Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יאפ, זו השאיפה. לא חברת ייעוץ מובילה כמו מקינזי, בתור חברה ראשונה, אבל כן לסלול את הדרך לשם. אז נתנו לי אתגר בשביל הספורט. החידה קשורה לעולם המוטוריקה במובן מסויים. מייד תבינו.

חידה - נניח והייתם צריכים לנתח את שוק המוניות בישראל עבור חברה שרוצה לפנות לפלח שוק זה. באילו איזורים נהגי המוניות הרווחיים ביותר, איפה משקיעים ומטפחים יותר את רכבים שלהם, כל כמה זמן או קילומטראז' מחליפים מונית, האם יש באיזור מסויים ריכוז גבוה של מוניות מרצדס וכו' וכו'.

התחלתי לדלות מידע מאתר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. שם הצלחתי לגלות שבממוצע כל שנה במהלך העשור האחרון נמסרות כל שנה כ - 2000 מוניות (נראה לי מעט למען האמת) כשמתוכן כ - 25% מוניות מרצדס (גם נראה לי תמוה. לדעתי יותר), הגיל הממוצע הוא 2.5 שנים, וזהו. איך אוכל לדעת איפה נהגי המוניות הרווחיים ביותר? נהגי מוניות בנתב"ג שמרוויחים המון מכל נסיעה אבל לא מעט זמן הם חונים ומחכים ללקוח, או נהגי מוניות בת"א או ירושלים שאמנם יש במונית שלהם תפוסה גבוהה יותר, אבל הרווח מכל נסיעה קטן יותר והבלאי הגבוה וצריכת הדלק בעקבות הנסיעות בעיר נוגסות להם ברווחים, ומי מטפח יותר ברכב ויהיה מוכן להשקיע בו יותר?

מקווה שתוכלו לתת כיוונים.

יום מצויין.

פורסם

המקום לבדוק את זה, לדעתי, הוא אצל מי שמוכר את המוניות. בדוק באחת הסוכנות שמתמחות במוניות, לפי הפרמטרים הבאים:

1. זמן קצר ביותר בין החלפת רכב (מעיד על מצב כלכלי שפיר ו\או הרבה נסועה)

2. השתייכות בין דגמים לתחנה (נגיד בתחנה X קנו 10 אנשים E קלאס)

את האיזורים הייתי מפלח לפי ((כמות תושבים * שכר ממוצע) \ מספר מוניות). כך תקבל מספר מוניות לנפש עם פקטור להוצאה הממוצעת לאדם. ככה תקבל מדד כלשהו להכנסות הנהגים - מעניים אם זה תואם לסעיף שלמעלה.

לבסוף, הייתי מאמין שדווקא המוניות הכי רווחיות נמצאות בשירות משרדי עורכי דין וכו'. לרוב יש להם "נהג בית". כנ"ל מלונות. הם גם היחידים שצריכים לשמור על איזו רמה מבחינת המונית - כל האחרים פועלים על בסיס מזדמן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הרעיון הכי טוב שעולה בראשי הם נתוני מס הכנסה. אני מניח שהנתונים לא גלויים באתר האינטרנט אבל אולי תוכל לפנות בכתב לגורם המתאים במס הכנסה ולקבל נתונים כלליים של ענף המוניות.

פורסם
המקום לבדוק את זה, לדעתי, הוא אצל מי שמוכר את המוניות. בדוק באחת הסוכנות שמתמחות במוניות, לפי הפרמטרים הבאים:

זה לא יתן פילוח כי סוכנויות המוניות מוכרות לכל הארת ולאו דווקא לאיזור בו הן נמצאות.

מה שכן אפשר לנסות דרך חברות המונים. הן יודעות איפה נמצא כל אחד ומה אופי הנסיעות.

עוד דבר שאפשר לשים לב אליו זה פשוט להסתכל על הכבישים באיזורים השונים ולנסות לראות באיזה ערים המוניות יותלר מטופחות ויקרות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני דווקא הייתי מפנה אותך לגשת לתחנת מוניות גדולה ומרכזית ולנסות לדלות שם מידע.

התחנות הגדולות לרוב מקושרות עם תחנות גדולות מערים אחרות וכך בעצם יש שם סוג של "מאגר מידע" שתוכל אולי לשאוב ממנו אינפורמציה על איזה כוס קפה עם מנהל התחנה\סדרן.

בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

יש קשר ישיר בין סוג המונית לרווח הנהג.

נהג שעובד עם משרד עו"ד למשל, שווה לו להחזיק מרצדס ויש לו זרם לקוחות קבוע. (ונהג שמרוויח מעט, יסע בפולו קלאסיק ישנה)

תחנה שיש זה ריכוז מרצדסים חדשים גבוהה מהשאר מרוויחה יותר.

פורסם
אני דווקא הייתי מפנה אותך לגשת לתחנת מוניות גדולה ומרכזית ולנסות לדלות שם מידע.

התחנות הגדולות לרוב מקושרות עם תחנות גדולות מערים אחרות וכך בעצם יש שם סוג של "מאגר מידע" שתוכל אולי לשאוב ממנו אינפורמציה על איזה כוס קפה עם מנהל התחנה\סדרן.

בהצלחה.

כוס קפה? אינפורמציה? נהגי מוניות? זה יעבוד עד לרגע שמישהו מהנהגים יחשוד שהוא מרשויות המס :wink:.

-

פורסם
כוס קפה? אינפורמציה? נהגי מוניות? זה יעבוד עד לרגע שמישהו מהנהגים יחשוד שהוא מרשויות המס :wink:.

עד כמה שידוע לי, נהגי מוניות יכולים להעלים מס רק אם הם משחקים עם הקילומטרג'... אחרת מס-הכנסה עולה עליהם די מהר.

No worries 8)

פורסם

תגדיר "רווח".

רווח נקי? ברוטו? של הנהג עצמו? של החברה שבה הוא עובד?

זה אמור לכוון אותך קצת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תוך כמה זמן אתה צריך את התשובות?

בכל אופן פנה אלי בפרטי ואנסה לסייע לך בזה, אני מכיר מקרוב את הנהלת איגוד המוניות הארצי.

פורסם

אגב, בקשר למוניות בנתב"ג - עוד לא פגשתי נהג מונית אחד שמרוצה מהסידור הזה . הם משלמים המון כסף בשביל ה"זכות" לעבוד שם ואין להם שום שליטה על איזורי הנסיעה. יש שם המון אלמנט של מזל - נהג שתגיע לו משפחה שצריכה להגיע לחיפה עם המון מזוודות ירוויח, נהג שיצטרך לקחת מישהו עם טרולי קטן לאזור קרית אונו - יפסיד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...