Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הרכב - לנדרובר דיסקברי 97 EDC אוטו' (אין EDC ידני...), 191,000 ק"מ.

לאחרונה נתקלתי בתופעה לא מוסברת של עליה במפלס שמן מנוע.

שמתי לב לראשונה לפני כ 2000 ק"מ, לפני טיפול 190,000.

בטיפול העלתי העניין בפני מנהל המוסך (מורשה LR), לדבריו לא מכיר תופעה שכזו בדיסקברי, ובמהלך הטיפול לא אובחנו תקלות הרלוונטיות/עשויות להסביר תופעה שכזו.

כיום, כ 1000 ק"מ אחרי הטיפול, יש עליה של כחצי ס"מ מעל המפלס איתו עזב הרכב את המוסך אחרי הטיפול.

המנוע נשמע מצויין, אין תופעות נילוות (קשיי התנעה/עשן חריג בהתנעה, השמן ונוזל הקירור נקיים).

אני מניח שסולר חודר בדרך כלשהי לשמן וגורם לעליית המפלס.

מישהו מכיר/נתקל בתופעה?

מהיכן עשוי לעבור סולר לשמן (בהנחה וזה אכן מה שקורה?)

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אני לא בקיא ברכבים הללו, ואני מאמין שיתקנו אותי בהמך חברי המכובדים, אבל אם קיים חשד שיש מעבר של סולר לשמן ברכבים לדוגמה F350 (לא בכולם) המזרקים עובדים עם לחץ שמן והם נמצאים תחת מכסה השסתומים אם זה כך אצלך אז זהו מקור הבעיה אחרת אין סיבה שיגיע סולר לשמן.

והוסיף שאלה- האם הרכב התחיל לצרוך כמות יותר גדולה של סולר מתחילת התופעה?

פורסם

למיטב ידיעתי במנוע הזה (TDI 300, זהה לקיים בדיפנדר עד סוף שנות ה 90) אין קשר בין המזרקים לשמן.

אני מכיר שבמנועי דיזל מודרניים (הזרקה ישירה אאל"ט) המזרקים מופעלים ע"י שמן וזוהי נקודת כשל למעבר סולר לשמן, הדוגמה הכי מוכרת לי - איסוזו טרופר.

קשה לי לעקוב אחרי צריכת הדלק - זהו הרכב השני במשפחה, אישתי נוסעת בו בעיקר נסיעות קצרות.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

שלום רב,

אם אכן ישנו סולר בשמן.

הנקודה היחידה שבה יכולה להתבצע חדירת סולר למערכת השמן היא דרך משאבת ההזרקה.

בדיפנדר משאבת ההזרקה מונעת ע"י גלגל שיניים ולא רצועה.

גלגל השיניים המורכב על ציר משאבת ההזרקה מקבל שימון ממערכת השמן, כאשר ישנה נזילת סולר ממחזיר הסולר של ציר משאבת ההזרקה יחדור סולר לשמן.

פורסם

יש אפשרות לבודק את השמן להגיד מה יש נוסף מהשמן

וכמובן יש אפשרות של כניסת סולר ממשאבת ההזרקה

כדאי לטפל במהירות כי שיפוץ מנוע הרבה יותר יקר

בהצלחה

אורי

• תוכן חדש...