Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנידון:

פגיעה בחופש הקניין והזכות לחיות באושר.

אנו רונן עבדה ומני מזרחי מרגישים שדורכים עלינו ורומסים את כבודנו . אנו מרגישים כבולים בשלשלאות הבירוקרטיה בלא אחרת מאשר מדינתנו האהובה שעליה הגנו בחירוף נפש!

אנו מתכוונים כמובן לחוק הלא דמוקרטי בעליל יש האומרים פשיסטי שאוסר על אזרחים במדינת ישראל לרכוש מכוניות בנות יותר משנתיים ו/או שאינן מיובאות לארץ באופן סדיר.

אנו מודעים לעובדה שכונת משרד התחבורה הוא "להצעיר" את גיל המכוניות בישראל אך אנו צריכים לשים לב האם תוך כדי כך לא הפכנו למדידה המגבילה ושוללת את זכותם הלגיטימית של האזרחים

בישראל ישנם מאות אלפי חובבי רכב ומוטוריקה שבשבילם רכב הוא אינו רק כלי תחבורה אלא יצירת אומנות ופלא הנדסי משובב נפש.

עלינו נגזר על ידי בירוקרטים חסרי לב שאינם חולקים כמותננו אהבה ותשוקה למכוניות להסתפק בהיצע הרכב הדל מאד שיש בישראל ואלפי דגמים מרהיבים ומדהימים אינם בהישג ידינו.

אנו מאמינים שבמדינה דמוקרטית (ויש שיגידו "אור לגויים") כשלנו לכל אזרח חייבת להיות האפשרות לחופש ולהגיע למימוש עצמי ובמיוחד לאור העובדה שהדבר אינו פוגע ואף תורם מגוון ומעשיר את הפלורליזם החברתי.

בעידן האינטרנט והתקשורת של היום שהפך את עולמנו לכפר גלובלי, החוק המיושן, הלא דמוקרטי וחסר ההיגיון שמחייב בקשת אישורים מהיבואן להליך היבוא האישי פסול מן היסוד. כמו כן ידוע לכל בר דעת שכיום ניתן לרכוש ולשלוח לישראל (דרך האינטרנט) כל חלק אשר נחוץ לרכב מכל סוג שהוא ללא תלות ביבואן. וכמו כן יש שפע של מוסכים מורשים שיכולים להתקין חלקים אלא ולטפל ברכב באופן מקצועי.

אנו מבקשים מכם, אנשי משרד התחבורה והגורמים הרלוונטיים הנוספים שתשקלו את בקשתנו בפתיחות ובצורה עניינית ותשנו את החוק הארור שפוגע בכל כך הרבה מבני עמינו.

toyotasupratuning1.jpg

Toyota supra - אחת מיניי רבים, שנשללה זכותם להתגלגל על כבישי ארץ הקודש.

אם אתם גם תומכים בהצעה זו לישנוי החוק אנא יידעו את שר התחבורה [email protected] ותשלחו לו את המכתב

תודה מראש רונן עבדה ומני מזרחי :D

-= volvo 850 turbo =-

///-= 225 bhp =-\\\

פורסם

כי זבי חוטם בטויוטה סופרה שרק השם יודע מה היא עברה מאז שנותיה הראשונות זה בדיוק מה ששר צריך כאשר יש לו עשרות הרוגים רק בשבועות האחרונים.

חוץ מזה מה ששגוי מהיסוד הוא הטיעונים במלל הנ"ל והוא גם כולל שפה לא נאותה לפניה מסוג זה. אם אתה באמת רציני פנה לעורך דין שינסח לך מכתב מתאים יותר.

.....מה שתוכנית טלויזיה יכולה לעשות ..... (נהנת מפולישוק אני מניח : )

פורסם

אתה באמת חושב שזה יהיה חכם?

אני יכול לקנות רכב שעבר תאונה די נוראית בחו"ל בגרושים ולייבא אותו, ולמדינה לא יהיה מושג.

יש סיבות לחוקים האלו, וחלק גדול מהן הגיוניות.

אפילו אני, בתור מישהו שגר בכמה וכמה מקומות חוץ מהארץ ומתבאס מהיצע הרכבים שיש בארץ, לא חושב שצריך לייבא רכבים בני יותר מ5.

כן, הייתי רוצה להיות מסוגל לקנות רכב משומש בחו"ל ולייבא אותו, אבל זה פשוט לא בטיחותי.

אולי אתם רוצים לייבא רכב בצינורות מסודרים, אבל אם ייפתחו את השערים לייבוא מקביל לרכבים גם יותר ישנים, לא רק שהשוק המקומי יקרוס, אלא גם יעלו המון רכבים לא תקניים על הכביש ולא תהיה אפשרות לפקח עליהם.

אתם לא רואים את הפוטנציאל ההרסני של זה? זה יעלה בהמון חיים של אזרחים ויגרום לרכבים ממש לא בטיחותיים לעלות על הכביש, שלא לדבר על המסים שיאבדו כי הרבה אנשים יעדיפו לקנות רכב ישן יותר ממדינה שבה שומרים על הרכב יותר טוב, והמדינה שלנו לא תקבל מסים מלאים על זה.

הנידון:

פגיעה בחופש הקניין והזכות לחיות באושר. זו לא זכות שמעוגנת בשום עיקרון של המדינה

אנו רונן עבדה ומני מזרחי מרגישים שדורכים עלינו ורומסים את כבודנו מה קשור הכבוד שלכם לעניין?. אנו מרגישים כבולים בשלשלאות הבירוקרטיה בלא אחרת מאשר מדינתנו האהובה שעליה הגנו בחירוף נפש! לאף אחד במשרדי הממשלה לא אכפת מה עשית בצבא או אם אתה כותב לטובת המדינה בבלוגים

אנו מתכוונים כמובן לחוק הלא דמוקרטי בעליל אנחנו בחרנו את האידיוטים שקבעו אותו יש האומרים פשיסטי כן, כי הוא מפלה כנגד אנשים מסוימים ולא כנגד אחרים? זה לא פאשיזם, זה חוק גורף שאוסר על אזרחים במדינת ישראל לרכוש מכוניות בנות יותר משנתיים ו/או שאינן מיובאות לארץ באופן סדיר.

]אנו מודעים לעובדה שכונת משרד התחבורה הוא "להצעיר" את גיל המכוניות בישראל אך אנו צריכים לשים לב האם תוך כדי כך לא הפכנו למדידה המגבילה ושוללת את זכותם הלגיטימית של האזרחים לגיטימי לדעתכם

בישראל ישנם מאות אלפי חובבי רכב ומוטוריקה שבשבילם רכב הוא אינו רק כלי תחבורה אלא יצירת אומנות ופלא הנדסי משובב נפש.

עלינו נגזר על ידי בירוקרטים חסרי לב זוהי ההגדרה של בירוקרטים שאינם חולקים כמותננו אהבה ותשוקה למכוניות להסתפק בהיצע הרכב הדל מאד שיש בישראל ואלפי דגמים מרהיבים ומדהימים אינם בהישג ידינו.

אנו מאמינים שבמדינה דמוקרטית (ויש שיגידו "אור לגויים") כשלנו לכל אזרח חייבת להיות האפשרות לחופש ולהגיע למימוש עצמי ובמיוחד לאור העובדה שהדבר אינו פוגע הוא כן פוגע ואף תורם מגוון ומעשיר את הפלורליזם החברתי לא קשור לפלורליזם החברתי. מי שמייבא רכב הוא בעל אמצעים בכל מקרה, זה לא יעשה שינוי במרקם החברתי של ישראל.

בעידן האינטרנט והתקשורת של היום שהפך את עולמנו לכפר גלובלי, החוק המיושן, הלא דמוקרטי הוא כן דמוקרטי וחסר ההיגיון יש לו גם היגיון, אתם פשוט לא רואים אותו שמחייב בקשת אישורים מהיבואן להליך היבוא האישי פסול מן היסוד כאן אני מסכים, אבל לא עם העניין של יותר משנתיים. כמו כן ידוע לכל בר דעת שכיום ניתן לרכוש ולשלוח לישראל (דרך האינטרנט) כל חלק אשר נחוץ לרכב מכל סוג שהוא ללא תלות ביבואן. וכמו כן יש שפע של מוסכים מורשים שיכולים להתקין חלקים אלא ולטפל ברכב באופן מקצועי.

אנו מבקשים מכם, אנשי משרד התחבורה והגורמים הרלוונטיים הנוספים שתשקלו את בקשתנו בפתיחות ובצורה עניינית ותשנו את החוק הארור ניסוח משפטי מובהק! שפוגע בכל כך הרבה מבני עמינו. בכמה? 200 איש בשנה שיירצו לייבא רכבים? לאנשים אין כוח להתעסק עם זה בכלל.

תודה מראש רונן עבדה ומני מזרחי :D

עריכה:

אחרי שקראתי את זה עוד כמה פעמים, אני חייב לציין שנתתם לזה אופי לאומני כמעט, וזה משהו שלא חשבתי שאפשרי בכלל במכתב למשרד התחבורה.

יש להם שיקולים שלא מסתדרים עם הצורה שבה אתם רואים את המציאות.

כן, צריך לייבא יותר רכבים ולתת את האפשרות לייבא רכבים שלא מיובאים באופן סדיר ובלי אישור של היבואן (אולי אישור של היצרן יכול להיות גם רעיון טוב), אבל אי אפשר לאפשר ייבוא של רכבים יותר ישנים, ואת זה אומר מישהו שנוהג על 3 רכבים די ישנים.

הבטיחות עולה כל שנה וגם התקנים.

אם אתה מיישן את ממוצע הרכבים, אתה גם תפגע באנשים, וכמו שאמרו לפני, לך תדע מה עבר על הרכב בחו"ל. אם אתה מייבא רכב יחסית חדש (שנתיים), אתה מקטין בהרבה את הסיכוי שייבאו משהו הרוס לגמרי ולא בטיחותי, שקנו אותו במחיר זנות.

ובבקשה, אל תכתוב יותר בכתב מודגש. זה מאוד קשה לנקות את ההודעה אחר כך כשרוצים לצטט אותך.

פורסם

+1

ועוד- גם שנתיים זה נדיב מצד הממשלה. אם היו הולכים על "יבוא אישי נטו" ציווי התקנות היה שמותר ליבא אך ורק רכבים חדשים (כמו שליבואן רשמי מותר ליבא אך ורק רכבים חדשים. ישנו טיעון מוכן בצינור של היבואנים שקיימת אפליה כיוון שיבואן אישי יכול ליבא רכב בן עד שנתיים והם לא. אגב, במקרה ועתירה כזאת תתקבל הסעד שמעניק בית המשפט הוא ביטול ההטבה של היבוא האישי לפיה מותר ליבא רכב בן עד שנתיים.)

במקומות אחרים (למשל יפן) מגבילים גם את מס' הקילומטרים של הרכבים המיובאים ביבוא אישי. אנחנו במצב טוב יחסית.

עריכה-

יוסי, לא רק שהקניין הוא כן זכות, הוא זכות חוקתית על חוקית המעוגנת בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו הנחשב לחוקה הכתובה של מדינת ישראל (ס' 3 לחוק- אין פוגעים בקניינו של אדם). אולם, זאת זכות שלילית, כלומר על המדינה מוטלת חובת אל תעשה- לא לפגוע ולא מוטלת עליה חובת עשה. לכן אין לזה משמעות בעניין זה.

אגב, במקרה וכן ניתן יהיה למצוא טענות שיש בהן ממש לתקיפת התקנה יהיה קל יחסית לעשות זאת כיון שמדובר בחקיקת משנה נמוכה נורמטיבית וניתנת לתקיפה הן על פי חקיקה רגילה וכמובן על ידי חוקי יסוד. אבל לא נראה לי שניתן לעשות כן כיוון שהתקנות מטיבות עם היבואן האישי ובנוסף קיימת "מכת מדינה" של תאונות דרכים כעת אז כוחו של אינטס שלום הציבור בעניין זה גדול מתמיד. בקיצור, כוסות רוח למת.

פורסם

גם הזכות לחיות באושר בדרך עקב מגמת הזכויות החברתיות העולה בארץ בשנים האחרונות (קיימת הצעת חוק יסוד בנושא) אך זה יותר בכיוון של זכויות סוציאליות כאשר טויוטה סופרה אינה נכללת שם :)

פורסם

אם אתה רוצה לייבא הטויוטה סופרה תחכה לשנת 2023

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

ומה אם תהיה הגבלה שמותר לנהגים בעל וותק מסוים לייבא מכוניות בעלי ערך מוספי? (לא יודע איך לקרוא לזה:lol:)

ועוד לבדוק שהמכונית לא עברה תאונה קיצונית ועוד סדרי בדיקות בטיחותיות וכו'.

פורסם

לא יהיה.

זה המצב והוא לא ישתנה,תשכח מזה.

ושוב במקרה שאתה תוהה לא יקרה!.

ולשאלתך למה אז פרנקוס כבר עשה עבודה מעולה אין מה להוסיף.

פורסם

g.m.r,

כל הפניה שלך נראית כמו אכלו לי שתו לי.

למה אתה לא פונה למשרד התחבורה ומילל על כך שמי שיש לו רשיון משיט לא פטור מלהוציא רישיון על אופנוע ים.

למה אתה לא פונה למשרד הבריאות ובוכה על כך שבתרופות הסל כוללים סוג זול עם תופעות לוואי כשיש תרופות איכותיות יותר.

לא, אתה לא יכול ליבא סתם כך תרופות מחו"ל, וברשיון משיט שהוצאת בחו"ל בד"כ לא מכירים כאן בארץ.

אם אתה באמת רוצה שמישהו יקרא בכובד ראש ויתייחס לפנייתך, בצע מחקר מקיף וצרף עובדות כיצד נוהגות מדינות אחרות לגבי היבוא האישי ומה המדיניות שלהן. זה לא אומר שמישהו חייב לאמץ את הנהוג בחו"ל אבל זה לפחות נותן להם התייחסות איפה הם עומדים ביחס למקומות אחרים בעולם ונותן להם חומר למחשבה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

יש דרך לפנות למקבלי ההחלטות והיא לא דומה אפילו למה שפרסמו פותחי השרשור. אתם רוצים לשנות את החקיקה? תביאו נתונים סטטיסטיים, חוות דעת של אנשי מקצוע, בססו את טענותיכם על ידע מקצועי ועוד לפני כן, על הבנה מעמיקה של החוק הקיים ושל הרציונאל עליו הוא מושתת!

ואולי על הדרך תבינו שיש היגיון ומחשבה מאחורי המציאות הקיימת ולא תנסו לשנות משהו שבנוי נכון גם אם לפעמים זה מתנגש עם כמה גחמות של אזרחים פרטיים!

פורסם
יש דרך לפנות למקבלי ההחלטות והיא לא דומה אפילו למה שפרסמו פותחי השרשור. אתם רוצים לשנות את החקיקה? תביאו נתונים סטטיסטיים, חוות דעת של אנשי מקצוע, בססו את טענותיכם על ידע מקצועי ועוד לפני כן, על הבנה מעמיקה של החוק הקיים ושל הרציונאל עליו הוא מושתת!

ואולי על הדרך תבינו שיש היגיון ומחשבה מאחורי המציאות הקיימת ולא תנסו לשנות משהו שבנוי נכון גם אם לפעמים זה מתנגש עם כמה גחמות של אזרחים פרטיים!

נכון,המכתב לא נראה רציני בכלל

פורסם

לא הבנתי למה אתה לא יכול ליבא טויוטה סופרה?

אתה בהחלט יכול רק שאתה רוצה להביא אותה בזול מארה"ב ואת זה משרד התחבורה מונע ממך כבר שנה שלמה בגלל שאדון סיטרמן ואדון מופז (2 האנשים הגאונים ביותר ביקום) החליטו לפנק את החברים היבואנים שלהם ולהמשיך את המונופול שלהם.

אז כרגע תוכל להביא כל טויוטה כמובן מאירופה , אבל ניסן עדיין לא מפני שקרסו מטיל משטר אימים על מי שרוצה לתת לך מכתב שרות.

אגב, יש רוחות של שינוי במשרד התחבורה, השר החדש ובמיוחד מנהל אגף הרכב החדש אבנר פלור הם אור באופק.

זה שיש אפשרות להביא שנתיים אחורה זה בסדר גמור ואפילו רצוי.

פורסם

המכתב לא מנוסח בצורה רצינית כלל וכלל אבל, אני מסכים עם חלק מהדברים.

יענו לי כל הסבורים שחוקים אלו צודקים,

מדוע הרצון שלי לייבא פוקס ST צריך לעניין את דלק מוטורס? דגם זה לא מייובא ע"י החברה לכן לא נגרם לה נזק כספי, כמו כן במידה ואני לא מעוניין שיטפלו לי באוטו מדוע הם צריכים להעניק לי אישור מיוחד?

אין שום קשר לבטיחות ותקינות הרכב, בשביל זה קיים הטסט השנתי ובמידה ואני עובר אותו הכל תקין. שיתנו לי לשבור את הראש היכן לטפל איך ובאיזה כלים.

כל עוד הרכב תקין (קרי עובר טסט+ביטוח חובה) אני לא חייב דין וחשבון לאף גוף או חברה, ברגע שהמדינה מונעת את זה ממני יש פה פגיעה בזכויות האזרחיות שלי.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• תוכן חדש...