Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ג'יפים ישראלים CJ6/8 אולי ?

-יש להם יופי ואופי קלאסי

-פשוטים לתחזוקה, שיפוצים ואילתורים

-בארץ עדיין יש כאלה לרוב וקיים מאגר חלפים עצום הודות לצה"ל

-הודות להיותו רכב שטח טהור במחיר זול (לא כולל הוצ' תדלוק) הוא ישמר על הכביש בעשר השנים הקרובות לפחות.

-הנקודה הכי חשובה היא שהוא נדיר. בן התערובת הזה יוצר בארה"ב והורכב ברשיון בישראל ואולי בעוד איזה מדינת עולם שלישי או שתיים נוספות. כלים בעלי מרחק סרנים קצר יש בארה"ב כמו זבל (CJ-7), כלים בעלי מרחק סרנים ארוך מסוג 6 ו 8 נדירים שם גם היום, ואת הגרסה הישראלית אין שם בכלל (למעשה CJ-7 ארוך). אם היתה היום אפשרות לייצא את הרכבים האלה לארה"ב (וזה כולל אגב ג'יפים מסוג סופה), הם היו נחטפים בטרוף. בעוד 25 שנים סביר להניח שלא תהיה בעיה לסחור ברכבי אספנות בשוק העולמי במחיר אחיד.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחרי שרואים במפגשים של המועדון וספה 400, סוסיתא קוביה, פורד אנגליה וכל רכב בנאלי אחר שהיה פעם, הגיע הזמן שאנשים יכניסו לעצמם לראש את העובדה שרכב אספנות הוא כל רכב שמישהו מוצא לנכון לשפץ ולשמר (פורמאלית רכב שייצורו היה לפני יותר מ- 30 שנה), אבל לא יצא לבכם ל... נגיד, ככה בשביל ההגזמה, פיג'ו 504 שתראו פתאום בכביש מבריקה ומושלמת, נוסעת כמו חדשה?

הבת שלי בטח תימס למראה רנו קנגו כזו (בעוד 30 שנה, כן?), כי בה היא גדלה. סנטימנים לא תלויים בנדירות, בפריצת דרך טכנולוגית או בספורטיביות חריגה (מישהו אמר לאנציה תמה טורבו?).

...

...

...

אה, אתם מדברים על ערך כספי?

.

.

.

תדברו.

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

ואם הרכבים קלאסיים עסקינן...

מה הם האופנועים הקלסיים של ה30 שנים הבאות?

לדעתי: R 750 (המודלים הראשוני - אילו עם ה"קורה כפולה") מהשנים הראשונות...

CBR900, V-MAX, בנדיט לסוגיו (אם ישארו 400CC עד אז:-)), הארלים כמובן, TDM, BMV 1150 (עם המיתלה הקידמי המיוחד - טללבר), וגם (אל תהרגו אוי) X50... כן אותו 50 סמ"ק אומלל שכל אחד שמתחיל לרכב עבר עליו...

אולי גם הדיוק של KTM ודומיו....

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

בעניין אופנועים - גם לסדרת ה-EN של קוואסאקי יש את הצורה לממש פוטנציאל אספנות עתידי

טריומף TR3A שנת 1958

וולוו P1800 "המלאך" 1965

ותמיד מחפש עוד רודסטארים/מכוניות ספורט אירופאיות

פורסם

יש אנשים שמכניסים לארץ מכוניות שהיבואן הרשמי לא מביא.

אני לא ידע איך הם עושים את זה אבל שי כמה:

פורד פומה

פורד KA

מיצובישי 3000 GT

מיצובישי אקליפס

אופל קליברה.

מכוניות שמכרו מליונים בחו"ל

מה נעשה שאנחנו פה.

דיברתם על אלפות,לא נראה לי האלפות יחזיקו מעמד להיות קלסיות

אייל

פורסם

כמה חכם.

הסוד המחלידות מתחילות היום לקבל מעמד של קלאסיות, ואנשים משפצים אותן באהבה,

וגם ספרינט, שיש להן פחות מ- 15 שנה מתום הייצור.

גם ל- 33 יש כבר מעריצים כמכוניות אספנות, ואלה האלפות הכי פחות אלפיסטיות אי פעם.

אתה כנראה לא מבין, שאמנם מכרו פחות אלפות מסובארו, והן אמנם פחות אמינות, ויותר יקרות לאחזקה, אבל כשיש למישהו בעיה חמורה בסובארו משנת 1985 הוא יזרוק אותה ויקנה משהו אחר, ואם יש לו אותה בעיה באלפא - הוא יעדיף לתקן.

ו

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

עוד אופנוע - סוזוקי 1100F! גם היום מתחיל להיות נדיר, ויש לו מלא חובבים בעולם! בארץ אין הרבה במצב טוב, ולאט לאט נהיה פחות ופחות, כי אלה שהתרסקו לא משפצים, אלא הופכים למוטציות למיניהן (לצערי, עוד אחד לפני 3 שבועות איבד את היופי שלו :cry: )... גם EN ים 94-5 במצב טוב באמת הופכים להיות נדירים בארץ.

מכוניות - בנוסף לכל המוזכר כבר, וואנדורה 4X4, היא גם לא נפוצה מי יודע כבר עכשיו (טוב, נו, אני אוהב את האוטו שלי :mm_cool: :snipersm: )

משאיות: פרייטליינר-סוס עם אף ערוך וקבינה מוגדלת, איזו משאית מדהימה!

ובכלל, גם אני תומך בעמדה, שכל דבר שיעניין מישהו בעוד כמה שנים, ולא רק ככלי תחבורה, אפשר יהיה לחשב לרכב אספנות.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

כמה חכם.

הסוד המחלידות מתחילות היום לקבל מעמד של קלאסיות, ואנשים משפצים אותן באהבה,

וגם ספרינט, שיש להן פחות מ- 15 שנה מתום הייצור.

גם ל- 33 יש כבר מעריצים כמכוניות אספנות, ואלה האלפות הכי פחות אלפיסטיות אי פעם.

אתה כנראה לא מבין, שאמנם מכרו פחות אלפות מסובארו, והן אמנם פחות אמינות, ויותר יקרות לאחזקה, אבל כשיש למישהו בעיה חמורה בסובארו משנת 1985 הוא יזרוק אותה ויקנה משהו אחר, ואם יש לו אותה בעיה באלפא - הוא יעדיף לתקן.

ו

והמשתמע מדבריך הוא כמובן נשמה , רכבים עם נשמה הם רכבי האספנות

העתידנים , אני ממש לא רואה דרך שבה חלק מן הרכבים המוזכרים פה כגון

רנו ו TT ( למרות שאני אוהב את האוטו ) יהפכו לרכבי האספנות של הדור הבא.

אמנם אני מסכים עם דברי דב שאין רכב אספנות מוחלט וכל אחד מחליט לפי הערך

הסינטמנטלי שלו .

אבל בעתיד הכל יהיה שונה , תחשבו על זה שעוד 30 שנה הצע המכוניות

הישנות יהיה עצום ! ביחס להצע המכוניות מהעבר כלומר אספנות של היום .

כל המשתנים הללו משאירים אותנו עם מצב שבו רכבי האספנות של היום

ימשיכו ויהיו רכבי האספנות של מחר , משופצים יותר , שמורים יותר

וכמשתמע מכל זאת כמובן , יקרים יותר.

אי אפשר להצביע כל כך בברור על רכב זה או אחר כאספנות הבא.

אני אישית לא יכול לראות ולדמיין את המכוניות של היום כאספנות של המחר.

לירן.

פורסם

כתבת שבעתיד היצע רכבי האספנות יהיה עצום, כנראה בגלל שהיום מייצרים יותר. אבל היום גם זורקים יותר.

פעם יצרו מכוניות לחיים ארוכים. הן היו פיזית חזקות יותר ואנשים תיקנו יותר והחליפו פחות. היום, כמה מכוניות משנת 1980 עומדות לרשותנו? לכמה יש אותו קסם בליתי מוסבר? ניתן למשל להשוות את המיינור של שנת 1960 לסוברו DL של שנת 1980. הסוברו וחברותיה נועדו מלכתחילה לגריטה אחרי מספר שנים ולמיחזור. הן גם יותר ויותר מתוכננות מחשב כאשר השיקול העקרי בעיצוב הוא היעילות הכלכלית, אוירודינמיקה, משקל קל, בטיחות וכו'. פעם העיצוב לשמו היה מרכיב ואז נותר למהנדסים יותר "מקום" להכניס יותר קסם למכונית.

לכן, אני בספק אם עוד 20 שנה נראה בכבישים סוברו די אל, או סיירה, למרות שהיא היתה פריצת דרך עיצובית בזמנה, או אופל קדט, קורסה, קווליאר וכו...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
כתבת שבעתיד היצע רכבי האספנות יהיה עצום, כנראה בגלל שהיום מייצרים יותר. אבל היום גם זורקים יותר.

פעם יצרו מכוניות לחיים ארוכים. הן היו פיזית חזקות יותר ואנשים תיקנו יותר והחליפו פחות. היום, כמה מכוניות משנת 1980 עומדות לרשותנו? לכמה יש אותו קסם בליתי מוסבר? ניתן למשל להשוות את המיינור של שנת 1960 לסוברו DL של שנת 1980. הסוברו וחברותיה נועדו מלכתחילה לגריטה אחרי מספר שנים ולמיחזור. הן גם יותר ויותר מתוכננות מחשב כאשר השיקול העקרי בעיצוב הוא היעילות הכלכלית, אוירודינמיקה, משקל קל, בטיחות וכו'. פעם העיצוב לשמו היה מרכיב ואז נותר למהנדסים יותר "מקום" להכניס יותר קסם למכונית.

לכן, אני בספק אם עוד 20 שנה נראה בכבישים סוברו די אל, או סיירה, למרות שהיא היתה פריצת דרך עיצובית בזמנה, או אופל קדט, קורסה, קווליאר וכו...

בני , מצד אחד אנו סותרים את עצמינו , כאשר אנו ושאר חברי הפורום מצדדים

או תומכים באדם מסוים אשר רוכש רכב אספנות משפחתי וללא כל יומרות

גם ביום יציאתו מן המפעל ,אלא לשינוע בעליו בלבד , דוגמאות לא חסר :

אופל מנטה , וולוואים למינהן , אל תתפוס אותי במילה על הסוגים , אבל הכוונה

מובנת כאמור.

בנוסף הכוונה שלי הייתה שבעתיד , גם בעתיד מכוניות האספנות של היום לא יעלמו

להם , הם אכן ישארו וכמובן משופצות וטובות יותר וכמובן כמו שכתבתי הודעה לפני

יקרות הרבה יותר .

אני לא רואה דרך שרכב שיוצר אם לא בפס ייצור של מליונים , אלא ב עשרות אלפים

יהפך לרכב בעל ערך אספני לעומת רכבי האספנות של היום.

לדעתי מכוניות האספנות העתידיות יהיו אלו בעלות ה"קסם", אולם עדיין יהיו דיי

הרבה פריטים מאותו הרכב על הכבישים , ואפילו ביבוא ( רכב אספנות)

לירן , שיום אחד עוד תיהיה לו דלוריאן בארץ עם קיט מלא של בחזרה לעתיד.

( אתם יודעים כל אחד והסטיות המוטוריות שלו.....)

פורסם

התכונתי לכך שאמרת שיהיה מספר עצום של רכבים. הגבתי לזה ולא התיחסתי לסוגים ספציפיים וערכם כאספנות

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בישראל אספנות מבוססת על מספר מכוניות והיסטוריה במידה וישנה

אספנות שנות השמונים:

1. לנציה אינטגרלה (מספר מוגבל + היסטוריה מכובדת)

2. פזו 205 GTI במיוחד 1.9 (מספר מוגבל ישרדו)

3. אוטוביאנקי אברט (אספנות היום, בעתיד רכב נדיר ביותר)

4. רנו 5 טורבו (במיוחד גרסת טורבו2- ע"ע 205 GTI)

5. פוקסווגן גולף GTI (לא צריך להוסיף)

בך הכל מספר והיצע המכוניות המעניינות בשנות השמונים מןכןת ההיפר-אינפלציה היה מוגבל מאד, לכן הרשימה הדלה.

אספנות שנות התשיעים:

1. לנציה איטגרלה (ע"ע מס 1)

2. ב.מ.וו M3

3. פיאט קופה

4. פורשה למיניהן

5. מרצדס CLK

6. ב.מ.וו Z3 (בעוד 15 שנה מעטות יהיו מקוריות )

7. מרצדס S600 (המכונית עם 12 צילינדר היחידה בישראל)

8. אופל אסטרה GTI16 (לא נשארו במצב מקורי - חבל)

זוהי הרשימה שלי, בנוסף ישנן מספר מכוניות בעלות ערך ריגשי/היסטורי אך מבחינה מוטורית אינן נופלות/יפלו בערך מכוניות אספנות.

ד"א מכיוון שתהליך התעשרות אזרחי המדינה עדיין נמצא בעיצומו (ע"פ שבשנת 2002-2003 לקח חופש) יש לצפות למספר לא מבוטל של מכוניות אספנות אשר יצוצו ברחובותינו בשנים הקרובות... לי יש כמה תוכניות!

פורסם
בישראל אספנות מבוססת על מספר מכוניות והיסטוריה במידה וישנה

אספנות שנות השמונים:

1. לנציה אינטגרלה (מספר מוגבל + היסטוריה מכובדת)

2. פזו 205 GTI במיוחד 1.9 (מספר מוגבל ישרדו)

3. אוטוביאנקי אברט (אספנות היום, בעתיד רכב נדיר ביותר)

4. רנו 5 טורבו (במיוחד גרסת טורבו2- ע"ע 205 GTI)

5. פוקסווגן גולף GTI (לא צריך להוסיף)

בך הכל מספר והיצע המכוניות המעניינות בשנות השמונים מןכןת ההיפר-אינפלציה היה מוגבל מאד, לכן הרשימה הדלה.

אספנות שנות התשיעים:

1. לנציה איטגרלה (ע"ע מס 1)

2. ב.מ.וו M3

3. פיאט קופה

4. פורשה למיניהן

5. מרצדס CLK

6. ב.מ.וו Z3 (בעוד 15 שנה מעטות יהיו מקוריות )

7. מרצדס S600 (המכונית עם 12 צילינדר היחידה בישראל)

8. אופל אסטרה GTI16 (לא נשארו במצב מקורי - חבל)

זוהי הרשימה שלי, בנוסף ישנן מספר מכוניות בעלות ערך ריגשי/היסטורי אך מבחינה מוטורית אינן נופלות/יפלו בערך מכוניות אספנות.

ד"א מכיוון שתהליך התעשרות אזרחי המדינה עדיין נמצא בעיצומו (ע"פ שבשנת 2002-2003 לקח חופש) יש לצפות למספר לא מבוטל של מכוניות אספנות אשר יצוצו ברחובותינו בשנים הקרובות... לי יש כמה תוכניות!

הכל טוב ויפה , אך הבעיה היא שלא נותרו אקזמפלרים ..

לדוגמא רנו 5 טורבו 2 יש בארץ 2 מקוריות בלבד , מתוכן אחת שלא נוסעת.

יש בערך 8 205 GTI 1.9 מקוריות , שחלקן עברו הסבה ל MI , אחת שנת

93 כחולה זרוקה ונראית כמו בית שימוש , אחת מפוצצת שלדה .

ואדומה אחת שהתרסקה לאחרונה ( הייתה טורבו)

שלא נדבר על האינטגרלה - שאני אישית מכיר 2 בארץ ואחת צהובה מדהימה

שהייתי מוכר כיליה בשבילה :wink:

• תוכן חדש...