Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

4722_20080228160229.jpg

רנו מגאן קופה - אוטומט, שנת 2000, מנוע 1600 ,180000 ק"מ

יתרונות: אני פשוט התאהבתי ברכב הזה, הוא פשוט עשה לי את זה.. קופה, סאן רוף,מגנזיום בקיצור אהבתי את המראה שלו

הוא רוצה עליו 22K ואין מאמין שאני יצליח להוריד ל-18K

בנוסף רנו מגאן נראה לי אחלה רכב...

חסרונות: הוא עבר 180000 ק''מ, הוא עבר 4 ידים, והסאן רוף לא עובד

אני מתכון לקחת אותו לבדיקה, אבל השאלה שלי: אם אני לוקח לבדיקה והכל יוצא תקין, אז לקחת אותו למרות הק''מ הגבוהה?

5172_20080717160700.jpg

פיג'ו 206 - XT אוט' 1.4 ,שנת 2001, 100,000 ק''מ

יתרונות: ק''מ פחות גבוהה מהרנו, רכב טוב בגדול ועם סיכון קטן יותר לבעיות מהרנו

חסרונות: יותר יקר (30K) ,יותר חלש מהרנו ,פחות אהבתי את המראה שלו לעומת הרנו ואני ירצה להוסיף לו כמה דברים וזה עוד כסף (בניגוד לרנו שאני אוהב את המראה ולא מתכון לשנות כלום) ופשוט מאוד, היא לא עשתה לי את זה כמו הרנובגדול זה המצב.האם לקחת אוטו שפשוט מאוד אני ממש רוצה ונעול עליו אבל עם אפשרות לבעיות (אני הולך לעשות בדיקה לפני)

או שפשוט לרדת ממנו?תודה רבה על העזרה

פורסם

אף אחד לא יכול לומר לך אם תהיינה בעיות או לא, אנחנו יכולים לנחש או לדבר מנסיוננו על מקרים שקרו לנו.

קח בחשבון גיר אוטומטי(כזה), שעבר 180000 - אם לא שופץ/תוקן - זמנו בוא יגיע. בדוק לכן את מצב הגיר (ייתכן שכבר

שופץ, ואז בתיאוריה לא אמורה להיות בעיה איתו). לגבי חלון השמש - גם יכול להסתכם בעלות לא מבוטלת.

alfa 156 2.5.

פורסם
אף אחד לא יכול לומר לך אם תהיינה בעיות או לא, אנחנו יכולים לנחש או לדבר מנסיוננו על מקרים שקרו לנו.

קח בחשבון גיר אוטומטי(כזה), שעבר 180000 - אם לא שופץ/תוקן - זמנו בוא יגיע. בדוק לכן את מצב הגיר (ייתכן שכבר

שופץ, ואז בתיאוריה לא אמורה להיות בעיה איתו). לגבי חלון השמש - גם יכול להסתכם בעלות לא מבוטלת.

זה מה שאני מנסה להבין

אם אני לוקח אותו לבדיקה, והכל יוצא תקין (כולל הגיר) אז אין סיבה שאני לא יקח אותו אם אני רוצה?

פשוט אני מנסה להבין אם רכב שאומנם יוצא תקין בבדיקה אבל עדין עבר 180000 זה בחירה נכונה (ומתוסף לזה העובדה שאני מאוד רוצה את הרכב הזה)

תודה

פורסם

מגאן הוא מאוד נחמד, יצא לי לנהוג בקופה 1.6 ידנית והיה כיף ( גם ב-206 1.4 נהגתי לצורך העיניין ולא אהבתי).

סה"כ אם אוטו שמור ותקין, אם אפשר להגיע עם מוכר להסכמה במחיר אז הייתי מעדיף מגאן ומתקן לו סנרוף וכל מה שצריך.

כך אפשר לקנות רכב שאתה אוהב ולא מתוך אילוץ.

פורסם

המגאן לא תצא תקינה במאה אחוז בבדיקה, כמו כל רכב אחר במודל כזה וקילומטראז' כזה שיכנס לבדיקה במכון.

כמו שכבר כתבתי לך בשרשור אחר שפתחת, אם המגאן במצב מכני טוב והמוכר מוכן להוריד במחיר בעקבות הקילומטראז' הגבוה והתקלות שיתגלו - לך על זה. כמובן שגם לך לא יהיה קל למכור את הרכב בעתיד ועלולות לצוץ בעיות נוספות ויקרות בעקבות הקילומטראז' הגבוה ולכן אתה מוריד במחיר הרכישה.

נקודה למחשבה - האם אין מגאן קופה 1600 אוטומט נוספות שעומדות למכירה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני נהג חדש, וזה פעם ראשונה שאני נמצא במצב של חיפוש רכב

אני מאמין שזה לא צעד הכי חכם לקנות רכב רק מתוך אהבה, ואני לא יודע כמה אנשים עושים את זה, אבל אני באמת רוצה את הרנו הזאת...

יש לי עוד כמה שאלות:

1.כמה אני יכול לנסות להוריד מהמחיר על הענין של הק''מ?

2.אם יצאו בעיות בבדיקה, מהם הבעיות שנחשבות קטנות והם לא סיבה שבגללה לא קונים את הרכב?

3.כדי לדעת כמה להוריד על הסאן רוף, אני ישמח לדעת כמה יעלה לתקן את הסאן רוף? (אני לא יודע את הבעיה בדיוק, אבל זה משהו בחשמל, אז אם אפשר בערך כמה זה יעלה)

Tzvika-Pick

זאת היחידה בבאר שבע, ראיתי עוד אחת אבל היא נמצאת ברעננה (והיא לא ממש מציאה אבל פחות ק''מ, 140000)

יש אולי עוד אתר חוץ מ-יד 2?

כל עוד לא תיהיה בעיה שתגרום לי להחליף, אני הולך להחזיק אותו די הרבה

אני לא יודע מה יקרה בעתיד שאני ירצה למכור אני פשוט לא חושב על זה (כן אני יודע,לא חכם במיוחד) אז אולי אני יצליח למכור באיזה 10K-8K (בעוד 4-5 נגיד)

פורסם
זה מה שאני מנסה להבין

אם אני לוקח אותו לבדיקה, והכל יוצא תקין (כולל הגיר) אז אין סיבה שאני לא יקח אותו אם אני רוצה?

פשוט אני מנסה להבין אם רכב שאומנם יוצא תקין בבדיקה אבל עדין עבר 180000 זה בחירה נכונה (ומתוסף לזה העובדה שאני מאוד רוצה את הרכב הזה)

תודה

בחירה נכונה או לא - זה הזמן יגיד.

קשה לי לומר לך כמה להוריד במחיר. זה תלוי בכמה אתה רוצה את הרכב, וכמה המוכר מעוניין/יכול להתגמש.

אין מה שלא ניתן לתקן. השאלה מהן עלויות התיקונים, וכמה מוכן המוכר להוריד, שעדיין ישתלם לקנות.

לדעתי - אם הגיר לא תקין (אל תדאג - בבדיקה בטח יכתבו איזשהו כסת"ח עליו. לכן עדיף לבדוק עם מוסך מורשה

או מומחה גירים) והמוכר אינו מעוניין להתגמש - עבור לרכב הבא. אותו דבר ניתן להגיד על הסאן-רוף - תברר מהן עלויות התיקון

(במקרה ה"גרוע ביותר", נאמר מנוע, אם יש, או מנגנון, או רכיב אחר כלשהו).

alfa 156 2.5.

פורסם

קשה להגיד לך כמה בדיוק כדאי להוריד על עניין הקילומטרים, זה עניין בינך לבין המוכר.

אני מבין שנושא רכישת רכב משומש חדש עבורך ולכן כדאי שתדע שהדרך לרכב המשומש ארוכה ומפותלת. מעטים ונדירים האנשים שרוכשים את הרכב הראשון שהם בודקים כי מה לעשות, השוק מלא בזבל וצריך לברור היטב את המועמדים אם לא רוצים לאכול אותה.

לכן אני מציע שתעבוד הפוך. במקום לטחון הודעות בפורום על ריק וללא בסיס (להעריך איזה בעיות יהיו לרכב ומה המחיר הריאלי שלו דרך מודעה באתר יד 2 שקולים לטחינת מים) גייס חבר או קרוב משפחה שמבין קצת ברכבים ומכונאות וגש איתו לבדוק את הרכב. תחזור לכאן עם המימצאים ונראה איך מתקדמים.

פורסם
גייס חבר או קרוב משפחה שמבין קצת ברכבים ומכונאות וגש איתו לבדוק את הרכב. תחזור לכאן עם המימצאים ונראה איך מתקדמים.

צודק אני יעשה את זה בשבוע הקרוב וכבר יחזור לפה

רק עוד שאלה אחת... אני יכול לקחת את האוטו לבדיקה ולבסוף לא לקנות? ובכלל איך הקטע הזה עובד (כמה זה עולה? מי משלם? אני עושה את זה במוסך שאני בוחר או שהוא בוחר? אני חייב לקנות ישר אחרי הבדיקה,או שאני יכול אחרי כמה ימים? ושאר המידע שאתה יכול לתת לי בנושא הזה)

תודה

פורסם

אתה בוודאי יכול לקחת את הרכב לבדיקה, ולא לקנות אם הרכב ייצא דפוק.

בדיקה עולה בין 420-480 ש"ח. מי שמשלם - בדרך כלל הקונה, אלא אם כן סוכם אחרת (יש מוכרים המוכנים

להתחייב על השילוש הקדוש - שלדה מנוע גיר. ז"א שאם הם ייצאו תקולים - המוכר ישלם על הבדיקה).

אחרי הבדיקה - מה שתסגור עם המוכר בזכרון דברים.

צביקה צודק. לקניה ראשונה - קח איתך מבוגר.

alfa 156 2.5.

פורסם

תתחיל מלבדוק את כל מה שאפשר לבדוק בלי מכון בדיקה מורשה. אתה יותר ממוזמן להעזר במדריך שלנו.

אם הכל בסדר אפשר לעבור הלאה ולגשת למכון בדיקה. אם אתה מאזור ב"ש אז מומלץ לך בחום לגשת למכון מונדיאל באזור התעשייה של עמק שרה. דוד ברזיאלי, שמנהל את המכון, הוא חבר פורום ותיק ואני בטוח שיעזור לך לאבחן את מצבו של הרכב בצורה הטובה ביותר.

• תוכן חדש...