Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על מוסטנג 96

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה כ"ס יש לפורד מוסטנג שנת 96 מנוע 3.8 שעשתה 96 אלף קילומטרים אחרי טיפול רציני במנוע (ללא שיפורים או משהו מיוחד, החלפת חלקים ישנים פשוט)

ועם כמה כ"ס הם יצאו מהמפעל באותו זמן שהן היו חדשות?!

תודה רבה

פורסם

נכון גם אני בדקתי שם אבל WTF?!

איך לעזאזל זה הגיוני?

לאימפרזה מנוע 2000 יש 165 אני חייב לבדוק את זה לעומק

פורסם

אמנם כוח סוס אין לך בשפע אבל בלי לבדוק אני דיי בטוח שיש לך הרבה מאוד מומנט שמפצה על כך.

היופי של המנועים האמריקאים הוא המומנט הגבוה והקלות שבה טורבו/סופרצ'רג'ר הופכים את הרכב מ150 ל450 כ"ס.

פורסם

פה אתה נוגע בנק' מאוד חלשה שלי שאני מנסה להבין המון המון המון זמן

כמה שאני קורא על תיבת הילוכים ועל המנוע אני לא מצליח לקלוט מה זה מומנט?! הסבירו לי בגדול שזה ניצול מירבי של אותו הילוך

אבל אני לא מצליח ליצור תמונה ברורה בראש שלי

פורסם

מנוע מיושן עם הספק נמוך (הסימן היכר של האמריקאיות עד השנים האחרונות), אבל לזכותו ייאמר שיש לו מומנט גבוה יחסית לכ"ס - 30 קג"מ (גבוה משל האימפרזה למשל). הקילומטרז' נמוך לשנתון אבל סמוך על זה שהרכב איבד כמה סוסונים במהלך השנים.

הסבר על מומנט -

http://www.scale-forum.com/forum/viewtopic.php?t=8395

פורסם

מומנט זוהי חיה נהדרת.

אם תצליח להתעלם לרגע מכל מה שאתה יודע על כוח סוס תצליח להבין מה זה מומנט בלי להתאמץ.

אתה בוודאי יודע שהספק של מנוע נמדד בKW (קילווואט) את ההספק מחשבים מתוך הכוח סוס והמומנט.

אני לא קולע להגדרה המדעית אלא יותר להגדרה שיותר קל להבין, כוס סוס הינו כוח תאוצה ואילו מומנט הוא כוח סחיבה.

הכוח סוס מנסה לגרום למנוע לעלות בסל"ד כמה שיותר מהר אבל המשקל והתנגדות המערכות המקשרות בין המנוע לגלגלים מתנגדות לשאיפה של גלגל התנופה להסתובב יותר מהר. וכאן נכנס המומנט, המומנט הינו הכוח שמתנגד להתנגדות.

אם ניקח מצב אידיאלי שבו התנגדות משקל הרכב היא 1 טון בדיוק והתנגדות המערכות המקשרות היא 200 קילוגרם אזי בשביל לנוע המנוע צריך להתגבר על כוח התנגדות של 1.2 טון, תפקידו של הכוח סוס הוא ליצבור מהירות ואילו תפקידו של המומנט הוא להתמודד עם ההתנגדות הנ"ל (אני חייב להתנצל על מחסור בנוסחאות וחישובים מעצלנות יתרה).

תשים לב שכשאתה נמצע באזור הסל"ד שמספק מקסימום כ"ס המנוע עולה בסל"ד בצורה מאוד מהירה וכנגד כשאתה נמצע ליד נקודת השיא של המומנט המנוע מתאמץ הרבה פחות בשביל לצלוח עליות.

אני מודע לזה שההסבר לא מאה אחוז והוא נורא בסיסי ותפל בעיקרו אבל זאת הדרך הכי פשוטה להסביר את ההבדל העקרוני בין שני מרכיבי ההספק.

פורסם

ברכב שנועד למשוך התנגדויות גבוהות (מסחריות/משאיות/טנקים/אוניות/ומסחריות למיניהן) הכוח סוס משחק חלק מאוד שולי.

תשים לב שהרוב המוחלט של המנועים שמשתמשים בהם למשקלים גדולים הם דיזלים שההתמחות שלהם היא מומנט גבוה כ"ס נמוך.

אז כן אם אתה רוצה לגרור תקפיד על מומנט.

• תוכן חדש...