Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

שאלה לי אליכם, האם נהיגה ברכב בהילוך הטיפטרוניק מזיק לרכב?

העלאת והורדת הילוכים כמו ברכב ידני אפשרית? על בסיס קבוע\לעיתים?

והאם זה משפיע על צריכת הדלק?

הרכב הוא מאזדה 3 1.6 2007.

תודה.:-)

פורסם

שלום,

העברת הילוכים ידנית בתיבה מסוג 'טיפטרוניק' אינה גורמת שום נזק ואתה יכול להחליף הילוכים על בסיס קבוע בצורה ידנית.

צריכת הדלק עלולה לגדול לעומת נסיעה במצב שהעברת ההילוכים מבוצעת על-ידי מחשב הרכב באופן אוטומטי.

איזה כייף לי :)

פורסם

זה כן מזיק קצת יותר לרכב, כי החלפות ההילוכים (בעיקר הורדת הילוך) במצב הידני לא חלקות כמו במצב האוטמטי, והחבטה הזו מפעילה יותר עומס על תושבות מנוע/גיר/מכלולי תמסורת. לא משהוא משמעותי.

ובכל אופן, אחרי 10 דקות נהיגה במצב ידני במאזדה 3, ימאס לך ואתה תחזור למצב האוטומטי. מצב ידני במאזדה 3 לא נותן לך שליטה מלאה, מחשב הגיר מתקן בשבילך טעויות גסות, זה לא דומה בשום צורה לנהיגה ברכב עם גיר ידני רגיל.

ה"טיפטרוניק" הזה מיועד בעיקר לאפשר לך להגביל את הגיר להילוך קבוע בעליה/ירידה, ולזינוק בהלוך שני בנהיגה על קרח/שלג.

בכל יתר המצבים זה סתם גימיק נחמד, אבל לא שימושי.

פורסם

שום נזק או בלאי יתר לא ייגרם לתיבה או לרכב, מהנדסי הרכב לקחו בחשבון גם צורת נהיגה ידנית לאורך זמן.

מצב טיפטרוניק לא נועד בכדי להגביל או לאפשר.... וכול מה שרשמת פשוט לא נכון.

מצב טיפטרוניק נועד לנהג שרוצה להרגיש 'כאילו' הוא נוסע על רכב עם תיבה ידנית.

3 שנים אני נוהג על גולף דור 5 במצב טיפטרוניק כאשר 90 אחוז מהנסיעות שלי הם במצב ההעברת הילוכים ידנית בלבד והדבר מאוד מהנה.

דרך אגב בתיבה של גולף קיימים 6 מהירויות.

פורסם

טוב, תראה מרק, אני נהגתי גם על ג'טה שנת 2008 עם גיר 6 הילוכים, וגם על מאזדה 3 שנת 2008, המאזדה הייתה אצלי תקופה יחסית ארוכה.

בג'טה המצב הידני טוב הרבה יותר, העברות חלקות, ו6 הילוכים מאפשרים לה לבחור לפחות 2 הילוכים בכל מצב נתון.

במאזדה זה פשוט לא זה. נניח, אתה מאט את הרכב, ומוריד ידנית הילוך, הרכב מקבל חבטה. לא אמרתי שזה גורם נזק רב, אמרתי שזה מפעיל יותר עומס על תושבות .בשביל שלא תיהיה חבטה, אתה צריך להיות עם רגל על הגז, זה לא בדיוק אפשרי, כי את הרי במצב בלימה.

שנית, יש רק 4 הילוכים, והגיר גם לא מאפשר לך להוריד/ לעלות הילוך, אם הסל"ד/מהירות לא מתאימים להילוך, שאתה רוצה לשלב.

למשל, ב 80 קמ"ש אתה יכול לבחור בין הילוך 3 ל 4 וזהו, אבל את זה אפשר לעשות גם במצב האוטמטי, דרך קיקדאון.

לדעתי, זה לא מדמה בכלל נהיגה ברכב עם גיר ידני, לא כאילו ולא מתקרב. זה כן מיועד, בין היתר, להגביל את הגיר להיולוך מסויים, כי לחצן O/D OFF אינו קיים יותר.

אני אישית לא מצאתי שום שימוש אחר למצב החלפה ידנית, אתה לא חייב להסכים איתי, ואני מדבר ספציפית על מאזדה 3 וגם על פורד פוקוס.

פורסם

לא נהגתי יותר מ-10 דקות על מאזדה במצב טיפטורניק לכן נשארה האופציה לקרוא את דברייך ולהפנים.

האמת שבגולף במצב SPORT התיבה מושכת הילוכים לסל"ד קצת יותר גבוה וגם לא מעלה להילוך 6 אפילו במהירות של 140 קמ"ש וזה גורם למנוע קצת להרעיש.

אני מסכים שיש הבדל משמעותיי בין תיבה המצויידת ב-6 הילוכים לתיבה בעלת 4 הילוכים אשר די מגבילים את הנהג למצוא הילוך מתאים מבלי שהמנוע יצרח :cry:

• תוכן חדש...