה ואין לי חברים שיכולים לעזור ולכן אני פונה אליכם לייעוץ.

פורסם

לפי דעתי את יכולה לבקש לפי מחיר השוק ולציין שיש צריכת שמן מסויימת (סביר לרכב בגיל הזה) לפי תגובות המתעניינים תעדכני את המחיר בעדינות מטה עד שתמכרי.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

אני מחוייבת להגיד שיש בעיה ברכב לפי מה שהבנתי.

אם אמרו לי שיש בעיה באטמים - זה נקרא בעיה בראש מנוע? במנוע?

פורסם

סליחה אבל למה את מחוייבת? מצפונית את צודקת אבל לא יותר מזה.

במידה ובעל הרכב ייקח את הרכב לבדיקה, שם יגלו כבר הכל. במידה ולא, את רשאית לציין שהרכב צורך כמות X של שמן בכל Y ק"מ וזהו.

ההחלטה של הקונה היא האם לרכוש את הרכב או לא ובאיזה מחיר.

פורסם

עופר אתה טועה, מטעה ומוליך אנשים להתנהגות לא נאותה !

אם יש בעיה במנוע או בראש מנוע או בכל מכלול שתיקונו הוא מהותי היא צריכה להגיד לקונה, ביחוד ברכב במודל ומחיר כזה שאדם סביר לא לוקח לבדיקה.

קח בחשבון שישנן תקלות שאדם לא יכול לעלות עליהם בנסיעה של 5 דקות שהוא בודק את הרכב ובכלל זה בעיה קלה בראש מנוע, היא לא סוחרת רכב שמנסה להרויח מקומבינות, היא פשוט לא מעוניינת לתקן רכב בעלות שיכולה להיות בגובה שווי הרכב.

אם תכתבי בדיוק מה הבעיה ברכב (אחרי ששאלת את המוסך) והאם יש לו טסט ולכמה זמן או אם יש בעיות מהותיות אחרות, אשמח לעזור.

יום טוב

ירון

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

הוא אוכל שמן וצריך להניע אותו פעמיים (בחורף) - החלפתי סטרטר לפני כחודשיים.

המוסך אמר שצריך להחליף כנראה אטם (??) ושלא שווה לי להשקיע אלא למכור.

מוסך אחר אמר שהמנוע הלך. זה מה שאמרו לי 2 מוסכים ואלו הבעיות שאני מודעת אליהם.

טסט יש לי עד 8/2010.

פורסם

בגלל שהרכב עם טסט אני הייתי מעריך ככה:

אם המנוע אוכל שמן ומעשן כלומר הלך מנוע - את תצטרכי להוריד לדעתי 5000-6000 ממחירו

אם זה ראש מנוע והרכב מתחמם - את תצטרכי להוריד כ-3000-4000 ש"ח ממחירו

ההורדות הם בהנחה שהרכב נראה במצב סביר ולקחתי פה בחשבון בערך את מחירי התיקון / החלפת מנוע, ריצות, טרחה, גרירה וסיכון מסוים שלוקח הקונה במקרה שהתיקון או המנוע שיוחלף יהיו לא תקינים (זה קורה לא מעט)

ירון

פורסם

הוא אוכל שמן אבל מעשן רק בהנעה ראשונה - זה עדיין מנוע?!

הרכב נראה מצויין, בלי תאונות, הרבה רצו לקנות אותו כשלא התכוונתי למכור -עצרו אותי ברמזורים, בתחנות דלק ואפילו שמו לי פתק על השמשה :)

בכל מקרה, אתה בעצם אומר שאני אוכל למכור אותו רק באיזה 2000-3000 שח?!

פורסם
עופר אתה טועה, מטעה ומוליך אנשים להתנהגות לא נאותה !

ידידי, אתה זה שטועה!

כפי שרשמתי: מצפונית לא יפה לעשות דבר כזה וגם אני לא הייתי עושה. אבל אין שום חוק שמחייב את המוכרת לדווח על תקלה ידועה ברכב. בשביל זה יש מכוני בדיקה.

לסיכום: לא יפה - בהחלט. לא חוקי - ממש לא!

נ.ב. ואפילו אם היה חוק כזה, איך תאכוף אותו בדיוק?! איך תוכיח שבעל הרכב ידע על בעיה קיימת?!

פורסם

אם הוא מעשן רק בהנעה ראשונה זה בד"כ גומיות שסתומים וזה לא מסתדר לי עם מה שאמרו לך בשני המוסכים, אלא אם כן מנסים לעבוד עליך או שלא כתבת פה בדיוק את הסימפטומים של המנוע חוץ מהעישון בהנעה הראשונה. כגון: האם הוא מתחמם, דופק, מרעיש, מאבד שמן, מאבד מים וכד'.

ואליך עופר. לא כל מה שחוקי צריך לעשות !

זה שלפי החוק, באופן כללי, אינך מחויב לגלות דבר שצד שני להסכם יכול לדעת לבד זה נכון (שנה שלישית משפטים) אבל ישנן צורות התנהגות מוסריות שמצפים מאדם להתנהג על פיהם.

אתה יודע דרך אגב, סתם אנקדותה למחשבה בעקבות מה שאתה אומר "זה חוקי, אז אפשר",

על פי חוק מותר לאדם לקיים יחסי מין עם אחותו ! מה תגיד על זה ?

פורסם

אף פעם לא הייתה לי בעיה של התחממות.

הוא מאבד שמן כבר כתבתי... נדמה לי שאני ממלאה בו כל חודשיים בערך שמן, אבל אני גם לא נוסעת הרבה.

הרכב לא מזמן נתקע לי בדרך- נכבה- והוציא עשן והתברר שאיזה שהוא צינור התפוצץ אז החלפתי צינור - משהו שקשור לרדיאטור כי הוספנו מים לרדיאטור ויצא ממנו עשן עד שהפסיק ואז שפכנו את המים שהיו שם ושמנו מים ירוקים (5 שעות של עבודת פירוק והרכבה).

אין רעשים מיוחדים מהמנוע הוא מרעיש רגיל...

פורסם

אם את ממלאת שמן כל חודשיים ובהנחה שאין נזילות שמן, אז זה נראה שאכן יש צורך בשיפוץ או החלפת מנוע והורדה של 5000-6000 ממחיר הרכב.

פורסם

האם ה"עישון" מתרחש רק בהתנעה בבוקר קר או בכל התנעה?

אם רק בקור, יכול להיות שמדובר באידוי של מים (טל) שהצטברו בלילה באגזוז.

האם כאשר את פותחת את המכסה מנוע את רואה שכבת שמן באיזור המנוע? האם מתחת לאוטו אחרי חנייה ארוכה יש שלולית (או טיפות) של שמן?

איך את בודקת שחסר שמן? האוטו עומד במישור? מנוע קר/חם? לבד? בתחנת דלק? כמה שמן את מוסיפה? כמה ק"מ את נוסעת בין הוספה להוספה?

לפי דעתי התכוונו במוסך שיש צורך בהחלפת אטם ראש מנוע.

אסף.

פורסם

לפי מה שהיא כתבה

אף פעם לא הייתה לי בעיה של התחממות

זה לא נראה ראש מנוע

פורסם

אני שמתי לב שהוא מוציא עשן לבן בהתנעה בבוקר או בערב - בחורף, לפני כן לא היה לי את זה.

היום אבל אחרי שהחלפתי צינור של מערכת קירור והוספתי מים ירוקים אני פחות רואה את העישון הזה...

לפני החלפת הצינור היו טיפות אבל עכשיו לא שמתי לב שיש טיפות.

אני תמיד בודקת שמן כשהמנוע קר ועומד במישור ואם צריך אני מוסיפה בדר"כ חצי ליטר פעם בשבועיים לפעמים יותר - אני לא נוסעת הרבה רק הלוך חזור לעבודה (נסיעות ממש קצרות לא יודעת כמה ק"מ בין לבין אני נוסעת מקריית אונו לגבעתיים ובסופי שבוע לפ"ת)

• תוכן חדש...