Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בקשר למומנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

השאלה היא יותר תאורתית רק להבנה שלי,

נניח שאני רוצה לחשב את המומנט של האוטו שלי :

הנוסחא היא

גודל המומנט = גודל הכוח * רדיוס * סינוס הזווית.

אז ככה אני ממש אשמח אם משהו יסביר לי את הנוסחא

גודל המומנט=יש שתי שיטות ברוב ארצות זה ניוטון למטר ובארצינו זה קילוגרם* מטר בנוסחא על איזה מבין השניים מדברים.

גודל הכוח=זה גודל הכוח של המנוע? בסמק או במה?!

רדיסו =על איזה רדיוס מדברים ?

סינוס הזיוות= האם זה זיוות המישור? או...?

ושווב תודה:)

פורסם

מה שאתה מתייחס אליו בתור "גודל המומנט" - זהו המומנט של המנוע של הרכב שלך. לא צריך לעשות שום חישוב אחר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נתוני המנוע הבסיסיים (נפח, ממדים וכולי) לא משתנים כך שלכאורה הוא אמור לספק אותו סדר גודל של מומנט לאורך כל חייו. כמובן שבפועל יש משתנים נוספים אשר משפיעים על יכולתו להעביר כוח - אבל אותם לא תוכל למדוד ממילא, כך שאין ממש טעם לחישוב שכזה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בקיצור - מומנט זה גודל שמתאר כוח כפול זרוע. משתמשים בו, כאשר המושג של כוח אינו מספק כדי לתאר את מה שקורה בבעיה.

לדוגמא - תפעיל כוח בקצה של הדלת ותראה באיזה קלות היא נפתחת. תפעיל אותו כוח בשורש הדלת (ליד החיבור לקיר) ותראה עד כמה פעולת הפתיחה יותר קשה.

עכשיו חישוב פשוט - מומנט שהופעל בקצה הדלת זה F כפול 0.5 מ'

מומנט שהופעל בשורש הדלת זה F כפול 0.1 מ' (למשל, אם לחצת 10 ס"מ מהקיר)

לגבי יחידות - N*m - יחידות הרגילות שמשתמשים בהם המון

kg*m נכון יותר לכתוב אותה כ kgf*m וזה בערך פי 10 יותר

לגבי הזווית - היא רלוונטית כאשר הכוח אינו פועל במאונך למישור. וזה כבר קצת קשה לתיאור בלי שרטות.

• תוכן חדש...