Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי היום בדיקה לרכב של חבר יחסית טוב שלי, פולו 2001, אוט', 1.4

הרכב עבר 120000 קילומטר, יד ראשונה.

בגדול, התוצאות לא נראות לי טובות במיוחד, אבל אני לא יודע כמה מהכתוב הוא כסת"ח וכמה לא.

הדגשתי את הליקויים החמורים לפי מיטב הבנתי - אבל אין לי הרבה ידע במכאניקה של רכבים

באדום - דברים שנראים לי חמורים יותר

בכחול - דברים שבעל הרכב וחבר משפחה שלי שיש לו הרבה נסיון עם רכב אמרו.

לשיפוטכם:

מנוע, מע' קירור, דלק והצתה: בלאי פנימי במנוע, נזילות שמן [הייתה נזילה בבדיקה ראשונית שתוקנה לאחר ע"י בעל הרכב, ויזואלית הרכב נראה יבש מלמעלה ולא נוזל שמן מהמנוע עצמו מלמטה - אין טפטופים], רעש מערכת תזמון ושסתומים, דליפות לחץ, סימני שריפת שמן, תושבות מנוע, קורוזיה באביזרי קירור [בעל הרכב ממלא מים ולא חומר מיוחד, אני מניח שמכאן החלודה], לתקן ולנקות מערכת קירור, תפקוד מערכת דלק והצתה לקויי.

מערכת פליטה: ריקבון במערכת פליטה [יש חלודה על התוף של האגזוז, לפי הבודק]

סרן קידמי ומערכות היגוי: נקישה בהגה וחריקות בגלגל ההגה [לא שמתי לב לנקישות, החריקה קיימת, ככה"נ נובעת מחלק פלסטיק כלשהו שמתחכך - לפי הרעש], נזילת שמן ממערכת ההגה והמשאבה, חופשים במתלה, תיקון וכיוון ציר קידמי ואחורי

קפיצים: תקינים

שילדת מרכב, ליקויים בעלי משמעות גבוהה: תיקון תאונה לאורך צד שמאל ודופן אחורית + תיקונים במרכב, בעמוד ופנל. הוחלפו חלקי מרכב. [לפי בעל הרכב - נכנסו ברכב בחניה, מעכו את כל הצד השמאלי. לפי הבודק, הוחלפה דלת ותוקן עמוד שמאלי, וכן כנף שמאלית אחורית, אך הפגיעות לא היו בשאסי עצמו, אלא בפח - בכל מקרה, זאת ירידת ערך יחסית רצינית]

שילדת הרכב, ליקויים בעלי משמעות נמוכה: מעיכות פח ותיקוני מרכב וצבע ופגמים בצבע סביב ובפגושים, ריפוד פגום, הוחלפה שימשה [פרצו לרכב בעבר, שברו שימשה אחורית. באופן כללי, יש קצת שריטות על הפגוש, אבל האוטו נראה טוב]

מערכת בלמים: בדיקה בפירוק [לפי הבודק הבלמים תקינים]

צמיגים: צמיגים קדמיים פגומים ואחורי שמאלי שחוק. חישוקים פגומים. [צמיגים קדמיים זקוקים להחלפה מיידית, מאחד מהם בולט תא האויר (אני לא יודע את השם המדוייק), בשני יש קרע רדיאלי לכל אורכו]

מערכת תאורה: מצבר ללא תאריך [המצבר הוחלף בינואר, ידוע באופן אישי - כאמור, אני מכיר את בעל הרכב]

העברת כוח: נזילות שמן מתיבת הילוכים, שילוב והחלפת הילוכים לקוי + השהייה ונקישה, בלאי דיסקיות בגיר, חופש ציריות, נזילה מדיפרנציאל

מחוונים: תקין

הערות כלליות: לבדוק מתי נעשו טיפולים + רצועת

האם יש פה בכלל טעם להוריד מחיר ב7-8 אלף ולתקן את כל הפגמים בכסף הזה, או שהאוטו לא שווה את זה? בגדול, מהסתכלות על רכבים אחרים, הבלאי בהם היה גבוה יותר אפילו מבדיקה ראשונית.

פורסם

מה שבדקת זה גרוטאה, לא רכב ! הבדיקה קטסטרופלית !

ולא, סימני הקריאה הן לא מהתלהבות יתר, זה פשוט כדי להמחיש כמה הרכב נוראי.

אפילו בחמישית מחירון אין לך מה לגעת בו, תברח ממנו כמו מאש.

נשמע לי מוזר שחבר שלך מנסה למכור לך משהו כזה. הרכב מוזנח, עם נזקים ותיקונים משמעותיים מאוד, כל מערכת עיקרית בו במצב נוראי, פשוט אין לתאר כמה לא כדאי לך לגעת ברכב. ורק שתדע שאם מסיבה הזוייה כלשהי תחליט לקנות אותו, אז תתכונן לזה שבחיים לא תמצא פראייר כמוך (סליחה על הבוטות) שיסכים לקנות אותו ממך.

פורסם

תראה אני מסתכל באופן אישי על הרכב הזה ולא משווה אותו לרכבים אחרים כי לא ראיתי תוצאות של רכבים אחרים.

יש כנראה הרבה מה לתקן, יש דברים שהם לא כאלה חמורים שתוכל להמשיך לחיות איתם, אבל כל מיני נזילות למיניהם כנראה לא כדאי להתעסק. ככה לפחות אני חושב.

והאוטו לפי הבדיקה לא נראה שמור בכלל.

בכל אופן זאת היא דעתי והשאר הוא לשיקולך.

ניב.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

אתם מתעלמים מהעובדה שישנו פן של "שלדת מרכב - משמעות גבוהה" שזה כבר מבשר רעות. גם אם אין פגיעה בשאסי, יש ירידת ערך עצומה וגם בעיה למכור.

אני הייתי מתרחק.

פורסם

תודה :)

אני יודע שישראלים הם לא פראיירים, ולכן קשה למצוא אחד. אני לא חושב שהוא ניסה לרמות אותי בכוונה, אלא שהוא פשוט לא מתעניין במצב הרכב יותר מדי (נוסע - נוסע, מתי שמקלקל - הולך למוסך ועושה מה שהם אומרים, ומביא את הרכב לטיפולים). לא נורא. אני לא מחובר רגשית.

בכל מקרה, הגיע הזמן לחפש עוד מכוניות. תודה על התגובות.

פורסם
עשיתי היום בדיקה לרכב של חבר יחסית טוב שלי, פולו 2001, אוט', 1.4

הרכב עבר 120000 קילומטר, יד ראשונה.

בגדול, התוצאות לא נראות לי טובות במיוחד, אבל אני לא יודע כמה מהכתוב הוא כסת"ח וכמה לא.

הדגשתי את הליקויים החמורים לפי מיטב הבנתי - אבל אין לי הרבה ידע במכאניקה של רכבים

באדום - דברים שנראים לי חמורים יותר

בכחול - דברים שבעל הרכב וחבר משפחה שלי שיש לו הרבה נסיון עם רכב אמרו.

לשיפוטכם:

מנוע, מע' קירור, דלק והצתה: בלאי פנימי במנוע, נזילות שמן [הייתה נזילה בבדיקה ראשונית שתוקנה לאחר ע"י בעל הרכב, ויזואלית הרכב נראה יבש מלמעלה ולא נוזל שמן מהמנוע עצמו מלמטה - אין טפטופים], רעש מערכת תזמון ושסתומים, דליפות לחץ, סימני שריפת שמן, תושבות מנוע, קורוזיה באביזרי קירור [בעל הרכב ממלא מים ולא חומר מיוחד, אני מניח שמכאן החלודה], לתקן ולנקות מערכת קירור, תפקוד מערכת דלק והצתה לקויי.

מערכת פליטה: ריקבון במערכת פליטה [יש חלודה על התוף של האגזוז, לפי הבודק]

סרן קידמי ומערכות היגוי: נקישה בהגה וחריקות בגלגל ההגה [לא שמתי לב לנקישות, החריקה קיימת, ככה"נ נובעת מחלק פלסטיק כלשהו שמתחכך - לפי הרעש], נזילת שמן ממערכת ההגה והמשאבה, חופשים במתלה, תיקון וכיוון ציר קידמי ואחורי

קפיצים: תקינים

שילדת מרכב, ליקויים בעלי משמעות גבוהה: תיקון תאונה לאורך צד שמאל ודופן אחורית + תיקונים במרכב, בעמוד ופנל. הוחלפו חלקי מרכב. [לפי בעל הרכב - נכנסו ברכב בחניה, מעכו את כל הצד השמאלי. לפי הבודק, הוחלפה דלת ותוקן עמוד שמאלי, וכן כנף שמאלית אחורית, אך הפגיעות לא היו בשאסי עצמו, אלא בפח - בכל מקרה, זאת ירידת ערך יחסית רצינית]

שילדת הרכב, ליקויים בעלי משמעות נמוכה: מעיכות פח ותיקוני מרכב וצבע ופגמים בצבע סביב ובפגושים, ריפוד פגום, הוחלפה שימשה [פרצו לרכב בעבר, שברו שימשה אחורית. באופן כללי, יש קצת שריטות על הפגוש, אבל האוטו נראה טוב]

מערכת בלמים: בדיקה בפירוק [לפי הבודק הבלמים תקינים]

צמיגים: צמיגים קדמיים פגומים ואחורי שמאלי שחוק. חישוקים פגומים. [צמיגים קדמיים זקוקים להחלפה מיידית, מאחד מהם בולט תא האויר (אני לא יודע את השם המדוייק), בשני יש קרע רדיאלי לכל אורכו]

מערכת תאורה: מצבר ללא תאריך [המצבר הוחלף בינואר, ידוע באופן אישי - כאמור, אני מכיר את בעל הרכב]

העברת כוח: נזילות שמן מתיבת הילוכים, שילוב והחלפת הילוכים לקוי + השהייה ונקישה, בלאי דיסקיות בגיר, חופש ציריות, נזילה מדיפרנציאל

מחוונים: תקין

הערות כלליות: לבדוק מתי נעשו טיפולים + רצועת

האם יש פה בכלל טעם להוריד מחיר ב7-8 אלף ולתקן את כל הפגמים בכסף הזה, או שהאוטו לא שווה את זה? בגדול, מהסתכלות על רכבים אחרים, הבלאי בהם היה גבוה יותר אפילו מבדיקה ראשונית.

כמה הערות קטנות:

הייתי פוסל את הרכב ולו רק בגלל שלא נעשה שימוש בנוזל קירור ייעודי G12, זה מראה יותר מכל דבר על כך שבעל הרכב הזניח אותו (למרות שהנוזל הזה לא ממש יקר), והמנועים הללו לא "אוהבים" נוזל שהוא לא הG12.

גם נזילה ממשאבת הגה הכח הוא משהו שלא רושמים בדרך כלל בבדיקה ,כנ"ל לגבי נושא הגיר למרות שברכבים הללו יש בדרך כלל הזעה מאיזור מחזירי השמן לגיר . זה לא הפריע לפולו שהיתה לי לנסוע כך אצלי 5 שנים ולהמשיך לנסוע אצל הבעלים הבאים עוד אי אלו שנים (אני לא יודע איפה היא עכשיו)

גם המיקס של הצמיגים מראה שהבעלים חיפש לחסוך, אם בסרן האחורי זוג צמיגים זהה שהורכב באותו זמן, ואחד שחוק משמעותית מהשני, אז לא הייתי פוסל סיכוי למכת שילדה בכל זאת.

עוד טיפים קטנים אליך שיעזורו לך לסנן פולואים מהשנתונים עד 2002 כולל:

בפולו החלפת כנף אחורית = שאסי.

בדוק תקינות ABS (לפחות את העובדה שהנורה נדלקת בהנעה ואז נכבית)

בדוק יציבות טורים ללא מזגן עובד (הרכבים האלה , במיוחד אלו שהוזנחו - רגישים בכל מה שקשור למצערות)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...