Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמים לאחר שבוע עם 308

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במזל טוב אחרי זמן המתנה של כמב שבועות קיבלתי את הרכב שלי 308 בליסינג (בגוון אפור כהה כעת מוגדר כ SHARK) ואני מביא כאן את הרשמים שלי וכמה שאלות:

לאחר תקופה עם רכב חליפי יפני (מזדה 3) הרכב הצרפתי הינו כייף עם נסיעה רכה יותר וכך גם מושבים רכים ונוחים. הנסיעה על כבישים ישראלים טובה ובעיר (גם מעבר "במפרים" הינו חלק יחיסית) וגם מחוץ לעיר.

תנוחת הישיבה קצת גבוהה, אני אוהב זאת ועם ניסיון של מספר חברים בעבודה, המכונית מרוחות ומושב הנהג נוח גם לגדולים שבינינו.

שדה הראיה קדימה גדול בגלל שמשה קידמית נדיבה, אך בגלל שהמנוע נמוך בקידמתו לא ניתן לראות אותו כלל וצריך להתרגל לגדול המכונית מקדימה. שדה הראיה אחורה לא מוצלח בגלל חלון אחורי קטנטן, טוב שהמכונית מסופקת עם חישני רוורס. ראיה לצדדים טובה יחיסית בגלל זווית ראיה טובה במראות שקרובות לנהג.

כאמור המכונית מרווחת וגם תא המטען מפתיע לטובה עבור מכונית עם 5 דלתות, פנים המכונית מספק מקום נוח ל5 אנשים למי שיושב מאחור יש מרווח רגלים טוב, אך המושב המרכזי הינו פחות מוצלח (כמו ברוב המכונות שאני מכיר בקובצה 2). תאי האיכסון לא חסר למרות שבגירסה זו אין תא סגור ומשענת בין שני במושבים הקדמיים - לי אישית זה חסר והשאלה האם מומלץ לרכוש תא כזה או קשה למצוא אחד אכותי שיושב טוב?

מנוע המכונית מוצלח ומספק לדעתי, למרות שצריך להתרגל לגיר האוטמטי, הצרפתי, שמגיב שונה במקצת לגיר אוטמטי אחר. לחיצה חזקה על הדוושה לא תמיד גורמת ל"קיק דאון". שלא יהיה ספק הגיר בסדר גמור ומספק תגובות טובות לרכב גם עם 5 אנשים, אך לא מדבור כלל על מכונית ספורטיבית. הגיר תומך במצב ספורט שבו החלפת ההילוכים הינה בסביבות ה 6000 סל"ד, כמו כן ניתן לניתן לבחור במצב טפטרוניק שבו העברת ההילוכים ידינית, אך מוזר השההילוכים עוברים לבד ב 5500 סל"ד - משהוא יכול להסביר לי את זה?

המיזוג ברכב (אין בקרת אקלים) טוב וגם בימים החמים האחרונים הוא עושה את העבודה למרות שלאחר שהמכונית עומדת בשמש לוקח קצת זמן למכונית להתקרר (כמו ברוב המכונות שאני מכיר בקובצה 2). נחמד שהמיזוג מקרר את תא הכפפות (מי בכלל צריך בארץ כפפות :) ), עוד לא יצא לי לנצל זאת. כמו כן המיקום לשתיה קצת קטן לבקבוק גדול (מאוד מוזר).

למכונית, כך מספרים לי, יש 5 כוכבים של ביטחות ובדגם זה לא הורידו כלום בנושא הזה - למזלי לא בדקתי זאת, רק עשיתי שריטה קטנה בכנף האחורית :)

המכונית מגיעה עם רדיו דיסק שנראה מקורי וקורא גם דיסקים של MP3 יש רמקולים מקדימה וגם מאחור בדלתות האחוריות, כמו כן יש 4 חלונות חשמל שהשלט האורגינלי (יש רק אחד כזה) יכול לסגור אותם. בזמן נסיעה מעל 10 קמ"ש ננעלות כל הדלתות לפתיחה מבחוץ וניתן לפתוח אותן ע"י פתיחת כל דלת או ע"י לחצן מקידמה. תא הדלק מחייב מפתח טקצת פחות נוח- מאוד מוזר.

אני מאוד מרוצה מהבחירה שלי ומהמכונית - אני מקווה שרושם קצר זה שלי יעזור לאחרים שחושבים בכיוון.

אשמח לחוות דעת על משפטים שלי שמודגשים כאן - תודה מראש.

Tubes Rule

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה סטארטאפ גאוני צרפתיות ליסינג,כי אתה גם נהנה מהנוחות והפאר של הצרפתיות ואתה לא צריך לדאוג לתקן תקלות שעלולות לקרות בגלל אמינות פחות גבוהה(ואל תתנפלו עלי) שלהן..זה גאוני שילוב מושלם.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אין לי שום כוונה לפגוע או לעקוץ, אבל את הסיכום שרשמת כאן ניתן לרשום אחרי נסיעת מבחן של 10 דקות ברכב.

אני בטוח שיושבי פורום זה ישמחו אם תעלה סיכום רשמים אחרי חודשיים שלושה, כולל צריכת דלק שהיא פקטור חשוב מאוד בקרב רוכשי רכב חדש.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
זה סטארטאפ גאוני צרפתיות ליסינג,כי אתה גם נהנה מהנוחות והפאר של הצרפתיות ואתה לא צריך לדאוג לתקן תקלות שעלולות לקרות בגלל אמינות פחות גבוהה(ואל תתנפלו עלי) שלהן..זה גאוני שילוב מושלם.

די כבר עם הסטריאוטיפים האלה. זה כבר מגוחך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אין לי שום כוונה לפגוע או לעקוץ, אבל את הסיכום שרשמת כאן ניתן לרשום אחרי נסיעת מבחן של 10 דקות ברכב.

אני בטוח שיושבי פורום זה ישמחו אם תעלה סיכום רשמים אחרי חודשיים שלושה, כולל צריכת דלק שהיא פקטור חשוב מאוד בקרב רוכשי רכב חדש.

איתמר.

עשינו עסק

כמו כן מחשב הדרך מראה כעת צריכת דלק של 17.7 - מה אני מפספס

Tubes Rule

פורסם

ברוב המקומות לוקחים על הרכב הזה 200-300 ש"ח יותר מאשר על שאר הרכבים המקבילים מקבוצה 2 (מאזדה 3, סיטרואן C4, מגאן וכו') השאלה היא האם התוספת שווה את זה.

פורסם
ברוב המקומות לוקחים על הרכב הזה 200-300 ש"ח יותר מאשר על שאר הרכבים המקבילים מקבוצה 2 (מאזדה 3, סיטרואן C4, מגאן וכו') השאלה היא האם התוספת שווה את זה.

ההפרש אצלנו מה C4 הוא כמה עשרות שקלים ומהמגן עד כמה עשרות שקלים וכן המזדה 3 זולה יותר ב 300 ש"ח

צריך לזכור שזה יורד המהברוטו

Tubes Rule

פורסם

אני נוסע חודשיים על הרכב הזה מליסינג וכתבתי לא מעט על ההתרשמות שלי.

צריכת הדלק סבירה, אני בדקתי ממוצע של 1-12 בערך (קצת פחות טוב מהטויטה שהיתה לפניה).

רכב נוח מאד, מצד אחד תא הנוסעים סופר איכותי ומוצק, מצד שני כבר יש לי צקצוקים מעצבנים מאזור ידית ההילוכים.

לגבי המזגן, אני לא יכול שלא להסכים איתך פחות, הייתי בטוח ששיש בעיה במזגן ואמרו לי שלא. המזגן אינו "מקפיא". יתרה מכך,

שאתה נכנס לרכב לוהט ,לוקח לו זמן רב יחסית לקרר מעט את תא הנוסעים. פחות טוב מפוקוס, קורולה, ואפילו אופטרה (שאל תזלזלו יש לה מזגן פשוט מעולה!).

אתה עוד תתקל בסרבנות של הגיר ה"חכם" להוריד להילוך נמוך בקיק דאון וכתוצאה מכך להקלע למצבים מביכים.

מרווח יחסית למרכב חמש דלתות כזה. כמו שאמרת, שלושה נוסעים מאחור , רק אם הם צנומים:wink:.

סה"כ רכב מהנה, עושה כיף לשהייה, הפוקוס שלי פחות "יוקרתית" אבל אני אוהב אותה יותר (ה308 של אשתי).

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

הנהלת הפורום מודה לכך על כך שלא ציטטת את ההודעה הקודמת.

אני נהגתי על ה308 ביום חם מאד אחרי שהרכב עמד שעות בשמש,ואני לא יכול בקיץ לנשום דקה בלי מזגן,והמזגן עבד באמת מעולה ומהר.

פורסם

לא יודע, אולי יש אצלינו בעיה (למרות שבדקתי ואמרו שלא).

חוץ מזה אף פעם כמעט לא נסעתי באף אוטו שהמאוורר על המזגן על המקסימום, אולי שתיים שלוש דקות לקרר כמה שיותר ואח"כ הייתי מוריד לדרגה 4-3 כדי לשמור על התא נעים.

בפיז'ו ברמה 4 אתה כמעט ולא מרגיש משב רוח (ברמת ההזעה!), וברמה 5 יש מזגן טוב יותר אבל רועש מאד.

כמובן שבערב שאין שמש המצב הרבה יותר טוב.

אני חייב להודות שאני מאד אוהב מזגן קר וטוב ומאד סובל אם המזגן בינוני, ככה שיכול להיות שלהרבה אנשים זה יספיק, לי לא.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

הנהלת הפורום מבקשת להודות לך פעם נוספת על כך שלא ציטטת את ההודעה הקודמת.

תבקש שייבדקו לך את המזגן עוד פעם כי בכל הפיגואים המזגן זאת נקודה חזקה וגם ב308,ואני סובל מחום תמיד, גם בחורף.

פורסם
תא הדלק מחייב מפתח טקצת פחות נוח- מאוד מוזר.

יש עדיין כמה יצרנים שמסרבים לעבור לפתיחה חשמלית של פתח התדלוק. הסיבה לכך היא בטיחותית: במצב הזה, אין לך שום אפשרות בעולם לתדלק את הרכב כאשר המנוע פועל, אלא אם הצטיידת מראש בשני מפתחות. אגב: פורד אף הגדילו לעשות, וייצרו את מנגנון פתיחת מכסה המנוע כך שיפתח רק באמצעות המפתח, ולא עם ידית כמקובל.

כמו כן מחשב הדרך מראה כעת צריכת דלק של 17.7 - מה אני מפספס

באילו יחידות? KM\L או L\100KM ?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מציע לכל יצרני הרכב לאמץ את הפיתרון שיש במאגאן, חשיבה נכונה הנותנת מענה פשוט ועושה שימוש בנעילה המרכזית של הרכב לנעילת מיכל הדלק.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
מציע לכל יצרני הרכב לאמץ את הפיתרון שיש במאגאן, חשיבה נכונה הנותנת מענה פשוט ועושה שימוש בנעילה המרכזית של הרכב לנעילת מיכל הדלק.

ב306 זה פועל ככה {עד מודל01},ב307 וב308 ובc4/5 הדלתית פתוחה ויש מנעול למכסה הדלק.

פורסם

אותו הפתרון קיים גם בפוקוס.

המהנדסים של רנו פשוט גאונים, תנסה להחליף מנורה בפנס קדמי במגאן ותחזור לדווח.

לפותח השרשור, תוכל להגיד באיזה חברת ליסינג אתה?

במקום העבודה שלי כרגע בדיונים עם חברת הליסינג לגבי חידוש חוזה, כך שאינני יודע אם תהיה אפשרות לקבל 308 או אפילו C4 לאחר שיסגר החוזה החדש, כרגע אני עדיין מחכה כבר חודשיים וחצי עם רכב שכור.

נהגתי בC4 ומאוד אהבתי אותה, לאחר פוקוס הרכב הזה מאוד קרוב מבחינת נוחות ואיכות תא הנוסעים, במיוחד השקט של הנסיעה.

308 היא אחות מהצד של פג'ו כך שאין ספק שהיא לא פחות איכותית, תתחדש ותעדכן בעוד חודשיים שלושה לגבי הרשמים שלך מהרכב.

• תוכן חדש...