Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהשאלה נשמעת דבילית אך אני מקווה שלמישהו מכם התשובה.

נניח שאני לוקח 2 עצמות, שם עצם אחת בתמיסה המכילה סידן (לצורך העניין- מיים עם אבקת סידן. כמו שיש בתוספים) ועצם שנייה בתמיסה המכילה קפאין (רד בול או קפה), האם לאחר פרק זמן מסויים (אם כן, מהו?) יהייה הבדל במבנה העצם בין העצמות?

יש לי כמה השערות בנושא, אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

אני יכול להגיד לך שעשו פעם ניסוי והשרו שן של בן אדם בקוקה קולה למשך פרק זמן של כמה שבועות, והיא התפרקה.

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

אפשר להשתגע כמה קשה להפריך אגדות אורבניות מטופשות.

שן לא נמסה בקולה, קיקי, אתה מוזמן לבדוק.

שמעון/סימון - מה הקשר בירה נשר?

אם אני אקח רגל של ארנבת ואטבול בתוך ספירט, ואקח חדק של פיל ואשים אותו בתרכיז אוכמניות,

האם מחר תזרח השמש?

מה שאתה מציע לנסות מראה שבכלל לא הבנת מה זה סידן, מה זאת עצם,

מה עושה קפאין (על פי הטענה), ומהו התהליך שבו הגוף קולט סידן או משחרר אותו בחזרה לדם.

במילים אחרות, ברגע שתוציא איזו שהיא עצם מההקשר (יענו, רקמות פעילות של גוף חי)

אתה מצדי יכול לטבול אותה גם בתה טיבטי, זה לא ידמה שום מצב אמיתי.

עריכה:

לא נמצאה שום הוכחה חד-משמעית לכך שקפאין מונע ספיגת ברזל או סידן.

נא להתעדכן (זה נוגע גם לגבי השן בקולה. בחיאת!)

http://en.wikipedia.org/wiki/Coffee_and_health

http://www.clalit.co.il/HE-IL/Women/nutrition/eating+right/articles/what+is+the+deal+coffee.htm

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ניסוי יותר מעניין זה לקחת עצם (של עוף, לא של ילד) ולהשאיר אותה טבולה בחומץ למשך לילה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

רק בגלל ששאלת - החומץ משפיע על העצם וגורם לה להיות רכה וגמישה כמו חבל דק.

אם משאירים אותה אח"כ בחוץ לכמה שעות היא מתקשה בחזרה.

מסקנה - לא לאכול חומץ! :D

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

שן כן נמסה כעבור זמן בקולה, פשוט לוקח לה זמן. ראיתי את זה בעיניים שלי. אגב, בקשר לברזל בסלסה, זה די הגיוני, עגבניה היא פרי מאוד חומצי, אם תוסיף טבסקו אתה מעלה את החומציות. קפסיקום זה חומר מספיק חזק לגרום כווייה כימית, הרי זה מה נקרא חריף, זה לא באמת טעם.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
שן כן נמסה כעבור זמן בקולה, פשוט לוקח לה זמן. ראיתי את זה בעיניים שלי. אגב, בקשר לברזל בסלסה, זה די הגיוני, עגבניה היא פרי מאוד חומצי, אם תוסיף טבסקו אתה מעלה את החומציות. קפסיקום זה חומר מספיק חזק לגרום כווייה כימית, הרי זה מה נקרא חריף, זה לא באמת טעם.

זה פשוט לא נכון - בתכנית שוברי המיתוסים ביס דיסקברי בדקו את הנושא והשרו בקולה שיניים ובשר לתקופה ארוכה - הממצאים היו צבע חום בלבד על השן - המיתוס נשבר

ראה את התמצית בוויקיפדיה

http://en.wikipedia.org/wiki/MythBusters_(2003_season)

...dissolve a tooth overnight. Busted The tooth did start to dissolve, indicating that with enough time it could be completely dissolved. However, the acidic solution used for comparison was much more effective in dissolving the tooth.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

אז אני מניח ששינו כמה דברים. כי זו היתה הסיבה שלא שתיתי קולה עד גיל 17-18.

אז יש שתי אפשרויות

1. באמת שינו חלק מהמרכיבים

2. אבא שלי עשה לי את העוקץ של החיים כשהייתי בן 10 פלוס מינוס

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

עוקץ של החיים נשמע סביר. תאמין לי שקולה לא מסוגלת להמיס שן,

אלא אם כן תחליף כל יום בקולה חדשה במשך 15 שנה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
במכסחי המיתוסים גרמו לברזל להיאכל ע"י רוטב סלסה.. אני לא זוכר אם הוסיפו לשם משהו..

חשמל במתח גבוהה ?

שמו סלסה וחיברו לברזל כבל חשמל וחישמלו את הברזל וככה הוא התפרק.

סלסה בלבד לא עשתה כלום.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אפשר להשתגע כמה קשה להפריך אגדות אורבניות מטופשות.

שן לא נמסה בקולה, קיקי, אתה מוזמן לבדוק.

שמעון/סימון - מה הקשר בירה נשר?

אם אני אקח רגל של ארנבת ואטבול בתוך ספירט, ואקח חדק של פיל ואשים אותו בתרכיז אוכמניות,

האם מחר תזרח השמש?

מה שאתה מציע לנסות מראה שבכלל לא הבנת מה זה סידן, מה זאת עצם,

מה עושה קפאין (על פי הטענה), ומהו התהליך שבו הגוף קולט סידן או משחרר אותו בחזרה לדם.

במילים אחרות, ברגע שתוציא איזו שהיא עצם מההקשר (יענו, רקמות פעילות של גוף חי)

אתה מצדי יכול לטבול אותה גם בתה טיבטי, זה לא ידמה שום מצב אמיתי.

עריכה:

לא נמצאה שום הוכחה חד-משמעית לכך שקפאין מונע ספיגת ברזל או סידן.

נא להתעדכן (זה נוגע גם לגבי השן בקולה. בחיאת!)

http://en.wikipedia.org/wiki/Coffee_and_health

http://www.clalit.co.il/HE-IL/Women/nutrition/eating+right/articles/what+is+the+deal+coffee.htm

צורת ההתבטאות המזלזלת שלך לא מוסיפה לך כבוד ולא הופכת אותך לחכם יותר.

ייתכן ואני יודע הרבה יותר ממה שנראה לך, ייתכן ואני יודע יותר ממה שתדע כל חייך.

(ייתכן שלא. ככה או ככה אני לא אתבטא בצורה כזו) בכל אופן, נראה ששעשעת את עצמך.

לעניננו:

הסידן נחשב כמסייע בבניית רקמת עצם והקפאין ידוע כמעכב ספיגת סידן באשר הצריכה היא בכמוייות גבוהות.

הניסוי שהוצע בא להוכיח שהשפעות הסידן והקפאין ישפיעו על רקמה חייה ומטבולית בלבד ולא יגרמו לשום שינוי בעצם שהושרתה בתמיסה, שכן העצם לא נבנית כאשר היא "מתה".

תוצאות הניסוי הצפויות הן שלא יהייה שום שינוי במבנה העצם בין 2 התמיסות. (למעט שינוי צבע :) )

לגבי המיתוס של השן בקולה- הופרך אינספור פעמים, כולל ע"י מכסחי המיתוסים יחד עם עוד כמה מיתוסי קולה.

אגב, הרעיון ל"ניסוי" נולד לאחר שתלמיד של אשתי (כיתה ה') הציע את הניסוי מכיוון ששמע שסידן בונה עצם וקפאין "מפרק" עצם :)

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

• תוכן חדש...