Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

ברשותי דייהטסו שרייד משנת 92 , מנוע 1.3 , אוטומטית , מטופלת מ-א-ו-ד .

שאני אומר מטופלת מאוד , תחשבו על סכום של כ 10,000 שקלים (!!!) שהוצאו עליה במהלך תקופה של קצת יותר משנתיים .

ומה לא הוחלף באוטו ?

רדיאטור , אלטרנטור , מכסה אטם שסתומים , משאבת מים , פולי מנוע , כויל הצתה , קבל , 2 מצברים (האחרון במרץ 2009 - של וולטה , לא מתפשר) וכל זה בלי להזכיר בלמים , דיסקים , צמיגים , השקעות נוספות וקטנות על כל מיני תיקונים וטיפולים .

אסור בכלל להזכיר שהאוטו אפילו עבר טיימינג ב-190,000 קילומטרים במוסך מורשה .

תוסיפו על זה גם יוניט חום מנוע מ-ק-ו-ר-י ועוד חלקים רבים אחרים שהתאבדו\התכלו\נשרפו והוחלפו .

היום , האוטו עומד על 225,000 קילומטרים, באותו המצב המצויין שלו .

לדאבוני , פולי המנוע החליט לשים סוף לחייו ממש שנייה לפני שקיבלתי את הרכב החדש ועל הדרך , לקח איתו גם את רצועת האלטרנטור , רצועת המנוע וכמובן - כל זה בגלל מדחס המזגן שנתפס .

הרכב , חוץ מהמדחס שנתפס - במצב תקין , לא עושה שום בעיה , לא מעשן , לא אוכל שמן , מניע מצויין ולמען האמת - מאז שהוחלף פולי המנוע , הדוושה מגיבה הרבה יותר טוב , הרבה נוסע הרבה יותר טוב ובכלל , אחרי כל מה שהחלפתי - ספק אם צפויות תקלות נוספות כלשהן .

פירסמתי את הרכב ב YAD2 , WINWIN , העמדתי אותו במיקומים מרכזיים , דאגתי שייראה טוב, כי בסך הכול כולם אומרים שהאוטו נראה יפה מבחינת צבע , גם פנימית וגם חיצונית הוא מושלם .

הרכב כבר עומד יותר מחודש למכירה , כואב הלב לראות אותו מעלה אבק ואת שלט המכירה שנעלם לו בין האבק שמתאסף על החלון , זוכה להצתה מדי פעם בפעם ואפילו יש לו טסט עד פברואר הקרוב.

אף אחד לא משתין לכיון של הרכב , בהתחלה היה במיקום מרכזי והרבה אנשים התקשרו , כמה אנשים באו לראות , הספיקו להתווכח על המחיר ו"לסגור" ומיד לאחר מכן נעלמו .

בסך הכול המחיר שביקשתי היה 7000 ש"ח , מחיר אחרון 6000 ש"ח ואחרי שראיתי שהישראלי המצוי לא יודע להעריך את הרכב שמולו הוא עומד (שנתון 92 במצבו - אין הרבה , אמרו לי את זה 3 מכונאים שונים שלא מכירים האחד את השני) ירדתי ל 5000 ש"ח מחיר אחרון .

הורדתי את התחתונים ופישקתי רגליים , עוד ירידה אחת והחור גם ייפתח ואולי יצא ילד .

אז תגידו לי , מה קרה לעזאזל לשוק השרייד ? או שמא רק אני בביש המזל הזה ?

רכב מטופל , שמור מאוד (רכב ראשון שלי) ועדיין , אף אחד לא משתין לכיוון , בכל סכום שהוא .

אז הייעוץ מכם הוא - מה לעשות ?

בקצב הזה , הרכב כנראה ייפרד ממני וילך למגרש הגרוטאות ב 800-1000 שקלים בצער רב וביגון עמוק .

אך לפני שזה קורה - האם יש לכם הצעות בשבילי ?

תודה ,

ליאור .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה מוכר את הרכב הנכון בזמן הלא נכון.

יש תנודות בשוק המשומשות שיוצרות עליות וירידות בביקוש לרכבים מסוימים.

השרייד בדיוק הגיע למצב שבו הוא לא נראה טוב יחסית לרכבים אחרים, ומעטים האנשים שמוכנים לנסוע על רכב כל כך ישן (לי יש טמפרה 91 ואפלאוז 92, אבל אני מוזר).

אולי כדאי לך להישאר עם הרכב (תחליף מדחס) וליהנות ממנו עוד תקופה.

אתה גם יכול לפרסם אותו כאן בפורום (שים הרבה תמונות).

פורסם

מה ז"א אין "שוק" לשרייד? איזה "שוק" צריך להיות לרכב בן 18 שנה שבכל מדינה בעולם היה נשלח כבר לפני כמה שנים לגריטה?

זה שהשקעת כסף ברכב זה לא אומר שמישהו צריך להחזיר לך אותו ביום מן הימים, זו לא תכנית חיסכון. ובקיצור, אם מישהו ומגיע ורוצה לקנות את הרכב ולא משנה באיזה מחיר, אפילו אלף שקל, פשוט תמכור לו וזהו.

פורסם

הישראלים אוהבים מכוניות שנוסעות ולפי מה שהבנתי ממך,שלך לא בדיוק במצב נסיעה כרגע.

מה שאומר שזה שייקנה ממך את הרכב יאלץ להשקיע סכום לא קטן (חצי מערך הרכב) על מנת להחזיר את הרכב למצב נסיעה.

וזה מרתיע.

אנשים אוהבים מינימום השקעה ומקסימום תוצרת.

או שתשקיע פעם אחרונה על מנת למכור רכב במצב נסיעה,או שתמכור לברזל/חלקים. אין הרבה ברירות.

פורסם
הישראלים אוהבים מכוניות שנוסעות ולפי מה שהבנתי ממך,שלך לא בדיוק במצב נסיעה כרגע.

הוא כתב שרק מדחם מזגן לא תקין...

ולפותח השרשור,

הרכב ישן. אנשים מעדיפים רכב חדש יותר, כי הם חושבים שיהיו בו פחות תקלות.

רכב כזה, קונים בד"כ סטודנטים שאין להם כסף לרכוש משהו קצת יותר יקר.

פורסם

הבעיה היא שב-5000 ש"ח מוצעים למכירה הרבה רכבים חדשים יותר וגם מודרנים יותר.כמו כן,ראיתי הרבה אזהרות לגבי קניית רכב ישן עם גיר אוטומט.

מי שקונה רכב בזול מחפש בד"כ רכב עם מינימום הוצאות.אלה ילכו באופן טבעי על רכב קטן עם גיר רגיל.

כנראה שתצטרך להתפשר במחיר,לא למכור ב1000 לברזל,אלא במחיר סביב 3000 ש"ח.תזכור שמה שהשקעת על האוטו בא כדי לשרת אותך,ומי שיקנה את האוטו יצטרך מתישהו להשקיע על דברים אחרים (בכל זאת רכב בן 17).

בכל מקרה,שיהיה בהצלחה במכירה.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם
מנוע 1.3 אוטומטי בן 18 שעבר 225,000ק"מ :shock:

ללא ספק שהייתי פוסח על הרכב שלך אם הייתי מחפש שרייד .

בקשר למנוע - המנוע הזה עבר שיפוץ ראש מנוע ואוברול יסודי אצל הבעלים הקודמים , אך שבנושא המנוע הדעות חלוקות .

תסכים איתי שמנוע שעבר אוברול וראש מנוע , יתפקד טוב יותר ממנוע מקורי שישנו חשש שיחזיר את נשמתו לבורא .

E.L - רואים שלא קראת את כל הנושא , חזור שוב ותקרא לאט לאט משפט משפט , חוסר תשומת הלב לנושאים הארוכים והקצרים שנכתבים פה הוא מדהים .

כתבתי שהרכב במצב נסיעה וכל מה שלא תקין בו - הוא המדחס .

אז מה בדיוק פה לא במצב נסיעה ? איזו השקעה יש פה ?

ולמה לעאזעל שאשקיע מדחס מזגן שאת עלותו לא אקבל בחזרה ?

תעשו לי טובה , אדם שמחפש רכב שנת 92 יודע בדיוק מה הוא מחפש .

אנשים שואלים אותי בטלפון מה המחיר , מודעים למחיר מגיעים לראות את הרכב ורק מבלבלים במוח .

אז אתה רוצה להגיד לי שהישראלי רוצה רכב במצב נסיעה ? שקודם יחליט מה הוא רוצה מעצמו

בטלפון ובמודעות כתוב היטב שהרכב שנתון 1992 , אז למה נראה לך שיתקשר אם הוא יודע את זה מראש ?

אז נכון , יש חלופות כמו רנו , פיג'ו , אך אל תשכח את האמינות היפנית לאורך השנים .

השרייד , היא בעלת השרידות הגבוהה ביותר בכביש ולאן שלא תלך - תראה אותה יותר מאשר את ה 205 או דומותיה , כולל הרנו וכו' .

חבר'ה , אתם לא ריאליים .

לא אמרתי שאני רוצה לקבל בחזרה את כל ההשקעה - חס וחלילה , אבל איפה בדיוק יש פה נקודה להשוואה בין רנו לדייהטסו , בין האמינות והשרידות וההזדקנות המכובדת לבין ההתפרקות וההזנחה של רכבי הפיג'ו , שלאל דבר על הדשבורד שצריך להחליף פעמיים בשנה ב 205 .

אין פה נקודה להשוואה וזה לא משנה שהגיר הוא אוטומטי , הגירים האוטומטיים ידועים כגירים אמינים בשרייד , שהוכיחו את עצמם יפה מאוד .

הישראלי אוהב לשחק אותה תמים , כאילו שהוא לא יודע מה הוא בא לקנות .

אבל אני יודע טוב מאוד מה יש לי בידיים ובינתיים , יש לי זמן עד פברואר .

בפרואר אחליט סופית מה יהיה גורל הרכב ואם לא יימכר עד אז - יימכר לפירוקיה הקרובה לביתי .

אני רוצה להאמין , שיימכר ושבעליו יהנה ממנו בדיוק כמו שאני נהניתי ונסעתי עליו 35 אלף קילומטרים להרבה מקומות בארץ .

פורסם

מחזק את ידיך, כאחד שהחזיק שרייד כזו אך ידנית מנוע 1.3

שלי נמכר ב5,500 [אחרי שלא התפשרתי על 6500:cry:] לסטונדנט שבטוח שאני פראייר.

אצלי הכל היה תקין, המזגן מקפיא, והרכב סוחב מעולה.

אגב, יש לי גיס דלפון שמחפש רכב. אנסה לעניין אותו בשרייד שלך, למרות שהוא בינתיים נעול על רכב ממוזג וידני.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

קח בחשבון שעלות תיקון המזגן היא 1000 שקלים , ביררתי את הנושא .

כל שאר החלקים - הוחלפו , יש טסט עד פברואר , אין צורך ביישור קו ומי שיבוא לראות את האוטו יבין על מה מדובר .

ומי שלא - בחיים לא יבין , כי הוא לא ראה .

בכל אופן , 5000 זה המחיר שאני מקווה לקבל בעבור השרייד , wish me luck .

פורסם
שלום לכם ,

שאני אומר מטופלת מאוד , תחשבו על סכום של כ 10,000 שקלים (!!!) שהוצאו עליה במהלך תקופה של קצת יותר משנתיים .

ומה לא הוחלף באוטו ?

רדיאטור , אלטרנטור , מכסה אטם שסתומים , משאבת מים , פולי מנוע , כויל הצתה , קבל , 2 מצברים (האחרון במרץ 2009 - של וולטה , לא מתפשר) וכל זה בלי להזכיר בלמים , דיסקים , צמיגים , השקעות נוספות וקטנות על כל מיני תיקונים וטיפולים .

אסור בכלל להזכיר שהאוטו אפילו עבר טיימינג ב-190,000 קילומטרים במוסך מורשה .

תוסיפו על זה גם יוניט חום מנוע מ-ק-ו-ר-י ועוד חלקים רבים אחרים שהתאבדו\התכלו\נשרפו והוחלפו .

פולי המנוע החליט לשים סוף לחייו ממש שנייה לפני שקיבלתי את הרכב החדש ועל הדרך , לקח איתו גם את רצועת האלטרנטור , רצועת המנוע וכמובן - כל זה בגלל מדחס המזגן שנתפס .

איפה בדיוק יש פה נקודה להשוואה בין רנו לדייהטסו , בין האמינות והשרידות וההזדקנות המכובדת לבין ההתפרקות וההזנחה של רכבי הפיג'ו ,

האם זה רק אני? או שמא יש סתירה בין 2 הציטוטים שלך?

הציטוט הראשון לא נשמע כמו אמינות, שרידות והזדקנות מכובדת שאתה מתאר בציטוט השני, תוך כדי השמצה של אחת המכוניות הטובות ביותר בכל הזמנים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ג'רמי , קח בחשבון שכל החלקים שהלכו - הם בלאי טבעי .

החלקים ברכב לא הוחלפו כבר 17 שנה , אז מבחינתי זו אמינות .

זה שהיה צירוף מקרים והכול הלך בדיוק כשאני הייתי הבעלים - מה אגיד ומה אומר ? ביש מזל .

אך אין שום סיבה שבעולם , שהבעלים הבאים לא יהנו מהאמינות שלו , שכן כפי שכבר הוזכר , הוחלפו חלקים שספק אם יוחלפו שוב בקרוב .

הרדיאטור אגב , היה בן 17 שנה , כך גם פולי המנוע שהוחלף , כך גם משאבת המים ועוד חלקים רבים אחרים .

כך שההנאה מהרכב בין היתר הייתה גם שלי , אך ההנאה המלאה תהיה של הבעלים הבאים ועל כך , אני מוכן להתערב .

• תוכן חדש...