Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ביום חמישי ביצעתי פוליש+וקס אצל בעל-מקצוע.

מצב הרכב לפני הפוליש היה ללא קילופי לקה, אך לא עבר פוליש מעל לשנה. צבע הרכב הוא כחול מטלי, בן 6 שנים.

לאחר הפוליש קיבלתי את הרכב עם קילופי לקה גדולים (אלפיסה באורך של 5 ס"מ ורוחב 3 ס"מ ועוד כמה נקודות) על מכסה המנוע. לטענת המוסך/בעל המקצוע קילופי הלקה לא נגרמו בעקבות הפוליש, אלא הוא פשוט חשף אותם - הם היו שם תמיד מתחת לכל הלכלוך או טיעון בקו המחשבה הזה.

בגלל שאיני מבין בתחום הפוליש, רציתי לדעת האם המוסך/בעל-מקצוע (נחשב למקצועי) מכר לי בולשיט והוא גרם את הנזק לצבע, או שזה באמת יכול לקרות.

נ.ב. לטענת המוסך הפוליש שבוצע הוא עדין.

רוב תודות

פורסם

כמה זמן שלשלת הציפורים הייתה על הרכב שלפני שבוצע הניקוי/הפוליש/הוקס?

הרכב נשתף מכל הליכלוך לפני הביצוע?

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

כמה זמן היא היתה שם זה לא כזה משנה.

ניתן לראות בבירור שמיקום הלשלשת הוא מיקום הפגיעה בלכה.

לגבי בעל המקצוע:

הגיוני שהוא רק חשף את הנזק שעשתה הלשלשת. מצד שני הוא היה אמור לזהות נזק כלשהו מהלשלשת טרם הפוליש ולנהוג במשנה זהירות ואולי אף להמנע משימוש בפוליש באזור. יכול להיות גם שהקילוף כבר החל מתחת ללשלשת ובתהליך הניקוי (עוד לפני הפוליש) הקילוף נחשף.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

הלשלשת הייתה במקום כסדר גודל של שבוע עד שבוע וחצי.

הרכב נשטף כל שבועיים-שלושה. למיטב ידיעתי הוא גם נשטף לפני הפוליש+וקס, אך השטיפה הייתה חלק מהטיפול... עם זאת אני בטוח שהם מספיק מקצועיים כדי לשטוף לפני הפוליש+וקס.

נשמע לי קצת מוזר שדווקא הלשלשת הזאת גרמה לקילוף לקה, וכל הלשלשות שהיו לי עד היום ונשטפו באופן רגיל, לא גרמו לקילוף.

פורסם

רענן, א' כל זה כן משנה. מאוד משנה.

התרכובת שחומצית של השלשלת + "הטיגון" שנגרם בקיץ הישאלי מחום השמש יוצרים מתכון

מובטח להריסת בצע ברכב.

מזל שהשלשלת הייתה "רק" שבוע וחצי והרבה שכבה או שניים לפי נתמונה ולא חדרה עמוק יותר.

לדעתי (הלא מקצועית בהכרח) היה צריך לשטוף את הרכב מהשלשלות היו עליו ולחכות כמה ימים עד מועד הפוליש-וקס.

כנראה שהעבודה על המקום ה-"טרי" גרמה לקילוף הצבע.

בעל המקצוע איננו אמור לדעת ולנחש מהו מצב הליכלוך על הרכב וכמה זמן הוא היה שם.

להבא, חשוב מאוד לנקות את את הדברים האלה ברגע שאתה רואה אותם.

קופסת מגבונים לחים ברכב אף פעם לא מזיקה.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

עצוב, אבל ככה זה. לעיתים מרץ רב מדי, אפילו בשטיפה רגילה, יכול בהחלט לגרום לקילופי לכה במקומות רגישים. מה שמרגיז מכל היא הידיעה שקילוף לכה, הוא פגע הצבע המחורבן ביותר שאין לו מרפא חוץ מצבע חדש על כל החלק.

• תוכן חדש...