Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, וחג העצמאות שמח!

ברשותי פיאט טמפרה שנת 94' 1600 ידנית הזרקה

קרה דבר נורא חמור היום,

כאשר באו להחליף לי פלאגים החליפו לי את השלושה הראשונים אך ברביעי כאשר באנו להחליף אותו הכנסנו חדש וסובבנו אותו כדי לחזק אך הפלאג מסתובב על ריק כאילו הוא עוד איך שהוא מתברג אבל לא ננעל אפשר לסובב אותו שעה ואחר כך למשוך קצת ככה או ככה ולהוציא אותו פשוט, כנראה הלכה לי ההברגה בבית פלאג הזה,

רציתי לשאול אותכם מה האפשרויות העומדות לפני?

שמעתי יש דבר כזה הברזה, או הבנתי שצריך לפרק ראש מנוע, כבר לא הבנתי מה צריך לעשות, אשמח אם תוכלו להסביר לי מה ניתן לעשות בעלות שלא תהרוג אותי מבחינה כספית (חייל).

עכשיו אם מדובר על הברזה אשמח שתסבירו לי איך התהליך הולך ואיזה בעל מקצוע מבצע את זה ואשמח לקבל טלפון של בעל מקצוע מומלץ ועלותו של דבר כזה?

ואם לא ניתן לעשות הברזה אשמח לקבל פתרונות והסברים.

תודה מראש,

עמית גלאם.

פורסם

עמית שלום רב !

ניתן לנסות להרכיב תותב, שהוא מאריך קוני, שברוב המקרים מתברג ומתקבע, וחוסך הכנסת תבריג מיוחד, שמונע פרוק ראש המנוע.

קרא בשרשור הבא , והתייחס בעיקר לתגובה האחרונה של ארילו, ושל החסרון בהרחקת המצת מראש המנוע הגורם להתחממות המצת.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=249515

בברכת חג עצמאות שמח.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה בוקר טוב ועצמאות שמח,

קראתי את השירשור שהבאת, הבנתי פחות או יותר למה התכוונת,

עכשיו ברשותך כמה שאלות,

1) במה כרוך בזה ששמים לפלאג מאריך כמו שהתכונת? הבנתי שהוא מתחמם, אבל מה הדבר הכי חמור שיכול להיגרם מזה? והאם המנוע יעבוד "עגול" למרות המאריך?

2)לא ניתן לעשות הברזה במצב כזה כמו פותח השירשור שהבאת? לו זה פתר את זה לי זה לא יפתור?

3)איפה ניתן לעשות את המאריך הזה, אצל איזה בעל עסק הכוונה? ואיפה ניתן לעשות הברזה? (הכוונה היא אם אפשר לעשות את זה אצל כל מכונאי רכב או משהו אחר?)

תודה רבה,

עמית גלאם

פורסם

עמית שלום רב וחג שמח!

לא בכל מצב ניתן להרכיב מאריך, אם ההברגה מגולחת לגמרי, גם מאריך קוני לא יתפוס, אך זה במקרים נדירים וכל מקרה לגופו.

את החיסרון בהרכבת מאריך כבר נתן בשרשור שנתתי ', חבר פורום בשם XY 2050, ואני מצטט אותו:

"מצת שמורחק מראש המנוע נוטה להתחמם מאוד

הסיבה ברורה מכיון שבאזור הטבעי שלו זורמים מים שסופחים מהתבריג חום,לא כך כשמרחיקים את המצת מאזור זה.

בדרך כלל מוצאים את המצת כאשר החרסינה השתחררה מהאלקטרודה.

חוץ מזה גוון אום החיזוק של המצת מעידה יותר מכל.גם המאריך סובל."

מה שמעניין אותי האם ביצעת את החלפת הפלגים במוסך, למה אתה לא פונה אליהם, הם אמורים להיות אחראים על עבודתם, ולספק לך את הפתרון האולטימטיבי?

במקרה הקודם הפלג כנראה נתפס עקום, אך ההברגה היתה קימת ובעזרת מברז יעודי ההברגה תוקנה, אך אני מניח שאצלך זה לא הבעייה, ולכן האפשרות היחידה היא הלבשת תבריג מיוחד, הנמצא אצל מוסכים המחשיבים את עצמם, והמתמחים בכך, או הפתרון הפחות רצוי הוא המאריך הקוני, עם תדירות החלפת מצתים גבוהה יותר בגלל התחממות המצת וקיצור חייו, וזוהי בררת המחדל.

פנה אל מוסך שמשון ביהוד, או נתי קובלנץ, בגני התערוכה.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה רבה צביקה, אני אכן אפנה אליהם והראה מה ניתן לעשות, לפי מה שידוע לי לא עשו ללי בחיים הברזה, ואני מאמין שההברגה היא לא גמורה לגמרי, הכוונה לא חלקה כבר עדיין רואים את הסימנים של ההברגה וגם בנוסף הפלאג איך שהוא מתברג אבל לא מצליח להינעל שם ולהיתפס לגמרי אז ברגע שמושכים טיפה לא יותר מדי כוח הוא יוצא.

תודה רבה צביקה,

עמית גלאם

פורסם

אם יורשה להוסיף פרט נוסף ,את הפתרון להתחממות המצת הוא התקנת מצת "קר" , מצת בעל הולכת חום טובה יותר (החרסינה באזור האלקרודה לא עמוקה , לא מבודדת).

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

ככל שידוע לי קיים תותב מיוחד למטרה זאת. הוא נקרא HELICOIL (אני מקווה שאני זוכר נכון את השם) והוא מתברג לתוך התבריג ההרוס בראש המנוע.

פורסם
ככל שידוע לי קיים תותב מיוחד למטרה זאת. הוא נקרא HELICOIL (אני מקווה שאני זוכר נכון את השם) והוא מתברג לתוך התבריג ההרוס בראש המנוע.

אכן זה התותב המיוחד שהתכוונתי, והוא הפתרון האולטימטיבי ביותר.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום לכולם,

דבר ראשון תודה על התשובות!

דבר שני אשמח אם תעזרו לי בכמה דברים נוספים באותו הנושא:

1) ביררתי באיזה מוסך המתמחה במנועים ואמרו לי שם שלעשות הברגה עולה 50 שקל אך בתנאי שאני מביא לו את הראש מנוע מפורק, עכשיו השאלות הן:

א) כמה עולה בערך לפרק ראש מנוע במוסך ושאחר כך ירכיב לי אותו חזרה?

ב) האם לא יותר כדי לפרק את הראש ולעשות הברגה מאשר הפתרונות שהוצעו לעיל?

2) הפתרון שהוצע למעלה בשם HELICOIL כמה שאלות עליו:

א) היכן ניתן להשיג HELICOIL שמתאים לרכב שלי, ומהו מחירו?

ב) איך מרכיבים אותו? בפשטות או שיש צורך בהתערבות מוסך?

ג) הHELICOIL לא ירחיב לי את החור של הבית פלאג?

תודה מראש על העזרה ושבת שלום,

עמית גלאם.:wink:

פורסם

להערכתי אפשר לעשות הברגה חדשה בלי לפרק ראש מנוע .

כל עוד קוטר החור לא משתנה או שיש פלאג שיתאים לקוטר גדול יותר .

50 ש"ח זה העלות השולית לעומת עלות בפירוק והרכבה .

פורסם

proxima תודה רבה על התשובה, אני צריך לברר את העניין יותר לעומק המוסך שדיברתי איתו אמר לי שהוא צריך את הראש וזה עולה 50 שקל, אני יודע שזאת העלות הזניחה לעומת פירוק והרכבת הראש לכן שאלתי אם מישהו יכול להעריך לי בערך כמה זה יכול לצאת...

צביקה וכל המגיבים למעלה וכל מי שיודע אשמח אם תגיבו לי להודעה שכתבתי מעל proxima...

תודה מראש,

עמית גלאם.

פורסם

צר לי לאכזב אותך, אך הכנסת תותב HELICOIL זה לא דבר שתוכל לבצע בעצמך. יתכן ותוכל לרכוש את התותב עצמו (העלות שלו לא אמורה להיות גבוהה) אבל נדרשים גם ציוד וגם נסיון כדי לבצע את ההכנסה עצמה. על פניו נראה לי שאין מנוס מהסרת הראש וביצוע העבודה מחוץ לרכב. נקודה נוספת: נניח שהיה ניתן לעשות את העבודה על האוטו, מה יקרה אם ייפלו שבבים לתוך הצילינדר? להוציא אותם לא תוכל והנזקים שהם ייגרמו יהיו קשים.

בהצלחה

פורסם

כן אתה צודק בהחלט, גם אני חשבתי על התרחיש הזה, ובכל אופן המקרה בו לשים תותב שיחזיק לא היה נראה לי בכל אופן כי זה לא מצב אידיאלי שקבע יצרן הרכב אני כנראה יגש למוסך שיפרקו לי את הראש מנוע ואני ידאג שיעשו לי את ההברגה מחדש,

רק לשאלתי...

כמה עולה בערך פירוק והרכבה של ראש מנוע במוסך, אני מבקש רק הערכה לא מדויק. (אני רוצה לדעת להעך בהתאם)

ד"א עכשיו נזכרתי בשאלה שרציתי לשאול, האם פירוק הראש כוללת בתוכה החלפה של מרכיבים כלשהם רק בגלל שהראש מנוע פורק?

תודה רבה לכולכם על התשובות המהירות,

עמית גלאם

פורסם

הסיבה היחידה לפירוק ראש-מנוע הוא החשש מנפילת שבבים .

אבל אפשר להתגבר על כך עם מין "פקק" שיאטום את החור בזמן ההברזה , וישאיר את תא השריפה נקי משבבים.

פורסם

שלום.

בעל מקצוע מיומן יכול להכניס או בוכסה תבריג חדשה או אילקויל מבלי לפרק את הראש.

עדיף בוכסת תבריג.

אם אתה רוצה אני אדבר אם החרט שלי וניבדוק אם אני יוכל לבצע את העבודה בשילוב איתו

מהסיבה הפשוטה צריך לדעת איך להכניס מברז מבלי לזיין את השסטומים.

אם אתה מעונין צור איתי קשר בפרטי.

בברכה בני ל.

אגב אני אישית לא אוהב מארכי פלגים כי זה פתרון זמני לא טוב ולא מומלץ

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...