Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משרד התחבורה דורש שיהיה גורם מקצועי שידע לטפל ברכב ולתת מענה מקצועי רשמי.

לך אין הסמכה לתקן את הרכב ואין לך קשר עם היבואן לצורך קבלת עידכונים על תקלות סדרתיות.

היבואן לא רוצה ליבא דגם נישה שאולי יזמינו 2 כמוהו, כי זה מחייב אותו להחזיק מלאי ח"ח שלרוב ישכב כאבן שאין לה הופכין.

מבחינת היבואן, אם לא תקבל אישור, יש סבירות שבסוף תקנה מוצר מדף.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בולשיט אחד גדול !!!

החוק פשוט מטופש ... בכל אירופה כן אפשר ליבא רכבים בני 200 ולא ידברו .

הבעיה מתחילה ונגמרת בתרבות נהיגה . אין כל קשר בין סוג רכב לתאונה אתה לא רוצה תאונות ?! תלמד לנהוג בזהירות, תבדוק עם הרכב שלך בטוח לנהיגה , תעשה טיפולים בזמן תחליף צמיגים בזמן תיתן לרכב שלך קצת צומת לב אנשים צריכים להבין (לא מיועד לחברי הפורום ולאוהבי המכוניות) שרכב זה כבר לא רק עוד קופסא שלוקחת אותך מנקודה A לB .

בקיצור ולעניין לממשלה שלנו יש אינטרס עצום לזה שלא נביא רכבים מחו''ל .

אני לא רואה איפה מאזדה 3 חדשה יכולה להתחרות בM3 משומשת משנת 2002 שאני מביא באותו מחיר מגרמניה.

Audi A4 2002 2.4 V6

פשוט כי הגיע הזמן להתקדם ! 8)

206CC לעולם נזכור :-D

פורסם

לגבי ייבוא רכבים שלא מיובאים לארץ, אני מסכים לגמרי.

צריך להיות אישור או מהיבואן או מהיצרן, שמאשר שייתן תמיכה ללקוח במקרה של תקלה (פרארי ורולס רויס שולחים טכנאים לכל מקום בעולם).

לדעתי אין ליבואן זכות אמיתית למנוע ממני ייבוא של רכב כלשהו, אם הוא נמכר בשאר העולם.

למשל, אם אני רוצה לייבא לוטוס, לא צריכה להיות מניעה לכך רק בכלל שאין להם ייצוג בארץ. כיום אפשר לבקש חלקים מחו"ל ויש מכונאים עם ידע לטפל בכמעט כל רכב.

בשביל המדינה זה בערך 300000 ש"ח במיסים על כל רכב שמייבאים (אני מדבר על לוטוס אליס), אז מה אכפת להם?

ברור שמדברים על רכבים חדשים ולא משומשים.

עריכה: TT FOR EVER, אתה לא מבין את המנגנונים של הממשלה וכנראה גם לא את כל עניין הבטיחות שיש כיום ונותנים לו חשיבות. למדינה עדיף שנייבא רכבים אבל לא שנייבא רכבים משומשים.

ואגב, אני לא בטוח שM3 ישנה היא יותר בטיחותית ממאזדה 3.

קח את האזרח הכי נורמלי שיש, שנוסע על רכב משנת 2002. הרכב שלו לא בטיחותי כמו רכב חדש בגלל כל מני אביזרים שאין לו והבדלים בצורת התכנון של הרכב.

לא משנה אם הוא מטפל ברכב בצורה טובה, מבחינה טכנית ובטיחותית, רכב יותר חדש הוא בטוח יותר.

בעניין הגיל של הרכבים, מכוניות קיימות רק 12 שנה בערך, לא 200.

ועוד משהו: אתה יכול גם פה לייבא רכב מעל ל30 שנה, פשוט רושמים אותו כאספנות.

פורסם
בקיצור ולעניין לממשלה שלנו יש אינטרס עצום לזה שלא נביא רכבים מחו''ל .

לפחות למשרד האוצר אמור להיות אינטרס שכן נייבא רכבים חדשים מחו"ל, כי תמיד נשלם יותר מיסים מאשר היבואן.

אם מחירון הרכב בחו"ל עומד על 10,000 דולר, יבואן שקונה מאות ואלפי מכוניות מקבל הנחה ונניח קונה ב- 8.000 דולר. (נניח שהמיסים הם 100 אחוז) כלומר היבואן משלם מס בשיעור של 8,000 דולר והרכב עלה ליבואן כ-16,000 דולר. עלות ההובלה זניחה כי היבואן שילם עבור כל האוניה ולא עבור קונטיינר אחד כך שאולי זה עולה לו כ-100-200 דולר לרכב.

היבואן לא ימכור רכב כזה בפחות מ-20,000 דולר שזה יהיה מחירו התאורטי למיבא אישי.

לעומת זאת מיבא אישי אולי ימצא את הרכב ב-9,000 דולר ישלם עוד 1,000 דולר הובלה ואחרי מיסים הרכב עלה למיבא אישי 20,000 דולר, רק שבמקרה הזה המדינה הרוויחה עוד 2,000 דולר כמיסים.

חשוב לזכור שהמכס כן מכיר בכך שיבואן קונה במחיר מוזל מאוד ולכן משלם מיסים נמוכים יותר אבל הוא לא מוכן לקבל חריגה של יותר מ-10 אחוז אצל מיבא פרטי. לכאורה מיבא פרטי שיביא קבלה שקנה בפחות עלול למצוא עצמו משלם מס לפי מחירון מלא, כיוון שבמקרה של הנחה גדולה לאדם פרטי, מותר לפקיד המכס לקבוע מחיר לפי הבנתו, ובד"כ היא תשאף למחירון הרשמי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אתם מתנגדים ועומדים על הרגליים האחריות שאני יכול להביא לארץ רכב מחו"ל שעבר תאונה ושיקום.

אבל אם אני יקנה את הרכב הזה בארץ - סבבה.

המניעה להביא רכבים ישנים יותר לארץ היא לא בטיחותית (אם היא הייתה אז פשוט היו מחייבים בבדיקה מסויימת של מכון תקנים או משהו כל רכב משומש לפני ייבוא וזהו) היא כלכלית נטו.

ותחשבו רגע, נגיד ויש לי רכב מסויים. הונדה אקורד שנת 1998. היא שווה במחירון 50,000.

מחר כל אחד יכול להביא לפה איזה רכב שהוא רוצה.

אז מישהו יביא אקורד 1998 וכל העסק יעלה לו 20,000. וגם הוא כנראה יהיה יותר יפה ושמור משלי.

כל השוק רכב יד 2 פה בארץ הולך קאפוט.

כמו שקרה עם רכבי היוקרה החדשים.

פתאום אנשים קלטו שהם יכולים לקנות ג'יפ גרנד צ'ירוקי דנדש במחיר של גולף.

פורסם

יוסי אני לא מאמין שרכב חדש יותר בטיחותי מרכב ישן במיוחד מכמה וכמה סיבות . ואני דיברתי על אותו דווח מחירים של הרכבים של המאזדה והM3.

בוא נתחיל עם עניין בכריות אוויר ונלך על רכב יותר טוב כביכול מהמאזדה נלך על הונדה אקורד שהוא יותר יקר יותר נוח אבל יותר בטיחותי ?! לא נראה לי כפי שזכור לי קראתי הרבה על כך שאת ההונדה הביאו עם 2 כריות אוויר בלבד זה נקרא יותר בטיחותי מהM3 ?

לי לא נראה בכלל. ואני דיברתי על רכב משנת 2002 ואין לי בעיה ללכת איתך לרכבים אחרים משנתונים יותר מתקדמים אני יביא לך ואפילו יותר זול מהM3 נלך על גולף GTI דור חמישי בן 4 שנים זהו רכב יותר ישן ובכל זאת אין לי אישור להביא אותו לארץ למה ?! כי הוא בן 4

בקשר לעניין של גיל הרכבים זאת כמובן הייתה הגזמה ואני מודע לכך .

אמיר אני לא בטוח שלמשרד האוצר כל כך אכפת מאיתנו ברגע זה הריי כל המשלה יד ביד עם היבואנים .

לדוגמה החוק החדש שעומד לצאת או יצא על גיל הרכב שהוא יקבע אך ורק מתי שיעלה על הכביש, איפה אני מרוויח פה תגיד לי אני רוצה לקנות רכב לדוגמה טויוטה קורולה ועכשיו לך תדע כמה וכמה זמן ישב הרכב בנמל באילת, הוא יכול לשבת שמה שנה שלמה כלומר אתה מקבל רכב ''חדש'' שיצא מפס היצור לפני שנה .

Audi A4 2002 2.4 V6

פשוט כי הגיע הזמן להתקדם ! 8)

206CC לעולם נזכור :-D

פורסם

משרד האוצר לא קובע את מדיניות היבוא, את זה קובע משרד התחבורה וכאן אי אפשר להתעלם מלחץ היבואנים.

אמרתי, שכלכלית עדיף למשרד האוצר שכולנו נעשה יבוא אישי כי יהיו יותר הכנסות ממיסים, לצערם זה לא מתיישב עין בעין עם דרישות משרד התחבורה.

יכול להיות שאם אריאל אטיאס היה שר התחבורה, היתה מתרחשת כאן התחלה של תהליך שהוא עשה לחברות הסללור, ובעצם לשמחת האוצר היבוא האישי היה פשוט יותר וכמובן הכנסות ממיסים היו עולות עוד יותר.

לענין החוק החדש וגיל הרכב - החוק החדש מיטיב איתך בוודאות. בעבר היבואן היה יכול להביא את הרכב ב-יולי 2006, כמודל 2007, למכור לך אותו בדצמבר 2007 כרכב חדש מודל 2007 למרות שהוא בנמל 17 חודש. היום במצב שכזה הרכב היה נמכר כיד שניה. אומנם חדש אפס ק"מ ועם אחריות, אבל יד שניה.

.

פורסם
משרד התחבורה דורש שיהיה גורם מקצועי שידע לטפל ברכב ולתת מענה מקצועי רשמי.

לך אין הסמכה לתקן את הרכב ואין לך קשר עם היבואן לצורך קבלת עידכונים על תקלות סדרתיות.

היבואן לא רוצה ליבא דגם נישה שאולי יזמינו 2 כמוהו, כי זה מחייב אותו להחזיק מלאי ח"ח שלרוב ישכב כאבן שאין לה הופכין.

מבחינת היבואן, אם לא תקבל אישור, יש סבירות שבסוף תקנה מוצר מדף.

.

לא התכוונתי שאני אתקן אבל גם אם כן, קשה לי לקבל את הטענה הזו, כי אף אחד לא מונע ממני לתקן לבד את הרכב הפרטי שלי כיום, בעצם הפעם הבאה שתיקון כזה יבחן ע"י גורם מוסמך זה בטסט השנתי.

ממילא יבואן שלא מייבא בצורה סדירה את הרכב לא ידע לטפל בו, אז מה הטעם באישור ממנו? כי הוא מטפל בפוקוס רגילה?

אם כבר אז אני אצטרך לטפל במנוע במוסכי וולבו ושאר הדברים אצטרך לקנות ספרות בחו"ל ולמצוא מכונאי שיסכים לעבוד עם הספר.

עיקר הטענה היא שהמדינה מחייבת אותי להיות קשור ליבואן זה או אחר, למרות שהוא לא רוצה שום קשר למוצר אותו אני מבקש לייבא.

המדד של המדינה אם אני מטפל באוטו או לא הוא הטסט השנתי, וזהו.

נק' נוספת, כאשר אתה קונה רכב מייבואן רשמי אתה לא מחוייב לטפל במוסכי השירות שלו, כל עוד זה מוסך מורשה משרד התחבורה אתה יכול לטפל בו. במקרה כזה המדינה לא מתערבת לך בכיס ובהחלטות, דבר דומה אני מצפה שיהיה ברכב מיובא (לצורך העניין חדש ולא משומש).

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
לא התכוונתי שאני אתקן אבל גם אם כן, קשה לי לקבל את הטענה הזו, כי אף אחד לא מונע ממני לתקן לבד את הרכב הפרטי שלי כיום, בעצם הפעם הבאה שתיקון כזה יבחן ע"י גורם מוסמך זה בטסט השנתי.

מבחינת החוק, אסןר לך לתקן לבד את הרכב אלא אם אתה מכונאי מוסמך. כשהמדינה נותנת לך את האפשרות ליבא רכב, היא עושה את המינימום הנדרש וזה לקבל מכתב מהיבואן שהוא יקח אחריות טכנית על הרכב במידה ויצטרכו. ממילא יבואן שלא מייבא בצורה סדירה את הרכב לא ידע לטפל בו, אז מה הטעם באישור ממנו? כי הוא מטפל בפוקוס רגילה?

אם כבר אז אני אצטרך לטפל במנוע במוסכי וולבו ושאר הדברים אצטרך לקנות ספרות בחו"ל ולמצוא מכונאי שיסכים לעבוד עם הספר. זה שהיבואן עצמו לא יודע לטפל ברכב, זה כבר ענין אחר, וזאת אחת הסיבות לכך שיבואנים לא רוצים לתת אישורים לדגמים יחודיים.

עיקר הטענה היא שהמדינה מחייבת אותי להיות קשור ליבואן זה או אחר, למרות שהוא לא רוצה שום קשר למוצר אותו אני מבקש לייבא. לא נכון. אתה יכול להביא אישור ממוסך שירות שיקח אחריות על הרכב. הבעיה היא שמוסכי שירות מפחדים לתת אישורים כאלה כי הם חוששים מסנקציות של היבואן נגדם.

המדד של המדינה אם אני מטפל באוטו או לא הוא הטסט השנתי, וזהו.

נק' נוספת, כאשר אתה קונה רכב מייבואן רשמי אתה לא מחוייב לטפל במוסכי השירות שלו, ה"חיוב" לטפל במוסכי שירות של היבואן הוא מטעמי האחריות על הרכב. אם אתה מוותר על האחריות של היבואן זה כבר שיקול שלך. כל עוד זה מוסך מורשה משרד התחבורה אתה יכול לטפל בו. במקרה כזה המדינה לא מתערבת לך בכיס ובהחלטות, דבר דומה אני מצפה שיהיה ברכב מיובא (לצורך העניין חדש ולא משומש).

תגובתי באדום.

.

פורסם
בימי הביניים היה אציל באחוזה ומסביב לאחוזה גרו הוסלים - הנתינים.

האציל וחבורתו הגנו על הנתינים והם מצידם סיפקו לאציל את כל צרכי מחייתו . אפילו את זכות הלילה הראשון של הכלה החסודה

עד היום המשטר חושב שאזרחיו - נתיניו זקוקים לאומנת, ולא בטוח שהם ידעו לדאוג לעצמם, לכן יש חוקים מוזרים שמטרתם להגן על האזרחים מפני עצמם.

אישור בלמים או טסט פעמיים בשנה מוטלים על הנתינים שידם אינה משגת לרכוש רכב מודרני, וייתכן לפי דעתו של האציל - הממשלה לא תיקנו את רכבם כיאות. לכן נדרשת בדיקה יותר מקיפה מאשר סתם עליה על המסלול ולחיצה על דוושת הבלם.

יש צורך לוודא שאכן עובי הרפידה הוא כזה שלא יקרוס במהלך השנה / חצי שנה בו הרכב נמצא בשימוש . לכן נדרש האישור .

אה וחוץ מזה צריך כיסוי תחת במקרה של תאונה חס וחלילה.

נכתב בהקשר אחר וטוב גם לכאן בדיוק באותה מידה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
תגובתי באדום.

.

אז אנחנו אומרים את אותו הדבר, רשמת שבמידה וקניתי רכב מהיבואן ואני מטפל במוסך מורשה כללי זו בחירה שלי (ואגב כך לבטל את האחריות), מדוע שדבר דומה לא יקרה עבור רכב מיבוא אישי?

המינימום הנדרש הוא אישור מוסך+הצגת ספרות טכנית, זה מגוכח שרכב מיבואן ניתן לטפל בכל מוסך אך רכב מיבוא אישי אני מחויב להביא אישור מוסך מורשה.(לא רשמתי לטפל אבל להביא אישור שכביכול יש תמיכה טכנית מהיבואן)

לבסוף אתה בעצמך כתבת שמצד אחד נדרש אישור יבואן ומצד שני הוא לא יתן כזה כי הוא לא מכיר את הרכב, בנקודה הזו הוא ומערך השירות שלו שוים בדיוק כמו כל מוסך אחר בארץ, אני לא רואה שום סיבה שהוא יקבע אם אני איבא את הרכב או לא. המדינה לא יכולה "להכריח" יבואן לקחת אחריות על משהו שהוא לא מייבא ולא מכיר (ואין לו רצון להכיר).

פורסם

כאשר יבואן קיבל רשות להיות יבואן, הוא נאלץ לעמוד בתנאים שקבע משרד התחבורה ואחד מהם הוא הוכחה שיש לו התקשרות עם היצרן.

מבחינת משרד התחבורה, ההתקשרות הזאת אמורה להבטיח מענה טכני ומקצועי למקרה שידרש. זה כמובן לא מונע ממך לטפל ברכב שלך במוסכים אחרים, אבל תמיד קיימת עבורך "רשת בטחון" בדמות היבואן שאמור לתת מענה עבורך.

כשכתבתי מוסך שירות, הכוונה למוסך שירות של היבואן - הוא יכול לנפק לך אישור שכזה מאחרי גבו של היבואן אבל גם למצוא עצמו בסנקציות מול היבואן, סביר להניח שאם אתה לא הבן שלו, לא תקבל ממנו אישור שכזה.

מוסך מורשה כלשהו (לא של יבואן) לא יוכל לנפק אישור שכזה כיוון שאין לו גב מהיצרן והיצרן לא יסכים לתת לו גב כשיש יבואן רשמי אחר, שוודאי שילם הון עתק לקבל את זכות היבוא.

בעיקרון, יש פחות קשיים בליבא אישית רכב סטנדרט שנמצא ביבוא סידרתי כיוון שהדגם כבר מקבל גיבוי טכני בארץ, כך שלשעת הצורך תפסת טרמפ על "רשת בטחון" שממילא קיימת. הבעיה מתעוררת בדגמים יחודיים.

כשכתבתי "החיוב" הכוונה חיוב וולנטרי שלך לטפל במוסכי היבואן כי אתה רוצה אחריות ולא כי המדינה מחייבת אותך.

עכשיו נעבור להיבט אחר - היבט כלכלי:

מי שרוצה להיות יבואן כלי רכב בישראל צריך לעמוד בתנאים מסויימים שקבע משרד התחבורה שחלק מהם הם הוכחת התקשרות עם היצרן וכן פריסת מוסכים במקומות שקבע משרד התחבורה, הפקדת ערבויות כספיות גבוהות ועוד. הדרישות האלה עולות כסף רב ליבואן ואי אפשר לתת יבוא חופשי ולהתעלם לחלוטין מהיבואן הרשמי, שאם לא כן, מדוע דרשה ממנו המדינה להשקיע הון עתק כשבעצם היא שומטת את השטיח מתחת לרגליו.

יש יבואנים שבעבור הנפקת האישור מבקשים תשלום נכנבד ולדעתי יש בזה מן הצדק כשמדובר בדגמים יחודיים - היבואן לקח אחריות כלפי המדינה והוא צריך לשקלל לפחות חלק מן ההוצאות שעלולות לנבוע עקב כך.

.

פורסם

היי לאמיר ולאחרים

הדרישות של משרדי הממשלה השונים ליבואנים מתומחרים על ידי היבואנים לעלויות אותם הם מטילים על הצרכנים. שום דבר לא בחינם.

גם האחריות שמסופקת על ידי היצרן למוצריו אינה בחינם , היא מגולמת במחיר הרכב לצרכן, לכן היצרן צריך לכבד את התחייבויותיו בין אם הרכב בקמצ'טקה או בישראל. זאת מהותה של האחריות הבינלאומית.

אף אחד לא כופה על פלוני להיות יבואן לא של מכוניות ולא של טלויזיות ולא של כל דבר אחר.

כופים עליו כאמור לספק סטנדרט של שירות ברמה מסויימת , כדי להגן על הצרכן .

יבוא מקביל Prallel Market

מקובל בכל העולם והן היצרן והן היבואן מנסים להתמודד עימו , היצרן כדי להגן על היבואן, אשר בנוסף לדרישות הרגולטור, צריך להתאים עצמו לדרישות היצרן.

בית המשפט העליון כבר קבע לפני שנים את זכותו של יבואן מקביל לייבא לארץ מוצרים ובלבד שלא יהיו מזוייפים.

לדעתי מי שילך לערכאות כנגד תקנה המגבילה יבוא אישי על ידי הספקת אישור כזה או אחר יזכה.

האישור דהיום דורש אישור ממוסך מורשה - לא של היבואן , אלא כהגדרתו בתקנות התעבורה דהיינו בעל תעודה ממשרד התחבורה.

היבואנים צריכים להפנים שחל שינוי, הם כרגע מנהלים מלחמת מאסף. כאשר יבינו את מצבם המחירים שלהם ירדו לרמה כזאת שלאף אחד לא יהיה שווה להתעסק ביבוא מקביל, ועדיין מחיריהם יהיו גבוהים במשהו ממחיר של יבוא אישי כזה או אחר.

את הרווח הם יעשו מכמות גדולה יותר של כלי רכב שיסתובבו בכבישי הארץ וידרשו שירות וחלקי חילוף.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
כאשר יבואן קיבל רשות להיות יבואן, הוא נאלץ לעמוד בתנאים שקבע משרד התחבורה ואחד מהם הוא הוכחה שיש לו התקשרות עם היצרן.

מבחינת משרד התחבורה, ההתקשרות הזאת אמורה להבטיח מענה טכני ומקצועי למקרה שידרש. זה כמובן לא מונע ממך לטפל ברכב שלך במוסכים אחרים, אבל תמיד קיימת עבורך "רשת בטחון" בדמות היבואן שאמור לתת מענה עבורך.

רשת שכבר הסכמנו שאיננה רלוונטית בדגמים שאינם ביבוא סדיר, אז מה טעם בה? קשר עם יצרן יכול להיות דרך אחריות בין לאומית ומשלוחים לארץ.

כשכתבתי מוסך שירות, הכוונה למוסך שירות של היבואן - הוא יכול לנפק לך אישור שכזה מאחרי גבו של היבואן אבל גם למצוא עצמו בסנקציות מול היבואן, סביר להניח שאם אתה לא הבן שלו, לא תקבל ממנו אישור שכזה.

מוסך מורשה כלשהו (לא של יבואן) לא יוכל לנפק אישור שכזה כיוון שאין לו גב מהיצרן והיצרן לא יסכים לתת לו גב כשיש יבואן רשמי אחר, שוודאי שילם הון עתק לקבל את זכות היבוא. עם זה יש לי בעיה, אם יבואן בחר לא להביא דגם מסויים קשה לי לקבל מדוע הוא אוסר על אחרים? דווקא בדגמים ביבוא סדיר הייתי מקבל איסור כי הם שילמו על הזיכיון, אבל איסור להביא דגם שלא מייבאים בעצם פוגע בזכות הבחירה שלי.

בעיקרון, יש פחות קשיים בליבא אישית רכב סטנדרט שנמצא ביבוא סידרתי כיוון שהדגם כבר מקבל גיבוי טכני בארץ, כך שלשעת הצורך תפסת טרמפ על "רשת בטחון" שממילא קיימת. הבעיה מתעוררת בדגמים יחודיים.

כשכתבתי "החיוב" הכוונה חיוב וולנטרי שלך לטפל במוסכי היבואן כי אתה רוצה אחריות ולא כי המדינה מחייבת אותך.

עכשיו נעבור להיבט אחר - היבט כלכלי:

מי שרוצה להיות יבואן כלי רכב בישראל צריך לעמוד בתנאים מסויימים שקבע משרד התחבורה שחלק מהם הם הוכחת התקשרות עם היצרן וכן פריסת מוסכים במקומות שקבע משרד התחבורה, הפקדת ערבויות כספיות גבוהות ועוד. הדרישות האלה עולות כסף רב ליבואן ואי אפשר לתת יבוא חופשי ולהתעלם לחלוטין מהיבואן הרשמי, שאם לא כן, מדוע דרשה ממנו המדינה להשקיע הון עתק כשבעצם היא שומטת את השטיח מתחת לרגליו. אני גם בטוח שהמדינה "מכריחה" אותם למכור במחיר מסויים ודגמים מסויימים :roll:

ובטח הבטיחה להם רווח מינימלי, מי שרוצה לייבא בכמות מסחרית דינו שונה ממי שבחר לייבא רכב לשימוש אישי, הרי אתה לא מצפה שאקים מערך שירות בשביל רכב אחד נכון?

אנחנו חיים בעולם עם כלכלה חופשית, היבואן לא רוצה לייבא? מצויין יהיו אחרים שישמחו לייבא במקומו, יתרה מזאת אני לא רוצה שהיבואן יהיה "חייב" לי משהו כשאחליט לייבא בעצמי. הוא לא צריך לשאת בנטל כי איזה מישהו החליט לייבא רכב שבמקרה הוא היבואן הרשמי שלו.

יש יבואנים שבעבור הנפקת האישור מבקשים תשלום נכנבד ולדעתי יש בזה מן הצדק כשמדובר בדגמים יחודיים - היבואן לקח אחריות כלפי המדינה והוא צריך לשקלל לפחות חלק מן ההוצאות שעלולות לנבוע עקב כך.

בסיכומו של עניין, אני לא רואה הבדל בין מוצרי אלקטרוניקה שניתן לייבא מחו"ל בלי אישורי יבואן (שגם שילם כסף עבור היבוא), לרכב שלא חושבים שהוא כלכלי ליבוא.

עצם זה שהמדינה מערימה קשיים והגבלות בנושא מקוממת וברור לי שהיא נעשת רק בגלל לחץ היבואנים (ע"ע כל שינויי חוקי היבוא בשנים האחרונות).

.

הנה 5 תווים

פורסם

משרד התחבורה יודע שהמצב כיום אינו אדיאלי והוא מנסה למצוא את הדרכים שבהן ינתן מענה כלשהו מבלי לפגוע יתר על המידה ביבואנים הרשמיים.

אפשר להגיש בג"צ וזה ימשך בערך שנתיים עד שהמדינה תייצר איזה יצירת כלאיים שלכאורה תייתר את הבג"צ ואז יתחילו בסיבוב חדש שימשך עוד כמה שנים.

חוקי היבוא אישי שונו בשנים האחרונות מס' פעמים ולכאורה היטיבו עם המבקשים כשבפועל רק דחו את הליכי התביעות שבושלו בדרך. פתחו פתח אחד סגרו 3 אחרים ולפעמים ההליכה לקראת רק הזיקה בהיבטים אחרים.

כפי שישה כתב, האחריות מגולמת במחיר אבל היבואן מנסה מתנער ממנה ברגע שטיפלו ברכב לא דרכו.

ולגבי אחריות בינלאומית - אתה צודק ישה, אלא מה, בזמנו באתי לתקן מצלמת סוני בישפאר - הם בדקו במחשב וראו שאינה ברישומים שלהם ולכן מחיר התיקון היה כמעט כפול ממחיר של מצלמה שנקנתה דרכם. רק כשהוכחתי להם בקבלה שהמצלמה נרכשה דרך מפיץ בלעדי שלהם, הם תיקנו עצמם והמחיר צנח. בסופו של דבר נבדקה במקום, לא היתה תקלה ולא חוייבתי כלל.

כשחפרתי קצת, התברר שגם מי שמצוייד באחריות בינלאומית צריך לשלם עבור משלוח החלק כי לדבריהם החלקים שאצלם במלאי נועדו להבטיח כיסוי ליבוא המקומי מטעמם.

מה אתה למד מזה - שאם היבואן המקומי לא מרוויח עליך בקניה, הוא מרוויח עליך עוד יותר בתיקון, ואם אתה באחריות לא מטעמו, גם אז תשלם משלוח יקר שכנראה יעבור ב-FEDEX/EMS וכד'.

.

• תוכן חדש...