Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

יש לי פרגולה של 18 מ"ר מעל שנתיים שמחוברת לבית בעזרת פלכים כאלה ממתכת ועם דיבלים לקיר.

עכשיו עיריית רעננה החליטה שהיא עושה "בדק בית" לכל השכנים (שכולם כמובן עשו כמוני...) ומתכוונת לחייב/לתת קנסות כנראה.

השאלות שלי הן:

1. כמה יכול לעלות הקנס על דבר כזה או כמה יכולה לעלות תוספת ארנונה על דבר כזה?

2. אני מאמין שישנם כל מיני פרצות בחוק למיניהן,כגון שהפרגולה חייבת להיות מחוברת לקיר כדי שתיחשב תוספת לארנונה או משהו כזה (כמו שכל עוד יש ל"גזלן" גלגלים אז הוא נחשב "נייד"... נייד אלק...). מישהו מכיר את החוק הספציפי בעניין?

* יש לציין שזו פרגולה לא מהכבדות,אלא רק קרשי עץ של פרגולה רגילה ופשוט הגג עצמו בנוי מפל-גל (פלסטיק גלי כזה).

תודה רבה לכל העוזרים!!! :-)

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

הדרך שאני מכיר זה לבנות סככה נניח מאלומיניום ושבין הרעפים יהיו רווחים קטנים. מעל שמים שכבת פלסטיק והשמש לא פוגעת במרפסת/גינה והגשם גם לא נכנס.

פורסם

זו אינה פרגולה, אלא סוכת-נצח. שים על הגג שלה קצת איך-קוראים-לזה ששמים על גג של סוכות, קבל ברכה (בכתב) מאיזה רב, והעירייה לא תוכל לחייב אותך, להבנתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

החוק הוא לטובת העירייה - כל שינויי או הוספה במבנה מחייב אישור בכתב .

אבל - יש פרצה בחוק בנוגע לפרגולה או גגון או סוכך מתקפל .

הוא מקובע לקיר, בנויי מזרועות אלומיניום או כל חומר אחר , עם אפשרות לקיפול .

אפשר להשאיר אותו פתוח קבוע - אבל עצם האפשרות לקפלו , לא מחייב אישור שינויי מבנה והוספה .:idea:

ראה דוגמאות

http://www.d-vinci.co.il/MainCategory.asp?CatID=3

http://www.tzlalit.co.il/?categoryId=1300

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

גם הוספת פרגולה / סוכך מתקפל, שאינה מופיעה בהיתר הבניה המקורי, ומחוברת לחזית - מחייבת הוצאת היתר בניה חדש.

הפתרון היחידי הוא "סוכה" ניידת על גלגלים שאינה מחוברת לקיר, וזה להבנתי לא תואם את מה שבנית.

לפרגולה שלך אתה חייב היתר בניה, העיצה שנתן SMIRO לא נכונה, וגם ברכת הרב של הברווז לא תעזור לך.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
גם הוספת פרגולה / סוכך מתקפל, שאינה מופיעה בהיתר הבניה המקורי, ומחוברת לחזית - מחייבת הוצאת היתר בניה חדש.

הפתרון היחידי הוא "סוכה" ניידת על גלגלים שאינה מחוברת לקיר, וזה להבנתי לא תואם את מה שבנית.

לפרגולה שלך אתה חייב היתר בניה, .

צודק ונכון - אחרי בדיקה נוספת , יש ערים אשר מאפשרות בהעלמת עין ( פרצה בחוק ) סוכך מתקפל,אבל אין התר גורף או אישור כתוב בחוק .

ובמקרה התנגדות , תהיה מחוייב להורידה .

כל שינויי מחייב הסכמת רוב דיירי הבית + אישור העיריה :idea:

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
יש ערים אשר מאפשרות בהעלמת עין ( פרצה בחוק ) סוכך מתקפל,אבל אין התר גורף או אישור כתוב בחוק .

אין פרצה בחוק.

כל שינוי בחזית הבנין (כולל התקנת סוכך מתקפל) מחייבת הוצאת היתר חדש.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם
אין פרצה בחוק.

כל שינוי בחזית הבנין (כולל התקנת סוכך מתקפל) מחייבת הוצאת היתר חדש.

שוב - אתה צודק , אבל תחת הסעיף הזה שינויי בחזית הבנין עומדת כל התקנה , כולל מזגן :idea:

לא תמיד אוכפים זאת לחומרה , לכן יש אפשרות לבדוק , ואולי האכיפה על סוכך מתקפל ברעננה , היא לא לחומרה .

אני מדגיש - אין לכך היתר או אישור בכתב , ובמקרה התנגדות , יחוייב להורידו .

לכן גם לדעתי - הטוב ביותר להגיש בקשה מסודרת לסוכך מתקפל - זה היתר שלא תמיד מחוייב בתכנית הנדסית .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בהוצאת היתר לבנין מגורים מגיש האדריכל גם שרטוטים של חזיתות הבנין.

חזית הבנין - דופן הבנין, בין אם היא פונה לרחוב, או עורפית, או צדדית לכיוון מגרש שכן.

לפי החוק היבש - אסור לשנות בחזיתות (גם צדדיות ואחורית) שום דבר ללא הוצאת היתר חדש.

בפועל - אם מישהו יתקין מזגן, יחליף מסתור כביסה, או יוסיף שלט עם מספר הבית - הוא מבצע עבירה.

הרשויות לא אוכפות בד"כ ברמה כזו, אבל הוספת פרגולה או סוכך היא שינוי מהותי, מה עוד שפרגולה מוסיפה שטחי שירות מקורים לבנין.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

להלכה- אם מישהו יתקין מזגן, יחליף מסתור כביסה, או יוסיף שלט עם מספר הבית - הוא מבצע עבירה.

בפועל - הרשויות לא אוכפות בד"כ ברמה כזו ...

כך נכון יותר.

היתרון שלך, שאתה יכול לערוך גם מאוחר יותר ולהוריד את תגובתי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כל רשות מתייחסת אחרת לפרגולות אתה צריך לבדוק מה עיריית רעננה מבקשת בהיתר פרגולה ולבצע. בהרבה מקומות מותר פרגולה אם רואים את השמיים דרכה. זאת אומרת גג לא אטום לאור. שווה בדיקה עם אנשים בסביבתך שעברו את התהליך.

פורסם
בהרבה מקומות מותר פרגולה אם רואים את השמיים דרכה.

בכל המקומות זו ההגדרה של פרגולה. בכל המקומות זה מותר, עד 50 מ"ר, לפי הגדרת חוק תכנון ובניה.

אבל צריך להוציא היתר בניה כחוק.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

• תוכן חדש...