Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מאזדה לאנטיס

אני משתמש במים ירוקים לקירור הרדיאטור, כל הזמן אני בודק ומוסיף אם צריך שהמים יהיו על המקסימום.

לפני כמה ימים הוספתי מים לקו של המקסימום ואחרי יום יומיים כשבדקתי שוב הופתעתי לראות שהמים היו הרבה מעל הקו של המקסימום .

אתמול אחרי נסיעה אני שומע רעש של מים נשפכים על הרצפה, פותח את המכסה מנוע ולהפתעתי אני רואה שהמים פורצים מהמיכל מים, מכניס אצבע למיכל ולהפתעתי הוא מלא עד הסוף והמים חמים.

מה הבעיה פה? למה המים עולים אחרי נסיעה עד כדי כך שהם נשפכים כבר?

ועכשיו בבוקר בדקתי שוב והמים ירדו לקו המקסימום

פורסם

שלום

בכדי שיבינו אתך,תסביר לנו קודם בעברית מזה במיכל של הרדיאטור?

אני מנחש שהתכוונת,למיכל עיבוי,אבל לא בטוח.

לפני כמה ימים הוספת מים לקו המקסימום,

למה הוספת?ישירות למיכל הרדיאטור?או ישירות למיכל העיבוי?איזה שנה?איזה נפח?

אנא הסבר.

תודה.

פורסם

אוקיי, המיכל שאליו התכוונתי הוא המיכל עצמו שבו ממלאים מים, לא לרדיאטור בעצמו.

המאזדה היא שנת 2000 נפח 1800 .

אני שם לב שאחרי כל נסיעה המים במיכל פשוט עולים והאוטו לא מתחמם. מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

שלום רב !

כמו קודמי, אני מבקש שתבהיר, למה אתה מתכוון כאשר אתה בודק את מפלס המים, האם אתה מוודא שהוא על המקסימום, ברדיאטור או במיכל העבוי?

האם אתה ממלא , במיכל העבוי מי קירור מעל המקסימום, או בין המינימום למקסימום?

מי קירור לא אמורים לגלוש ולהשפך על הריצפה, אלא אם המפלס גבוה הרבה יותר מהמקסימום, או קיימת רתיחה ברדיאטור שמקורה בקרור לא יעיל בגלל תרמוסטט תפוס, מאורר שלא נכנס לפעולה בזמן, אם בכלל ו/או רדיאטור סתום או כל הסיבות הקודמות גם יחד.

אנא הבהר האם הרכב מתחמם לאחרונה יתר על המידה?

האם המאורר נכנס לפעולה בזמן?

האם התרמוסטט נפתח?

חזור לפורום לעדכן בנושא.

חג שמח

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מלא מי קירור ביןהמינימום למקסימום, ואל תוסיף מי קירור, ובדוק מי קירור רק במנוע קר, וודא שהמפלס נשאר קבוע.

במנוע חם המפלס עולה מעט וזה נורמלי, ועם ההתקררות של המנוע, מפלס המים יורד עד למקומו בתחילה.

בברכה

צביקה

פורסם

אהלן צביקה . קודם כל אני מעריך מאוד את העזרה של ושל חברי הפורום. אז תודה רבה.

אני אתייחס לכל השאלות שלך כדי שאהיה יותר ספציפי.

אוקיי, אז יש את הרדיאטור שלו יש פקק נפרד וכשאני פותח אותו כשהאוטו קר אני רואה שיש מים עד למעלה.

חוץ מהרדיאטור עצמו יש את המיכל פלסטיק (מיכל עיבוי?) עם מד MIN ו MAX וכשהאוטו קר אני בודק תמיד שיש מים , אם אפילו קצת מתחת לMAX אני מוסיף עד שזה יגיע לMAX , שלא יהיו בעיות.

בקשר לחום המנוע, המד חום מראה בכל הנסיעה שהחום הוא על אמצע הסקאלה והאוטו לא מתחמם בכלל, את המאווררים אני שומע נכנסים לפעולה אז לא נראה לי שהבעיה מהם.

אין לי מושג אם התרמוסטט נפתח (איך אפשר לדעת את זה?)

הבעיה התחילה לפני מספר ימים שכאשר רציתי לראות אם חסר מים במיכל עיבוי ראיתי שהמים עברו את הMAX ולא במעט.

המשכתי לנסוע ואתמול כשחזרתי הבייתה ודוממתי מנוע שמעתי שהמים נשפכים על הרצפה, פתחתי מכסה מנוע וראיתי שהמים גולשים החוצה ומיכל העיבוי מלא עד הסוף במים ירוקים.

היום בבוקר בדקתי שוב פעם את המיכל עיבוי לפני הנסיעה וראיתי שהמים ירדו חזרה עד לקו הMAX אך בנסיעת בדיקה של כ20 קילומטר כאשר דוממתי מנוע ובדקתי שוב , ראיתי שהמים עלו עוד פעם בכמה סנטימטרים מעל קו הMAX

מקווה שלא בילבלתי אותך

פורסם

עכשיו העניין ברור.

לפי מה שכתבת התרמוסטט ומערכת קירור המנוע תקינות לחלוטין.והראיה-ראה שעון חום שלא עולה ויורד,ועומד תמיד בחצי.

1.כמות המים שנמצאים במיכל העיבוי בקו המקסימום במצב קר(אי הנעה) לא תשתנה כלל.

2.אולם במצב הנעה/נסיעה המים מתחממים,מה שגורם להתרחבותם ולשינוי הנפח שלהם,

מה שמביא-לעליה במפלס נוזל הקרור במיכל העיבוי(התופעה הנ"ל), ומכאן נובע שמו של המיכל מיכל התפשטות.

3.ובאם קיים עודף בנוזל קירור במיכל,המערכת תפלוט אותו החוצה,וזה מה שהיה אצליך.

וזו הסיבה שצביקה המליץ למלאות נוזל בין קו המינימום-למקסימום.

לדעתי המערכת תקינה,כמו שצריך אין מה לנגוע.

פורסם

שלום רב !

די בילבלתי אותי, אך אני ויובל המבולבל חברים טובים.

בשורה התחתונה, אני מסיק שאין לך בעייה באוטו, אך אתה סובל מפרנוייה מיותרת שאתה בעצמך גורם לה.

הפסק להוסיף מי קירור במיכל העבוי, המפלס צריך להיות באופו קבוע בין המינימום למקסימום, ובמנוע חם יתכן והוא יעבור מעט את מפלס המקסימום, ויחזור להיות במצבו הנורמלי במנוע קר בין המינימום למקסימום, המנוע פולט את עודפי המים שאתה מוסיף ללא צורך, ומפרנוייה בלבד, הפסק זאת, הרכב תקין.

בברכת חג שמח.

צביקה

פורסם

תודה רבה :-)

שום פרנויה צביקה, קניתי את האוטו לפני חודש ואני שומר עליו ולא רוצה בעיות אז אני תמיד דואג שיהיה מים ושמן כמו שצריך אז זה פרנויה?

פורסם

שלום רב !

לבדוק שמן ומים ,זה חובה ותקין.

להוסיף מים, כשאין צורך בכך,ולהכנס לפרנוייה, בגלל עודפי מים שגולשים, עקב זה, זהו פחדים שאתה יוצר לעצמך, ונכנס לפחדים, ללא צורך בכך.

בתקווה להבנה, ובכך תוכל להרגע.

צביקה

פורסם

תהיה עירני לגבי הפקק של מיכל העיבוי. ליה היה סיפור דומה עם הפקק.. פשוט הפקק לא היה אוטם כמו שצריך את מיכל העיבוי.. החלפתי פקק והכל הסתדר..

פורסם

אתה צריך שהמפלס יהיה בין הMIN ל MAX כשהמנוע קר, כשהמנוע מתחמם המפלס עולה לבד מעל ה MAX ב כמה ס"מ.

אם הנוזל קירור עולה יותר מידי וגולש מהמיכל עיבוי יש בעיה, והיא כניראה שבורחת קומפרסיה למערכת הקירור, או שהפקק של הרדיאטור לא תקין.

הפקק של הרדיאטור לפעמים לא אוטם טוב(יש בפקק של הרדיאטור שסטום לפריקת לחץ) לפעמים אותו השסטום לא אוטם טוב ומעביר קבוע נוזל קירור למיכל עיבוי, וזה מה שגורם לנוזל קירור לגלוש מהמיכל עיבוי.

החלף פקק לרדיאטור מקורי בלבד ובדוק.

פורסם
תהיה עירני לגבי הפקק של מיכל העיבוי. ליה היה סיפור דומה עם הפקק.. פשוט הפקק לא היה אוטם כמו שצריך את מיכל העיבוי.. החלפתי פקק והכל הסתדר..

אצלך זה שונה, ברכבים ארופאים (ועוד, אך לא כולם, בחלקם) קיים רק מיכל עיבוי שדרכו ממלאים את כל המים.

שם, אתה צודק, יש פקק מיוחד, בעל הברגה ארוכה, שיש לו אטם, והוא מתיישן או נקרע אם סוגרים חזק מדי.

לעומת זאת, במאזדה ורכב יפני מיכלי העיבוי נסגרים בקליק קטן ואין בהם אטם ולא מכסה לחץ. מכסה לחץ יש ברדיאטור.

לפי דעתי, אי אפשר להיות זהיר מדי, ואני מצדיע לבעל הרכב על ערנותו המוגברת והדאגה.

כיוון שברשותי רכב זהה, הייתי ממליץ לבדוק את העניין, כי אצלי מפלס המים מתחיל בבוקר מהמקסימום, עומד עליו כל היום,

לא עולה ויורד בנסיעה כפי שאמרו כאן קודמיי, והולך לישון בלילה על המקסימום.

האם אתה זוכר אם באותו יום שהמים גלשו החוצה, בדיוק חזרת מנסיעה בינעירונית מהירה ? אם כן, יש חשש לרדיאטור סתום.

פורסם
אצלך זה שונה, ברכבים ארופאים (ועוד, אך לא כולם, בחלקם) קיים רק מיכל עיבוי שדרכו ממלאים את כל המים.

שם, אתה צודק, יש פקק מיוחד, בעל הברגה ארוכה, שיש לו אטם, והוא מתיישן או נקרע אם סוגרים חזק מדי.

לעומת זאת, במאזדה ורכב יפני מיכלי העיבוי נסגרים בקליק קטן ואין בהם אטם ולא מכסה לחץ. מכסה לחץ יש ברדיאטור.

לפי דעתי, אי אפשר להיות זהיר מדי, ואני מצדיע לבעל הרכב על ערנותו המוגברת והדאגה.

כיוון שברשותי רכב זהה, הייתי ממליץ לבדוק את העניין, כי אצלי מפלס המים מתחיל בבוקר מהמקסימום, עומד עליו כל היום,

לא עולה ויורד בנסיעה כפי שאמרו כאן קודמיי, והולך לישון בלילה על המקסימום.

האם אתה זוכר אם באותו יום שהמים גלשו החוצה, בדיוק חזרת מנסיעה בינעירונית מהירה ? אם כן, יש חשש לרדיאטור סתום.

תודה רבה

אכן הייתי בנסיעה בינעירונית מהירה (הרצליה->חדרה)

• תוכן חדש...