Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שמציקה לי ואני רוצה לברר.מורל פולס וטמפו שהם הקומפוננטים ההתחלתיים של מורל מוצהרים על 120 RMS.

האם זה הגיוני שהם נותנים הספק כה גבוהה למחיר שלהם? חייב להיות פה משהו לא הגיוני.תודה לעונים.

פורסם

כן,

מה שלא הגיוני פה, זה שרמקול לא מוציא הספק.

רמקול יכול לספוג הספק וואט RMS.

זה שכתוב על הרמקול 120 או 200 לא אומר כלום.

למעט העובדה שהרמקול יכול לספוג את ההספק הזה מבלי שהוא ישרף.

על סט כמו טמפו, גם 50-60-70 וואט RMS יעשו אחלה של עבודה.

אבל,גם אם יקבלו 100-120 וואט RMS נזק לא יגרם להם, וזאת הכוונה ב"הספק" שאתה מתאר.

under construction..

פורסם

אז איך הגיוני שסטים נחשבים שעולים סביב ה2000 שקל כמו K2P והרץ אנרג'י מוצהרים רק על 100RMS אבל מחייבים עבודה עם מגבר חזק לעומת הטמפו שצריכים הגברה חלשה יותר או אפילו כלל לא?איך רמקול בעל 100RMS עולה פי 5 מרמקול 120RMS?

פורסם

לא קובעים איכות של רמקול לפי כמות הrms שהוא מסוגל לספוג

הסט הנחשב של אלפיןן עולה כמה אלפי שקלי והוא 50 rms כמו שישראל אמר פה השבוע.

דווקא הk2p נציל מאוד ויכול לעבוד גם עם מגבר חלש.

פורסם

לכמות הRMS אין השפעה על המחיר.

אבל. לאיכות ההרכבה (מכונה / ידנית ) יש השפעה. ולסוג החומר (קוולר. קרטון. נייר. פלסטיטק לסוגיו. וכו)

ולרמת המיתוג. (איזה סדרה של החברה. לדוגמא. טמפו מול אילייט)

וכמובן הבסיס. איזו חברה זו.

הF1 של אלפיין שהוא רק 50W RMS. אבל עולה מעל ל10.000 ש"ח לסט חדש. שנחשב לסט SQ ברמות הגבוהות.

מול המורל סופרימו שהוא סט של כ 200W RMS. אבל המחיר יהיה כ 4000-5000 שקל לסט חדש. וגם הוא נחשב לסט SQ מטורף.

אבל מורל תימחרו את המוצר יותר נמוך.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אם כבר במורל עסקינן אז ברשותכם אני אתעלק על השירשור כי אני לא רואה טעם בלפתוח חדש.

עד לפני חודש בערך הייתה לי מערכת ממוצעת ברכב שסיפקה אותי מאוד!

המפרט שלה היה:

מגברים: orion wcc 6004 לסאב TSW307D2 Pioneer שעם טיפה כיוונים מרצה אותי מאוד.

ומגבר לקופוננטים מקדימה - JBL CS-60.4 והקופוננטים היו GTO607C JBL, הרמקולים האחוריים גם של jbl אבל אני לא זוכר מה הדגם רק שהם 100rms.

המערכת עצמה היא Pioneer DEHP7000BT.

עם איזה בנייה קטנה לקומפוננטים כי הם לא נכנסו, ואיטום בדלתות הקדמיות.

עד לכאן הייתי מבסוט מהשמיעה ברכב, ולא רציתי לשדרג כלום.

אבל- לקומפוננטים היה כיסוי פלסטיק מעפן שעם הזמן קיבל מכה או שתיים והתפרק ובהמשך הזמן גם הרמקול נדפק.

אז שידרגתי לזוג קומפוננטים של מורל HYBRID OVATION II.

חשבתי לעצמי שסבבה לי שידרגתי את הרמקולים והכל טוב.

יש שיפור משמעותי בשמיעה, היא הרבה יותר נקייה, אבל הווליון פחות או יותר אותו דבר לא משנה כמה ניסיתי לכוון את המגבר והמערכת.

סביר מאוד להניח שהמגבר שלי לא מצליח לתת הספק גבוה ושמיעה טובה ובגלל זה אני טיפה מוגבל בסאונד שיוצא מהרמקולים.

אז בשורה התחתונה, איזה מגבר כדאי לשים, שלא יעבור את הטווח של ה700 שקל, כי ממש איין לי ראש להשקיע עכשיו יותר מזה, או לפחות איזה המלצה שתעזור לי לסדר טיפה את המערכת.

ד"א.

הם מכוונים למעשה כמעט בלי באס, ואם אני מרים את העוצמה של המגבר איפול בקצת כל הסאונד נהיה גרוע פתאום.

אני מחפש מגבר שאני אוכל איתו גם להשתמש בכל העוצמה שהקופוננטים מסוגלים לעמוד בה ולהוציא סאונד כמה שיותר נקי ויפה.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

אתה למעשה עברת בין שני רמקולים בעלי נצילות כמעט זהה, האיכות השתפרה אך העוצמה זהה - הגיוני.

אם תרצה עוצמה גבוהה יותר עליך לעבור למגבר בעל הספק גבוה יותר.

הכל בגדר המגבלות העומדות ברשותך

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

JBL 1004 יד שניה יתאים לך בול

אולי גם אם תמתח קצת את התקציב SUNDOWN 50.4 שבמבצע

יתאימו לך גם לשדרוג עתידי

Alpine 9887 | Morel Hybrid @ Genesis ST100 | MT22 @ Genesis ST60 Active | Morel Ultimo @ Hifonics Brutus 1206

פורסם
שאלה שמציקה לי ואני רוצה לברר.מורל פולס וטמפו שהם הקומפוננטים ההתחלתיים של מורל מוצהרים על 120 RMS.

האם זה הגיוני שהם נותנים הספק כה גבוהה למחיר שלהם? חייב להיות פה משהו לא הגיוני.תודה לעונים.

כן, אין תקן מחייב להספק, יצרן יכול למדוד את ההספק שהרמקול יספוג באיזה תדר שהוא רוצה וכך "לרמות".

הרמקולים הללו לא יעבדו הרבה זמן בהספק של 120W, בתדר נמוך כמו 50-60HZ.

אבל בתדרים גבוהים יותר כן.

מתקין מקצועי צריך לדעת לעצור את הכיוון מה שיותר גבוה הספק או XMAX, יתכן והXMAX של הרמקול הגיע לגבולותיו כבר ב60W ולא 120W (בד"כ תדר נמוך) , או להפך הרמקול כמעט לא זז אבל מקבל הספק גבוה מאוד(בד"כ תדר בינוני - גבוה).

צריך שיהיה איזון.

ואני מחדד את מה שאמרו 120WRMS, אפשר לעשות בשקל. אבל טיב החומרים והבניה + ערך מוסף על המותג. זה מה שקובע את המחיר בסוף.

תמיר .א.

• תוכן חדש...