Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת בעלות לרכב ללא "טסט"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני יודע שבמידה ואני מעוניין לבצע העברת בעלות לרכב שלא עבר את מבחן הרישוי השנתי החל מ-3 חודשים לאחר המועד והלאה, לא ניתן לבצע העברת בעלות.

עכשיו: נגיד שאני כן מעוניין לרכוש כזה רכב ולא מתכוון להחזיר אותו מיד לכביש (שיפוץ איטי וארוך), מה ניתן לעשות?

הרי אי אפשר לבנות על הבעלים של הרכב שיסכים לבצע העברת בעלות בחלוף חודשים ארוכים מאז רכשתי ממנו את הרכב :?

תודה.

פורסם

תודה צביקה אך הקישור לא ממש מסביר את הסוגיה: במידה והרכב אכן מעל 19 שנים, האם הבנתי נכון שעליי להגיע למשרד רישוי מחוזי בכדי לבצע העברת בעלות? האם אהיה חייב להעביר את הרכב לסטטוס של רכב אספנות בכדי לחדש את הרישיון?

או האם כדאי בכל מקרה לכתוב מכתב למשרד הרישוי ולהמתין לתגובה מסודרת?

תודה.

פורסם

סטטוס אספנות אך ורק משנתו ה-30 של הרכב. לא 28, לא 25 ולא 21.

העברת בעלות ללא טסט נעשית במשרד הרישוי בלי קשר לגילו של הרכב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני מצטט מתוך תגובתו של KOMPY מהשרשור שצביקה הפנה אותו אליי:

5. רכב מיושן(מעל 19 שנים) אשר לא ביצע פעמיים ברציפות רישוי שנתי מורד מהכביש ויצטרך לבצע בד' מעבדה מוסמכת(אספנות פטור) טרם הרישוי השנתי.

קצת חירבשתי את מה שהוא כתב אבל זו הייתה הכוונה שלי (מה זה לעזאזל אספנות פטור?!) :?

פורסם

כל רכב שהגיע לגיל 19 ולא ביצע 2 טסטים, יהיה חייב בבדיקת מעבדה/מכון תקנים לפני שיוכל לשוב לכביש - מדובר בבדיקה מעמיקה יותר שאמורה לאמוד את כשירות הרכב לתנועה והיא מקיפה יותר מאשר טסט.

כלומר אם הרכב שלך בן 20 ואין לו שנתיים טסט, הוא יהיה חייב בבדיקת מעבדה לפני שיחזור לכביש.

רכב שהגיע לשנתו ה- 30 יכול לבקש להעביר את הרכב לסטטוס אספנות. סטטוס אספנות נהנה מהטבות מסויימות וחלק מהן הוא פטור מאגרות עבר וכן פטור מבדיקת מעבדה.

כל זה לא קשור להעברת בעלות שתעשה במשרד הרישוי בין שהוא חייב או לא חייב מעבדה, בין שהוא אספנות או לא.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אז לסיכום: במידה והרכב בן 19 ומעלה אבל עדיין לא חלפו 2 טסטים רצופים, ניתן להעביר עליו בעלות במשרד הרישוי?

ומה קורה במידה והרכב עדיין לא בן 19? האם גם אז יש הגבלה כלשהי לגבי החזרתו לכביש?

פורסם

רצ"ב קישור לדיון בנושא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=282480&

קרא את הדיון עד תומו כיוון שבהתחלה לא הכל נכון. (טעות שחוזרת אצלי כשאני מתייחס לשני טסטים במקום לשנתיים).

אם הרכב עוד לא בן 19, בצע בדיקה במוסך לקבלת אישור רכב מיושן, גש לטסט, וסע לשלום.

בדיקה לרכב מיושן חייב כל רכב שהגיע לגיל 15.

חג שמח.

.

פורסם

תודה אמיר. הלינק המצורף באמת הבהיר פרטים רבים.

אבל עדיין נשארו כמה שאלות:

1. בין אם הרכב מיושן (מלאו לו 19 שנים ומעלה) ובין אם לא, ניתן בכל מקרה להעביר בעלות על הרכב במשרד הרישוי המחוזי וזאת למרות שאין לו טסט בתוקף?

2. במידה וכן מדובר ברכב מיושן וחלפו שנתיים מאז עבר הטסט (הרכב מחוייב בבדיקת מעבדה), להיכן ניגשים? איפה ניתן לבצע את הבדיקה הנ"ל?

תודה וחג שמח.

פורסם

1. ראה תשובתי בתגובה 4, היא לא תשתנה גם אם תשאל פעם רביעית כל עוד היא לא תשתנה באתר רשות הרישוי.

2. לפי אתר משרד התחבורה / רשות הרישוי:

• מכון התקנים הישראלי/המעבדה לרכב: רח' חיים לבנון 42 תל-אביב 69977, טלפון: 03-6465139
  • מוסד הטכניון/המעבדה להנדסת רכב ומכונות: קריית הטכניון, חיפה 32000, טלפון: 04-8294483

חג שמח.

.

פורסם

המידע היה יכול להיות ברשותך כבר ביום 30/09/2009 בשעה 15:30 אם רק היית מחפש את התשובות באתר משרד התחבורה.

כנראה שהיית עסוק בהכנות מרובות לחג והנושא לא ממש הטריד אותך.

כל מה שכתבתי לך, קראתי שם - כתבתי כאן. (לפעמים אפילו לא כתבתי, עשיתי העתק>הדבק).

אגב, גם כאשר מישהו נותן כאן תשובה שמענינת אותי, אני אח"כ בודק במקורות ע"מ לוודא שאכן כך. בסופו של דבר כל מילה שנאמרת כאן באתר, אין עליה שום אחריות.

חג שמח :beerchug:

.

פורסם

אמיר, העניין לא כל-כך דחוף לי. רציתי רק לברר לגבי אפשרות של פרוייקט עתידי.

לכן ביקשתי תשובות מיודעי דבר ולא "חפרתי" באתרים שונים (כולל אתר משרד התחבורה).

SUBOFFER - איך מה שרשמת פה נוגד את הנאמר בשרשור? :?

• תוכן חדש...