Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בטוח רק בדבר אחד - שהבעלים הקודם של הרכב היה גאון.

נסע נסע נסע, קרע את הרכב - ומכר במחירון או קרוב לזה את הצעצוע המקסים שלו.

קח עכשיו את ה-10 אלף ש"ח הוצאה על האוטו + X כסף שהוא קיבל על הרכב + X כסף שהוא חסך מבעוד מועד - וקיבלת בנאדם שנוסע על רכב חדיש יותר (ואח"כ מוכר אותו לאחד אחר).

אגב - איזה רכב בסוף קנה פותח השרשור?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הייתי חייב להגיב.

לפני מספר שניים היתה לי נבלה בשם דיהטסו שרייד.

קניתי אותה כי הייתי לחוץ בטרוף לרכב.

כפי שאמרו חברי הרכב רועד בטרוף,עגלה,וכאשר מדליקים מזגן בהליכה אפשר להשיג את הרכב.

הנבלה שהיתה לי היתה שותה שמן בטרוף, לא החלפתי שנה שמן רק הוספתי,על בעית ההתחממות לא אוסיף.

לאחר שנה מכרתי את הנבלה במחיר הפסד, אבל הייתי שמח שנפטרתי ממנה.

ד"א בבדיקה של הרכב המנוע הוציא 27 כ"ס. ( נבלה מתה כבר אמרתי?)

הרכב הבא היה אונו 1.1 ies, מודל 94 עם 67000 ק"מ.

הרכב היה אצלי 3 שנים,רכב חסכוני,זריז,אמין מאד.הועבר לאמא שלי שנסעה עליו עוד מספר שניים ולפני חודשיים נמכר ב 3800 ש"ח.

בנוסף יש לי 205 שנת 97 1.4 שנמצאת אצלי כבר 10 שנים.

זריזה בטרוף,חסכונית,נוחה ברמות של סלון נטוצ"י.

הרכב גמע 160000 ק"מ מנוע לא אוכל גרם שמן מטיפול לטיפול, מטופל ושמור בקנאות. הרכב הינו בעל צבע עכבר מקורי לא עבר תאונה מעולם( טפו, טפו, טפו) למעט הגג שבצבע בו שרוף במקצת.

הרכב כרגע בהקפאה לפרויקט השתלת ראש של 106 רב נקודתי.

בנוסף לאחרונה הצטרפה למשפחה מזדה לאנטאיכס 1.6 אוטומטית עם 115000 ק"מ.

הצרפתיה שלי אוהבת שאני מתעסק לה "במנוע":oops:

מי אמר שהצרפתיות לא חמות???( הצרפתיה שלי מתחממת מהר).

עריכה- החלפת רדיאטור הפכה את הצרפתיה לפולניה.:brickwall::brickwall:

פורסם
זה היה מנוע Fire? שמעתי שמדובר במנוע אמין מאד.

אכן כן, מנוע שנחשב אמין יחסית ובעל ביצועים בכלל לא רעים יחסית ל-1100 סמ"ק. כמו שכבר נכתב פה ע"י מישהו שרכש אוטו כזה.

לפותח השרשור, לא צריך לתייאש, אני בטוח שאם תרד למחיר שפוי יותר כמו 2500-3500 ש"ח, אני מאמין שתצליח

למכור. מה לעשות שסכום כזה מתקרב יותר לערך האמיתי של הרכב, במידה והוא אכן שמור כפי שאתה מתאר.

פורסם

בוא אני אספר לך על השרייד הזו מנקודת מבט של קונה. בחודש האחרון ראיתי, בדקתי ונסעתי על אולי 12 שריידים כאלה.

קודם כל אני אתחיל מזה שאני מכיר את הרכב הזה כמעט כאת כף ידי. היה לנו רכב כזה במשפחה המורחבת, שאפילו יצא לי לטפל בו בעצמי לא מעט (ואפילו ביקר אצל צביקה). לעניות דעתי אחלה אוטו. אמין מאין כמוהו (במידה ומטופל סביר, לא יותר מזה).

מכל המכוניות שראיתי לא הצלחתי למצוא אפילו אחד שניתן להגדיר אותו כמציאה. הכי קרוב היה מישהו עם רכב שמור מבחינת פח, מנוע בסדר גמור וכמה בעיות במע' היגוי שצריך לסדר (בולמים, תושבות ומסרק הגה). הורדתי את הבנאדם ל-3000 ש"ח! הלכתי להעביר בעלות ובסוף יצא שהרכב ממושכן. לא חשוב שהוא פתר את זה למחרת אבל כבר לא רציתי להתעסק איתו.

מעבר לזה הייתה עוד אישה מבוגרת שעוזבת את הארץ שמכרה שרייד כזה ב-2000 ש"ח! מטופל במוסך מורשה עם כל הקבלות, מנוע שהוחלף. הקאץ' היה שהפח במצב דיי גרוע והטסט עמד להגמר. בסופו של דבר גם זה לא יצא לפועל.

אני יכול לחלק את המכוניות שראיתי לשלושה סוגים:

1. פח במצב גרוע ורכב מבחינה מכאנית ושסי תקין לחלוטין.
  2. פח יפה, מכאנית במצב טוב ושסי דפוק (המחלה הידועה של השריידים של הסדקים בשסי).
  3. רכב גם לא משהו מבחינת פח וגם גרוע מכאנית.

הרבה מכל אלו שראיתי דרשו בסביבות 8K על הרכב כי הוא שמור ומטופל אך הם נדהמו לגלות שיש סדקים בשסי. כמובן שרכבים כאלו נפסלו על ידי באופן גורף. גיליתי שהרבה מאד אנשים פשוט לא מודעים למצב הרכב שלהם וכל בנאדם שני חושב שהרכב שלו במצב מעולה כי הוא טיפל בו (ואני לא מדבר על רמאים).

אז גם אם אתה מוכר את הרכב שלך ב-5K תדע שיש עוד עשרות כאלו בשוק (CS 93 רובן), חלקן נמכרות אפילו בפחות וקח בחשבון שאם צריך להשקיע בו עוד 1000 ש"ח על תיקונים, עוד 1000 ש"ח על פחחות ובחלק מהרכבים עוד 1000 ש"ח על יישור קו טיפולים גם 5K זה לא מחיר מי יודע מה. אני לא אתפלא אם תמצא סדקים בסשי גם אצלך. לשליש מהמכוניות שראיתי היו סדקים בשסי או ריתוך שנפתח. עוד קח בחשבון שרוב הרכבים שראיתי היו עד 200K נסועה כך שרכב עם 225K זה למשל רכב שאני לא הייתי מתקרב אליו. שוב שלא תבין לא נכון- לא כי הוא לא שווה אלא כי יש בחוץ מציאות הרבה יותר טובות וחלקן הרבה יותר בזול.

רק ביום שישי הקרוב קבענו לראות עוד 7 מכוניות באיזור המרכז! זה מצב שוק ידידי, אל תתבאס. בסה"כ זה רכב מעולה. משוכלל לגילו, סוחב מעולה (אם הכל תקין).

זה בדיוק מה שנקרא היצע וביקוש. לצערך במקרה הנדון ההיצע אדיר והביקוש לא משהו. אנשים בכלל לא מזכירים את המחירון.

פורסם

לכל המגיבים ששונאים שרייד- נכון שהרכב לא נוח ולא זריז במיוחד אבל הוא אמין יחסית לשאר המכוניות הקטנות מתחילת שנות ה-90 אני מדבר מניסיון וכבעל שרייד 93 1.0 ידני הרכב קצת עצל בנסיעה עם מזגן אבל בנסיעה בינעירונית מסוגל להגיע ל-120 קמ"ש עם מזגן פועל ללא כל בעיה. הרכב שלי עבר כבר 252000 ק"מ כאשר 60000 ק"מ נעשו על ידי. הרכב עבר 2 טסטים ללא כל תקלה ומלבד טיפולים שוטפים וטיימינג אין כל חלק שהוחלף ברכב. המחירון שלו יחסית יקר והוא לא שווה את המחירון אבל הוא רכב מוצלח מאד יחסית לשנה שלווכמובן שניתן לקנות מציאות כמו פיאט פונטו 75s שנת 96 שרכשתי ב3000 ש"ח בלבד עם אבזור מלא ונוסע כחדש.

• תוכן חדש...