Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

אז ככה, היום נסעתי בעיר לחצתי קצת פה ושם ולאחר חצי שעה שמתי לב לנורת hold שהבהבה לי עצרתי בצד

ופתחתי מכסה מנוע מצאתי שחסר מים במיכל של הרדיאטור וקצת שמן , אז מילאתי ונסעתי לדרכי

חשוב לציין שהמנוע מתחמם אבל המחוג לא הראה זאת (אולי בגלל שלא התחמם אף פעם אז הוא תקוע על האמצע סתם השערה)

מה דעתכם ? הרכב עבר החלפת גיר לפני שנה וחצי בערך בגלל בעיות שהיו ולפני כמה חודשים היה נזילה בתוך האוטו מהמזגן אז עשינו מעקף ואין עכשיו חימום באוטו -(מאז לפי דעתי גם המאווררים עובדים כמעט נון סטופ)

פירטתי כל מה שאני יודע בשביל שאולי מישהו יוכל לעזור לי

מקווה לטוב ותודה מראש חברים

פורסם

גם לי יש את הרכב שנת 2001 עם נפח של 2000 סמ"ק הבעיה קרתה גם אצלי,ואני יכול להגיד לך שזה דבר שגרתי במאזדה,רק שבאחת הפעמים אצלי,המדיד מים היה ריק לגמרי,והלך לי כל המנוע,אתה עוד יצאת בזול

פורסם

היי

גם לי יש מזדה לנטיס 99.

דבר ראשון שאני עושה כל סוף שבוע -לבדוק מים, שמן מנוע, שמן גיר,מים במצבר ,ואפילו שמן ברקס.

התתרגל לבצע זאת באופן קבוע ותמנע צרות עתידיות.

שאלה קודם כל,אחרי שמלאת את השמן והמים נורית HOLD עדיין דולקת?

כי אם כן לדעתי- יש לבצע בירור במוסך.

עוד שאלה לגבי מדיד החום-האם ברגע שאתה פותח סוויץ' בבוקר המחוג עומד על חצי?

המצב הנורמלי שהמחוג מראה אחרי עשר דקות,טמפרטורת חצי - כלומר מראה שהחום במנוע עלה והתיצב על חצי.

אם הוא עם פתיחת הסוויץ עומד על חצי-הוא תקוע.

אצלי הרכב עשה 170K ק"מ והוא כמעט ולא אוכל שמן (ליטר עד שניים ב15K ק"מ)ומפלס המים לא יורד.

כלומר אם חסר שמן ומים ,ישנה בעיה שחייבים לפתור-כדי לא תגיע למה שאמר קודמי

הרס מנוע כתוצאה מהתחממות-יתכן וישנה נזילה מאחד הצינורות/משאבת מים.

כמה ק"מ עשה הרכב?

תגיד גם מאיזה איזור אתה ונמליץ על מוסך טוב ולא יקר באזור שלך(אני מכיר באזור ראשון

רפי לין מכיר בכל האזורים).

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

צר לי לבשר לך,אבל מנורת HOLD מהבהבת בד"כ מבשרת על תקלה בגיר האוטומטי,בד"כ אין קשר למנוע ולזה שיש לעשות מעקב על בסיס שבועי אעל נוזלים ושמנים כדיח להיות עם אצבע על הדופק.

מומלץ שתפנה למכון לגירים אוטומטיים לאבחון ע"י חיבור סורק כי לדעתי, דרך המסך יהיה קושי לזהות מה הבעיה בדיוק.

בלנטיסים הללו אם מחליפים את הגיר לאחר מפירוק ולא משפצים את הקיים או מביאים ייבוא דרך מוסך מורשה יבואן יש צרות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לגבי הנורת HOLD כשהיא מהבהבת היא מזהירה שישכשל במחשב גיר,או חיישן מצב מצערת(TP) תקול יש להתחבר לסורק תקלות ולקרוא את הקוד המופיע.

האם אתה מרגיש שההילוכים לא מתחלפים כמו שצריך?

לגבי החוסר נוזל קירור, פנה למוסך לבדיקת מערכת הקירור בלחץ.

לגבי שמן המנוע דאג תמיד שיהיה שמן מנוע.

פורסם

כן זה בדיוק מה שאני מרגיש ההילוכים קופצים בצורה לא בריאה למשל אני יכול לינהוג בעיר על ארבעים וכאשר אני מוסיף קצת גז אין תגובה פתאום יש רעש חזק מהגיר וזה מתחיל לנסוע 100 כאילו יש לי טורבו חריף

פורסם

לדעתי הגיר מחליק, האם כשאתה לוחץ על הגז הסל"ד עולה והרכב לא מתקדם?

פנה למכון לשיפוץ גירים אוטומטיים להתייעצות, אבל לפני כן פנה למוסך מורשה לחיבור סורק תקלות.

פורסם

לא הגיר שלי לא מחליק הסלק לא עולה ואז יש רעש של מכה ופתאום עולה טורים כמו S2K

גיר מחליק היה לי לפני שהחלפתי את הגיר בבוקר היה נותן גז טורים עולים אבל האוטו היה נוסע רק אחרי עשר דקות

פורסם

כשהטורים עולים והאוטו לא זז, ואחר כך הוא זז במכה זה גיר שמחליק ידידי...

בוא נתחיל מזה שתפסיק ללחוץ. אין לך S2K או כל דבר אחר למרות שאתה חושב ככה ואם תמשיך להתנהג למאזדה הישנה שלך ככה היא תיפח את רוחה.

גש למכון לתיבות אוטומטיות או לדיאגנוזיסט (יש כאן כמה בפורום) שיאבחן את הבעיה ותדאג יותר לטפל ברכב שלך.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

אכן נורת הולדת מהבהבת מלמדת על בעייה בגיר.

לא יודע אם יש קשר להיעלמות נוזל הקירור אבל הייתי בודק אם קולר הגיר נפרץ ושמן הגיר התערבב לו עם נוזל הקירור, בדוק עניין זה, די נפוץ שהקולרים נפרצים בדגם זה.

הגיר שהוחלף לפני שנה וחצי נקנה משופץ דרך מוסך מורשה או נקנה דרך פירוקיות ?

פורסם

נכון אבל הטורים אצלי לא עולים ואז פתאום זה קופץ לטורים גבוהים

הבעיה של הגיר מחליק הייתה לי לפני שהחלפתי את הגיר וכאשר החלפתי הסתדר העניין

פירוקיה

פורסם

רובם כתבו כאן דברים נכונים חלק מההודעות הן קשקוש, שורה תחתונה כפי שנאמר מנורת HOLD מהמהבת זאת אומרת שקיים כשל כלשהו בגיר או בחיישנים הקשורים אליו.

אני מבקש שעל מנת לא להאריך סתם את השרשור לא להגיב יותר עד שפותח השרשור לא יילך לסרוק תקלות לרכב כי בלנחש אנו יכולים עד מחר, עצם העובדה שהנורה הבהבה כעת קיימות תקלות רשומות במחשב ניהול המנוע (והגיר).

פורסם
גם לי יש את הרכב שנת 2001 עם נפח של 2000 סמ"ק הבעיה קרתה גם אצלי,ואני יכול להגיד לך שזה דבר שגרתי במאזדה,רק שבאחת הפעמים אצלי,המדיד מים היה ריק לגמרי,והלך לי כל המנוע,אתה עוד יצאת בזול

מוזר, לא היו לאנטיסים בנפח 2.0 במודל 2001. :roll: דבר שגרתי, תוכל להסביר? :roll:

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

• תוכן חדש...