Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הדגש הוא על אזהרה שלגביה אין תמרור ספציפי

אני יודע בדיוק מה אומר א-43, אבל מתוכן הודעתך הקודמת עולה שהשלט הזה כלל אינו תמרור ולכן חשוב לדייק בעובדות לפני שבאים לשלול אותן.

קודם כל זה לא רק לאזהרה אלא גם להוריה ואיסור.

שנית. לפסול את זה כתמרור מלכתחילה עושה עבודה קלה למי שקורא את העירעור ונתפס לזוטות.

הכותב יטען שאין תמרור, ויקבל תשובה יש תמרור ועל כן הבקשה נדחית. חייבים להיות מדוייקים בהגדרות.

אח"כ תיכנס למשוואה התוספת שהיא בוודאי חלק בלתי נפרד מההגדרה האם תמרור א-43 מוצב בפני עצמו והאם קיומו בזכות עצמו אכן עונה להגדרה.

בנוסף, אנחנו לא רואים האם א-43 נמצא מתחת לתמרור ב-6 שאז לכאורה הוא מקבל משנה תוקף.

לענ"ד יש בסיס לטענה שתמרור א-43 הזה, הוא חוקי בזכות עצמו, שכן בד"כ תמרור ב-6 (או ב-5) מוצבים במקום הספציפי לאיסור אלא אם בא מתחתם תמרור א-42. כאן היה חשוב להדגיש שפניית הפרסה מותרת רק בכיכר ולא את מקום האיסור. (עוד לא יצא לי לראות תמרורים חדשים שהם ההופכי ל-ב-5 או ב-6).

עדיין לא ראינו את סריקת הדו"ח ומה בדיוק רשם השוטר בפרטי העבירה. אם הוא התייחס לפרסה כעבירה או לחציית פס לבן. יש הבדל בין מה שהוא רשם בפרוטוקול לבין סעיף העבירה. אם ההתייחסת היתה לקו הלבן, אפשר לומר שכל הדיון על הפרסה הופך לתפל לצורך העבירה הזאת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נוסח האישום היחיד שמתאים לעובדות שציין פותח הדיון (250 ש"ח ו-0 נק') הינו פניית פרסה תוך הפרעה לתנועה.אבל עד שלא ניראה מה בדיוק נוסח הדו"ח כולנו סתם מגששים..

פורסם
שבת שלום.

לפני שבועיים בדיוק, (יום שישי ב-3:10 לפנות בוקר), בצעתי פנית פרסה ליד ביתי (לא היה אף רכב בכביש פרט לי) והמשכתי בכביש אל הרחוב שלי ופניתי ימינה.

מיד לאחר מכן, ניידת משטרה שהיתה מאחוריי אמרה לי לעצור בצד.

השיחה בין השוטרים לביני הלכה כך:

שוטר מס' 1: "פייי, נראה לי עכשיו חזרת מהסרט מהיר ועצבני החדש אה"?

אני: "דווקא לא, עוד לא יצא לי לראות אותו".

שוטר מס' 2: "אנחנו עמדים לתת לך דו"ח והזמנה לבית משפט".

אני: "טוב".

שוטר מס' 2: "מה יש לך להגיד"?

אני: "תוותרו לי" (למרות שאין לי מושג מה היתה העבירה).

שוטר מס' 1: "תן לי רישיונות".

לאחר כ-25 דקות של ייבושים וחרטוטים ובדיקות...

שוטר מס' 2: "החלטנו לתת לך רק 250 ש"ח ללא נקודות ובלי הזמנה לבית משפט".

יש לציין שבמהלך כל השיחה, השוטרים לא ציינו מה עשיתי לא בסדר ואת מהות העבירה.

אני כמו אידיוט אמרתי להם שיוותרו לי ולא היה לי מושג על מה הדביקו לי את הדו"ח. אני משוכנע שאם הייתי במצב עירני יותר (שוב, זה היה אחרי 3 בבוקר) הייתי שואל ומברר על מה הדו"ח.

לאחר הסתכלות בדו"ח, ראיתי שהעבירה היתה על פניית פרסה בניגוד לתמרור.

עד היום לא היה לי שמץ של מושג שיש שם תמרור ושאסור לבצע שם פניית פרסה.

למחרת חזרתי למקום, ע"מ לבדוק אם באמת היה שם תמרור. בהתחלה לא ראיתי כלום עד שהתקרבתי ממש, ראיתי אכן שהופיע שם תמרור, אך כמעט 70% ממנו מוסתר ע"י ענפים של עץ.

למחרת שבתי למקום וצלמתי את התמרור.

יש לציין שבאור יום בקושי התמרור נראה לעין, אז באמצע הלילה, כמעט ולא ראיתי אותו והאיזור לא מואר כלל!

האם יש עילה לביטול הדו"ח? אני גר באיזור כל חיי, ומעולם לא יצא לי לשים לב לתמרור וכמעט כל פעם שאני עובר שם אני עושה פרסה על המקום (מבלי לסכן אף אחד וכשהכביש ריק) ע"מ להגיע לביתי.

האם עצם זה שאמרתי לשוטר "תוותר לי" מפליל אותי באיזושהי דרך שאכן ידעתי את מהות העבירה? כי באמת לא ידעתי, וחשבתי שהשוטרים סתם נטפלו אליי ודפקו לי את הדו"ח בגלל פניית הפרסה המהירה שעשיתי.

אגב, בתמרור רשום: "פנית פרסה מותרת בכיכר בלבד". וזה לאחר מאמץ עילאי להתקרב ממש חצי מטר אל מול התמרור ולראות.

תודה למגיבים, ליאור.

לפי דעתי התמרור ממש אינו נראה לעין ובמידה ותיגש לבית משפט אם התמונות הנ"ל אתה תזוכה באופן מוחלט מאחר והתמרור באמת כפי שציינתה אינו נראה לעין ולגבי הדו שיח שהיה לך אם השוטרים תנסה לשפר בפעם הבאה קודם שאולים מה מאות העברה?מבקשים מין השוטרים לגשת איתך למקום העבירה על מנת להציג בפנהים שהתמרור באמת לא נגלה לעין וכו' וכו' בחיים לא ישר אומרים "לוותר"ללא ידעת מאות העבירה.

פורסם

חברים, צר לי שלא יכלתי לכתוב את נסיבות המקרה קודם לכן אך רק עכשיו מצאתי זמן פנוי.

להלן ציטוט מתוך הדו"ח עפ"י מה שהשוטר כתב בו:

"נהגת ברכב הנ"ל ולא צייתת לתמרור 14 ד' שמסומן על פני הכביש בכך שעברת על השטח המסומן בניגוב"

הסעיף או התקנה: לת"ח

החיקוק: 22 (א)

סמל הסעיף: 5512

מס' נקודות חובות לעבירה: 0

קנס: 250 ש"ח

יש למישהו מושג מה הקודים האלו אומרים? אגב, פענחתי כמיטב יכולתי את הכתב של השוטר, יכול להיות שאני טועה.

יש גם סיפור שלם למטה בסעיף ח. נסיבות מיוחדות של המקרה עם סיפור מורחב של ה"עבירה" כביכול.

אם תרצו, אצטט את הדברים האלו גם כן.

Twincharger Stratified Injection

פורסם
במקרה שזקן ירד לכביש מבין שיחים שהיו על אי תנועה , רכב פגע בו והרגו , הנהג קיבל שנה עבודות שרות קנס של 30,000 ש"ח , ושלילה לחמש שנים. מכאן בא הילד/זקן.

תיקראו קצת פסיקות של בהמש"פ לעניני תנועה .

אז בוא לא ננהג באזור של מכוניות חונות או שיחים כי תמיד יתכן ומישהו יקפוץ משם. או אולי נבקש שיורידו את כל השיחים ויקבעו שאסור להציב שיחים מעל גובה X ואסור שמכוניות יחנו ברחוב במרווח X ומטה למען יראה הנהג את מי שמנסה לקפוץ מבין המכוניות החונות.

לא יתכן שנהג יהיה מואשם בגלל שמישהו קפץ לו לכביש ממקום ללא שדה ראיה. אם אדם הואשם בזה, אז או שיש פה מחדל או שאנחנו לא יודעים את כל הסיפור.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ח. נסיבוות מיוחדות של המקרה:

"במהלך נסיעה שלי על רח' ברודצקי מכיוון צפון לדרום הרכב הנ"ל נסע לפניי וכאשר הגענו לצומת הנ"ל

נהג הרכב הנ"ל פנה ימינה לכיוון רח' ברזיל וביצע פניית פרסה על הכביש שמסומן ב ד- 14 ואז הוא פנה

ימינה והמשיך לרח' ברודצקי לכיוון דרום, נסעתי אחריו עד לרח' ברודצקי לכיוון דרום, נסעתי אחריו עד לרח'

ברודצקי 33 ועצרתי אותו בשולי הדרך, לציין קשר עין רציף וכן סימון, על הכביש ברור ותקין ולכן נרשם לו הדו"ח".

עברתי שוב ברחוב והפניית פרסה שעשיתי לא היתה בשטח הפרדה הרצוף אלא לפניו. קיים סימון של שני פסים לבנים במין צורת אליפסה שיחדיו נפגשים לפס הפרדה רצוף.

פניית הפרסה בוצעה על השטח שציינתי ולא על קן ההפרדה הרצוף.

נ.ב - אני הוספתי את הפסיקים כי לא היה שם סימן פיסוק אחד אפילו.

פורסם
ח. נסיבוות מיוחדות של המקרה:

"במהלך נסיעה שלי על רח' ברודצקי מכיוון צפון לדרום הרכב הנ"ל נסע לפניי וכאשר הגענו לצומת הנ"ל

נהג הרכב הנ"ל פנה ימינה לכיוון רח' ברזיל וביצע פניית פרסה על הכביש שמסומן ב ד- 14 ואז הוא פנה

ימינה והמשיך לרח' ברודצקי לכיוון דרום, נסעתי אחריו עד לרח' ברודצקי לכיוון דרום, נסעתי אחריו עד לרח'

ברודצקי 33 ועצרתי אותו בשולי הדרך, לציין קשר עין רציף וכן סימון, על הכביש ברור ותקין ולכן נרשם לו הדו"ח".

עברתי שוב ברחוב והפניית פרסה שעשיתי לא היתה בשטח הפרדה הרצוף אלא לפניו. קיים סימון של שני פסים לבנים במין צורת אליפסה שיחדיו נפגשים לפס הפרדה רצוף.

פניית הפרסה בוצעה על השטח שציינתי ולא על קן ההפרדה הרצוף.

נ.ב - אני הוספתי את הפסיקים כי לא היה שם סימן פיסוק אחד אפילו.

אומר השוטר: נסעת על שטח המסומן בכביש כאי תנועה שיכול להיות בצורות גיאומטריות שונות ומשונות. זה פירושו של תמרור ד -14

אתה אומר בוצע על השטח שציינתי שהדגשתי אותו באדום.

אם זה כך אשם. אם פנית לפני שני הקווים לא אשם אבל מילה שלך פה אשכרה נגד המילה של השוטר . לך לשלם.

לפח שקוראים לו "תמרור" בתוך העץ אין משמעות גדולה הוא רק מקטין את סיכוייך עוד קצת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לפותח השרשור שלום.

קראתי בעיון את מה שכתב השוטר והסתקרנתי למה יש לפנות ימינה לרחוב ברזיל לפרסס ולחזור חזרה לברודצקי ולהמשיך הלאה באותו כיוון.

העליתי מפה והבנתי . מישהו רצה לחסוך את הרמזור האדום בצומת. חסכת ויצאת בזול. רק 250 ש"ח.

http://www.ymap.co.il/Navigate.aspx?tab=1&CityNmS=%u05EA%u05DC%20%u05D0%u05D1%u05D9%u05D1%20&StreetNmS=%u05D1%u05E8%u05D5%u05D3%u05E6%u05E7%u05D9&HouseNbrS=33&Mode=1.

כדי להמתיק את הגלולה. באיזה מרחק מהצומת ביצעת את הפרסה ? האם הניידת נכנסה אחריך לברזיל ועשתה גם פרסה או עמדה ברמזור וראתה את אשר ביצעת.

אם עמדה ברמזור ייתכן ולא יכלה לראות אם היית על שטח ההפרדה, אלא אם שטח ההפרדה מתחיל בצומת ומסתיים בקו הפרדה רציף, מה שבעיני נראה סביר ביותר

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה - אתה צודק. הרמזור שם מעצבן מאוד אז אני נוהג לעיתים לעשות פרסה שם.

האליפסה מתחילה ממש בתחילת הצומת.

מה לדעתכם אני צריך לעשות עכשיו כשכל העובדות ברורות?

פורסם

לשלם? אני לא שלם עם ההחלטה של לשלם את הדו"ח דווקא.

ההטפלות של השוטרים היתה מובהקת.

עוד בהתחלה השוטר האידיוט הראשון טען שאני אוזמן לבית משפט ושישללו לי את הרישיון מנהלית.

לאט לאט הוא הבין שאין לו קייס בשיט לגבי כלום, ובסופו של דבר אפילו את הנקודות הוא לא הצליח להדביק לי.

מישהו חושב אחרת?

פורסם

אני חושב שהוא היה יכול להדביק לך עוד לפחות שתי עבירות לדוגמה לא אותת בפניה לרחוב ברזיל וגם לא כשעשית את הפרסה, וכן נסיעה בחוסר זהירות ועוד שטויות כיד הדמיון הטובה על שוטרינו.

יצאת בזול ואל תתגרה במזלך.

הרי לגבי העבירה שהוא רשם לך ברור לך שאינך צודק אז מה אתה מקשקש

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...