Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת BX GTI ידנית 1993

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אפשרות לרכוש רכב כזה יד ראשונה במצב טוב.

אני מכיר את הרכב והבעלים כבר הרבה שנים.

יש למישהו פה מושג כמה הגיוני להציע?

הרכב במצב כללי טוב ונוסע כמעט יום יום+טסט לכמעט שנה ומטופל במוסך שמומחה בסיטרואן (לא מורשה).

פשוט אין לי מושג כמה הגיוני לשלם.

פורסם

ה GTI 1900 זה דגם נדיר. אם אתה באמת נעול עליו, והכל בפנים עובד (כל המנורות בלוח שעונים + כל החיווים בשעונים תקינים), ובנוסף אין נזילות מהמערכת ההידראולית , סכום של בין 6 ל 8 אלף ש"ח זה משהו סביר.

בתמורה אתה מקבל רכב נח בטירוף (הנח ביותר שנסעתי עליו עד היום ב 18 שנות נהיגה, וזה כולל את ה 307 / C5 / 206 ושאר אחיותיהן מצרפת) מחושמל מלעמלה עד למטה (4 חלונות + 2 מראות חשמל) , אחד היפים (עניין של טעם) במחיר מצחיק עם מנוע הזרקה (הידני עושה ממוצא של 1:10).

בנוסף יש לו מנוע פשוט ,אמין וזול לתחזוקה (הכל במידה ובאמת טופל כהלכה עם נזול אנטי פריז ייעודי), ומערכת היראולית פשוטה וזולה (אם אני לא טועה החלקים לבד עולים לא יותר מ 1500 - 2000 ש"ח אצל ז'אן והעבודה עוד 1200 ש"ח, בזמן שצינור הידראלוי בודד ל C5 דור ראשון עולה 2800 ש"ח + מע"מ... בומבה תחליפית בלגית באיזור 250 ש"ח , בקיצור הבנת)

מה שכן, ברור לך שמבחינה כלכלית על תיקון כזה שווה עשרות אחוזים מהרכב, וזו הסיבה שרובן היום בפירוקיות (בנוסף לכך שרוב המוסכים לא יודעים לטפל בו וככה אתה נכנס עם נזילה אחת ויוצא עם 3).

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

עד כמה שאני ראיתי ונסעתי עליו הרכב תקין וגם המזגן והחימום תקינים.

הוחלף מנוע מייבוא לפני 4 שנים והק"מ הכללי של הרכב סביר 198 אלף.

המערכת ההידראולית עברה תיקונים והיא לא מוזנחת.

חיצונית הרכב נראה מקורי ובמצב לא רע וגם תא הנוסעים נראה בסדר אפילו עם מושבים במצב מקורי ללא כיסויים.

לא מדובר על רכב במצב של לפני פירוק או משהו כזה.

בקשר לנוחות או אבזור כמו C5 אני לא יודע מאיפה הבאת את זה אבל נסלח לך :-)

מה שכן ראיתי זה שהחלונות עולים ויורדים ממש לאט ויש בעיה עם התאורה של לוח השעונים וגם להפעלת המזגן יש כפתור לא מקורי.

יש גם קצת ריח של דלק בתא הנוסעים מידי פעם-לא משהו ממש רציני. ובתא המנוע יש קצת בלגן,הבעלים אומר שזה בגלל החלפת המנוע מייבוא אבל בכל אופן החיווט של מערכת ההזרקה נראה מבולגן והשרוולים קרועים ויבשים.

יש גם בעייה שכסא הנהג שקוע וצריך לטפל בזה.

השאלה שוב כמה זה מחיר סביר כדי ששני הצדדים יצאו מרוצים.

פורסם

ה C5 כבדה כמו טנק, וכשהמושב של ה BX במצב טוב ולא שוקע, והבולמי זעזועים תקינים ויש לך 4 צמיגים איכותיים ולא זבל סיני אני מעדיף את הקלילות והנוחות של ה BX מאשר את ה C5.

כל התיקונים שהזכרת יעלו לך משהו כמו 2000 - 3000 ש"ח בהגזמה.

תבדוק כמה מבקשים על רכב דומה (כזה שאתה לא מכיר ולא יודע איך טופל / הוזנח) וזה ייתן לך קנה מידה.

היתרון ברכב שאתה הולך לקנות הוא שהוא מאובזר לגמרי ביחס לפחנועים היפניים מאותו שנתון, הוא נח מהם פי כמה,

וחסכוני (בהנחה שהמזרקים וכל המערכות תקינות).

שוב, לי נראה שסכום של 6000 ש"ח זה סביר, וסה"כ ב 8000 ש"ח (אחרי יישור קו שעולה 2000 ש"ח) זו עסקה לא רעה בכלל.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

יש על הרכב צמיגים של PIRELLI במצב תקין והבומבות הוחלפו בשנה האחרונה.

ובכל זאת בקשר לC5 אני ממש לא מסכים איתך אבל זה לא משנה כי אין השוואה בין מחיר הקנייה בכלל.

הבעלים לא לחוץ למכור כי יש לו רכב אחר חדש בהרבה והוא גם לא פירסם בשום מקום.

פורסם

בנוסף יש לו מנוע פשוט ,אמין וזול לתחזוקה (הכל במידה ובאמת טופל כהלכה עם נזול אנטי פריז ייעודי), ומערכת היראולית פשוטה וזולה (אם אני לא טועה החלקים לבד עולים לא יותר מ 1500 - 2000 ש"ח אצל ז'אן והעבודה עוד 1200 ש"ח, בזמן שצינור הידראלוי בודד ל C5 דור ראשון עולה 2800 ש"ח + מע"מ... בומבה תחליפית בלגית באיזור 250 ש"ח , בקיצור הבנת)

מה שכן, ברור לך שמבחינה כלכלית על תיקון כזה שווה עשרות אחוזים מהרכב, וזו הסיבה שרובן היום בפירוקיות (בנוסף לכך שרוב המוסכים לא יודעים לטפל בו וככה אתה נכנס עם נזילה אחת ויוצא עם 3).

מצטער נפט, בד:כ אני מסכים איתך הפעם ממש לא.

המערכת ההידראולית היר קוץ בת*ת!

היא ממש לא מורכבת רק מהבומבות הרגילות , יש משאבה מרכזית, תמנון גדול תמנון קטן ועוד מיני יצורים ימיים שינקבו את ארנקך.

לא יודעים לטפל פה במערכב ההידראולית, כשהיא לא מתחוזקת הרכב ממש (אבל ממש) לא נח.

הנוזל הירקרק הזוהר הופך להיות הסיוט שלך.

כשתראה נוזל ירוק תדע ציד, היום יום גרר.

הגרריסט יהיה החבר הכי טוב לך.

שיש נזילה:

אין הגה,

אין ברקסים,

אין מיתלים.

אפילו גרר רגיל לא יכול לגרור אותך (הרכב "שוכב" על הרצפה, חייבים גרר מלא - 4 גלגלים).

החלפת תמנון (ימח שמו) דורשת הרמת מנוע וכמובן שיראל "המציאו" שיטה להחליף בלי - אל תנסה!

רכב מיושן, חסר תחושת הגה.

בומבה מתקתקת ברמזורים, בפיניה חדה מזמזמים חיישני מצוקה של המערכת ההידראולית ולוח השעונים הופך לאורגן אורות.

כל החישמול הזה ברכב בגיל הזה זאת קללה, אתה אומר תודה כשלחצן עובד.

זוית הגה מוזרה, דשבורד מקרקש, ממתפרק ונסדק.

בכלל בפנים מרגיש כמו סוג של בית שימוש.

מרכבשיש בו לא מעט חלקי פלסטיק\פיבר באיכות צ'וקו-מוקו

אין כמו לקום בבוקר ולראות חרטום מופנה לשמים וישבן על הרצפה.

כל הנ"ל מנסיון אישי רב של הכותב (לשעבר חסיד הסיטרואן ההידראולי) שגרם לי להמיר את דתי.

לא עוד.

תן לי קפיץ טוב ובולם טוב ואני מסודר.

405/406/306 יעשו עבודה הרבה יותר טובה.

אל תתרשם מהשילוש GTI, ברכב זה אין לו שום גוון ספורטיבי, הוא נחשב פעם מהיר. במונחים של היום הוא איטי למדי.

אם לא הבנת עד כה, אני ממליץ.

תתרחק,ברח,רוץ.

פורסם

אף אחד לא חושב שבגלל שכתוב GTI זה רכב ספורטיבי או מהיר במיוחד.

המוכר דיבר איתי היום על 4,000 ש"ח וכנראה שנעשה זכרון דברים והעברת בעלות בשבוע הבא.

במחיר כזה אין הרבה מה להפסיד מקסימום ילך לפירוק.

פורסם

כל מה שאתה כותב נכון אם לא יודעים לטפל.

אם שומרים על שיגרת טיפולים בזמן אין הפתעות.

נכון שהוא לא ספורטיבי, ואין לו התנהגות כביש כמו ל 306 , אבל הם שני סוגים שונים של רכבים.

קניתי לפני שנה ורבע GTI כזו, בלי טסט, עם מנוע מעשן.

אחרי מיני אוברול ויישור קו שעלה בערך 10K ש"ח שזה כולל החלפת בומבה מרכזית + טיימינג + תפעול כל החיוויים בלוח , קורקטור (כדי לא לקום בבוקר ולראות את החרטום לכיוון השמים) , לאגרים בקיצור הכל כולל הכל, הרכב עד היום בלי תקלות בלי נזילות (נמכר בצער רב לאחד הפורומיסטים באתר , חובב סיטרואן , שה GTI הישנה שלו הושבתה בגלל תאונה, ואני מצטט מה שהוא כתב לי לא מזמן "מכרת לי רכב משעמם בלי תקלות").

יש מוסכים בודדים שיודעים לטפל ברכב הזה בלי לקרוע לך את הכיס,

בחדרה , פ"ת , ירושלים , ת"א (שם קצת יקר אני מודה, אבל משתמש רק בחלקים מקוריים) רמה"ש ובאיזור רמלה.

כולם אגב, לא מוסכים מורשים, ואפשר להריץ חיפוש גם בפורום לגביהם.

אם כבר תשווה אותו ל 405 , אבל לא לרכבים מסגמנט אחר, וכן , גם ה 405 וגם ה BX חולקים אותם מכלולים מלבד המערכת ההידראולית, ושוב אני אומר, אם הרכב שמור מטופל (בעצם כמו כל רכב אחר), אין סיבה שלא יהנו ממנו,

ואם שומרים על שגרת טיפולים בזמן ולא מושכים החלפה של מערכת הידראולית כדי לחסוך 3000 ש"ח לא יהיו נזילות.

אז כן, אם אתה לא אוהב את הרכב אין מה לקנות אותו, כי כמו שכתבתי למעלה, כל תיקון גדול שווה עשרות אחוזים ממחיר הרכב, ומי שקונה אותו כי הוא חושב שב 6000 ש"ח אפשר לקבל הכל (גם נוחות ,גם אחזקה זולה וגם רכב מודרני ביחס לשנתון) טועה. על נוחות משלמים.

פורסם

קנית ב6000 ש"ח או אפילו יותר ,השקעת 10 אלף ומכרת תוך פחות משנה?

איזה הגיון יש בזה? אפילו לא הספקת להנות ממנו.

פורסם

קניתי ב 3K. אתה קונה ב 4K רכב שמור, אני קניתי רכב שידעתי מראש שהוא בלי טסט עם מנוע מעשן, אבל פנימית וחיצונית הוא נראה כמו חדש. שום קרקושים שום סדקים.

אתה צודק, לא אמרתי שהרווחתי, פשוט הגעתי למוסך שהבעלים מכיר כל פיפס ברכב, אבל מה, העובדים שלו לא משהו,

אז אם הייתי מחליט לפנק את הרכב ולהחליף מכלול , הייתי חוזר עוד פעמיים אחר כך כדי לסדר את מה שהכינו לי שם בזמן התיקון.

וזה לא שהוא לקח לי עוד כסף כשחזרתי, הזמן שהשקעתי בלחזור אליו כל פעם הטריף אותי, למרות שהוא היה נותן לי להתנייד על רכב POOL מהמוסך, אבל זה לא היה שווה את זה.

בדיעבד הייתי צריך לשלם קצת יותר אצל חבר בת"א, להקריב את הנוחות, (גר בפ"ת עובד בהרצליה) ולקבל עבודה מושלמת ולא חצי עבודה. מטעויות לומדים.

פורסם

ההשוואה שלי הייתה מול BX ואם אפשר להוסיף אז גם מול הקסנטיה שזה הדור הקודם של ה C5, על שלושתן נהגתי.

תוסיף את הגיר המסרס שיש ל C5 ואת המערכת ההידראולית וזו התוצאה.

ולא שאפשר לחשוד בי כחובב יפניות חלילה, לעומת ה B4 / מזדה 6 ה C5 מרגישה יותר כבדה,

אבל זה כבר לא קשור לנושא השרשור.

פורסם

מרגישה יותר כבדה בגלל ביצועים שלה, למעשה סיטרואן אמורה להרגיש כבדה וחלקה כי ככה צרפתים אוהבים, למראת שבתכלס C5 שוקלת בידיוק כמו מתחרות יפניות שלה ואולי אפילו טיפה פחות (הבדל של לא יותר מ100 קילו)

פורסם

שורה תחתונה מבחינתי:

למרות שהתחנכתי על בירכי ימי מגזין אוטו הראשונים ואפילו טורבו שלפניו כילד, ולמרות החינוך על פי עדת רוני אהרונוביץ (המקורי, של פעם) וג'ורג כשר ולמדתי על נפלאות המערכת ההידראולית של סיטרואן ועל העוול שבסיטגמה על סיטרואן נוכחתי לגלות ש ה BX היתה (זה היה לפני שנים רבות) סתמית, לא מאד נוחה (ה 405 היתה לי הרבה יותר נוחה) והאגדה על שיתוף המכלולים ופשטות הטיפול במערכת ההידראולית הם שקר וכזב. כשאתה מגיע למוסך אתה חוטף ובגדול. מערכת ההגה, המיתלים ,צנרת, מכלולי חשמל , חלקי פלסטיקה, חלקי מרכב הם שונים לגמרי מפיג'ו , זה שבלוק המנוע זהה לא עוזר לי ביום יום.

כמו שאתה אומר נפט השקעת 10K בישור קו ונהנת שנה, אני מבטיח לך שבעוד שנה של שימוש יהיה מספיק מה להשקיע בדבר בזה שתכלס, לא נותן תמורה.

רכב פרימיטיב, לא באמת נח, בלי שום יתרון אמיתי, האלמנט היחידי שהיה בו בזמנו היה האוונגרדיות שבו, זהו, עבר לו.

בתור גרוטאה של 4K סע וזרוק אני יכול להבין למרות שעדיף פיאסטה שתסע ללא הפסקה.

וכל הרשמים שלי הם מלפני לפחות 10 שנים אז אני יכול רק לתאר לעצמי מה נשאר מהצפרדע.

כמעט מכל רכב שלי יש לי זכרונות טובים (והיו לי הרבה) חוץ מה BX.

לא נוגע יותר בסיטרואן הידראולית ולא משנה מה. לא BX לא קסנטיה, לא C5.

ברית מילה עושים פעם אחת!

נתן.

• תוכן חדש...